QUOTE(vilda @ 2006 09 06, 12:37)
Rakta, patikėk, aš irgi taip maniau ir toliau manyčiau apie dievą, kol to neišgyvenau. Tikriausiai tu nepalaidojai savo vaiko (ir duok die to niekada neišgyvent) arba esi labai stipri ir giliai tikinti. Tada aš tavo tikėjimo pavydžiu, nes su juo, manau, lengviau gyventi šioje ašarų pakalnėje. Aš tokio tikėjimo neturėjau, o dabar jokio nebeturiu.
Jenifer, nežinau kodėl ,bet aš irgi labai bijau ir nelaukiu metinių. Ir nesuprantu kodėl - gal kad po metinių turėčiau suprasti- kad jau praėjo didelis laiko tarpas ir gal jau nebereikia liūdėt, o aš negaliu.... Gal kad svetimesni žmonės nustebs- juk jau metai, o ji DAR liūdi.... Mamų, tėvų tiek negedima, o čia vaiko kurio net auginti neteko, kuris gimė neišnešiotas- juk tai kvaila (patikėkit, aš tai esu jau girdėjusi)... Gal todėl, kad būsiu priversta eiti į bažnyčią (juk mišios privalomos), gal todėl, kad vėl visi prisimins mano skausmą ir vėl žvelgs tomis užjaučiamomis (ar nuoširdžiai- čia kitas klausimas) akimis, kalbės tuos banalius užuojautos žodžius, dieve kad jie visi žinotų kaip aš nekenčiu visų tų artimų žmonių užuojautų..... Man jų nereikia.... Man nereikia tų mišių, nes aš mieliau būčiau krikštijusi, komunijos vedusi savo vaiką o ne už mirusį mišias aukojusi.... Kodėl tas dievas tai pražiūrėjo????
Net ir čia kai paskaitinėju užuojautas, gal ir iš visos dūšios mamų parašytas, mane ima pyktis, atrodo- ką jūs čia kalbate, kaip jūs galite suprasti ir ką tie banalūs užuojautos žodžiai gali padaryt..... Nieko. Tuščia. Tik žodžiai, be jokios naudos (mamos, neužpykite, bet aš tokia esu, niekada nemėgstu būti glostoma kai man bloga....)
Žinai, man iš tiesų labai reiėjo užuojautos, man ji padėjo, bet netiesioginė, o čia gaunama, gal todėl, kad gavau ją iš mamų...
Bet man iš tiesų pikta girdėti iš žmonių, kad ji mane mato, aš turiu neverkti, turiu būti stipri, arba pagaliau susitaikyti su tuo ir gyventi toliau.
Aš dar nenoriu susitaikyti su tuo, nežinau ar tai įmanoma, ar iš viso kada norėsiu ir galėsiu tai padaryti. Taip, aš kiekvieną dieną labai daug galvoju apie ją, prisimenu visas akimirkas praleistas su ja, laikui einant smulkmenos užsimiršta, oaš to nenoriu... Ir man tai patinka, man to reikia, tai man padeda išgyventi. Aš to noriu, ir ką noriu tą darysiu. Aš juk irgi žmogus, ir taip tvirtai laikausi, aš juk ne geležinė, negaliu viską kaupti savyje vien tam ,kad visi galvotų, jog man jau gerėja, jog imu su tuo "susitaikkyti". Nemėgstu apgaulės, tad kam apgaudinėti kitus? Taip galima ir išprotėti...Nežinau, kartasi nesusikalbu ir nesuvokiu savęs. Bet tai būna momentai, kurie praeina.
Aš žinau kad ji stebi mane ir svarbiausia kad jaučia mane, ir nesvarbu ar aš verksiu, ar apsimestinai šypsosiuosi, ji tai jaus, ir jai nuo to nebus geriau.
Mes išgyvenome viską kartu, taip bus ir toliau, tik per didelį bei man neįveikiamą atstumą....
Nepykite, bet aš dabar taip noriu, nes pasiilgau Jos, net neįsivaizduojate kaip pasiilgau....