QUOTE(Eglė M. @ 2005 01 15, 11:23)
Natali, tikrai idomi tema, is kurios galima butu parasyti atskira magistrini darba
visa beda, kad stengiantis pastoti daug kas atrodo vienaip, o pastojus kitaip
gal zinai is savo perskaitytu darbu ar asmenines patirties, kaip teigiamai paveikti ponia Pasamone?
Egle M.,
Visiškai, visiškai sutinku su tavimi. Viskas atrodo kitaip, kai pastoji. Žinai, tarsi pagaliau apgavai likimą...
Kiekvieną mėnesį laukimas, kad viskas pavyks, bet tuo pačiu su kiekvienu mėnesiu vis mažiau vilties, jog pavyks.
Kiekvieną kartą pradedant naują gydymo metodą galvoji: "nu, gal, gal, turėtų būti dabar, turėtų pasisekti, juk mes verti būti laimingi, juk turėtų būti kada nors gerai, juk ta nesekmė turi baigtis..." ir pan. Kai tas pimas kartas nepavyksta, antras būna ne toks pakilėtas, su kiekvienu nesėkmingu bandymu smunki žemyn. Ta keista savijauta, kai tikėsi ir kaž kur giliai viduje žinai, ne, vėl nieko nebus. Kai atsiranda mėnesinės, galvoji: "nieko tokio, aš stipri, aš niekada nepasiduodiu, aš dar turiu laiko, žinau, kad jis tiksi labai greitai, bet tai dar ne pabaiga, aš dar turiu daug laiko, juk medicinos mokslo technologijos sparčiai vystosi, sukuriama ir įgyvendinama daug naujų vaistų bei technologijų, gal būtent man padės tos naujovės..." ir taip toliau, spiralės būdu viskas kartojasi. Dar papildomas skausmas atsiranda kai sužinai, kad prieš tai skiriami vaistai tik žalojo tavo sveikatą, o rezultatų nėra...
Tada vieną dieną aš pagalvojau, kad reikia apgauti likimą, apgauti tą pačią "kvailą" savo pasamonę. Dabar aš galvoju, kad šis žaidimas buvo panašus į tą, kurį žaidžiau vaikystėje ir paauglystėje. Kai reikėjo laukti autobuso, visada greičiau atvažiuodavo ne tas maršrutas, kurio lauki. Tai aš tyčia laukiau ne "8", o "10", nors man reikėjo "8". Bet pavykdavo tik tada, kai aš pati tikėjau, kad laukiu "10". Aišku, žaidimas vaikiškas ir kvailas, bet iki šiol nesuprantu kodėl labai dažnai pavykdavo.
Kaž kur prieš 1,5 metų aš baigiau koncentruotis tik į savo būsimą nėštumą ir vaiką. Anksčiau per Naujus Metus, per visokias keliones, kai reikėdavo sugalvoti norą, noras buvo sugalvojamas tik vienas (visi žino koks
). Aš pradėjau galvoti norus ir palinkėjimus kitiems žmonėms ir iš visos širdies linkėti būtent jiems, kad jų svajonės išsipildytų. Aš nelinkėjau sau nieko, nes įtikinau save, kad ko man reikia: meilės, pagarbos, karjeros, pinigų ir t.t. aš galiu pasiekti tik pati, o stebuklų nebūna, tai ir nereikia jų tikėtis. Tiesiog, bandžiau gyventi sąžinigai ir linkėti aplinkiniams tik gero, ir jokiu būdu neprašyti sau už tai atlygio. Pirmą kartą kai buvo Naujieji 2004 metai aš linkėjau svajonės susilaukti vaikelio išsipildymo savo draugei, kuri nepastojo jau 10 metų. Linkėjau labai nuoširdžiai, iki ašarų, kurios buvo skirtos ne sau, mylimai, o jai.
Iš tikrųjų nežinau ar galima tokiu būdu "apgauti" pasamonę (kabutėse todėl, kad iš tikrųjų tuo metu aš nieko neapgaudinėjau, tiesiog taip išėjo), bet man pavyko. Aš nesu tikra, kad pavyks kam nors kitam. Tačiau dabar aš šventai tikiu, kad prie mano fiziologinio nevaisingumo labai didele dalili prisidėjo ir psichologinis nevaisingumas. Tai tarsi užburtas ratas - nevaisingumas sukelia dar didesnį nevaisingumą. Tos visos istorijos apie beviltiškus atvejus, kai jau niekas nebepadeda ir staiga įvyksta stebuklas, man buvo pasakos apie kitus, nerealius žmonės, ir aš iki šiol pilnai netikiu, kad tai atsistiko ir man.
Nežinau, ar aiškiai parašiau... Labai noriu, kad mūsų, tokių "stebuklingų" būtų vis daugiau, daugiau ir daugiau