Įkraunama...
Įkraunama...

Kraitelis

QUOTE(Debasy @ 2010 06 20, 22:39)
O kam tas vanduo?
Jei vaikas neserga, nesloguoja tai jam nosytę reikia tik išvalyt su vatos gabalėliu, nereikia į ją nieko purkšti  4u.gif
4u.gif
Šliaužtukai - tai tokios kelnytės, kur užsisega ant petukų. Kombinezonas - vientisas rūbas, gali būti storas, gali būti plonas, dažnai su kapišonu. O pižamytė - tai medvilninė, plona, taip pat vientisa, ilgom rankovėm, uždarom kojytėm, be kapišono. Aš tai ją apskritai, pradžioj, beveik vien tik ir naudodavau. Labai patogu - vaikutis visas aprengtas, man nepatikdavo marškinėliai ir šliaužtai atskirai, - amžinai tai išsipeša, tai susigarangščiuoja.
Todėl visgi nesiūlyčiau labai daug ko prisipirkti, eigoj patysis, ko labiau reikia, kas labiau patinka. Dėl išmierų - tas pats. Labai mažai naudojau 56 dydžio. Geriau pirkti 62, mano nuomone.
Dar "bodžiukų", bent jau man labai svarbus užsegimas. Tik gimusiam kūdikėliui man visai netiko tie, kur užsideda per galvą. Daug geriau ir patogiau tokie, kur susisiaučia ir užsisega.
Geros sėkmės wub.gif

QUOTE(Debasy @ 2010 06 20, 22:51)
Čia pižamytė ir patogus bodžiukas:
http://p-media.lared...7_0001_LP_2.jpg

Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2010 06 20, 15:43)
As irgi anksti viska supirkau, dekretinese kai buvau, tai tik smulkmenos buvo likusios  thumbup.gif Bet gerai, jeigu daktarai pasako, ar berniukas ar mergaite - nes man tai iki siol neaisku biggrin.gif sake "tikrai mergaite", o dabar sako "tikrai berniukas", tai bus ir roziniu sliauztuku...  rolleyes.gif

Na spalva gi nesikandžioja mirksiukas.gif Nors aišq nemalonu buvo, kai draugės dukrytė visa buvo aprengta neutralių spalvų drabužėliais, o tik ant baltų kojinyčių buvo melsva juostelė. Tai kas antras prikibdavo : "Kox gražus berniukas..." doh.gif

QUOTE(*meduota* @ 2010 06 20, 17:43)
geras tas jūros vanduo tikrai  4u.gif
tik visai mažiukam jis yra ne slėginis, o tokiose kapsulytėse.

Įdomu g.gif Na jei mažiukui neprireix, tai visada galiu vyrui atiduoti. Jam labai nuo šienligės padeda.
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2010 06 21, 15:17)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  Netgi ne kartais taip buna o 100% atveju. Juk nosies gleives ir yra tam,kad apsaugotu nosytes vidini epiteli nuo isdziuvimo, o plaukuciai tam ir uzauga nosyteje, kad apsaugotu kvepavimo takus nuo ikvepiamu dulkiu. Taip gamtos suredyta. Gamta tikrai nesurede taip, kad vaiko nosies gleivine gamintu juros vandeni ir taip apsisaugotu nuo isdziuvimo. Tikrai ten per daug nereikia nieko daryti. As asmeniskai iki siol nepanaudojau atsiurbtuko(pompytes) kuri isigijau vaikui gimus (vaikui jau 17 men greit), jei matydavau, kad pridziuvo koks gleiviu gabaliukas, isimdavau ji ausu krapstuko pagalba be visiskai jokiu problemu. Manyciau, juros vanduo gali buti tinkamas, kai vaikas stipriai sloguoja ir nosis tikrai visiskai uzsikimsineja, o kudikis nemoka ispusti juk. Tada vartociau suskystinti tirstoms gleivems, kad lengviau atsisiurbtu. Ir jei is ties , jei to prireiktu, tai lasinciau MP i nosyte o ne juros vandeni. Jis gi dar ir siek tiek grauzia.

ir as jei matau kokių "babaužiukų" ištarukiu su ausų krapštuku, bet jei sloga didelė tai be to siurbtuvo neapseisi. Turėjom mes didelę slogą kai mažius buvo 2mėn. Tai dieve dieve, net prisimint baisu, naktį vaikas net dusdavo kai nosytė užsikimšus buvo, per burnytę jie kvėpuot tokie mažuliai dar nemoka, tai kaip netrauksi. Man regis reikalingas tas daiktas.
Atsakyti
QUOTE(Debasy @ 2010 06 20, 22:36)
Kiek gydytojų, tiek ir nomonių - mums kategoriškai sakė nieko nepurkšt. Paklausė: "O sau irgi nosį su jūros vandeniu plaunat? "
Dėl kapišonų - tai tikrai - niekada kambary nelaikom vaiko su kapišonu, nei su kepure.

Taip, sau plaunu, bet naudoju su purškikliu, dukrytei - tas kapsulytes.. rolleyes.gif

QUOTE(Frosted @ 2010 06 20, 23:01)
o kam pienas?  blink.gif juk jis sudziuves dar labiau gleivytes sukietinti gali?  g.gif

Lygiai taip pat pagalvojau drinks_cheers.gif

QUOTE(Vikadi @ 2010 06 22, 17:02)
ir as jei matau kokių "babaužiukų" ištarukiu su ausų krapštuku, bet jei sloga didelė tai be to siurbtuvo neapseisi. Turėjom mes didelę slogą kai mažius buvo 2mėn. Tai dieve dieve, net prisimint baisu, naktį vaikas net dusdavo kai nosytė užsikimšus buvo, per burnytę jie kvėpuot tokie mažuliai dar nemoka, tai kaip netrauksi. Man regis reikalingas tas daiktas.

Kai tik mažytė gimė, tai ėjau ir ėjau prašyti, kad išvalytų sesytės, ji net valgyti negalėjo, neprakvėpavo, tai pradžioj su vatyte valydavo, bet tik paviršiuj, o giliau viskas likdavo, tai po to jau pati su siurbtuku darbavausi, bet net prisimint nesinori tų smagybių doh.gif
Atsakyti
Norejau pasiklausti ar gerai supratau del vaikelio drabuzeliu, kad jie buna:
1. sliauztinukai (su rankovytem ir be ju) su kelnytem tokie, t.y. su kojytes dengiencia dalim;
2. smelinukai (kurie dar vadinami bodziukais arba glaustinuke) buna su trumpom rankovytem arba ilgom, susegama apacioj,bet kojyciu nedengia;
3. Siaustinukai (kitaip apatiniai marskineliai) tai tokia susiauciama maikyte,kad per galva nemauti.

Ar visus drabuzelius isvardinau (aisku be tu, kur jau kelnytes, megstukai ir pan., nes cia jau viskas aisku smile.gif ) ir ar jau cia visi pavadinimai ir ar gerai supratau ir susideliojau juos, nes kai pradejau dometis, tai man cia su tais visais pavadinimais kudikeliu drabuzeliu oi koks zalias miskas pasirode doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataner.s: 29 birželio 2010 - 20:11
QUOTE(ataner.s @ 2010 06 29, 19:05)
Norejau pasiklausti ar gerai supratau del vaikelio drabuzeliu, kad jie buna:
1. sliauztinukai (su rankovytem ir be ju) su kelnytem tokie, t.y. su kojytes dengiencia dalim;
2. smelinukai (kurie dar vadinami bodziukais arba glaustinuke) buna su trumpom rankovytem arba ilgom, susegama apacioj,bet kojyciu nedengia;
3. Siaustinukai (kitaip apatiniai marskineliai) tai tokia susiauciama maikyte,kad per galva nemauti.

Ar visus drabuzelius isvardinau (aisku be tu, kur jau kelnytes, megstukai ir pan., nes cia jau viskas aisku smile.gif ) ir ar jau cia visi pavadinimai ir ar gerai supratau ir susideliojau juos, nes kai pradejau dometis, tai man cia su tais visais pavadinimais kudikeliu drabuzeliu oi koks zalias miskas pasirode  doh.gif

as visada ieskau atsakymo internete wink.gif
sliauztinukai user posted image

smelinukai user posted image

siaustinukai user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2010 06 29, 22:20)
as visada ieskau atsakymo internete wink.gif
sliauztinukai user posted image

smelinukai user posted image

siaustinukai user posted image

neinau,ar kuri mamyte rase-tiesiog visko nepaskaiciau.Patarciau nusipirkti kuo daugiau bliuskeliu,nes mazyliai labai atpylineja pienuka,taigi kartais reikia net kelis kartus pagret rerrengti.Manau visai maziuliukui net ir vasarai tiks ilgom rankovelem,na,ne bent jau labai karsta butu. 4u.gif 4u.gif :4u:dar vienas patarimas-pirkit per prieki uzsagstomus,taip patogiau rengti.Smelinukai man visai nepatiko-kazkaip kai dydis tikdavo,i ugi budavom isauge.Mano mergyte labai smulkute.Visi kostiumeliai irgi patogiausi uzsagstomi per prieki. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mari73: 29 birželio 2010 - 21:38
Man su pirmagimiu siaustinukų visai neprireikė,nors prisipirkus buvau. Bodžiukus vilkadavau thumbup.gif
Atsakyti
As siaustinukus tik dvejus nusipirkau ir naudojau tik ligonineje pirmas dienas, kai dukryte i palata atnese, bet dukryte juos greit supurvino, tai pasiklausiau seseliu ar galiu bodziukus naudoti, tai pasake, kad galima, tai nuo to laiko ir nebeuzdejau siaustinuku ax.gif
Atsakyti
Bodziukai, man geriau patinka nei siaustinukai ar kitokie marskinukai, nes neislenda is kelnyciu, o sliauztuose nesusiraito ir nepakyla i virsu prie kakliuko doh.gif
Atsakyti
Oj kiek prisiskaiciau ivairiu nuomoniu, ko ir kam reikia, tad nusprendziau "apviesinti" savo sarasiuka, kuri susidariau pagal patirti.
4u.gif
Tai va, i gimdymo tase zadu susikraut:

SAU:
kelnaites,
maitinimo liemenele,
naktinius,
chalata,
slepetes,
paketu,
dokumentus,
telefona ir pinigine.

LELIUI:
bodis,
sliauztukas,
kepuryte,
kojinytes,
pampersas.
Manau porai valandu pagulet gimdykloj po visko uzteks pilnai tiek daikteliu vaikuciui.

I tase kuria paliksiu masinoje, kuria po to atnes i palata desiu:

SAU:
2 kelnaiciu,
dar viena maitinimo liemenele,
pizama,
daugiau paketu,
sepeti plaukams,
gumutes plaukams,
dantu sepeteli ir pasta,
sampuna,
duso zele,
kempine,
ranksluosti viena dideli ir mazesni plaukam (visad naudoju du biggrin.gif)
fena (kadangi gimdyti spalio men, tai slapia galva nesinores but issimaudzius),
ausu krapstukus,
idekliukus i liemenele,
krema speneliams,
tualetinio pop.,
kojines,
treningus.
Chalata ir slepetes turesiu jau atsinesus is gimdymo.

Gal su laiku reikes puodelio ar dar ko, saukstu tokiu, nors neabejoju kad ligonineje turetu duoti tokiu dalyku. O jei ne, artimieji atves aplankydami.

LELIUI:
3 bodziai (jie man labai patogus buvo su pirmuoju),
5 sliauztukai (jei issipurvintu),
2 kojinytes ar medziagines tapkytes,
pampersai,
dregnos serveteles,
keli seilinukai ar "medziagiukai",
tepalas nuo issutimu.

Parsivezimui manau man tereiks rubu ir batu, o leliui kombinezona, kepuryte, pleduka.
Bent jau tiek visko minimaliai reikejo su pirmagimiu.
Tokias soskes buteliukus ir tt, juk galima ir veliau nusipirkti o ir neabejoju kad tarp dovanu bus kazkas panasaus. Taip kad i ligonine daug neprisitempsiu biggrin.gif

Atsakyti
Man nieko nera patogiau, kai pirmaji menesiuka vaikuti rengiu siaustinukais, o ne bodziukais. ax.gif Sakiau, jei kada teks dar karta supuoti leliuka, elgsiuosi taip pat. tongue.gif O ju turejau netgi visus 10vnt. smile.gif
Atsakyti