Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir įtaka pastojimui

QUOTE(kristar @ 2010 04 01, 12:20)
"Pasirengimas tapti mama"  tai labai slidus toks dalykas. Manau, kad nebutina siaip specialiai tam pasirengti, kai moteris pastoja ir pagimdo inkstintyviai tam pasiruosia.
Ka parasiau, tai akimirkos mintis, o minciu ateina visokiu, nereikia tai priimti, kaip mano kieta pozicija, tuo klausimu. Kiekvienam savo, kiekvienas savo gyvenimo kalvis  4u.gif .

Ir ką gi Jūs dabar darote, m? Ar tikrai norite teisintis ir atsiprašinėti už tai, ką jaučiate?
O dėl pasirengimo motinystei, taip, iš tiesų, dauguma dalykų vyksta instinktyviai. Bet kai ko reikia ir išmokti, kad palengvintum sau gyvenimą: kaip maitintis nėštumo metu, kaip kvėpuoti gimdant, kaip primaitinti vaiką ir panašiai ir panašiai. Bet apie tai pakalbėsime vėliau. Būtinai pakalbėsime.
QUOTE(Isabele @ 2010 04 01, 13:02)
Nuosirdziai sakau, kad reakcija buvo ne karsta, tiesiog parasiau pastebejimus, kokie man matosi kaip visiskai pasaliniam zmogui. Nieko netvirtinu ir neabsoliutinu, tai tik mano pamastymai, kylantys is to ka perskaiciau.

Smagu, kad dalinatės savo mintimis...

QUOTE(euromergele @ 2010 04 01, 13:23)
Svarbiau gal zinot ko nori pats, o ne kodel taip elgiasi kiti smile.gif

Auksinė mintis.

QUOTE(kristar @ 2010 04 01, 13:44)
Aciu Jums uz nuomone smile.gif . Pritariu jai tikrai. Man buna, taip, kad viena diena tikrai zinau, ko noriu ir einu link to, visi veiksmai ir mintys i tai nukreipta. Bet buna tokiu dienu, kai pagalvoji, kad galbut visa tai kvaila, kad galbut mano norai ir tikslai tokie savanaudiski... Na  tokie pamastymai kyla, kai pradedi galvot apie savo buvimo cia prasme. As jos dar vis ieskau...

Panašu, kad Jūs jaučiatės susipainiojusi, pasimetusi (Beja, ką Isabele ir norėjo pasakyti). Bet šaunu, kad apie tai kalbate, kad bandote įvardinti savo jausmus, kad stebite save, ieškote, klystate, blaškotės, vėl pakylate... Tame ir yra gyvenimo variklis. Savo vietos nebeieško tik tas, kurį išneša kojomis į priekį.
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2010 04 01, 16:08)
........
Tai matau, kad būsit ilgų distancijų bėgikė smile.gif Pasakote kažką labai labai svarbaus, tuomet kaip išdykusi mergytė bebebe ir šmurkšt į krūmus smile.gif
O jeigu rimtai, kiekvienas turime savo gynybos būdų, Jūsų toks, mano - kitoks. Daugiau to komentuoti negaliu, nes tai, ką atvertume, distanciniu būdu uždaryti būtų neįmanoma.

Net nežinau, ką bepridurti g.gif 14 metų - ilgoka distancija biggrin.gif
Kaip tikriausiai ir visos čia ilgam užstrigusios - jaučiu, kad daug metų daužau galvą į sieną... ir veltui. Manau, kad be vaikų nugyventas gyvenimas yra beprasmis. Nežinau priežasties, kodėl jų neturiu. Ir kiek užteks kantrybės tručintis vaistais ir daryti procedūras. Tikriausiai iki pensijos (ar klimakso) biggrin.gif
Bet gyvenimas yra gražus. Yra daug įdomių dalykų, daug puikių žmonių. Vieną dieną užeina liūdesys ir noras savęs gailėtis. O kitą dieną viskas užsimiršta, ir vėl šviečia saulytė.
Visoms linkiu, kad surastumėte savyje jėgų... iki pergalės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2010 04 01, 18:01)
Ir ką gi Jūs dabar darote, m? Ar tikrai norite teisintis ir atsiprašinėti už tai, ką jaučiate? 
Panašu, kad Jūs jaučiatės susipainiojusi, pasimetusi (Beja, ką Isabele ir norėjo pasakyti). Bet šaunu, kad apie tai kalbate, kad bandote įvardinti savo jausmus, kad stebite save, ieškote, klystate, blaškotės, vėl pakylate... Tame ir yra gyvenimo variklis. Savo vietos nebeieško tik tas, kurį išneša kojomis į priekį.


Ne atriprasineti tikrai nenoriu smile.gif , tik norejau isgirsti ka kiti galvoja, o kai kas priime tai gal asmeniskai, na o as ziuriu i tai tolerantiskai.
Jauciuosi pasimetusi labiausiai tada, kai susipykstu sy vyru biggrin.gif . Tada galvoju ir kam as tada visa tai darau g.gif . Bet kai emocijos nurimsta suprantu, kad del saves, o kai susitaikom vel viskas i vezias atsistoja smile.gif .
Taip atrodytu, kad turetu vargint tas blaskymasis, bet isprigimties esu smalsi, todel, jeigu ne tas gyvenimo varikliukas, tai taip ir prasnauciau gal visa gyvenima. Na taip - nesiblaskancia ir nieko neieskancia, savim patenkinta gal net, save isivaiduoju tik gilioja senatveje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristar: 01 balandžio 2010 - 16:54
QUOTE(tokia profesija @ 2010 04 01, 16:37)
Atsiprašau, kad karpau Jūsų visų pasisakymus. Atrenku mintis, į kurias noriu atsiliepti. Ir taupau eterį.
Kas pamatuos? Kuri verta, o kuri dar ne? Na, labai drąsu teigti "manau, Jūs nepasirengusi"...
Ir baimes gali jausti kiekvienas, iš anksto... Aplamai, bet kas gali jausti bet ką, ką tik nori ir kada tik nori... Žmogus taip jaučiasi ir taškas.


na bet juk nebuvo ne kalbos, kas ir kada verta, o kas neverta tapti mama, ne uz ka nesiimciau tokios roles, ne Dievas as smile.gif Ir teigti nieko neketinau, net parasiau, kad taip matosi MAN, ne yra, o matosi, o matytis juk gali ir neteisingai, tiesa? Tam juk ir yra diskusija, galimybe issakyti savo nuomone.
Del baimiu absoliuciai sutinku, kad jos yra ir taskas, kad visi gali jausti ka nori ir kada nori. Viskas cia tvarkoj, niekas juk nieko nesmerkia del to. Nezinau, g.gif kai isgyvenau didziuli liudesi ir buvau tokiuose pat ieskojimuose as ne tik priemiau, bet net ieskojau kaip kitiems visas tas reikalas atrodo, kaip kiti ziuri i tuos pacius dalykus, kokias is to pasekmes turi ir pan... Kitakart zmogus nebematai saves, nebesupranti kas prie ko ir gal visai verta paklausyti kaip is salies kitam atrodo...Pasirodys nesamone - sakysiu, ne, man tai netinka, tai ne apie mane, pasirodys samone, kazka darysiu, galvosiu...
Gaila, kad mano pamastymai tokie kategoriski pasirode, visai nenorejau, kad jie tokie butu
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2010 04 01, 17:30)

Mano kalboje svarbiausias žodis buvo "bėgikė", ne distancijos ilgis. Gerbiu Jus už Jūsų nueitą kelią ir subtilų, gaivų jumoro jausmą.
Gyvenimas tikrai yra gražus.

QUOTE(kristar @ 2010 04 01, 17:52)
Bet kai emocijos nurimsta suprantu, kad del saves

Linkiu, kad daug daug daug dalykų darytumėt dėl savęs...

QUOTE(Isabele @ 2010 04 01, 18:18)
Gaila, kad mano pamastymai tokie kategoriski pasirode, visai nenorejau, kad jie tokie butu

Ir kategoriška, ir ne, man labai smagu, kad diskusija vyksta.
Atsakyti
Smagu, kad tokia profesija sujudino diskusijas, privertė pažiūrėti į problemą iš šalies. O tai verdam savo sultyse. mastau.gif
Atsakyti
Linkiu visoms gražaus ilgojo savaitgalio.
Skaidrių minčių, nuoširdžių jausmų, giedros nuotaikos ir šilumos širdyje smile.gif
Iki antradienio.

Atsakyti
Sveikutes smile.gif ,


Vakar ziurejau filma ir sukele labai daug minciu. Ar nebuna Jums taip, kad po gero filmo dar ilgai jo nepamirstumet?
O sukele minciu tokiu, kad pergalvojau labai daug . Kartais anksciau vis pagalvodavau, kad galbut praeityje pasielgiau ne taip, gal reikejo pasirinkti kita kelia ir t.t.
Filmas priverte pagalvoti, kad tokia kokia buvau pries 10-15 metu, jau daugiau manes tokios nebus. Taip buvau naivi, dar drebanciom kojom per gyvenima einanti mergaite. Kurios akyse spindejo ieskojimas tiesos , meiles... Ne negalejau but kitokia ir pasinkt kitaip, buvau tokia kokia buvau ir negaliu saves kaltinti dabar, kai turiu tiek patirties ir ziniu. Ir netgi pasiilgstu saves tokios laukiancios ka gyvenimas duos, issiilgusios jausmu, troskiancios viska greiciau patirti .

Smagiu ir Linksmu Jums SV. Velyku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristar: 03 balandžio 2010 - 12:39
QUOTE(Isabele @ 2010 04 01, 10:52)
Manau pirmiausia reikia nusiraminti, viska sudelioti i lentynas, apsispresti ir tik tada imtis kokiu nors veiksmu. Ne vienas gydytojas kale mums i galva, kad proceduru sekme didziaja dalimi priklauso nuo psichines busenos.... todel niekaip neisivaizduoju ko galima tiketis is gydymo, jei jam priestarauja visas vidus.

Labai sutinku. Manau,kad gydyma reikia pradeti tik tada,kai tvirtai zinai,kad to nori ir nekyla abejoniu..
Man nesiojant pirma dukruze po stimuliaciju augo cistos,i pabaiga prasidejo baisi busena - preklampsija,po kurios padare CP gaivino ir mane,ir mano mazyte.. Bet dabar po 1.5 metu nuo jos gimimo net zinodama visus pavojus sveikatai ir net gyvybei(nes preklampsija dzn.kartojasi) as ne akimirkos nedvejojau ir vel pradejau stimuliacijas su mintim,kad su Dievo ir Mergeles Marijos palaima vel viskas bus gerai. As laukdavau vakaro,kad galeciau susileisti stimuliuojamus vaistus,laukdavau echoskopiju kaip sventes,laukiau ir IUI,nes taip po maza zingsneli artejo mano svajone.. Ir po visu proceduru mano sirdis dziaugesi,norejosi dainuoti ir sokti,buvau be galo laiminga,nes jauciau,kad svajone jau salia.. As net galvoju,kad be Dievo palaimos nebutu tu pagalbiniu metodu. Man labai patiko zodziai,kad Dievas negali apsaugoti musu nuo visu bedu,ligu,nelaimiu ir kad nepargriutume,bet jis visada yra salia ir duoda mums savo ranka,padeda atsikelti,paguodzia ir parodo,kur yra iseitis..tik reikia isgirsti..
Atsakyti
Su Sv. Velykom!

Visoms linkiu, kad jusu kiausiai daugiausia smugiu atlaikytu,kaip ir jus pacios esat stiprios, kad suduzus jusu kiausiniui prasidetu nauja ikvepianti gyvenimo atkarpa ir, ta kiausini bevalgant, nauja gyvenimo atkarpa su pasimegavimu priimtumet
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Su atgimimu visas. Ir visus.
Kaip gyvenate, kaip nuotaika po švenčių?

QUOTE(kristar @ 2010 04 03, 13:36)
Sveikutes  smile.gif

Jūsų laukia labai svarbus įvykis, svarbus žingsnis gyvenime. Nieko nuostabaus, kad jaudinatės, kad keliate esminius, egzistencinius klausimus apie savo gyvenimo kelią. Taip jau yra, kad kažką atradus būtinai ką nors prarandi...

Jūs gal jau Lietuvoje? Kada numatomas vizitas pas gydytojus?

QUOTE(*Gaja* @ 2010 04 03, 16:19)
Labai sutinku. Manau,kad gydyma reikia pradeti tik tada,kai tvirtai zinai,kad to nori ir nekyla abejoniu..

Galbūt tikrai yra žmonių, kurie gyvenimo keliu žengia labai tvirtai. Pasirenka kelią ir be jokios menkiausios dvejonės juo žygiuoja.
Daugumai visgi kyla įvairių klausimų, baimių, dvejonių, jaudulio... Vieniems didesnio, kitiems mažesnio.
Aš papildyčiau, kad gydymą reikia pradėti tada, kai to noriu AŠ.
O abejonės? Abejonės manęs nestebina. Jos būna ir kartu su norėjimu.
Atsakyti
Labas rytas!

junona123, minejai, kad gavai tos knygos linka is naujo ir zinau, kad norinciu buvo ta knyga is taves persisiust. Kaip del jos vertimo? Ar katra dar pasisiule? Siaip butu ir man idomu pavartyt. Ir dar. Juk autore duoda kiekvienai perkanciai 2 men. garantija del greito pastojimo. Tu nebandei to sanso?
Atsakyti