Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zitlali @ 2009 10 21, 09:56)
Fea o tu zinai kas yra S? S yra islaikymo prioritetas(parenki islaikyma, toliau viska automatiskai parenka fotikas), tai reiskia, kad juodulys gaunasi greiciausiai del to, kad islaikymas tavo nusuktas iki labai trumpo smile.gif del to fotografuojant gaunasi juoda deme, nes nespeja sviesos normaliai pagauti per toki trumpa laika. Viskas instrukcijoje fotiko  4u.gif

jojo, zinau wink.gif ir rasiau gi - kad islaikymo pirmumas.. tik jei darai dideli islaikyma..velgi sudreba..man atrodo, kad padarius trumpa islaikyma turetu nespet sudrebet..bet tada ir nespeja sviesos pagaut doh.gif uzburtas ratas kazkoks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2009 10 21, 10:00)
jojo, zinau wink.gif ir rasiau gi - kad islaikymo pirmumas.. tik jei darai dideli islaikyma..velgi sudreba..man atrodo, kad padarius trumpa islaikyma turetu nespet sudrebet..bet tada ir nespeja sviesos pagaut doh.gif uzburtas ratas kazkoks smile.gif

naudok pilnai rankini rezima, pasikelk ISO, nusistatyk parametrus tokius, kad islaikymas padorus butu bet matytusi kas fotoj, fotkint RAW, veliau pasviesinsi su photoshopu konvertuojant RAW i jpeg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 21 spalio 2009 - 09:03
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 21, 10:03)
naudok pilnai rankini rezima, pasikelk ISO, nusistatyk parametrus tokius, kad islaikymas padorus butu bet matytusi kas fotoj, fotkint RAW, veliau pasviesinsi su photoshopu konvertuojant RAW i jpeg

o, reiks pabandyt taip bigsmile.gif aciuuu 4u.gif
Atsakyti
o cia is siandien fotosesijos

user posted image
Papildyta:
dar turiu klausimeli g.gif

padariau kelis kadrus i RAW, bet man PS ju neatidaro, raso kad COULD NOT COMPOLETE YOUR REQUEST BECAUSE IT IS NOT THE RIGHT KIND OF DOCUMENT.

o pati faila rodo kaip NEF. Pziurejau fotike, pas mane parasyta RAW(NEF) . na ir zodziu man jo neatidaro kazkodel.

Anksciau esu fotografavusi su RAW is viskas budavo ok g.gif ....

Gal kas esat susidurusi ?
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 10 21, 10:56)
o cia is siandien fotosesijos

man tai thumbup.gif bet jauciu cia skaitosi per pilkas j/b smile.gif
Atsakyti
Fea, tu buk geral, isiskaityk pirmam psl duotas pamokeles, nuorodas, kodel foto per tamsios ar sviesios gaunas... kaip tai itakoja islaikymas, diafragma, iso, ir t.t. nes tuoj visas uzknisi ax.gif tongue.gif su tokiais klausimais blush2.gif kadangi cia visos jau zino ir n sykiu apsneketa blush2.gif

Di, man tai per pilka, apkapota unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2009 10 21, 11:02)
man tai thumbup.gif bet jauciu cia skaitosi per pilkas j/b smile.gif

Sakai? g.gif
as sita siek tiek redagavau su PS, bet i j/b verciau paciam fotike.
Va ikelsiu palyginimui
pirma siek tiek redaguota, o antra - natur produkt smile.gif
user posted image user posted image
Atsakyti
Man pilkoka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 10 21, 11:07)
Fea, tu buk geral, isiskaityk pirmam psl duotas pamokeles, nuorodas, kodel foto per tamsios ar sviesios gaunas... kaip tai itakoja islaikymas, diafragma, iso, ir t.t. nes tuoj visas uzknisi ax.gif  tongue.gif su tokiais klausimais blush2.gif kadangi cia visos jau zino ir n sykiu apsneketa blush2.gif

nu nereikai gal taip ziauriai ax.gif manes tai dar toli grazu neuzknis niekas, nes as dar nepavargusi nuo aiskinimu hihihi.gif o ir pati geriau viska isisavinu kaip pasikartoju.
Papildyta:
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 21, 11:15)
Man pilkoka smile.gif

o tu gal galetum paimti foto ir pamegint ja padaryti tokia kokios reikia? blush2.gif paziuretumem ar imanoma, ar cia jau nieko nepataisysi..
Atsakyti
Di, jei pasirodziau ziauriai - tai sorry ax.gif ax.gif bet cia elementarus dalykai gi ax.gif ir cia dauguma cia senai senai kaba tam skyrelyje mirksiukas.gif

o del tavo j/b -tai rekomenduojama fotkint spalvotai, o paskui verst j/b mirksiukas.gif geriau gaunas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 10 21, 11:23)
Di, jei pasirodziau ziauriai - tai sorry ax.gif  ax.gif bet cia elementarus dalykai gi ax.gif ir cia dauguma cia senai senai kaba tam skyrelyje mirksiukas.gif

o del tavo j/b -tai rekomenduojama fotkint spalvotai, o paskui verst j/b mirksiukas.gif geriau gaunas mirksiukas.gif

Supratau 4u.gif tik man automatiskai, jei kas ''skriaudzia'' kita, norisi ginti ax.gif

as ir fotkinau spalvotai, bet i j/b verciau paciam fotike.
pameginsiu ir su PS g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 10 21, 11:07)
Fea, tu buk geral, isiskaityk pirmam psl duotas pamokeles, nuorodas, kodel foto per tamsios ar sviesios gaunas... kaip tai itakoja islaikymas, diafragma, iso, ir t.t. nes tuoj visas uzknisi ax.gif  tongue.gif su tokiais klausimais blush2.gif kadangi cia visos jau zino ir n sykiu apsneketa blush2.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 10 21, 11:15)
Man pilkoka smile.gif

nu tai pacios gi sakot per pilka blush2.gif
ir as viska skaiciau tikrai, ir ne viena karta..ir ne tik cia...ir knygas, ir internete ir fotiko instrukcija.
ir bonda, as ten neklausiau ar pilka..as pasakiau kad pilka skaitosi pagal taisykles matyt..nors man tai grazu ir taip blush2.gif

Atsakyti