Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(Obuoliausia @ 2009 10 26, 20:48)

Dėl Sulphur aš irgi skaičiau, kad padidina reaktyvumą.
Balta, ar pavyko su juo "užvesti"??

Dėl sulphur: pastebėjau, kad Misis mums jį skiria, kai užsitęsusi liga. Na, kai per kelias dienas nuo homeopatinių negerėja. Nuima tada visus vaistus ir paskiria Sulphur. Sakė, kad poveikio reikia laukti kelias dienas. Bet, vėlgi, taip daro ne visais atvejais. Šiandien sloguojančiai didžiajai sakė nuimti visus vaistus ir išgerti vieną kartą dienoj Silicea. Kadangi man trūksta daug žinių apie homeopatiją, man į lentynėles tokia info nesidėlioja. Gal jums pravers smile.gif
Atsakyti
Ūmus sinusitas "eina" kartu su gan stipriais veido daubų ar kaktos skausmais, pasilenkus atrodo, kad veidas staiga stipriai pasunkėja, paspaudus akiduobes jaučiasi lyg viskas užsispaudžia - gali ir tvinksėt. Jautiesi lyg veidas užtinęs. Taip pat prie ūmaus sinusito kraujo tyrimai negeri - CRB gali būt iki 80, leukocitų ir neutrofilų daug (būtent jie abu kartu). Aišku gali būt ir temperatūra, o gleivės būna lyg tamsiai pilkos. Su tokiais kraujo tyrimais net rentgeno daryt nebereik - viskas ir taip aišku.

Simptomas, kad akis vartant skauda, ne sinusito, o gripo ar tiesiog kito stipraus viruso.

Dar sinusitą galima įtart, jei kas 2-3 savaites kartojasi sloga su užsikimšimu. Kitų simptomų gali nebūt. Vat tada vertėtų pasidaryt veido nuotrauką. Antibiotikų varto būtent tokiu atveju mano manymu nevertėtų, nes jie turi mušt tik bakteriją esančią sinusuose, o išvalyt jų vis tiek neišvalo, vistiek reik varto kitus skystinančius/valančius. Ir tikrai nebūtinai žali snargliai. Tik sinusitui "gyjant" pradeda bėgt žali - tada reiškia, kad pradėjo valytis. Mano dukrai pradėjus vartot kompleksą nuo sinusito, žali pradėjo bėgt po beveik mėnesio ir tai - ji net nejausdavo, aš pasakydavau greit pūskis, nes jau kabo...

Vaikams lėtinių sinusitų nediagnozuoja.
Atsakyti
QUOTE(Crystalline @ 2009 10 26, 21:55)
Casual, jei vaikams nera labai kritiniu busenu, tiesiog pasistenk nurimti ir pailseti pati 4u.gif O rytoj ramiai paziuresi.

na tokia ir kritine, gyvas, bet taip akivaizdziai nusilpes , kad ziuret gaila.
o rytoj vel darbe, tai net nematysiu sr yra koks efektas, tik grishiu, ciupsiu ir leksim dar pas kita lorista ziuretis ir tyrimu daryt doh.gif

patarkite man kaip ta Camphora uzsisakyti blush2.gif
as linkusi nuimti visus kitus ir pabandyti shita blush2.gif blush2.gif labai jau tiksliai tie simptomai aprashyti atitiko blush2.gif na, net jei nebandysiu - gal kada kita syki prireiks.
tik va nezinau kaip prashyt toj vaistinej. sakysiu : turit? sakys : galim pagaminti. kokios reikia potencijos?
o ka man sakyti??? nesvarbu? kokios isheis?
ishvarys mane is vaistines doh.gif lotuliukas.gif

beje, o kodel jis toks antidotas? ar jis cia toks labai stiprus? tikiuosi nepakenksiu jei ishbandysiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2009 10 26, 21:58)
Ūmus sinusitas "eina" kartu su gan stipriais veido daubų ar kaktos skausmais, pasilenkus atrodo, kad veidas staiga stipriai pasunkėja, paspaudus akiduobes jaučiasi lyg viskas užsispaudžia - gali ir tvinksėt. Jautiesi lyg veidas užtinęs. Taip pat prie ūmaus sinusito kraujo tyrimai negeri - CRB gali būt iki 80, leukocitų ir neutrofilų daug (būtent jie abu kartu). Aišku gali būt ir temperatūra, o gleivės būna lyg tamsiai pilkos. Su tokiais kraujo tyrimais net rentgeno daryt nebereik - viskas ir taip aišku.

Simptomas, kad akis vartant skauda, ne sinusito, o gripo ar tiesiog kito stipraus viruso.

ir sinusitui esant akis skauda. tas skausmas kiek kitos, nei esant gripui, daugiau spaudžiantis ir jausmas, kaip jau buvo minėta, kad akys iš orbitų iššoks. Brrrr. Čia mano liga. Su homeopat. niekad neišsigydžiau, visad baigdavosi antibais. Tik, sakyčiau, kai pradėjau homeopat vartot, lengviau praeina, užtenka vieno antibų kurso.
Atsakyti
Casual, atitempiu pasiskatyt (atsirinkti pagal reikiamas rubrikas). Kiek matau, Camphora siejasi ir su virškinimo sistema.

http://homeopatiya.n...ra-kamfora.html
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2009 10 26, 20:22)
o tai beladona ir nuo slogos tinka?  g.gif

Balta, kaip jums faina dėl gydytojo ir žiauriai pavydžiu  ax.gif  bigsmile.gif

krika, aš ne nuo slogos gydžiau, o dėl to, kad pakilo temperatūra virš 40.

Slogos dar nemoku gydyti. Ir šiaip ligose nenusimanau blush2.gif

QUOTE(Obuoliausia @ 2009 10 26, 20:23)
Matai, kaip šitas dalykas vadinasi moksliškai  unsure.gif Aš su mažuoju vargau ilgai (ir vėl buvo pasikartoję prieš porą mėnesių), net iki neįmanomybės buvo prieš trečiąjį gimtadienį.
Gal žinai daugiau, ką galima daryti tokiu atveju?
Lovos tai pas mus nepavyktų perstatyt. Nebent visai į kitą kambarį perkraustyt.

Ar jums tas tipiškas Pavor nocturnus, kai vaikas neatsibudęs labai stipriai blaškosi ir šaukia, nieko neprisileidžia? Gal až. susirašykim.

QUOTE(Casual @ 2009 10 26, 20:29)
Balta, dar paklausiu, o tas Camphor irgi zirniukai?

kaip jie su gelsenium reaguotu?  g.gif
ar galima kazkuri kartu su mercurium complex duoti?
ar rinktis viena is triju ir ziuret kuris suveiks?

Casual, nežinau, kaip yra Lietuvoje, Vokietijoje, matau, parduoda Camphora visais pavidalais - ir lašais, ir žirniukais, ir tabletėm. Ir visokių potencijų. Čia turbūt tik homeopatas gali pasakyti, kuri tiks.
Aprašyme buvo nurodytos šios tipiškos potencijos: D3-D6. Ir vartoti reikia dažnai, bet kaip dažnai - nenurodyta. O ar kokiam gydytojui neišeitų pasiskambinti?

Camphor yra kamparas, jo labai stiprus kvapas, dėl to negalima vartoti kartu su kitais homeopatiniais. Net negalima laikyti kartu su kitais buteliukais šalia, jei Camphora žemos potencijos.
Bet jis tinka, kai reikia nutraukti kito vaisto veikimą. Apie tai irgi ne kartą Obuoliausia rašė.

QUOTE(Casual @ 2009 10 26, 20:47)
ar reikia pvz daryti keliu dienu -tokia tushcia be zirniuku- pertrauka ir tada Camphor meginti?

Jei duosi Camphora, tai jis pats ir panaikins kitų žirniukų veikimą. Nereiks laukti.
Papildyta:

Dar radau, kad Camphora tinka kaip profilaktinė priemonė nuo gripo, peršalimo:

Camphora D6, D12
Dozavimas:

Profilaktiškai, kai lauke šalta ir šlapia, dvi-tris savaites. Rytais 2-3 lašelius užlašinti arba ant gabalėlio cukraus arba įlašinti į vandenį ir išgerti.

Prasidėjus peršalimui ar gripui - keletą lašų kas pusvalandį.
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 10 26, 20:35)
Taip įdomiai: Sinelnikovas rašo, kad Gelsemium netinka su Belladonna (o Misis juos kartu gi skyrė???)

Krika, tas kompleksas nuo sinusito tinka, kaip vadini "užsitęsusiai". Tik, aišku, turi atitikti veikliosios dalys.

kaip tu mėgsti sakyti - gal skirtingos mokyklos?

o kokios tos veikliosios dalys?

QUOTE(Crystalline @ 2009 10 26, 20:41)
krika, idomiausia,kad daznai  buna taip, jog mazam vaikui sinusitas, o jam neskauda nei akiduobiu, nei kaktos srities ir pan.

gal būt g.gif

QUOTE(Crystalline @ 2009 10 26, 20:55)
Kai keiti homeopatinius ( vienu vartojima nutrauki,kitus pradedi) geriau, kad butu dienos ar net keliu pertrauka,bet ne visada taip iseina. Beje, tomis tusciomis dienomis veikia pries tai duotieji homeopatiniai.

kaip Misis sakė, veikimas anų vaistų užsitęsia dar 4 dienas mirksiukas.gif

QUOTE(Eima @ 2009 10 26, 20:58)
Tik sinusitui "gyjant" pradeda bėgt žali - tada reiškia, kad pradėjo valytis.

du kartus sinusitą sau gydžiau su homeopatiniais ir niekas man nesivalė schmoll.gif tesiog "užraukė" ir viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2009 10 26, 22:14)
kaip tu mėgsti sakyti - gal skirtingos mokyklos?

o kokios tos veikliosios dalys?

Juo... blush2.gif Čia ir pasijaučiau anekdotu. Bet kad dažniausiai tokie prieštaravimai būdingi tarp angliškos ir rusiškos literatūros.

Veikliosios...
Dabar, įtariu, tai yra Mercurius Sol. kompleksas (t.y. anksčiau vadinosi "Kompleksas nuo sinusito")
Hydrastis 6, Kali carbonicum 6, Silicea 12, Hepar sulfuris 12, Mercurius sol. 6, Thuja 6, Staphysagria 6
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 10 26, 23:58)

Dabar, įtariu, tai yra Mercurius Sol. kompleksas (t.y. anksčiau vadinosi "Kompleksas nuo sinusito")
Hydrastis 6, Kali carbonicum 6, Silicea 12, Hepar sulfuris 12, Mercurius sol. 6, Thuja 6, Staphysagria 6

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Buteliuka turiu po ranka ax.gif
ir po pavadinimu apacioje parashyta, kad tai kompleksas nuo sinusito smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 10 26, 22:29)
Casual, atitempiu pasiskatyt (atsirinkti pagal reikiamas rubrikas). Kiek matau, Camphora siejasi ir su virškinimo sistema.

http://homeopatiya.n...ra-kamfora.html

paskaiciau ir dar radau, kad tinka, nes labai pasikeite troshkulio jausmas pas sunu.
sako : nesuprantu, prabundu nakti nuo to kaip gerti noriu net jei pries gulant atsigeriu (nei temperaturos neturi nei prakaituoja) g.gif
nepatariat man, tai nutaisysiu vaistineje protinga veida ir prashysiu kad potencija butu 6 cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2009 10 16, 07:27)
Aš beskaitydama hom. vaistų portretus, radau vaistą, kuris mano nuomone yra pilnai konstitucinis man. Sutapimai stulbinantys. Vasarą skundžiaus nemiga, tai net nemigos aprašymas pilnai atitiko. Bet... nuolatinių negalavimų lyg ir neturiu.

Taip ir delsiu: pabandyt ar ne? Ką manot? Tas vaistas nux vomica. Truputį sulaiko tai, kad gali pradėti lįsti visi seni negalavimai, o pačiai jų imtis būtų sudėtinga.

Beje, tie portretai vaistų superiniai. Kiek kartų skaičiau Nux Vomica, net įtarimų nekilo, kad tai mano vaistas. Bet ten paskaičius, vaistukus nesunku perprasti. Tuo tarpu skaitant tokius sutrumpintus variantus, gaunąsi visi nuo visko - visi geri ir visų reikia (bent jau man). Tikrai verta detaliau paskaitinėt, nors laiko begalę užima.

Vilytte, kur cia skaitei apie tuos portretus?
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 10 26, 22:58)
Veikliosios...

QUOTE(Casual @ 2009 10 26, 23:42)

Buteliuka turiu po ranka  ax.gif
ir po pavadinimu apacioje parashyta, kad tai kompleksas nuo sinusito smile.gif

atsiž-velgiant ką jūs parašėt, ir atsižvelgiant kad mano 2 metų vaikui prie slogos kuri tekėjo per gerklę Misis skyrė chamomilą + mercurius solubilis, peršasi išvada kad man to komplekso žiauriai reikia g.gif
Atsakyti
Vilnele, čia Obuoliausia anos temos gale buvo sudėjus nuorodą

http://bestmedbook.com/gomeo.htm

Портреты гомеопатических лекарств

Портреты гомеопатических препаратов
Психосоматический анализ избранных конституциональных типов
В 2-х частях. Часть 1

Портреты гомеопатических препаратов
Психосоматический анализ избранных конституциональных типов
В 2-х частях. Часть 2

Šitose knygose ieškau man žinomų (naudojamų/naudotų) žirnių ir skaitau, nes viską perskaityt tiesiog neįmanoma. Labai įdomu.

Pradėjau tą Nux Vomica, bet paėmiau dar tik porą kartų. Išlindo nežinia iš kur sekretas iš nosies, sloga to pavadinti nebūtų galima. Žiūriu toliau. Galvoju gal porą savaičių padažninti, nes aš kavos nemažai išsiurbiu, tai kartas ar du savaitėj man labai jau silpni.
Atsakyti