Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir įtaka pastojimui

RVB, taip, ir aš manau, kad labai svarbu leisti partneriui turėti savo jausmus. Kita vertus, ir vyras neturėtų spausti moteriškės pamiršti nevaisingumą iškart išėjus iš gydytojo kabineto. Tik vyriškiai šitaip gali, o moterys vis suka mintyse tą pačią plokštelę. Taip jau yra, mes skirtingi.

Dėl dėmesio sau, sutinku, kad moterims reikia išmokti labiau save mylėti. Bet mūsų visuomenė yra matriarchalinė, taip jau įprasta, kad viską reguliuoja moterys, trys namų kertės stovi ant moters pečių.
Bet visgi, mylėkim save, nes niekas kitas to nepadarys wub.gif
Atsakyti
QUOTE(akedite @ 2010 04 09, 00:51)

Aciu uz nuomone smile.gif

Bet pradzia siam ispudziui dave mano mama,kai klausausi jos pasakojimu apie tevo sveikata, savijauta - ji uzraso ji pas visokius gydytojus, ima siuntimus, ko pasekoje tenka ilgai mano teva ikalbineti ten ir ten nuvykt. Mano tetis del sventos ramybes nuena, o paskui bumba, kad neduoda jam ramybes, o ji baisia patenkinta, akd nuvede ji ten ar ten, nes va, ziurek ,gerai, kad buvom, tai nors laiku(?) atrado ta ar ana. Ne viena vyra esu girdejus (tarp ju ir mb) sakant: geriau neisiu pas gydytoja, nes dar ka nors suras. Galbut is to ir kyla daugeliui vyru tos fobijos eit pas gydytojus, bet kokius.
Manau, kiekvienos pasisakiusios sia tema nuomone bus teisi, nes kiekviena i ta pacia situacija is kitos prizmes ziurim
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2010 04 08, 20:36)
Kaip kitos mergaitės gyvuojat?
junona123, kaip Jūs?

as palengva judu i prieki, sianakt jau ramiau miegojau, neteko keltis 3val. nakties knygos skaityti. o sirdyje uzplusta dvejopos bangos - tai ramybe uzlieja, tai vel sirdele kalatotis pradeda. palengva ateina suvokimas, kad tai mano gyvenimo smugis, kuris sudrebino vidu tam, kad pakilciau virs kasdieniniu rupesciu ir geriau suprasciau save. o kas isties nustebino mane, tai kad dabar visai nejauciu sirdyje pykcio vyrui (vidus kunkuliavo tik pirma diena suzinojus). isties malonu suvokti, kaip stipriai gali myleti kita zmogu.
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2010 04 08, 21:18)
laikykis, junona123, laikas užgydys žaizdas arba parodys kelią. Tikrai ironiškai viskas gavosi. Pati kątik išgyvenau MB išdavystę, tik man kiek kitaip, bet vis tiek skaudžiai, visa tiesa išlindo. Aš pasirinkau ne pergyventi dėl pasekmių, bet analizuoti priežastis. Nes pasekmės, deja, paliko žymę visam tolimesniam mūsų gyvenimui. Stengiuosi tiesiog negalvoti, neprisikurti blogų scenarijų, tiesiog tikiuosi per laiką įgyti daugiau proto ir gebėjimo reaguoti ramiai jei šiukšlės išplistų už mūsų šeimos ribų. Didžiausia dabar problema yra nepasitikėjimo. Kartais tiesiog atrodo, kad nepažįstu aš MB, nebežinau, ko iš jo galiu tikėtis, ką iš tikrųjų reiškia jo žodžiai ar tyla. Išlenda kitos baimės. Kol kas jis stengiasi ir tai man suteikia vilties. Jei jis norėtų išeiti, manau būtų blogiau.

dekui uz palaikyma. kai palengva issipasakoju, viskas kazkaip ramiau viduje sugula. priezastis ir as labai noriu issiaiskinti, bet tai atrodo nebus lengva. manau atsakymai slypi tiek manyje, tiek MB, tad tikiuosi, kad abu vieningai tuos atsakymus rasime. gal ir keistai nuskambes, bet MB sirdyje yra geras zmogus, sunkiai del visa ko pergyvenantis. na, atsitiko, tai atsitiko, bet tai tikrai nera bottom line sprendziant koks jis yra zmogus aplamai. sunkiausia jam dabar yra atsakomybe uz vaika, nes kad ir kokiu keliu jis ateina, tai yra nauja gyvybe ir jis nori, kad ji gyventu pilnaverti gyvenima. bet tai merginai jis nieko nejaucia, tad tikiuosi, jog rasime buda kazkaip viska isspresti.
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2010 04 08, 23:21)
Manau retas kuris ieško santykių už šeimos ribų be priežasties. ...
Visi mes norime būti svarbūs savo partneriui, galbūt vyras pritrūko dėmesio. Galbūt pritrūko artumo, sekso. Galbūt išgyvena kažkokią vidinę krizę. ...
Taip, po tokios išdavystės labai sunku atsitiesti... Labai svarbu atvirai, nuoširdžiai pasikalbėti. Pradžioje vyras turbūt jausis labai kaltas, jam bus gėda, todėl jis nuolaidžiaus jums ir prisiekinės amžiną meilę. Užtat rimtą pokalbį verta būtų atidėti vėliau, kada karštis abiems praeis. Laikui bėgant ir paaiškės, ar ši krizė porą sujungė, ar išskyrė.

Visiskai sutinku, kad esame atsakingi abu ir jokiu budu nesakau, kad tai buvo silpnumo akimirka. Jis padare isgeres tai, ko neisgeres nebutu isdrises padaryti, bet veiksmo uzuomazgos sekla jau buvo viduje ir tereikejo stimulo jai islisti. Ir ar tai butu buvusi sita, ar kita mergina, tai butu atsitike, o as ir nebuciau suzinojusi, jei ne tas rezultatas, koki turime.
O atsitiesimui reikia laiko ir taip norisi, kad jis kuo greiciau praeitu. Bet greiciausiai teks praeiti sia pamoka kantriai ir letai. Zinoma, labiausiai man norisi nuosirdziu pokalbiu, issikalbejimu. Bet esame ta, kad MB yra gana intravertiskas zmogus, tad tai problemos ieskojimo laika siek tiek prailgins. O del prisiekinejimu amzina meile, tai jis zino, kad man to nereikia – man daug svarbiau pajausti jo nuosirduma, del ko stengiuosi kuo maziau ji spausti. Jo ramus pasakymas „myliu tave“ ir „noriu su tavimi pragyventi likusi gyvenima“ man reiskia labai daug. musu santykiuose visko yra buve daug, bet visada giliai sirdyje zinojau, kad mums lemta buti kartu. ta zinojau net tada, kai kazkada del isibodejusios rutinos norejau skirtis, bet sestas jausmas sake, kad tas zmogus man yra skirtas ir reikia ieskoti problemu sprendimu, o ne kazkur begti nuo ju. ir tikrai visada viskas issispresdavo, vel sukurdavome savo laime is naujo, is naujo atrasdavome vienas kita. Manau tam dabar vel atejo metas.
Mano keliones pas psichologa tikiuosi pades man suprasti savo klaidas. Vakar ivyko pirmasis susitikimas ir nors jokiu instrukciju man nedave, nieko praktiskai nekomentavo, o tik klausinejo, isejus pajutau, kad mano problemu daigeliai po truputi irgi iskyla.

Papildyta:
QUOTE(akedite @ 2010 04 08, 23:51)
galbūt ir susidaro toks įspūdis, kad tik mums, moterims reikia vaikų........
bat tai tik išorinis požiūris, mano giliu įsitikinimu..........
kodėl?
o todėl, kad vyrai tiesiog kitaip tai išgyvena............tyliai.............

panasiai buvo ir musu atveju, nors MB apie tai daug nekalbejo, zinojau, kad labai ju nori, jam uztekdavo tik kartais pora zodziu apie tai uzsimint, svetima vaika ant ranku paimt ir viska geriau uz viska pasakydavo jo akys. kai buvo isitikines, kad problema jame, sake, kad sutiktu, jog isnesiociau ir svetimo vyro vaika, kad tik jis augtu po mano sirdele. dabar isties ironiskai tai skamba...

na prirasiau siandien atsakanciai. soriukas, kad galbut kartojausi ir tik eteri veltui isnaudojau wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo junona123: 09 balandžio 2010 - 09:36
QUOTE(junona123 @ 2010 04 09, 11:31)
panasiai buvo ir musu atveju, nors MB apie tai daug nekalbejo, zinojau, kad labai ju nori, jam uztekdavo tik kartais pora zodziu apie tai uzsimint, svetima vaika ant ranku paimt ir viska geriau uz viska pasakydavo jo akys.

O pas mus situacija kitokia. Nezinau, is kur mb prisirinko tos neigiamybes apie vaikus, bet kategoriskai sako, kad vaikai tik trukdo ir daug geriau butu be vaiku. Tuomet kyla manyje klausimas, kodel tu, po velniu, kai as laukiausi, vaiksciojai svytinciomis akimis, kodel tau taip svarbu zinot, kad vis tik esi pajegus sukurt nauja gyvybe, jei tau vaikai tik trukdis? Jis man niekad nepasake sveriamai ir itikinamai, kodel jis atsisako vaiku, toks jausmas, kad sakytu man tai, tam kad priesintusi. Zinau, kad jis is darbo daug neigiamu dalyku apie vaikus nusistveres, kai po savaitgalio pavarge nuo vaiku tevai pusiau rimtai, pusiau juokais pamini savo banditus ir prideda prie to, kaip gerai jam, kad jis neturi vaiku! Vakar, kai trumpai uzsiminiau ta tema, pasake, buvau jaunas, naivus, norejau vaiku (jam nera 40!), o dabar suaugau blink.gif Mane tokie pasisakymai pribloskia, bet duodu kontra, tipo, gerai, o kkodel tu tada kaip ant sparnu buvai, kai laukdavaus? Tam jis jokio atsakymo neturi... Tokiais atvejais esu pasimetus

Labas rytas!
Man siandien eme krauja del skydliaukes, lauksiu rezultatu
Atsakyti
QUOTE(RVB @ 2010 04 08, 23:36)
............ir toks jausmas seniai susidares, kad viso to MUMS reikia, kad tik MES viso to siekiam, o vyrai dalyvauja, kaip salutiniai dalyviai musu gyvenime, kuri mes su jais kuriame, kad jiems visai neidomu, kad labai norim vaiku, sukames, kaip voveres ir save pamirstam, nors viskas ypatinga sukasi aplink mus. ................  kadangi siuo metu mb neturi JOKIO noro turet atzalu. Lioviausi iskalbineti, prasyti, grasinti... nes tai klaidingas kelias. ..............

Man irgi susidarė įspūdis, kad moterims labiau reikia vaikų, o vyrams tai ne taip svarbu. Juk mūsų visuomenėje vaikus pameta tik degradavusios alkoholikės, o kada "normalus" vyras po skyrybų savo vaikus pamiršta ir niekada nebelanko - net visuomenė nesipiktina. O jeigu po skyrybų vaikai lieka pas vyrą.... ojojoj... kokia motina gegutė. schmoll.gif
Maniškis jau seniai norėjo baigti visus vaikų darymus... kiek kantrybės reikia metų metais vaikščioti pas gydytojus, palikti ten kiekvieną atliekamą ir neatliekamą centą, ir viskas veltui. Vienu metu buvo užsispyręs, kad jam nieko nebereikia. Išjudinau tik paskyrusi dieną, iki kada turi pagalvoti, ir tos dienos rytą susikrovusi lagaminą. Nors nenorėjau niekur eiti (o ir nelabai turėčiau kur, butas anytos biggrin.gif ), bet būčiau išėjusi, kad grasinimai nebūtų veltui.
Bet MB skubiai pakeitė nuomonę bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(RVB @ 2010 04 09, 11:05)
O pas mus situacija kitokia. Nezinau, is kur mb prisirinko tos neigiamybes apie vaikus, bet kategoriskai sako, kad vaikai tik trukdo ir daug geriau butu be vaiku...........

Gal tai apsauginė reakciją: neturiu - ot ir nereikia, ot ir nenoriu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2010 04 09, 12:11)
Vienu metu buvo užsispyręs, kad jam nieko nebereikia. Išjudinau tik paskyrusi dieną, iki kada turi pagalvoti, ir tos dienos rytą susikrovusi lagaminą. Nors nenorėjau niekur eiti (o ir nelabai turėčiau kur, butas anytos  biggrin.gif ), bet būčiau išėjusi, kad grasinimai nebūtų veltui.
Bet MB skubiai pakeitė nuomonę  bigsmile.gif

Gal tai apsauginė reakciją: neturiu - ot ir nereikia, ot ir nenoriu.  g.gif

Na, buvau ir as taip bandzius su grasinimais ir visaip, bet as irgi neturiu, kur eit, o be to viltis ar kazkas panasaus stabdo mane tam keliui. Grasinimai ne iseitis, su juo gyvendama jau ta ne karta esu patyrus, ramus pokalbiai daugiau duoda, tik negalimu tu paciu, kad ir ramiu pokalbiu padaugint, nes tai pradeda erzint.
Vakar, pries man einant i darba, atsitiko keistas dalykas, ko dar nebuvo ivyke. buvau atidarius balkono duris,kad prasivedintu, norejau jau eit uzdaryt, kai pamaciau kambary beskraidziojanti pauksciuka bigsmile.gif Stovejau, kaip ibesta, bet nenorejau nugasdint, kad ko nors neivyktu, neatsitiktu pauksciukui. Tad pralaukiau ramiai, kol jis pats kelia atgal surado. Tai buvo keistas pojutis man ir kartu staigmena smile.gif
Atsakyti
RVB mano ziniomis, i kambari iskrides pauksciukas atnesa naujiena biggrin.gif
Jeigu geras jausmas perejo per kuna, gal gi laukia kazkokios malonios naujienos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Isabele @ 2010 04 09, 12:31)
RVB  mano ziniomis, i kambari iskrides pauksciukas atnesa naujiena  biggrin.gif 
Jeigu geras jausmas perejo per kuna, gal gi laukia kazkokios malonios naujienos  bigsmile.gif

Ok, lauksim ziniu g.gif biggrin.gif

Gerai, pupos, judu po truputi ruostis i darba, o jums linkiu geros dienos ir megaukites kiekvienu maloniu momentu, nesvarbu, kiek laiko jis truktu
Atsakyti
Dijav, issitrink savo pasteli, nes jau nenueina zinutes wub.gif
Atsakyti
Galbūt yra vyrų, kurie nenori vaikų, bet man taip pat atrodo, kad tokių vienetai. Dauguma mielai sūpuotų savo leliuką, tik kai ilgai nesiseka vaikelio sulaukti, žmonės prigalvoja įvairių pasiteisinimo būdų - aš nenoriu vaikų, noriu padaryti karjerą, dar ne laikas ir panašiai.

Dėl gyvenimo krizių... Taip jau yra, kad mes bėgam, lekiam, gyvenam praeitimi arba fantazuojame kurdami ateities planus. Ir tik tada, kai kažkas nutinka, pradedame matyti ir vertinti tai, ką turim dabar.
Sunku, tikrai sunku išmokti nuoširdžiai džiaugtis kiekviena gyvenimo akimirka. Bet turėtumėm to siekti, tada tikrai gyvenimas būtų lengvesnis, gražesnis, geresnis..

QUOTE(RVB @ 2010 04 09, 00:11)
Mano tetis del sventos ramybes nuena, o paskui bumba, kad neduoda jam ramybes, o ji baisia patenkinta, akd nuvede ji ten ar ten,

Prajuokinot biggrin.gif Tokia tipiška šeimyninė situacija biggrin.gif Iš šono žiūrint, absurdiška ir juokinga, bet kažkodėl mes moterys vistiek taip elgiamės.
Šitas scenarijus turbūt tinka ir visoms kitoms situacijoms, net tik kalbant apie gydytojus.
Ir kokie tie vyrai visgi kantrūs ir nuolankūs biggrin.gif Įdomu, ar moterys šitaip nusileistų, jei vyrai mus spaustų daryti tai, kas jiems labai svarbu... Turbūt dauguma tikrai susikrautume lagaminus ir pagrasintume išeiti g.gif

QUOTE(junona123 @ 2010 04 09, 09:27)
isties malonu suvokti, kaip stipriai gali myleti kita zmogu.

Ir kaip būtų šaunu, kad tą jausmą jaustume kasdien, kiekvieną akimirką, ne tik ištikus krizei, ar ne?

...Meilė kantri, meilė maloninga, ji nepavydi;
meilė nesididžiuoja ir neišpuiksta.
Ji nesielgia netinkamai, neieško savo naudos,
nepasiduoda piktumui, pamiršta, kas buvo bloga,
nesidžiaugia neteisybe, su džiaugsmu pritaria tiesai.
Ji visa pakelia, visa tiki,
viskuo viliasi ir viską ištveria...

<Iš apaštalo Pauliaus I laiško korintiečiams>

Kažkodėl prisiminiau šiuos žodžius...
Atsakyti