Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir pagyrų tema

Yey, iš smk nusipirkau šitokią katlėją http://www.orchidejo...php?item_id=364
clap.gif
Mokysiuos ją auginti book.gif
Atsakyti
QUOTE(jolla42 @ 2009 10 20, 17:29)
thumbup.gif ir aš radau dar vieną žiedstiebį  g.gif gal jau baigsis ''salotų'' era?? ax.gif

man atrodo, pas mano naujoke irgi ziedstiebis lenda g.gif toks spurgelis is sono islindes, krastelis baltuoja. o gal ir saknele smile.gif bet kaip fainai bigsmile.gif o baltoji didziaziede lapuka leidzia, nors pumpuriuku ir neskleidzia, vadinas neuzmigo smile.gif
QUOTE(axara @ 2009 10 20, 17:40)
Sveikinu  thumbup.gif  oj,kaip smagu,kai ziedstiebi atrandi smile.gif as dabar taip pat laukiu daug nauju ziedu, gal net kokie 15 ziedstiebiu auga  wub.gif  smile.gif

vau bigsmile.gif o kiek gelyciu turite ?

QUOTE(*Indraja @ 2009 10 20, 17:49)
clap.gif

jeee wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 10 20, 17:56)
man atrodo, pas mano naujoke irgi ziedstiebis lenda g.gif toks spurgelis is sono islindes, krastelis baltuoja. o gal ir saknele smile.gif bet kaip fainai bigsmile.gif o baltoji didziaziede lapuka leidzia, nors pumpuriuku ir neskleidzia, vadinas neuzmigo smile.gif

vau bigsmile.gif o kiek gelyciu turite ?
jeee wub.gif

na turbut koki 60 tai tikrai turiu, tiesa sakant tikslaus skaiciaus net nezinau, bijau skaiciuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 10 20, 18:40)
Sveikinu  thumbup.gif  oj,kaip smagu,kai ziedstiebi atrandi smile.gif as dabar taip pat laukiu daug nauju ziedu, gal net kokie 15 ziedstiebiu auga  wub.gif  smile.gif

kaip fainai kai tiek daug thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Indraja @ 2009 10 20, 18:49)
clap.gif

oi, aš į ją laaabai žiūrėjau bigsmile.gif ar tiek ir kainavo? 30 eurų? blink.gif
QUOTE(axara @ 2009 10 20, 19:41)
na turbut koki 60 tai tikrai turiu, tiesa sakant tikslaus skaiciaus net nezinau, bijau skaiciuoti  biggrin.gif

vaaaa, dar viena biggrin.gif aš jau neskaičiuoju, nes pasirodys, kad turiu daugiau, nei manau doh.gif
Atsakyti
*Indraja, aš irgi tokią turiu, kaip tik skleidžia žiedelius. Tiesą sakant, lyginant su kero dydžiu, žiedai galėtų būt ir didesni blush2.gif . Bet žiedų forma ir tas lūpos pamarginimas įdomus labai.

mikuotuke, o kur tu matei 30 eurų, juk už litus pardavinėjo tongue.gif .

Ech, gražių jūs čia phalenopsių įsigijot wub.gif , truputį pavydžiu blush2.gif ...
Atsakyti
Mikuotuke, ne 30 eurų, o litų smile.gif Pigiau grybo thumbup.gif

Kaštone, o kaip su pražydinimu? Sudėtinga? Čia mano pirmoji katlėja, tai norisi ir kitąmet pamatyti jos žiedus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaštonė @ 2009 10 20, 20:33)
*Indraja, aš irgi tokią turiu, kaip tik skleidžia žiedelius. Tiesą sakant, lyginant su kero dydžiu, žiedai galėtų būt ir didesni  blush2.gif . Bet žiedų forma ir tas lūpos pamarginimas įdomus labai.

mikuotuke, o kur tu matei 30 eurų, juk už litus pardavinėjo  tongue.gif .

Ech, gražių jūs čia phalenopsių įsigijot  wub.gif , truputį pavydžiu  blush2.gif ...

QUOTE(*Indraja @ 2009 10 20, 20:37)
Mikuotuke, ne 30 eurų, o litų smile.gif Pigiau grybo  thumbup.gif

Kaštone, o kaip su pražydinimu? Sudėtinga? Čia mano pirmoji katlėja, tai norisi ir kitąmet pamatyti jos žiedus  ax.gif

o va pažiūrėkit, kas čia prie kainos parašyta http://www.orchidejo...php?item_id=364 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Indraja @ 2009 10 20, 20:37)
Kaštone, o kaip su pražydinimu? Sudėtinga? Čia mano pirmoji katlėja, tai norisi ir kitąmet pamatyti jos žiedus  ax.gif

Nesu dar tokia patyrus biggrin.gif . Pirkau ją iš vieno orchidėjų augintojo šio rugsėjo pradžioj, jau su pilnais pumpurų vokeliais, tai kaip ir ne mano nuopelnas, kad pražydo.
Kiek žinau, ji nėra reikli, jai nėra reikalingas "rimtas" ramybės periodas, bet reiktų gero apšvietimo, kad žydėtų. Jeigu skaitai rusiškai, tai būtent apie šią hibridinę katlėją yra šitam saite, pasižiūrėk prie hibridų Epilaeliocattleya Don Herman.
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 20, 19:44)
o va pažiūrėkit, kas čia prie kainos parašyta  http://www.orchidejo...php?item_id=364  doh.gif

Na man kainą litais rodo tam puslapy smile.gif Be to, pirkau per RS forumą. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Kaštonė @ 2009 10 20, 19:46)
Nesu dar tokia patyrus  biggrin.gif . Pirkau ją iš vieno orchidėjų augintojo šio rugsėjo pradžioj, jau su pilnais pumpurų vokeliais, tai kaip ir ne mano nuopelnas, kad pražydo.
Kiek žinau, ji nėra reikli, jai nėra reikalingas "rimtas" ramybės periodas, bet reiktų gero apšvietimo, kad žydėtų. Jeigu skaitai rusiškai, tai būtent apie šią hibridinę katlėją yra šitam saite, pasižiūrėk prie hibridų Epilaeliocattleya Don Herman.

Su rusų kalba man gan sunku, ypač skaityti, bet manau verta pasistengti bigsmile.gif Ačiū už nuorodą! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 20, 09:33)
Fonda, ar tikrai įsitikinusi, kad iš Roellke atkeliavusi toji Wilsonara  g.gif  Kiek teko knaisiotis po www, vienintelė vieta, kur jų radau, buvo Nardotto e Capello, italai. Maniškė yra atkeliavusi būtent iš ten. Ir ar ne šitą pačią ne taip seniai SM pardavinėjo kažkas  g.gif

Beje, tikslus pavadinimas Wilsonara Anaway "Augie"  mirksiukas.gif  Čia tikslumo dėlei.

Papildyta:
QUOTE(Oli_vija @ 2009 10 20, 15:55)
sveiki,
labai jau švariai nuvalėt tuos gumbus Wilsonaros...
ar kartu netyčia nenuvalėt miegančių pumpurų ? ...seni gumbai juk šaknų neišsiaugins, tik naujai išdygę daigai, kurie naudos senų gumbų sukauptą drėgmę ir maisto medžiagas...vėliau užaugins ir šaknis...laikykit šiltai, nepamirškit pravėdint, kad neįsimestų pelėsis, sėkmės...ir kantrybės iki pavasario  cool.gif

Labai apsidžiaugiau sulaukusi profių pamokymų aciuks.gif Bet jau sumuštinio taisyklė verstis ant sviesto blush2.gif Taigi teks mokytis iš savo klaidų. Oli-vija aiškiaregė thumbup.gif Na žinoma, kad nulaužiau tą pypsiuką (miegantį...) iš gumbo blush2.gif Tik nevalydama, o kišdama į tą dėžę. Bet nesupratau, kiek tai žalinga. Galvojau, kad jei vieną buvo išleidusi, tai išleis ir dar kitą... Na neturėjo boba bėdos, tai... Gal vis paprašysiu jūsų pamokymų, kai situacija kaitaliosis?.. Kiek gi čia vienai grybauti schmoll.gif
O iš kur ji, tai kaip man sakė, taip ir persakiau... O ar yra vilties, ar žinomi atvejai, ar jie dažni, įmanomi, kad va taip, visai be šaknų, be pumpuriukų, imtų ir šaknytę kokią išleistų gėliukas? Kad laikau šiltai ir drėgnai, tai taip. Bet su ta reanimacija schmoll.gif irgi pirmas kartelis, patirties nerasta. Gal kokių stimuliatorių įberti?
Atsakyti
QUOTE(*Indraja @ 2009 10 20, 18:49)
clap.gif

sveikinu drinks_cheers.gif , pigu ir gražu, o aš 69 Lt sumokėjau už nežydinčią katlėją ir atrodo, kad sušalusią.. Keliavo nuo Vilniaus iki Kauno pirmenybiniu paštu nuo 10.12 iki 10.17d., net 5 dienas dėžutė voliojosi kažkur nešildomose patalpose..
Na iš viso krūmelio tik du nepajuodę lapai, tad kaip nors reanimuosimes ir išgyvensim verysad.gif Nepyk, truputį užpavydėjau blush2.gif , žiauriai man nepasisekė verysad.gif Kitą sykį jau nesinaudosiu Lietuvos pašto paslaugomis, dirba, kaip sovietiniais laikais vėžlio greitumu.. Dar visa laimė, kad Vandos nesisakiau, būtų anai amen..
Atsakyti