QUOTE(Isabele @ 2010 04 01, 11:52)
Nezinau, ar esu teisi, bet skaitant tavo pasisakymus man labai matosi du dalykai - nusiteikimas pries gydyma ir nepasirengimas tapti mama, apskritai. Jokiu budu nepagalvok, kad noriu tave pamoralizuoti ar pan., tiesiog labai nuosirdziai linkiu kuo trumpesnio kelio iki svajones, o su tokiom mintim nedrysciau apskritai jo pradeti. Pirmiausia tau reikia tvirtai apsispresti ko tu nori - tik naturalaus nestumo, ar nestumo apskritai. Pati pagalvok, jei tavo vidus priestarauja tiems gydymams ir gersi ar leisiesi tuos vaistus ne su tikejimu ir viltimi, o per jega, kas is to gausis?
Isdrisciau dalinai papriestarauti tavo postui, nes jei turi daug baimiu, nereiskia, kad nesi pasiruoses tam. Is dalies esi teisi, bet manau, tos baimes atsiranda is daugelio skaudziu ivykusiu dalyku, bent jau man. Negalvojau pradzioj, kad vaiko atejimas i si pasauli gali buti toks ilgas kelias - ne musu giminej, maniau. Esu kol kas vienintele "balta varna". Pradzioj i viska dar lengvai ziurejau, tipo, ai, sikart nesigavo, ai sikart "pabego", vadinasi dar ne laikas, bet su laiku pradejau ne juokais stresuot ir veja namie vyrui kelt, darbe blogos nuotaikos but, i mazus vaikus su skaudancia sirdim ziuredavau, nes vis nesigauna, vis pabega... sustoja vystytis. Ir su kiekvienu kartu ta baime dideja, su kiekvienu uznestejimu pazadi sau, kad padarysi viska, kas imanoma, kad tik liktu, bet medikai tik rankomis paskescioja ir, tipo, gamtos atranka. Esu ta etapa priejus, kad, jei bus lemta vaikeliui ateit, jis ateis pasirinkes SAVO laika, o jei nenores ateit pas mus, nepades jokie dirbtiniai... tikek tuo kiek nori. Ne, nesu pesimistiskai nusiteikus, kas liecia tuos visus skatinimus, pagalbas, tik nenoriu daugiau nieko spaust, o pradet gyventi ne vien tai minciai, bet ir del saves. TA minti paleist nelengva, bet kai atsigreziu atgal, matau tiek daug praleistu metu, paaukotu tik TAM stabui, o vaikas nera stabas. Vaikas irgi individuolai asmenybe ateinanti i si pasauli. Tikrai myliu vaikus ir ne vienas yra man pasakes, kad busiu labai gera mama (patikekit, man po siu zodziu istryksta asaros, va is dabar), ir as tai zinau, kad busiu gera mama, bet nenoriu vaikytes zydros paukstes, palauksiu, kol nutups.
O del streso darbe/namie. Turejau toki varianta laabai ilga laika, buvau nepakenciama, bet pakeiciau po truputi viska, stengiuosi padalinti savo darba taip, kad liktu bent pusvalandis poilsio, kad ir padalinus per visa diena, bet skiriu laika sau, o po darbo uzsiimu savo megstamais dalykais, visiskai priesingais darbui, bet jie mane atpalaiduoja, ramina. To ismokt nelengva, nes is pradziu galvojji,kad neimanoma darba dalimis padallinti, bet, jei imanoma, pasisakykit sau: darau pagal savo tempa (na, nemiegodama zinoma) iki to laiko, opaskui skirsiu 10 min pertraukelei. Jei sedit prie kompo,isijunkit ka nors kita tuo metu, nusistatykit ant laikrodzio/mobilaus zadintuva 10 min. ir pertaraukai skirkit laiko. Is pradziu grauz sazine del to, bet ar esat tikros, kad kiti darbo kolegos to nedaro?
Labas rytas!
Viskas lekiu darban. Geros dienos!