i | FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
QUOTE(drugqueen @ 2010 03 28, 12:37)
dariau ir as sitas burokeliu ir fetos salotas draugui buvo pradzioj keistas skonis, bet paskui pakartot dar paprase tad ivertinimai auksciausi !!
siaip su burokeliais darau as vienas tokias salotas irgi:
zali burokeliai
zalios morkos
rauginti kopustai
obuoliai (skaniau rugstesni tokie)
moliugu seklos
aliejus
citrino sultys
Supjaustom burokelius, morkas ir obuolius tokiais labai plonais siaudeliais ( as per tarka tarkuoju ), idedam raugintu kopustu, apslakstom aliejum ir citrinos sultim, pabarstom prieskoniu ( kas kokiu megsta ) ir ant virsaus moliugu seklos
daug kam neiprastos salotos, bet man jos labai skanios tiek vienos, tiek prie kokios uzkandeles
siaip su burokeliais darau as vienas tokias salotas irgi:
zali burokeliai
zalios morkos
rauginti kopustai
obuoliai (skaniau rugstesni tokie)
moliugu seklos
aliejus
citrino sultys
Supjaustom burokelius, morkas ir obuolius tokiais labai plonais siaudeliais ( as per tarka tarkuoju ), idedam raugintu kopustu, apslakstom aliejum ir citrinos sultim, pabarstom prieskoniu ( kas kokiu megsta ) ir ant virsaus moliugu seklos
daug kam neiprastos salotos, bet man jos labai skanios tiek vienos, tiek prie kokios uzkandeles
labai gaivios salotos man patiko tik vietoj moliugu seklu dejau saulegrazas
smagu, kad kazkam irgi jos patiko pas mus tai seimoj jos megstamiausios dabar
QUOTE(vija @ 2010 03 27, 22:27)
Paragaukit IKI ryžių-jautienos salotų pagal Lino Samėno receptą. Puikios! Ką tik pasigaminau namie. Receptas IKI žurnale 'Pavasaris'.
Iš keptos jautienos, ryžių, dž.pomidorų, morkų, cukinijos, salierų.
Iš keptos jautienos, ryžių, dž.pomidorų, morkų, cukinijos, salierų.
dariau siandien namie, tik vietoj jautienos naudojau stirniena labai gardu
mano gaiviosios salotos:
1 poras, žalių kietesnių galiukų nededu,
1 žalias agurkas,
ryšulėlis ridikėlių,
jei šeimyna mėgsta krabų lazdelių įpjaustyti galima kad sočiau būtų ,
viskas supjaustoma, užpilama majonezu perpus su grietine ir iškart valgoma nes palaikius greit pavandeniję, bet mūsų šeimynai labai skanios, todėl nuo to apsaugotos , beje ir atrodo gana puošniai
1 poras, žalių kietesnių galiukų nededu,
1 žalias agurkas,
ryšulėlis ridikėlių,
jei šeimyna mėgsta krabų lazdelių įpjaustyti galima kad sočiau būtų ,
viskas supjaustoma, užpilama majonezu perpus su grietine ir iškart valgoma nes palaikius greit pavandeniję, bet mūsų šeimynai labai skanios, todėl nuo to apsaugotos , beje ir atrodo gana puošniai
QUOTE(kachukas @ 2008 12 04, 13:26)
Šiltos bulvių salotos
reikės:
4 bulvių, 1 raudono svogūno, pomidorų (geriau mažųjų), salotų lapų, aliejaus, 1-2 šaukštų cukraus.
Bulves supjaustyti skiltelėmis ir pakepti, pasūdyti, papipirinti. Įdėti skiltelėmis pjautytus svogūnus ir mažuma pakepinti. Nuimti nuo ugnies, sudėti perpus perpjautus pomidorus ir apšlakstyti aliejumi, pabarstyti cukrumi.
Įdomus skonis
reikės:
4 bulvių, 1 raudono svogūno, pomidorų (geriau mažųjų), salotų lapų, aliejaus, 1-2 šaukštų cukraus.
Bulves supjaustyti skiltelėmis ir pakepti, pasūdyti, papipirinti. Įdėti skiltelėmis pjautytus svogūnus ir mažuma pakepinti. Nuimti nuo ugnies, sudėti perpus perpjautus pomidorus ir apšlakstyti aliejumi, pabarstyti cukrumi.
Įdomus skonis
NU ISBANDEM SIVAKAR TIKRAI IDOMUS SKONIS
Špinatų salotos su granatu,mangu,feta sūriu ir migdolais
2 porcijoms reikia:
120gr.šviežių špinatų lapų
1/2 mango vaisiaus
1/2 granato
saujos migdolų riešutų
50gr.feta sūrio
jūros druskos,šviežiai maltų juodųjų pipirų
padažui:
po 1 a.š.alyvuogių aliejaus,medaus,balzamiko acto ir žiupsnelio jūros druskos
Dėti į lėkštę špinatų lapus,mangą,granatą,fetos sūrį ir skaldytus migdolus.Viską atsargiai išmaišyti,aplieti pasigamintu padažu,pabarstyti druska ir pipirais.Skanaus
Salotos su tunu
Receptą davė bendradarbė, nežinau kas autorius
Reikės
12 riekelių baltos duonos skrudinimui
1 skardinė tuno savose sultyse
2 kietai virti kiaušiniai
2 pomidorai
300 g šviežio agurko
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
Padažui:
150 g grietinės
150 g majonezo
½ a. š. druskos
2 v. š. smulkintų krapų
½ citrinos sulčių
Duoną supjaustyti kubeliais ir pakepti Kiaušinius susmulkinti ir sumaišyti su tunu. Agurkus ir pomidorus supjaustyti kubeliais. Grietinę sumaišyti su majonezu, citrinos sultimis, druska, krapais. Tada dėti sluoksniais: duonos kubeliai, kiaušinių tuno masė, vėl duona, šiek tiek padažo, agurkai su pomidorais, vėl padažas ir paskutinis sluoksnis sūris. Skanaus.
Receptą davė bendradarbė, nežinau kas autorius
Reikės
12 riekelių baltos duonos skrudinimui
1 skardinė tuno savose sultyse
2 kietai virti kiaušiniai
2 pomidorai
300 g šviežio agurko
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
Padažui:
150 g grietinės
150 g majonezo
½ a. š. druskos
2 v. š. smulkintų krapų
½ citrinos sulčių
Duoną supjaustyti kubeliais ir pakepti Kiaušinius susmulkinti ir sumaišyti su tunu. Agurkus ir pomidorus supjaustyti kubeliais. Grietinę sumaišyti su majonezu, citrinos sultimis, druska, krapais. Tada dėti sluoksniais: duonos kubeliai, kiaušinių tuno masė, vėl duona, šiek tiek padažo, agurkai su pomidorais, vėl padažas ir paskutinis sluoksnis sūris. Skanaus.
Turiu saldytuve balto pelesinio surio prezident noreciau kazkokiu salotu gal zinot koki paparasta recepteli?
QUOTE(Ingel @ 2010 04 04, 14:32)
Salotos su tunu
o dar tokio varianto negirdėjus..
mano paprastai būna tokios Tuno salotos
receptas nuorodoje, ką dedu
Paragaukit agurku ir morku salotu,nepamenu kur radau,bet ir MB ir vaikam patiko,o svarbiausia labai greitai pagaminamos.reikes:agurko ir zalios morkos,juos tarkuojam burokine tarka.Padazas-1v.s.cukraus,2v.s.sojos pad.,2v.s.aliejaus,2v.s.citrinos sulciu,viska ismaisom ir ant darzoviu.Kai neturejau citrinu,suejo ir obuoliu actas.Skanaus
QUOTE(grange @ 2010 04 05, 20:25)
o dar tokio varianto negirdėjus..
mano paprastai būna tokios Tuno salotos
receptas nuorodoje, ką dedu
mano paprastai būna tokios Tuno salotos
receptas nuorodoje, ką dedu
šios salotos-tikras puikumėlis.Labai skanu