Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(Failas @ 2009 10 22, 22:09)
taip, siera, tik labai jau neįprastai tamsi, nors ausis plauname kasdien  g.gif  Tikiuosi, viskas tik todėl, kad taip viskas valosi, nes ir kaktos skausmai aprimę  rolleyes.gif

Kirke, atsiprašau. Taip tingėjau pažiūrėt, bet gal nieko tokio, ką? Aš tai pvz, iki atsitikimo tokio dalyko mamai (tos alergijos ausyse, beje nustojo valyt, pasibaigė visos bėdos su ausim) nežinojau.

Inguliukas, aš gailiuosi, kad mes operavom. Tiesiog viduj širdy jaučiu, kad nereikėjo, nors mums gydyojai jau rekomendavo ekstra tvarka, nes buvo prasidėję viens po kito ausų uždegimai. Sirgt nenustojom, nei lengviau, nei rečiau, niekaip. Tik ligų pobūdis pasikeitė. Iš nuolat žliaugiančios vandeningos slogos įsitaisėm nuolat žalią ir geltoną (čia jau po operacijos), nosis net ir išoperavus adenoidus pastoviai užburkus, po pusės metų nuo operacijos atsirado nuolatinis tonzilitas, su kuriuo dabar kovojam.

Operavom 6 metų, po metų tikrinom neataugo, bet mes jau tokie ūgtelėję. Bet tikrai yra daug atvejų, kai operacija padėtį ženkliai pagerina. Manau, mes išimtis.
Atsakyti

Inguliukas, aš gailiuosi, kad mes operavom. Tiesiog viduj širdy jaučiu, kad nereikėjo, nors mums gydyojai jau rekomendavo ekstra tvarka, nes buvo prasidėję viens po kito ausų uždegimai. Sirgt nenustojom, nei lengviau, nei rečiau, niekaip. Tik ligų pobūdis pasikeitė. Iš nuolat žliaugiančios vandeningos slogos įsitaisėm nuolat žalią ir geltoną (čia jau po operacijos), nosis net ir išoperavus adenoidus pastoviai užburkus, po pusės metų nuo operacijos atsirado nuolatinis tonzilitas, su kuriuo dabar kovojam.

Operavom 6 metų, po metų tikrinom neataugo, bet mes jau tokie ūgtelėję. Bet tikrai yra daug atvejų, kai operacija padėtį ženkliai pagerina. Manau, mes išimtis.
[/quote]

Tai jus jau dideli operavotes, jau kaip ir ataugimo pavojus mazesnis, bet jei mes dabar operuosimes, tai tikrai ataugs, be to ir genetiskai ji labai panasi i teti, kuriam vaikystej tos pacios bedos buvo. As taip pat buvau girdejus , kad kai isoperuoji adenoidus, pereina i tonziles g.gif Tai man, kaip ir viena iseitis yra, bent metus nevesti i darzeli schmoll.gif Dar pradejau galvoti, kad puliai valosi, tai gal gerai
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2009 10 23, 13:50)
Kirke, atsiprašau. Taip tingėjau pažiūrėt, bet gal nieko tokio, ką? Aš tai pvz, iki atsitikimo tokio dalyko mamai (tos alergijos ausyse, beje nustojo valyt, pasibaigė visos bėdos su ausim) nežinojau.

Aš nepykstu lotuliukas.gif . Labai lengva susimaišyti, nes daug info.
Su tais adenoidais... sunkus klausimas, kas geriau: operuoti ar ne. Vaikystėje niekaip neišgydydavo slogos, savaitė darželyje, 2 savaitės namie. Tėvai neapsikentę išoperavo adenoidus. Man buvo gal 4 metukai. Su angina buvo tas pats. Savaitė darželyje, 2 savaitės su pūlinga angina. Anginą irgi išoperavo - buvau 6 metų. Bet po baigėsi visos bėdos su gerkle ir slogomis.
Atsakyti
merginos vel shaukiu SOS verysad.gif unsure.gif

(primenu "prieshistore" ; sukilo pirmad vakare temperatura; nusimushiau su Belladonna ta pati vakara, nebekilo, sedim 3 k. dienoj su belladonna ir su mercurium heel (po puse tabletukes duodu, nes dar tik bus 3 metukai)
Siandien siutom ant lovos ir pamaciau gerkle doh.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
raudona kaip turi but ir dar pulines anginos spuogu tokiu dideliu pilna blink.gif bet jie ne kokiom geltonom galvom, bet tokie kaip subliushke lyg butu- labiau i skyles/zaizdas panashus nei i spuogus.
zodziu, gerkle klaiki. gal kazka ne taip darau g.gif
Prashau- gelbekit ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 23 spalio 2009 - 18:16
O gal ten ne spuogiukai, o tiesiog baltos apnašos taškais tokiais?

Šiaip žinau, kad rašo Heel kataloge dozes kitas, bet... Mūsų homeopatė dukrai kai buvo 3 metai, liepė duot po visą tabletę. Ir kiti gydytojai sakė, kad reik žiūrėt ne aklai po pusė tabletės ar kažkiek lašų, o dienos normą. Be to vaikų svoriai skirtingi. Pvz mano mazasis 7-8 mėnesių svėrė kaip metinukas ir realiai mažesnė dozė neveikdavo normaliai...
Todėl manau, kad 3 metų vaikui, ypač ūmiu metu, tikrai galima duot ir po cielą tabletę. Tuo labiau jei gerklė negraži. Aš duočiau dabar ir Belladonna po 4 lašus ir Mercurius po 1 tabl. 5 kart kokius.
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2009 10 23, 10:01)
Aš tai žinok vaiką ant stalo pasisodindavau, o pati su puodo dangčiu garus link vaiko mojuodavau. Ir karšta nebūna, ir labai gerai sudrėkina. Tik reikia kito žmogaus pagalbos, kad vaiką prilaikyt, nes jei judrus, kad karšto puodo neužsiverstų. Nors aš ir viena pasidarydavau.

Na, jau nebereikia taip vargti. Yra pirkti inhaletoriai elektiniai ir inhalioji be jokio vargo. Maniskis 1m. pats inhaliuoja , o as ir nuveikti ka nors galiu. Tikrai vertas daiktas, kad ji turetumeme. Jo deka ir laringitu didziajai nebeliko. Bent jau uzsokam ligai pries akis.
Atsakyti
aha, bet tokie inhaliatoriai kiek kainuoja blink.gif

buvau vaistinėj, norėjau kažkokio sirupo. tai pakalbėjom kad tiks žalias actifedas. o aš prašiau kaip tik geltono. dar siūlė sinupretą. bet kad visą buteliuką sudaviau. tai pagalvojau apie aerus. bet sirupo neturėjo.
na bet dieną kosėja, tik kai verkia ir labai retai kai paprašau atsikosėti. žiūrėsim kaip bus ši naktis ir gal ryt duos Dievas laimės prisiskambinti gydytojui
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2009 10 23, 20:23)
O gal ten ne spuogiukai, o tiesiog baltos apnašos taškais tokiais?

Šiaip žinau, kad rašo Heel kataloge dozes kitas, bet... Mūsų homeopatė dukrai kai buvo 3 metai, liepė duot po visą tabletę. Ir kiti gydytojai sakė, kad reik žiūrėt ne aklai po pusė tabletės ar kažkiek lašų, o dienos normą. Be to vaikų svoriai skirtingi. Pvz mano mazasis 7-8 mėnesių svėrė kaip metinukas ir realiai mažesnė dozė neveikdavo normaliai...
Todėl manau, kad 3 metų vaikui, ypač ūmiu metu, tikrai galima duot ir po cielą tabletę. Tuo labiau jei gerklė negraži. Aš duočiau dabar ir Belladonna po 4 lašus ir Mercurius po 1 tabl. 5 kart kokius.

Aciu, bandysiu didint doze tada g.gif keista, kad per tiek dienu dar taip negrazu gerklyteje unsure.gif
ne-a, ten net ne balta, toks jausmas, kad pulinukai buvo, bet jau susprogo, subliushko ir liko tokios kaip duobutes ( na is dichkiu anginu pazystamas vaizdelis doh.gif )
siaip jis judrus, su pusetinu apetitu. Vos nukrito temperatura, sekancia diena jau kaip sveikas.
galvoju kaip su darzeliu pirmadieni daryt g.gif vesti, nevesti? laikyti namie?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 23 spalio 2009 - 19:45
Na patyrusios, pasidalinkit patarimais: ryjant vaikui skauda gerklę, užkilo temperatūrar iki 38.6 . Aišku nosis paburkusi... Bet nebėga upeliais.
Gal Apis ir Belladonna? Ar dar ką pridėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ignasser: 23 spalio 2009 - 19:53
QUOTE(Casual @ 2009 10 23, 18:15)
merginos vel shaukiu SOS  verysad.gif  unsure.gif

(primenu "prieshistore" ; sukilo pirmad vakare temperatura; nusimushiau su Belladonna ta pati vakara, nebekilo, sedim 3 k. dienoj su belladonna ir su mercurium heel (po puse tabletukes duodu, nes dar tik bus 3 metukai)
Siandien siutom ant lovos ir pamaciau gerkle  doh.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif
raudona kaip turi but ir dar pulines anginos spuogu tokiu dideliu pilna  blink.gif  bet jie ne kokiom geltonom galvom, bet tokie kaip subliushke lyg butu- labiau i skyles/zaizdas panashus nei i spuogus.
zodziu, gerkle klaiki. gal kazka ne taip darau g.gif
Prashau- gelbekit  ax.gif

Matytas vaizdas. Prasprogo tie pūliniai. Tokios kaip duobutės dar ilgai gali laikytis po pūlingos anginos (maniškiui po pirmo karto, kai bandėm antibais ir temperatūra laikėsi 40 penkias paras ir tik su homeopatiniais pramušo paskui - duobės buvo ar ne mėnesį). Svarbiausia - temperatūra ir bendra savijauta.
Savijauta, kaip rašai, nebloga. Į darželį nepatariu dar kurį laiką, nes galima spręsti, kad ėjo pakankamai neblogas virusas, kurį gan sėkmingai pavyko pramušti.

QUOTE(ignasser @ 2009 10 23, 19:51)
Na patyrusios, pasidalinkit patarimais: ryjant vaikui skauda gerklę, užkilo temperatūrar iki 38.6 . Aišku nosis paburkusi... Bet nebėga upeliais.
Gal Apis ir Belladonna? Ar dar ką pridėt?

Ryjant tai skauda gerklės lanką ar pačią ryklę? Kosčioja? Matosi kuri pusė labiau? Šiaip, dažnai pramuša Belladonna + Mercurius heel (šitam komplekse yra daug sudedamųjų dalių, tinkančių gerklei gydyti).
Vienkomponenčius parenkant reiktų konkrečiai matyti kuri pusė, kaip, kada pasireiškia).
Nosis paburkusi, nes užiminėja kvėpavimo takus (prie anginos sloga nebūna). Gali būti faringitas (šitie patys irgi turi padėt).
Apis irgi tinka, bet dar reikia įvertinti niuansus (turi būti panašūs į sugėlimą patinimai).
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 10 23, 22:06)
Matytas vaizdas. Prasprogo tie pūliniai. Tokios kaip duobutės dar ilgai gali laikytis po pūlingos anginos (maniškiui po pirmo karto, kai bandėm antibais ir temperatūra laikėsi 40 penkias paras ir tik su homeopatiniais pramušo paskui - duobės buvo ar ne mėnesį). Svarbiausia - temperatūra ir bendra savijauta.
Savijauta, kaip rašai, nebloga. Į darželį nepatariu dar kurį laiką, nes galima spręsti, kad ėjo pakankamai neblogas virusas, kurį gan sėkmingai pavyko pramušti.

Obuoliausia, o kaip su gydymu? kazka keist ar nieko?
p.s. per kiek laiko tiketis kad nuo gerkles raudonumas nueis? blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Aš saviškiui tikrai dažnai daviau. Iš pradžių net dažniau, nei kas valandą.
Dabar, kai prasprogę, temperatūros nebėra? Ir jaučiasi normaliai? Gal tų 3x ir užtenka (vaikai - kaip katės bigsmile.gif , jie labai gyvybingi; suaugusiajam kelis kartus didesnės dozės ir kelis kartus ilgesnio laiko prireikia).
O kada praeis priklausys tik nuo paties vaiko. Iki pirmadienio gali būti visai sveikas (tik man po tokių dalykų parėjus paranoja - aš dar savaitę prie namų laikau, į kolektyvus nosies neleidžiu įkišti).
Papildyta:
Gerkles ne kartą esu mačius "pabaisiškas", bet su homeopatiniais būna įdomus dalykas (aš jau ne kartą rašiau šitą situaciją) - tik suveikia dozė, net su aukščiausia temperatūra vaikas gali šokinėti kaip nieko (virš 39 bigsmile.gif temperatūra).
Anginą esu mačius prasprogusią - visą naktį miegodamas rijo (hr....)...
Faringitas išėjo "kamščiais" pro nosį. Buvo užtinusi visa ryklė, vos likęs tarpelis, gomurys buvo kaip pūslelėmis nubertas (gydytoja neatėjo, nes pakankamai sėkmingai tvarkėmės per patį epidemijos piką, gal būtų ir patvirtinus kokią skarlatiną, nes dar pilvą sėkmingai nubėrė). Aš kai ne medikė, tai visokių diagnozių prisiskaičiau.
Viską sėkmingai sutvarkė vienam Mercurius heel su Belladonna o kitam Coryzalia (nors ėjo lygiagrečiai vienu metu).
Atsakyti