Yey, iš smk nusipirkau šitokią katlėją http://www.orchidejo...php?item_id=364
Mokysiuos ją auginti
QUOTE(jolla42 @ 2009 10 20, 17:29)
ir aš radau dar vieną žiedstiebį gal jau baigsis ''salotų'' era??
man atrodo, pas mano naujoke irgi ziedstiebis lenda toks spurgelis is sono islindes, krastelis baltuoja. o gal ir saknele bet kaip fainai o baltoji didziaziede lapuka leidzia, nors pumpuriuku ir neskleidzia, vadinas neuzmigo
QUOTE(axara @ 2009 10 20, 17:40)
Sveikinu oj,kaip smagu,kai ziedstiebi atrandi as dabar taip pat laukiu daug nauju ziedu, gal net kokie 15 ziedstiebiu auga
vau o kiek gelyciu turite ?
QUOTE(*Indraja @ 2009 10 20, 17:49)
jeee
QUOTE(saidutea @ 2009 10 20, 17:56)
man atrodo, pas mano naujoke irgi ziedstiebis lenda toks spurgelis is sono islindes, krastelis baltuoja. o gal ir saknele bet kaip fainai o baltoji didziaziede lapuka leidzia, nors pumpuriuku ir neskleidzia, vadinas neuzmigo
jeee
jeee
na turbut koki 60 tai tikrai turiu, tiesa sakant tikslaus skaiciaus net nezinau, bijau skaiciuoti
QUOTE(axara @ 2009 10 20, 18:40)
Sveikinu oj,kaip smagu,kai ziedstiebi atrandi as dabar taip pat laukiu daug nauju ziedu, gal net kokie 15 ziedstiebiu auga
kaip fainai kai tiek daug
QUOTE(*Indraja @ 2009 10 20, 18:49)
oi, aš į ją laaabai žiūrėjau ar tiek ir kainavo? 30 eurų?
QUOTE(axara @ 2009 10 20, 19:41)
na turbut koki 60 tai tikrai turiu, tiesa sakant tikslaus skaiciaus net nezinau, bijau skaiciuoti
vaaaa, dar viena aš jau neskaičiuoju, nes pasirodys, kad turiu daugiau, nei manau
*Indraja, aš irgi tokią turiu, kaip tik skleidžia žiedelius. Tiesą sakant, lyginant su kero dydžiu, žiedai galėtų būt ir didesni . Bet žiedų forma ir tas lūpos pamarginimas įdomus labai.
mikuotuke, o kur tu matei 30 eurų, juk už litus pardavinėjo .
Ech, gražių jūs čia phalenopsių įsigijot , truputį pavydžiu ...
Mikuotuke, ne 30 eurų, o litų Pigiau grybo
Kaštone, o kaip su pražydinimu? Sudėtinga? Čia mano pirmoji katlėja, tai norisi ir kitąmet pamatyti jos žiedus
Kaštone, o kaip su pražydinimu? Sudėtinga? Čia mano pirmoji katlėja, tai norisi ir kitąmet pamatyti jos žiedus
QUOTE(Kaštonė @ 2009 10 20, 20:33)
*Indraja, aš irgi tokią turiu, kaip tik skleidžia žiedelius. Tiesą sakant, lyginant su kero dydžiu, žiedai galėtų būt ir didesni . Bet žiedų forma ir tas lūpos pamarginimas įdomus labai.
QUOTE(*Indraja @ 2009 10 20, 20:37)
Mikuotuke, ne 30 eurų, o litų Pigiau grybo
o va pažiūrėkit, kas čia prie kainos parašyta http://www.orchidejo...php?item_id=364
QUOTE(*Indraja @ 2009 10 20, 20:37)
Nesu dar tokia patyrus . Pirkau ją iš vieno orchidėjų augintojo šio rugsėjo pradžioj, jau su pilnais pumpurų vokeliais, tai kaip ir ne mano nuopelnas, kad pražydo.
Kiek žinau, ji nėra reikli, jai nėra reikalingas "rimtas" ramybės periodas, bet reiktų gero apšvietimo, kad žydėtų. Jeigu skaitai rusiškai, tai būtent apie šią hibridinę katlėją yra šitam saite, pasižiūrėk prie hibridų Epilaeliocattleya Don Herman.
QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 20, 19:44)
o va pažiūrėkit, kas čia prie kainos parašyta http://www.orchidejo...php?item_id=364
Na man kainą litais rodo tam puslapy Be to, pirkau per RS forumą.
Papildyta:
QUOTE(Kaštonė @ 2009 10 20, 19:46)
Nesu dar tokia patyrus . Pirkau ją iš vieno orchidėjų augintojo šio rugsėjo pradžioj, jau su pilnais pumpurų vokeliais, tai kaip ir ne mano nuopelnas, kad pražydo.
Kiek žinau, ji nėra reikli, jai nėra reikalingas "rimtas" ramybės periodas, bet reiktų gero apšvietimo, kad žydėtų. Jeigu skaitai rusiškai, tai būtent apie šią hibridinę katlėją yra šitam saite, pasižiūrėk prie hibridų Epilaeliocattleya Don Herman.
Su rusų kalba man gan sunku, ypač skaityti, bet manau verta pasistengti Ačiū už nuorodą!
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 20, 09:33)
Fonda, ar tikrai įsitikinusi, kad iš Roellke atkeliavusi toji Wilsonara Kiek teko knaisiotis po www, vienintelė vieta, kur jų radau, buvo Nardotto e Capello, italai. Maniškė yra atkeliavusi būtent iš ten. Ir ar ne šitą pačią ne taip seniai SM pardavinėjo kažkas
Beje, tikslus pavadinimas Wilsonara Anaway "Augie" Čia tikslumo dėlei.
Beje, tikslus pavadinimas Wilsonara Anaway "Augie" Čia tikslumo dėlei.
Papildyta:
QUOTE(Oli_vija @ 2009 10 20, 15:55)
sveiki,
labai jau švariai nuvalėt tuos gumbus Wilsonaros...
ar kartu netyčia nenuvalėt miegančių pumpurų ? ...seni gumbai juk šaknų neišsiaugins, tik naujai išdygę daigai, kurie naudos senų gumbų sukauptą drėgmę ir maisto medžiagas...vėliau užaugins ir šaknis...laikykit šiltai, nepamirškit pravėdint, kad neįsimestų pelėsis, sėkmės...ir kantrybės iki pavasario
labai jau švariai nuvalėt tuos gumbus Wilsonaros...
ar kartu netyčia nenuvalėt miegančių pumpurų ? ...seni gumbai juk šaknų neišsiaugins, tik naujai išdygę daigai, kurie naudos senų gumbų sukauptą drėgmę ir maisto medžiagas...vėliau užaugins ir šaknis...laikykit šiltai, nepamirškit pravėdint, kad neįsimestų pelėsis, sėkmės...ir kantrybės iki pavasario
Labai apsidžiaugiau sulaukusi profių pamokymų Bet jau sumuštinio taisyklė verstis ant sviesto Taigi teks mokytis iš savo klaidų. Oli-vija aiškiaregė Na žinoma, kad nulaužiau tą pypsiuką (miegantį...) iš gumbo Tik nevalydama, o kišdama į tą dėžę. Bet nesupratau, kiek tai žalinga. Galvojau, kad jei vieną buvo išleidusi, tai išleis ir dar kitą... Na neturėjo boba bėdos, tai... Gal vis paprašysiu jūsų pamokymų, kai situacija kaitaliosis?.. Kiek gi čia vienai grybauti
O iš kur ji, tai kaip man sakė, taip ir persakiau... O ar yra vilties, ar žinomi atvejai, ar jie dažni, įmanomi, kad va taip, visai be šaknų, be pumpuriukų, imtų ir šaknytę kokią išleistų gėliukas? Kad laikau šiltai ir drėgnai, tai taip. Bet su ta reanimacija irgi pirmas kartelis, patirties nerasta. Gal kokių stimuliatorių įberti?
QUOTE(*Indraja @ 2009 10 20, 18:49)
sveikinu , pigu ir gražu, o aš 69 Lt sumokėjau už nežydinčią katlėją ir atrodo, kad sušalusią.. Keliavo nuo Vilniaus iki Kauno pirmenybiniu paštu nuo 10.12 iki 10.17d., net 5 dienas dėžutė voliojosi kažkur nešildomose patalpose..
Na iš viso krūmelio tik du nepajuodę lapai, tad kaip nors reanimuosimes ir išgyvensim Nepyk, truputį užpavydėjau , žiauriai man nepasisekė Kitą sykį jau nesinaudosiu Lietuvos pašto paslaugomis, dirba, kaip sovietiniais laikais vėžlio greitumu.. Dar visa laimė, kad Vandos nesisakiau, būtų anai amen..