Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir įtaka pastojimui

QUOTE(tokia profesija @ 2010 03 13, 21:55)
Taigi, suprasti apie savo bėdas ir ką nors daryti su jomis du skirtingi dalykai  smile.gif 
Pas psichologą ne tik "šnekama". Priklausomai nuo to, pas kokios kvalifikacijos specialistą pateksit, jums gali tekti ir piešti, ir vaidinti, ir vaizduotės pratimus atlikti, ir sapnus analizuoti, mokytis pažinti savo kūno kalbą, atsipalaiduoti, pozityviai mąstyti... Ir dar daug daug technikų galėčiau išvardinti.
Pokalbio temą renkatės Jūs. Nebūtina kalbėti apie įvaikinimą, jei tai jums neaktualu.
Pokalbio gylį taip pat reguliuojate jūs - atsiverkite tiek, kiek norit. Galit visai nekalbėti, o pvz nueiti tik į relaksacijos grupę  smile.gif
O va tikėjimas - labai svarbu. Jei manote, kad tokios priemonės jums nepadės, tai taip ir bus. Vien iš smalsumo eiti nėra prasmės.
Tik nežinau, kodėl jūs manote kad nepadės - jei gilinatės į egzistencinius klausimus, manyčiau esat imli asmenybės pažinimui ir tobulinimui  mirksiukas.gif

Pačia psichologija aš tikiu, pačiai tai yra gana įdomi sritis, kažkada turėjau privalomąsias psichologijos paskaitas, be galo patiko. Pati kiek galiu domiuosi visokiais psichologiniais dalykais. Tik va netikiu kad šiuo konkrečiu atveju man kažkuo galėtų padėti, kad nuvestų lyg tos sėkmės. Taip, galbūt galėtų padėti susiprasti savyje, palengvintų tą susitaikymo su realybe jausmą. Bet kaip surasti tą raktą, kuris atrakintų duris, kaip jūs minėjote, manau nelabai galėtų pagelbėti. Nes vis dėlto pas mus problemos medicininės, ne psichologinės, tik per laiką iš viso to kilo galbūt ir psichologinių sunkumų.
Atsakyti
QUOTE(akedite @ 2010 03 13, 22:19)
kas liečia testą, tai manyčiau jis ganėtinai abstraktus, ta prasme, kad negalima taikyti visiems vieno kurpaliaus....
labai teisingas pastebėjimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akedite @ 2010 03 13, 22:19)
Sveikos,
na, visų pirma, tai smagu, kad verda diskusijos, kas tik įrodo kaip tai reikalinga ir aktualu...
kas liečia testą, tai manyčiau jis ganėtinai abstraktus, ta prasme, kad negalima taikyti visiems vieno kurpaliaus.....todėl, kad :
1.visiškai skirtingos emocijos ir potyriai pačioje nevaisingumo gydymo pradžioje,
2.įpusėjus arba išbandžius visus gydymo būdus ir
3. tuomet, kai jau artėja moters fertilumo amžiaus pabaiga.........
deja, bet būtent moterims tai lemiamas faktorius šioje kovoje su nevaisingumu.............
taigi natūralu, kad žmonės esantys skirtingose gydymo stadijose skirtingai atsakys į klausimus...

Labai sutinku, skirtingai atsakys tiek skirtingo amžiaus moterys, tiek turinčios skirtingas nepastojimo priežastis, tiek nuėjusios skirtingą kelią.

Bet iš tiesų psichologė ir rašė, kad šitas tekstas ne diagnostinis, o toks abstraktus. Todėl natūralu, kad turinčios skirtingą nepastojimo stažą, skirtingais būdais siekiančios tikslo (kas dar tik IUI stadijoje, o kas jau po kelis IVF praėjusios) atsako skirtingai. Kažkam dar tik kelio pradžia, o kažką jau nuo visko neviltis ima.
Atsakyti
Aš irgi prie pesimisčių... beveik į visus klausimus atsakiau teigiamai biggrin.gif
Sutinku su akedite... skirtingam kelio taške skirtinga psichologinė būsena.
Bent jau artėjant prie pabaigos - optimizmas tragiškai artėja prie nulio rolleyes.gif
Atsakyti
Man pirmiausia labai džiugu, kad vyksta diskusija wub.gif Jaučiuosi savo misiją jau atlikusi biggrin.gif

Dėl paties testo. Perskaičius jį mano pirmoji mintis buvo tokia, kad nėra turbūt nevaisingos moters, kuri nebūtų susidūrusi su visais 30čia punktų. Antra mintis, turbūt skiriasi dažnis - ar tave koks tai punktas aplankė kartą per mėnesį, ar kartą per valandą. Jei gydaisi metus, tie punktai ne tokie slegiantys, jeigu tarkim 10m, tada įkyrios mintys spėjo ir įgrysti.

Dar šiuo testu norėjau atkreipti dėmesį į tai, kokie svarbūs psichologiniai procesai vyksta kūne. Ir kiek daug energijos išnaudojame tiems dalykams įveikti. Tą pačią energiją būtų galima panaudoti tiesioginiam nevaisingumo gydymui.
Čia dar atsakas toms, kurios teigia, kad neturi psichologinių problemų. Jūs tikrai nesusiduriate nė su vienu iš šių punktų? Tada arba meluojate sau, arba esate pačioje gydymo pradžioje.

Kalbant apie psichologo pagalbą, ji gali būti labai įvairi. Pirmiausia, tiesioginis nevaisingumo gydymas. Kada nerandama nevaisingumo priežasčių, yra manoma, kad jos psichologinės.
Netgi kai priežastys medicininės, sakykit, kodėl vieniems pasiseka dirbtinio apvaisinimo procedūra, o kitiems ne? Fiziniai rodikliai vienodi, medicininių trukdžių nėra...
Pabandysiu paaiškinti, tik turėsit man padėti: aprašykit prašau, kaip atrodo, elgiasi jūsų KŪNAS, kai jūs jaudinatės, nerimaujate, esate išsigandusi? Man reikės bent 5ių aprašymų.
Na ir galiausiai psichologas padeda išspręsti kitas su nevaisingumu susijusias problemas: gedulą, liūdesį, baimes, nerimą, įtampą, santykių problemas (turbūt visa tai, kas buvo aprašyta TESTE). Išsprendus šiuos rūpesčius atsiranda vidinė ramybė ir visą energiją galima nukreipti gydymui.
Kada nuspręsite "gana", gali būti, kad jums taip pat reikės palaikymo...

Na va, reklama baigta biggrin.gif

QUOTE(kerzaka @ 2010 03 13, 21:35)
Deja, nors visi tyrimai buvo geri ir aš buvau laaabai rami, kad šykartą pasiseks, tą kartą nepasisekė...

Šioje vietoje man norėtųsi patyrinėti jūsų baimes, susijusias su nėštumu, gimdymu, vaiko auginimu. Tik savarankiškai vargu ar pavyks ką padaryti, nes dauguma mums pavojingų baimių yra nesąmoningos.

Labanakt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tokia profesija: 14 kovo 2010 - 00:51
Tokia profesija,klausimas jums,bet galir per anksti klausiu.Tikrai be jokios ironijos,tiesiog reikalinga nuomone.Tiek sita,tiek testa gauta akupunkturos gydymui (kazkokiam charakterio tipui) nustatyti,as kiekviena atskira diena atsakyciau vis kitaip.Na va siandien,kaip nuotaika puiki,tiesiog zinodama kaip blogai buna ,kasdienybeje as surinkau per viduriuka.Rytoj tikriausiai (kaip labai labai dazna diena) as spardysiu sau i sedimaja,atsakymai bus kiti.Na ,o jei paskambinsiu liudesiui ir pakviesiu i svecius,tai atsakyciau teigiamai i beveik visus.testo dar nedariau rytoj ar poryt,kazin kokie atsakymai butu,klausiu kodel taip jau buna, kad gali atsakymai taip smarkiai skirtis?(remiuosi 200 klausimu pries pradedant akupunktura,i dauguma ju kita diena vis kitaip atsakius buciau,ir taskai adatu kiti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.P.Keberiokst: 14 kovo 2010 - 01:33
QUOTE(tokia profesija @ 2010 03 14, 00:49)
Man pirmiausia labai džiugu, kad vyksta diskusija  wub.gif Jaučiuosi savo misiją jau atlikusi biggrin.gif

Dėl paties testo. Perskaičius jį mano pirmoji mintis buvo tokia, kad nėra turbūt nevaisingos moters, kuri nebūtų susidūrusi su visais 30čia punktų.

Mums manau ne mažiau džiugu išgirsti kitą nuomonę žmogaus, kuris iš šalies gali į visą tai pažiūrėti.

O kodėl būtent nevaisingos moters, nors surinkau beveik maksimumą taškų, vis dėlto esu vaisinga. Bent medicina teigia ir pati esu na gal ne visu 100, bet kokiais 95 procentais įsitikinusi jog galiu natūraliai turėti vaikų.
Papildyta:
QUOTE(tokia profesija @ 2010 03 14, 00:49)
Netgi kai priežastys medicininės, sakykit, kodėl vieniems pasiseka dirbtinio apvaisinimo procedūra, o kitiems ne? Fiziniai rodikliai vienodi, medicininių trukdžių nėra...


Čia nelabai sutikčiau, bent jau IVF atveju vargu ar dažnai būna vienodi rodikliai. Skiriasi moters paruošimas procedūrai (ilga, trumpa schema, vaistų dozės), skiriasi embrionų kokybė (ląstelių skaičius, fragmentacija), skiriasi įsodinimo diena (2,3 dienų, blastocistos), o kur dar gleivinės storis, moters amžius, pačios moters organizmo reakcijos, laukimo laikas (vienos atostogauja ir ilsisi, kitos dirba ir gyvena įprastą gyvenimą). Aišku būna ir galimai vienodų sąlygų, bet vėl gi dažnai nepasisekimo priežastis yra, tik ji dar neaptikta, ne visus galimus tyrimus gydytojai prieš procedūrą atlieka. Kitos tą priežastį suranda po laiko, kito deja ne.
Papildyta:
QUOTE(tokia profesija @ 2010 03 14, 00:49)

Na ir galiausiai psichologas padeda išspręsti kitas su nevaisingumu susijusias problemas: gedulą, liūdesį, baimes, nerimą, įtampą, santykių problemas (turbūt visa tai, kas buvo aprašyta TESTE). Išsprendus šiuos rūpesčius atsiranda vidinė ramybė ir visą energiją galima nukreipti gydymui.


Nors taip, manau kad kažkiek psichologo pagalba ir būtų reikalinga, man šiuo metu palengvėtų bent jau išsikalbėjus. Pati savyje kaip ir susivokiu, bet reiktų žmogaus iš šalies kuris padėtų suprasti ar susivokiu teisingai.
Papildyta:
QUOTE(tokia profesija @ 2010 03 14, 00:49)
Pabandysiu paaiškinti, tik turėsit man padėti: aprašykit prašau, kaip atrodo, elgiasi jūsų KŪNAS, kai jūs jaudinatės, nerimaujate, esate išsigandusi? Man reikės bent 5ių aprašymų.

Būtent kaip elgiasi kūnas. g.gif Niekada nestebėdavau, galėčiau parašyti tik psichologinę būseną tuo metu, kūne manau nelabai tas jaučiasi. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singerita: 14 kovo 2010 - 01:42
Labas rytas,dar kartelį išsakysiu savo nuomuone apie tokia profesija,jei kuriai nepatiks ,manau labai nesupyksit mirksiukas.gif čia yra jos veiksmas tik dar nesu mąsčiau kokiu tikslu, nepakipkit ant kabliuko, jos tie punktai paimti iš visų esančių čia temų ,ka kuri jaučia ta minute ,kai būna nusivylus ar apsipykus su šeima ar kita neturėdama nuotaikos pasipasakoja apie kitus vaikus ka jiem jaučia ,draugėm ir pan. Juk čia viskas taip žinoma ir mes jau viena kita ir guodusios esam tik išsipasakoji ,kai sunku ir apmiršti ir vel gerai ax.gif O čia suplakė į krūva visų tam tikru laiku paimtas būsenas ir siūlo pagalba biggrin.gif Smagiausiai pas psichiatrus papiešti, paklaus ka mato pav. kai rodo pieštuka lotuliukas.gif Taip mano močiutei 90 m.kai norėjom ,kad paskirtų priežiųrai pinigėlių taipat liepė piešti nama,klause kas per daiktas rodė šaukšta,tokio amžiaus žmogui sukėlė minčių išejus klausia, vaikeli ar aš jau tokia beprotė ,kad tokių dalykų klausinėja? Kitoje temoje siūlo visoms susitikti,turėtų palaukti brangioji ,apšilti kojas ,kaip sakoma o ne pajungus visa savo ,,išmintį" siūlintis į susitikimus. schmoll.gif Mergaitės juk mes dar sugebam pabendrauti ir be psichologo gossip.gif kad paskui žiurėk kuriai kai išplaus smegenis tai ir psichiatro prireiks .Stiprybės visoms,atsiprašau jei kuria nepatiko ar pan. čia tik siūlau apmąstyti psichologės patarimus,ar jau jie nuoširdūs ar paimti iš mūsų visų ,o nei jokios čia amerikonkos testas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2010 03 13, 12:43)
O dėl to, kad mano žodžiai jums pasirodė beprasmiai, tai pasakysiu kad prasmę žodžiams suteikiate jūs. Jūs matote tai, ką norite matyti.


Kokie, jūs, psichologai, mandrūs žarstytis žodžiais.O kai reikia konkrečiai jūsų pagalbos, tai iš jos tik šūds ir nieks gaunasi.
Atsakyti
rugegele1, aš nematau prasmės jums teisintis, man gaila savo laiko ir energijos. Šaunu, kad radote ant ko išlieti pagiežą, nors abejoju, ar jums dabar lengviau mirksiukas.gif

QUOTE(Sella @ 2010 03 14, 10:05)
Kokie, jūs, psichologai, mandrūs žarstytis žodžiais.O kai reikia konkrečiai jūsų pagalbos, tai iš jos tik šūds ir nieks gaunasi.

Sella, man tikrai labai gaila, kad turite neigiamos patirties su psichologais 4u.gif


Papildyta:
QUOTE(Singerita @ 2010 03 14, 02:52)
Būtent kaip elgiasi kūnas.  g.gif  Niekada nestebėdavau, galėčiau parašyti tik psichologinę būseną tuo metu, kūne manau nelabai tas jaučiasi.  g.gif

Tegu bus tai jums namų darbas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele1 @ 2010 03 14, 10:01)
Mergaitės juk mes dar sugebam pabendrauti ir be psichologo gossip.gif  kad paskui žiurėk kuriai kai išplaus smegenis tai ir psichiatro prireiks .Stiprybės visoms,atsiprašau jei kuria nepatiko ar pan. čia tik siūlau apmąstyti psichologės patarimus,ar jau jie nuoširdūs ar paimti iš mūsų visų ,o nei jokios čia amerikonkos testas lotuliukas.gif

As tai nepykstu ant Tokia Profesija,bet manau cia (visuose gandru laukimo skyreliuose) merginos susirenka ir padeda viena kitai daug labiau negu gali suprasti zmogus "is sono",tas daznas musu nuosirdus ir supratingas pasakymas "ir man taip buvo,bet paskui viskas bus gerai",apkabinimai ir paguodimai console.gif ,manau mums suteikia tai,ko zmones tikisi is psichologu. Mes pacios atliekam psichologu vaidmenis. Manau kad SM,tai ir yra Vilties paramos grupe smile.gif 4u.gif
Papildyta:
O dar viena nuomone,kaip Tokia profesija,irgi turi cia teise buti 4u.gif Gal kazkam reikia butent tokio poziurio 4u.gif Sekmes smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,

na, as pati irgi nenuejau iki psichologo duru, bet manau, ju yra, kaip ir visur, visokio plauko. Negerai, kai uztaikai sunkiu metu ant kokio sarlatano ir paskui pakeitus ant dar blogesnio ar panasaus. Mano drauge irgi man siulo nueit pas psichologa, nes ji pati dirba pas viena (ji dirba ne pagal profesija). Anksciau irgi netikejo ju blevyzgomis, irgi maste, kad jie tik susuka zmonems galvas, ima milziniskus pinigus is pacientu ir gerai gyvena Bet dirbdama pas si isitikino, kad yra tikrai atsidavusiu siai profesijai zmoniu ir kad tai tikrai nelengvas darbas, nes pati kartais, jei jiems lieka laiko, pabendrauja apie tam tikras temas, suteikia VIENAS KITAM kartais pamastymus. Bet pati sakau, yra visokio plauko zmoniu, kurie netgi dirba kaip pagal vadoveli i rnera lankstus.
Manau, gerai, kad siame forume galim viena kita paguosti, pasidalinti isgyvenimais, gal netgi atviriau atsiverti, nei pas psichologa (cia niekas neima pinigu, gal del to jauciames maziau suvarzytos? biggrin.gif ). Gerai paskaityti kitos isgyvenimus, "pamatuoti" savo kancias ir isgyvenimus, galbut tuo paciu pasidziaugt, tipo, gerai, kad man nera taip blogai, kaip kitai, pabandyt paguost surast tinkamus zodzius (o tai tikrai nera lengva, ypac nete, kai nematom rasanciojo akiu, mimikos); galbut suvokt, kad tau yra blogiau nei kitai ir bandyt kaip nors padet kitai neatsirasti vienai giliai iskastoj savo duobej, nes islist labai sunku be pagalbos. Manau, gerai, kad turim sia galimybe cia susitikti "prie puodelio kavos" ir aptarti savo situacija mirksiukas.gif Prisedam kavai http://comps.fotosea...-latte_~296.jpg
Norejau paveiksliuka ideti tiesiogiai, bet sitam kompe nezinau, kaip tai daroma, tad teks jums atsidaryt
Atsakyti