Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

dar turiu toki klausima...

Cia gal Nikonisciu daugiau... Kaip ten su tuo WB PRE? Pasiskaiciau viska, paziurejau, pameginau nu lyg tais nesigauna man sad.gif neraso akranely nei Good nei Not good sad.gif

gal galetu kuri nors palaipsniui parasyti kaip reik daryti?

as darau taip:
1. pasidarau kad ekranelyje mirksetu didelem raidem PRE, ir vat ka toliau? O toliau parasyta kad reik uzdeti fona balta arba pilka, ir fotografuoti. Bet raso, kad nenusifotografuos, tiesiog uzsifiksuoja tas wb. O man iki galo paspaudus - nusifotografuoja unsure.gif

ka Jusu manynu darau ne taip? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Fea @ 2009 10 15, 15:56)
o kaip tu juos fotkini? blush2.gif kokiais nustatymais?
ir as Nikoniste smile.gif koks pas tave?

as su D80 fotografuoju... jis vargsas pas mane jau sudauzytas buvo unsure.gif pataisem. Dirba toliau smile.gif o maniau kad jau mirtis jam, nes visos ''zarnos'' isvirtusios buvo..

o lasiukus reik fotografuoti su blykste, kad islaikymas butu labai trumpas... o daugiau nelabai atsimenu nustatymu g.gif aaaaa dar reik nustatyti tokia funkcija, kur daro kelis kadrus is eiles smile.gif tada butinai kuriam nors vienam bus lasiukas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 10 15, 15:59)
dar turiu toki klausima...

Cia gal Nikonisciu daugiau... Kaip ten su tuo WB PRE? Pasiskaiciau viska, paziurejau, pameginau nu lyg tais nesigauna man sad.gif neraso akranely nei Good nei Not good sad.gif 

gal galetu kuri nors palaipsniui parasyti kaip reik daryti?

as darau taip:
1. pasidarau kad ekranelyje mirksetu didelem raidem PRE, ir vat ka toliau? O toliau parasyta kad reik uzdeti fona balta arba pilka, ir fotografuoti. Bet raso, kad nenusifotografuos, tiesiog uzsifiksuoja tas wb. O man iki galo paspaudus - nusifotografuoja  unsure.gif 

ka Jusu manynu darau ne taip?  unsure.gif

na eini i Meniu ir pasirenki White balanse.. ten paskui leidzia rinktis is tu debeseliu visu..renkiesi PRE, tada ten kazkaip Manual reikia pasirinkt. fotikas klausia ten kazkaip ar naudot sena ar is naujo fotkint. tai liepi perfotkint. tada jau laikai priesaky balta lapa ir fotkini. nenusifotkins, o per akute matysi parasyta Gd. ir gali jau fotkint balta daikta.
Atsakyti
ziuriu siandien pas mane klausimu diena doh.gif a
as irgi pasimeginsiu ka nors sukurti veidrodziu temai blush2.gif tik klausimas, ar tas AS ir veidrodis, butinai turiu buti AS?? ar gali buti bet kas kitas? na cia klausiu, nes galima ivairiai tema interpretuoti blush2.gif

nes siaip gan sudetinga i kadra papulti su veidrodziu ir dar be fotiko.... ir buti fokuse.. nes pultelio as kaip ri neturiu... tai vat klausimas, ar cia tikrai tokie sunkus namu darbai bigsmile.gif nes jai taip, as priimu issuki 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 10 15, 16:03)

o lasiukus reik fotografuoti su blykste, kad islaikymas butu labai trumpas... o daugiau nelabai atsimenu nustatymu  g.gif  aaaaa dar reik nustatyti tokia funkcija, kur daro kelis kadrus is eiles smile.gif tada butinai kuriam nors vienam bus lasiukas wink.gif

o ant M ar S f-jos fotkini?
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2009 10 15, 16:05)
na eini i Meniu ir pasirenki White balanse.. ten paskui leidzia rinktis is tu debeseliu visu..renkiesi PRE, tada ten kazkaip Manual reikia pasirinkt. fotikas klausia ten kazkaip ar naudot sena ar is naujo fotkint. tai liepi perfotkint. tada jau laikai priesaky balta lapa ir fotkini. nenusifotkins, o per akute matysi parasyta Gd. ir gali jau fotkint balta daikta.

hmmmm..... na parasei kaip ir aiskiai, tik nzn ar man gausis, einu paziureti kur tas manual po PRE.... o koks tavo Nikonas?
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 10 15, 16:07)
hmmmm..... na parasei kaip ir aiskiai, tik nzn ar man gausis, einu paziureti kur tas manual po PRE.... o koks tavo Nikonas?

mano D3000.

nu kazkaip kai paspaudi PRE, leidzia ten dar rinktis...as daba ne su fotiku..tai bijau nusikalbet..bet lyg manual ten raso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2009 10 15, 16:06)
o ant M ar S f-jos fotkini?

oi, as ant ivairiu.... bet lyg sitas buvo ant P.... meginsiu dabar ant M...
Papildyta:
QUOTE(Fea @ 2009 10 15, 16:09)
mano D3000.

nu kazkaip kai paspaudi PRE, leidzia ten dar rinktis...as daba ne su fotiku..tai bijau nusikalbet..bet lyg manual ten raso smile.gif

pas mane PRE, tada eina du variantai.. 1. measure ir gali daryti OK. 2. Use photo.

o manual tokio nera visai...
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 10 15, 16:12)
oi, as ant ivairiu.... bet lyg sitas buvo ant P.... meginsiu dabar ant M...
Papildyta:

pas mane PRE, tada eina du variantai.. 1. measure ir gali daryti OK. 2. Use photo.

o manual tokio nera visai...

measure va doh.gif nu sakiau kad nusikalbesiu biggrin.gif "ismautuoti" tipo . tai ir matuok daba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2009 10 15, 16:13)
measure va doh.gif nu sakiau kad nusikalbesiu biggrin.gif "ismautuoti" tipo . tai ir matuok daba smile.gif

tuoj verksiu lotuliukas.gif nu nesigauna kazkas, nes paspaudus mygtuka man nusifotografuoja. o ir ekrane nieko neraso.. ten prie measure, yra tik mygtukas OK. ji paspaudi ir meniu sugryzta i WB pasirinkima. tuoj parasysiu ka instrukcijoj raso..
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 10 15, 16:17)
tuoj verksiu  lotuliukas.gif nu nesigauna kazkas, nes paspaudus mygtuka man nusifotografuoja. o ir ekrane nieko neraso..  ten prie measure, yra tik mygtukas OK. ji paspaudi ir meniu sugryzta i WB pasirinkima. tuoj parasysiu ka instrukcijoj raso..

g.gif g.gif o kai paspaudi measure...nieko nebeduoda pasirinkt? nes dar turi duot...dar karta bandyk gal g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2009 10 15, 16:18)
g.gif  g.gif o kai paspaudi measure...nieko nebeduoda pasirinkt? nes dar turi duot...dar karta bandyk gal g.gif

rinktis galima tik prie USE PHOTO. Yra 2 pasirinkimai, vienas rinktis balta lapa, ji parodo paspaudi ok. o kitas, rinktis is nuotraukos WB balansa.

O kaipameginau is nuotraukos pasirinkti, kita kart jau balto lapo neleido rinktis, rode ta nuotrauka... zodziu... pasimetime as lotuliukas.gif kazkoks miskas man su tuo PRE doh.gif

bet reik issiaikint, nes kitaip namu darbo nepavyks padaryti
Papildyta:
nezinau kaip neklauskit, bet pavyko thumbup.gif bent kai pamaciau GOOD zodeli ekrane, ir panorama per langa nufotografuota taip graziai isejo. Grynai spalva kaip realybeja bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DI: 15 spalio 2009 - 15:25
QUOTE(DI @ 2009 10 15, 16:27)
rinktis galima tik prie USE PHOTO. Yra 2 pasirinkimai, vienas rinktis balta lapa, ji parodo paspaudi ok. o kitas, rinktis is nuotraukos WB balansa.

O kaipameginau is nuotraukos pasirinkti, kita kart jau balto lapo neleido rinktis, rode ta nuotrauka... zodziu... pasimetime as  lotuliukas.gif  kazkoks miskas man su tuo PRE  doh.gif

bet reik issiaikint, nes kitaip namu darbo nepavyks padaryti
Papildyta:
nezinau kaip neklauskit, bet pavyko  thumbup.gif  bent kai pamaciau GOOD zodeli ekrane, ir panorama per langa nufotografuota taip graziai isejo. Grynai spalva kaip realybeja  bigsmile.gif

skaityk instrukcija ir gausis viskas drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti