Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir pagyrų tema

QUOTE(evutext @ 2009 10 26, 17:03)
pas mane vienas auginasi net tris saknis vienu metu, o kitas ziedstiebi ir sakni. turiu viena tingini,kur jau metai nezydi smile.gif aisku ir siandien jis tingi toliau smile.gif

O karštas dušas tinginukui nepadeda? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 10 26, 18:56)
oj neeee, broliukas nieko neveikia vizualiai  biggrin.gif nebent saknis auginasi  g.gif turi spurgiuku kazkokiu, bet daugiau nieko. O jusu ka veikia? dar neismestas?  lotuliukas.gif  doh.gif

doh.gif na ir nugriebėm...... verysad.gif maniškis stovi kaip ........... eterį nesakysiu blush2.gif ir dar užlinkęs..... lotuliukas.gif tie spurgiukai,tai pasirodė neužilgo po įsigijimo,bet tokie ir liko....,pabiržės bent apsivaikavo nestuke.gif
iš principo nemetu...turiu ant ko išsiliet...... ax.gif ,kad nors milimetrą būtų paaugęs...fuuu...

turiu įtarimų,kad mano cimbas žiedstiebį auginasi,bet šššššššš,kad neprisigirčiau.... blush2.gif
bealara žydės...ir falikai 6 naujus žiedstiebius auginasi...kiti šakeles...dendrobium bigibbum irgi žiedstiebį turi....,
prisigyriau...
naujokių turėsiu blush2.gif savaitės gale.... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolla42 @ 2009 10 26, 18:31)
doh.gif na ir nugriebėm...... verysad.gif maniškis stovi kaip ........... eterį nesakysiu  blush2.gif ir dar užlinkęs.....  lotuliukas.gif tie spurgiukai,tai pasirodė neužilgo po įsigijimo,bet tokie ir liko....,pabiržės bent apsivaikavo  nestuke.gif
iš principo nemetu...turiu ant ko išsiliet...... ax.gif ,kad nors milimetrą būtų paaugęs...fuuu...

turiu įtarimų,kad mano cimbas žiedstiebį auginasi,bet šššššššš,kad neprisigirčiau.... blush2.gif
bealara žydės...ir falikai 6 naujus žiedstiebius auginasi...kiti šakeles...dendrobium bigibbum irgi žiedstiebį turi....,
prisigyriau...
naujokių turėsiu  blush2.gif savaitės gale....  thumbup.gif

kad tu žinotum kaip aš džiaugiuosi tavo naujokėm lotuliukas.gif o dėl dendrobio neliūdėkit, jei nemirs per žiemą - kaip tik 2 vaikai auga- galėsiu padovanot, jau dabar su šaknimis, bet dar per mažos http://public.fotki....s/hpim0363.html - čia sena foto, dabar auginiai gerokai didesni
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 26 spalio 2009 - 17:36
QUOTE(*Indraja @ 2009 10 26, 19:29)
O karštas dušas tinginukui nepadeda?  g.gif

nepadeda schmoll.gif as ji gavau vos su keliais mazaislapeliais ir dviem ziedstiebiais. matyt "isprievartautas" zydeti buvo smile.gif tai dar neuzaugo iki savo dydzio dabar, kad galetu zydeti. siaip pas mane per metus prisiaugino nemazai nauju saknu ir kokius penkis lapus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 10 26, 19:34)
kad tu žinotum kaip aš džiaugiuosi tavo naujokėm lotuliukas.gif  o dėl dendrobio neliūdėkit, jei nemirs per žiemą - kaip tik 2 vaikai auga- galėsiu padovanot, jau dabar su šaknimis, bet dar per mažos http://public.fotki....s/hpim0363.html  - čia sena foto, dabar auginiai gerokai didesni

lotuliukas.gif įtariu mirksiukas.gif
gal tikrai iš tavo vaikų-gausis gėlės wub.gif aš ir džiovinau-nieko..,ir liejau-nieko... schmoll.gif ,o ten fotkėj ir iš šaknų auginys? veislinis thumbup.gif
Atsakyti
O mano cimbas sugalvojo vasaros pabaigoj 2 ziedstiebius isleisti ir vienu momentu buvo labai karsta, tai ir nudziuvo jie man verysad.gif o dar mazulis mano timptelejo uz lapu ir isverte cimbuka ant sono ir nulauze paskutini sveika likusi ziedstiebi verysad.gif taip ir nesuzinojau ka auginu... lauksiu kitu metu unsure.gif
bet tyliai tyliai pakuzdesiu, kad mano 2 katlejos turi pazadu zydeti, (tfu tfu tfu) lotuliukas.gif
ir dendrobium bigibum kaip paseles prileido ziedstiebiu, jau pumpurus brandina, kelis nulauziau, bet liko ju visas miskas doh.gif buvo man labai staigiai keikiu priaugines, tai mano pastebejimu, tai vienintele mano turima orchideja, kuri tokiu zaibisku greiciu auga thumbup.gif vaikai augo akyse, o ir tie atskirti netrukus sugalvojo ziedstiebius leisti thumbup.gif jau ne uz kalnu ziedukai bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos plepses biggrin.gif pliurpaliuku nemazai pavaret kol manes nebuvo, o jau ziedu groziai wub.gif wub.gif tai va po savaitgalio naujienos tokios kad zygucio nenusipirkau, labai man jau jie tokie pavarguoliai atrode, neverti kainos. todel susinervinau ir isviso nieko nepirkau, nes jau taaaaaaip svajojau apie zyga mirksiukas.gif
QUOTE(axara @ 2009 10 26, 13:31)
jus visos vis zavites raibuolem, o man jos pacios negraziausios orchidejos  blush2.gif  keistas mano skonis  biggrin.gif

as prie taves axara prisidedu, man ju grozis kazkoks nesuprantamas, keletas gal tokiu idomesniu, bet vistiek schmoll.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolla42 @ 2009 10 26, 18:53)
lotuliukas.gif įtariu  mirksiukas.gif
gal tikrai iš tavo vaikų-gausis gėlės  wub.gif aš ir džiovinau-nieko..,ir liejau-nieko... schmoll.gif ,o ten fotkėj ir iš šaknų auginys? veislinis  thumbup.gif

iš šaknų
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 10 26, 20:12)

o kiek nuostolių blink.gif
doh.gif katlėjas gi užmiršau-mano dvi irgi kažką galvoja,bet dar laukt teks ax.gif
kokios spalvos tas ''žyduolis''?? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(evutext @ 2009 10 26, 17:16)
tiesa,merginos, o kaip pas jus geliukai? pas mane visos auginasi auginukus, ziedkocius arba saknis. ar ir pas visas toks suaktyvejimas? 4u.gif

pas mane irgi leidžia tiek šakeles, tiek naujus žiedstiebius bigsmile.gif
net vienas vaikas iš 2-ų naujų išaugusių šalia falenopsio-mamos, berods, žiedstiebį planuoja leisti blink.gif

QUOTE(*Indraja @ 2009 10 26, 17:56)
Pas mane falenopsiai ypač suaktyvėjo, visi nužydėję leidžia žiedstiebius  thumbup.gif  Tik lieka man mistika, kaip kai kurios giriasi, jog jų gėlytės auginasi po du, tris žiedstiebius, o maniškės daugiau kaip vieno neišspaudžia. Nuo ko tai priklauso? Nejau nuo temperatūrų skirtumo? Juk kaip suprantu, jei jau auginasi vieną stiebą, tai to skirtumo pakanka..  g.gif

paveldėjimas mirksiukas.gif vienos yra užprogramuotos auginti ne daugiau nei 9-11 žiedukų per metus, kitos - ne mažiau 2-3 žiedstiebių biggrin.gif vienintelis logiškas paaiškinimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evutext @ 2009 10 26, 17:16)
tiesa,merginos, o kaip pas jus geliukai? pas mane visos auginasi auginukus, ziedkocius arba saknis. ar ir pas visas toks suaktyvejimas? 4u.gif

pas mane pats tas bumas,viena net tris ziedstiebius augina wub.gif o kitos irgi judejime,po keleta ziedstiebiu,lapu,saknu,vaiku...laukiu nesulaukiu kada suzydes "palange" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(evutext @ 2009 10 26, 17:50)
nepadeda  schmoll.gif  as ji gavau vos su keliais mazaislapeliais ir dviem ziedstiebiais. matyt "isprievartautas" zydeti buvo smile.gif tai dar neuzaugo iki savo dydzio dabar, kad galetu zydeti. siaip pas mane per metus prisiaugino nemazai nauju saknu ir kokius penkis lapus smile.gif

Jei jau zydejo, tai reiskia augalas yra pakankamai subrendes,kad zydetu, o jei dabar yra nustekentas ar kas negerai su saknimis g.gif gal todel ir nezydi
Atsakyti