Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

tema skamba idomiai bigsmile.gif
Atsakyti
Superinė tema, dabar tik reikia vaizduotę pasitelkt bigsmile.gif

Tai kaip ten mano ND bandymai? blush2.gif
Atsakyti
labas rytas visiems!

astyt, na jeigu norejai isdegusios foto tai tau pavyko, o jeigu norejai saltos tai nelabai ax.gif 4u.gif na dar gal grisciau padirbet prie jos nes israiska merginos tikrai labai 4u.gif ..

Wite, man spalvos blankios 4u.gif kazkaip norisi arba jau visai pasteliniu kokiu.. arba tada ryskiu lietuviskai rudenisku blush2.gif bet cia tik mano nuomone blush2.gif

Zitlali, tema labai faina! tikiuosi sugris ir i mano kiema svente.. o tai paskutiniu metu nerandu to ko noriu verysad.gif

multti, man visgi dar ne balta ... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antajo: 15 spalio 2009 - 07:19
Labas rytas,

QUOTE(Zitlali @ 2009 10 14, 22:56)
Sugalvojau tema, 'As ir veidrodis' smile.gif arba tik Veidrodis smile.gif

įdomu bigsmile.gif
tik gal skiriam daug laiko, nes vėl bus nespėjusių minios lotuliukas.gif
Atsakyti
sveiki visi fotografijos myletojai 4u.gif

meginsiu stoti i Jusu buri, ir aisku pirmiausia noriu atlikti ND. Tik turiu kelis klausimelius...

cituoju: 5. WB nustatymas. Baltą daiktą fotografuojam 2-jose aplinkose: natūraliam apšvietime ir dirbtiniam apšvietime (kambario šviestuvai, be blico!). Kad geriau matytumėm skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu wb, pusiau automatiniu, rankiniu wb.

ar fotografuojant daikta keisti daikto vietos negalima? na pvz viena fotografuoji kazkur kur sviesiau namuose, o po to daikta nusinesi kur tamsiau ir ten nufotografuoji prie dirbtinio apsvietimo.

Suprantu ka reiskia Auto WB, per meniu sita galima nusistatyti. O kas tai yra pusiau rankinis ir rankinis WB?

Lauksiu atsakymo, ir greitu laiku pateiksiu uzduoteles smile.gif
tik klausimas kur jas kelti? ar cia tiesiai i foruma? ir kokio formato jos turi buti? ar gerai kazkur 600 px viena krastine?

Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 10 15, 09:24)
cituoju: 5. WB nustatymas. Baltą daiktą fotografuojam 2-jose aplinkose: natūraliam apšvietime ir dirbtiniam apšvietime (kambario šviestuvai, be blico!). Kad geriau matytumėm skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu wb, pusiau automatiniu, rankiniu wb.

ar fotografuojant daikta keisti daikto vietos negalima? na pvz viena fotografuoji kazkur kur sviesiau namuose, o po to daikta nusinesi kur tamsiau ir ten nufotografuoji prie dirbtinio apsvietimo.

Suprantu ka reiskia Auto WB, per meniu sita galima nusistatyti. O kas tai yra pusiau rankinis ir rankinis WB?

Lauksiu atsakymo, ir greitu laiku pateiksiu uzduoteles smile.gif
tik klausimas kur jas kelti? ar cia tiesiai i foruma? ir kokio formato jos turi buti? ar gerai kazkur 600 px viena krastine?

sveika drinks_cheers.gif
vietą skirtingose užduotyse keisti galima 4u.gif dienos šviesoje yra viena užduotis, prie dirbtinio apšvietimo- kita 4u.gif

Pusiau rankinis- debesėlis arba saulutė dienos šviesoje ir lemputė dirbtiniame apšvietime, o apie rankinio nustatymus rasi fotoaparato instrukcijoje.

Nėra nustatytų jokių kraštinių, svarbu, kad matytųsi viskas lotuliukas.gif Tiesiai į forumą neįkelsi, reikės pasinaudoti img funkcija keliant nuotrauką, patalpintą internete 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 10 15, 09:36)
sveika  drinks_cheers.gif
* vietą skirtingose užduotyse keisti galima  4u.gif  dienos šviesoje yra viena užduotis, prie dirbtinio apšvietimo- kita  4u.gif

** Pusiau rankinis- debesėlis arba saulutė dienos šviesoje ir lemputė dirbtiniame apšvietime, o apie rankinio nustatymus rasi fotoaparato instrukcijoje.

*** Nėra nustatytų jokių kraštinių, svarbu, kad matytųsi viskas  lotuliukas.gif  Tiesiai į forumą neįkelsi, reikės pasinaudoti img funkcija keliant nuotrauką, patalpintą internete  4u.gif

* supratau.
** irgi supratau, eisiu dar instrukcijos pasiskaityti del pilnai rankinio.
*** sita zinojau smile.gif

Aciu labai uz atsakyma, eisiu darbuotis, ir greitu laiku pateiksiu ND komisijai smile.gif 4u.gif

o beja, kaip angliskai butu pilnai rankinis nustatymas blush2.gif na kad zinociau ko butent instrukcijoj ieskoti. Kazkaip fotografuodama jo niekad iki siol nenaudojau, tai nzn su kuo cia susiduriau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DI: 15 spalio 2009 - 08:57
QUOTE(DI @ 2009 10 15, 09:55)
* supratau.
** irgi supratau, eisiu dar instrukcijos pasiskaityti del pilnai rankinio.
*** sita zinojau smile.gif

Aciu labai uz atsakyma, eisiu darbuotis, ir greitu laiku pateiksiu ND komisijai smile.gif  4u.gif

o beja, kaip angliskai butu pilnai rankinis nustatymas  blush2.gif  na kad zinociau ko butent instrukcijoj ieskoti. Kazkaip fotografuodama jo niekad iki siol nenaudojau, tai nzn su kuo cia susiduriau  blush2.gif

turetu buti prie WB parasyta PRE (na, kur lempute, debeselis ir tt.. pats paskutinis buna PRE) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2009 10 15, 10:00)
turetu buti prie WB parasyta PRE (na, kur lempute, debeselis ir tt.. pats paskutinis buna PRE) 4u.gif

čia priklauso nuo fotoaprato wink.gif pre yra nikon'uose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2009 10 15, 10:00)

Aciu smile.gif dabar zinau jau apie ka sitas reikalas smile.gif

QUOTE(Will @ 2009 10 15, 10:13)
čia priklauso nuo fotoaprato wink.gif pre yra nikon'uose  4u.gif

Pas mane ir yra nikonas D80. Bet ten yra du variantai. Gali pasirinkti PRE ir pats nusistatineti arba pasirenki norima balansa is jau esamos nuotraukos fotoaparate. Nezinau ar aiskiai issireiskiau doh.gif tai kuri cia naudoti? Imti balta lapa? smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Bandau vytis jus blush2.gif
Matau idomi tema nusimato bigsmile.gif

Dar pagirsiu, labai patiko is praeitos temos Ievukio zolyneliai ryte wub.gif Vis griztu pasiziuret smile.gif
O man stilis verysad.gif Neatsimenu, kada fotika rankose laikiau...
Atsakyti
Sveikos gyvos, bandau pakomentuopti kelias foto kurias matau sioje temoje biggrin.gif

QUOTE(solo @ 2009 10 13, 17:04)

si nuotrauka man labiausiai patiko, geras kampas paimtas.... ruduo.... tik gal per daug zalios 4u.gif

QUOTE(ASTYT€ @ 2009 10 14, 00:02)

grazi nuotrauka, viskas gerai, man bardakelis netrukdo, bet va isdegimai nepatinka, per daug 4u.gif

QUOTE(Gaurė @ 2009 10 14, 15:45)

paskutine nuotrauka labiausiai patiko 4u.gif varle kokia biggrin.gif

QUOTE(Medona @ 2009 10 14, 18:12)
Man originalas per blankus, o koreguoda per daug sarpo gal  g.gif  jei nesupyksi idedu savo versija smile.gif  Na ir kaip? O man sitas bardakelis visai patinka, ne toks jau ir didelis  biggrin.gif

tavo variantas man labiausiai patinka sios nuotraukos, bent spalva dangaus matosi, ir kapisono kailiukas nesusilieja su dangum smile.gif

QUOTE(kitten` @ 2009 10 15, 10:43)

O man stilis verysad.gif Neatsimenu, kada fotika rankose laikiau...

blush2.gif as irgi blush2.gif bet va tikiuosi sugrys ikvepimas , labai noreciau ir tikiuosi biggrin.gif
Atsakyti