Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir pagyrų tema

Ar matėt, orchidėjos.lt parduoda geltoną su raudonai pamarginta lūpa katlėją už 30lt. (beje, ji turi ir vardą - Epilaeliocattleya Don Herman). Aišku, ją reik pirt vietoj, žydinčios ir tokiu oru nesiųs...
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 10 16, 12:54)
Kaune, deja

vat po to pagalvojau, kad tu kaune
QUOTE(naujute @ 2009 10 16, 13:45)
paieskojau internete vaizdu, tai idedu ka ryte maciau Silainiu maximoj Kaune, gal kuriai pravers

user posted image

o tokia praeitais metais mamai, padovanojau, per motino diena, dabar vaikiuką augina, bus mano blink.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes! Jau koks pusmetis nebuvau įlindus į jūsų skyrelį blush2.gif . Nieko naujo nepirkau, turėjau galybę darbų, tai ir orchidligė apgijo tongue.gif .

QUOTE(bardot @ 2009 10 16, 10:05)
Labutis smile.gif
Aš esu pasidariusi orchidariuma iš terariumo ir ten auga macodes petola, aerangiai, haraella odorata ir dar šviežias pirkinukas epidendrum porpax  4u.gif Anksčiau gėlytės gerai augo (šioj temoj jau gyriausi haraellos žiedeliu, beje dabar jau tris pumpurus turi, iš kurių vienas jau skleidžiasi), tai pastebėjau, kad bent jau aerangiams laaaabai patiko - lapai sustandėjo, leidžia šakniukus. Be to, macodes'ui nebegresia dulkės, kurios jo lapelius blyskindavo smile.gif Mano orchidariumas skirtas rėgmę mėgstančioms ir šviesos netoleruojančios gėlytėms, taigi jis be apšvietimo, stovi kambario kampe prie lango sienos, bet ne palei jį, už jo, taigi gauna šiek tiek apšvietimo, bet ne tiesioginės saulės. Drėgmei palaikyti, nuklojau dugna drenažo granulėmis (smulkesnėmis) ir kai laistau gėliukus ar kasdien purškiu, toks drėgmės pakanka (būna maždaug 70-80 proc., be abejo, atidarau langus oro cirkuliacijai kiekvieną dieną.
O vat tom švėsiamėgėms teks Kalėdų ir 30mečio proga kaulyti iš MB dovanų  blush2.gif  Ruošiu jį tam jau pusmetį  ax.gif

Giriuosi: Vasarą kartu su vyru susikonstravom orchidariumą. Paknisau internetą, radau brėžinių, susipjovėm stilą ir suklijavom. Tai pati dėžė gavosi daug pigiau nei terariumą pirkt. Tik vat niekaip nerandu laiko gražiai jį įrengti. Gėlytės jau ten gyvena,bet sustatytos su vazonais paprastai. Bealara ir cambria žiedynus augina. O Vanda kaip pakabinau, taip nė nepajudėjo iš vietos, nei šaknelės, nei lapelio. Matyt drėgmės vistiek trūksta.
Turiu klausimą. Kaip atsikratyt musyčių gun_bandana.gif ? Ir ant palangių jų atsirado. Negi reiks visą orchidariumą iškraustyt ir išpurkšt? Pas mane kokoso plaušu sienelės dengtos. Ir jį išpurkšt?
Atsakyti
kažkaip nelabai spalva gavosi bordinės g.gif ji tokia,kaip baltosios viduriukas rolleyes.gif nors abidvi spalvos kiek per šviesios unsure.gif
ir negaliu nepasigyrus savo baltuke,kurią PATI blink.gif prasižydinau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pekutis: 16 spalio 2009 - 15:19
QUOTE(Kaštonė @ 2009 10 16, 14:49)
Ar matėt, orchidėjos.lt parduoda geltoną su raudonai pamarginta lūpa katlėją už 30lt. (beje, ji turi ir vardą - Epilaeliocattleya Don Herman). Aišku, ją reik pirt vietoj, žydinčios ir tokiu oru nesiųs...

tai cia pigiai labai ane? rolleyes.gif
QUOTE(pekutis @ 2009 10 16, 15:18)
kažkaip nelabai spalva gavosi bordinės  g.gif ji tokia,kaip baltosios viduriukas rolleyes.gif nors abidvi spalvos kiek per šviesios  unsure.gif
ir negaliu nepasigyrus savo baltuke,kurią PATI  blink.gif  prasižydinau  blush2.gif

grazuoliukai ziedukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pekutis @ 2009 10 16, 16:18)
kažkaip nelabai spalva gavosi bordinės  g.gif ji tokia,kaip baltosios viduriukas rolleyes.gif nors abidvi spalvos kiek per šviesios  unsure.gif
ir negaliu nepasigyrus savo baltuke,kurią PATI  blink.gif  prasižydinau  blush2.gif

grazus ziedeliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Venus @ 2009 10 16, 15:04)
Giriuosi: Vasarą kartu su vyru susikonstravom orchidariumą.

o gal gali foto parodyt? koki apsvietima daret? o kaip dregme palaikai? purski ar purkstukai ideti? labai aktualu, nes siuo metu ir mes klijuojame bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2009 10 16, 13:35)
Aš šian irgi parsinešiau iš maximos, štai

Kol kas vienintelis  žiedelis prasiskleidęs ir tas kiek palamdytas, bet daugiau šitų margų nebuvo, teko "rinktis" iš vienintelės... g.gif

Koks grožis wub.gif Maniškė karvytė leidžia žiedstiebį, laukiu nesulaukiu žiedų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 10 16, 16:39)
o gal gali foto parodyt? koki apsvietima daret? o kaip dregme palaikai? purski ar purkstukai ideti? labai aktualu, nes siuo metu ir mes klijuojame  bigsmile.gif

Drėgmei palaikyti idėjus rūko generatorių ir viršuj ventiliatorius veikia. Tai kai generatorius įsijungia, tai tokia migla pasklinda po visą orchidariumą. Ant dugno vanduo, šildymo kabelis, tik per silpną pirkau, tai naudos nėr beveik verysad.gif . Dieną 70, naktį 80 drėgmės. Bet matau kad mažokai. Dar reiks pergalvot kažką. Apšvietimas irgi neypatingas. Pirma buvo 2 Osram flora lempos, 2 Philips Master TL- D 90 De Luxe . Bet buvo per mažai šviesos. Dabar pakeičiau ir palikau 1 flora, 3 de luxe. Bet ir tai matyt Vandai per tamsu, kad nekruta iš vietos. Nors palei “lubas” kabo. Dar dauk reik žinių sukaupt, kad viską teisingai padaryt. Ir jaučiu kad dar ne viena mano gėlytė numirs. Jau vienos netekau. Mat sugalvojau ant žievės pakabint. Kitos pakabintos irgi nelabai džiaugiasi. Foto dar neturiu.
Bet jaučiu mus tuoj iš čia išvis. Yra gi orchidariumų tema. Gal ten keliaujam.
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2009 10 16, 10:27)
Buvau, tokių grožių ten pridėta wub.gif  wub.gif  wub.gif  Taškuotų labai daug , geltonų ir oranžinių su rožiniais brūkšneliais, netekau amo kiek prikrauta, bet grįžau be nieko , nes ant palangių vietos nerasta schmoll.gif , bet vistiek neramiai visą savaitgalį būsiu, kažin ar išlaikysiu ax.gif

Ir manai mums širdies neskauda, nepulsim mest visų darbų user posted image ir nelėkt į tą Maximą? doh.gif lotuliukas.gif

Blyn....jau buvau nusiteikusi ramiai praleist vakarą biggrin.gif

QUOTE(evutext @ 2009 10 16, 11:40)
nu ka ,sapnavau ....

hihihi.gif žiū, gal ir išsipildys tie sapnai? biggrin.gif
Atsakyti
As geltona nuciupau, neatsilaikiau, nuotaikai praskaidrint smile.gif
Atsakyti
kad jau galit but ramios smile.gif be baltu ir violetiniu daugiau nieko ir nemaciau smile.gif o panos baltutes glebiais nesa. ..
Atsakyti