Įkraunama...
Įkraunama...

Kraitelis

QUOTE(Jolaida @ 2010 06 20, 12:46)
Zodziu jau turim nupirke tokius drabuzelius:
1. Smelinikai trumpom rankovem: 56 cm - 2 vnt., 62/68 cm - 1 vnt., 68 cm - 1 vnt.
2. Smėlinukai be rankovių: 62/68 cm - 1 vnt.
3. Smelinukai ilgom rankovem: 56 cm - 1 vnt.
4. Siaustinukai: 62 cm - 2 vnt.
5. Šliaužtinukai: 56 cm - 2 vnt., 62 cm - 1 vnt.
6. Marškinėliai be rankoviu: 68 cm - 1 vnt.
7. Kepuryte medvilnine plona: 38 cm - 2 vnt., 40 cm - 1 vnt., 68 cm - 1 vnt.
8. Kepuryte storesne: 40 cm - 1 vnt.
9. Pirstinytes 1 vnt.
10. Seilinukai 2 vnt.
11. Kolinytes vilnones 2 vnt.
12. Kojinytes medvilnines 1 vnt.

nors ir vasara, bet reiketu daugiau smelinuku ilgom rankovem. buna ir tokiu su uzlenkiamais rankogaliais, kad pasidaro pirstinytes. taip pat praverstu keletas kombinezonu - plonesniu, kurie tarnautu kaip pizama, ir siltesniu, galbut net su gobtuvu. praverstu plonos ir siltesnes kelnytes placiu juosmeniu, mezgtukas ar bliuzonas veseniam orui.

Ir dar turiu klausimeli del apklotuko i vezimeli. Koki patartumet isigyt?

as buvau numezgusi kelis apklotus ir miegmaisi.
miegmaisiukas buvo is naturalios kaimiskos vilnos su dvigubu flaneles pamusalu.
vienas apklotelis is medvilniniu siulu, kitas - naturalios vilnos.

Ar pagalveles i vezimuka reikia?

ne. kudikiui apskritai pagalves nereikia nei lovoj, nei vezime. galima po galvyte patiesti sulankstyta vystykla.

Ar vaikuti is ligonines parsivezant jau galima ji i automobiline kedute (0+) guldyti?

butina. geros kedutes turi specialu idekla, prilaikanti naujagimio galvyte ir nugara, kad maziukas nebutu per daug susmukes keduteje. be to, kedute reikia tinkamai prisegti ant sedynes, kad vaikiukas guletu, o ne sedetu - tai priklauso nuo tvirtinimo kampo, pasibandykit masinoj.
Atsakyti
oj kaip pravercia jusu patarimai mergaites 4u.gif laukiuosi pirmagimio nestuke.gif ir susitikimas su juo jau ant nosies thumbup.gif
tai as sakyciau, dabar vasara net nereikia i ligonine tos apvilktos antklodes, vyras atsines ateidamas autokedute, o joje leliu uzklosiu medvilniniu nertu adijaliuku kuri pirkau i vezimeli. ar cia per saltai butu leliui? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikiel @ 2010 06 20, 16:16)
leliu uzklosiu medvilniniu nertu adijaliuku kuri pirkau i vezimeli. ar cia per saltai butu leliui?  doh.gif

greiciausiai bus gerai. juk vasara smile.gif
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2010 01 09, 16:45)
Atsimenu kai isejau i dekreta jau turejau VISKA!  good.gif  net vaistinele, tik klizmute pamirsau, kurios prireke pirmomis dienomis.
Pirkau nuo pat pirmos dienos kai tik suzinojau, netikiu nesamoningais prietarais  doh.gif  uztat nepastebejau kiek isleidau pinigu, galejau neskubedama rinktis, isgirst atsiliepimus  thumbup.gif  yu.gif
Rezultate, po gimdymo 3men buvau aprupinta viskuo, ir galejau net neiseidinet is namu  dirol.gif

Aš panašiai. drinks_cheers.gif Gal kokią 9-10 sav užmačiau du be galo mielus šliaužtinukus, negalėjau susilaikyti nenupirkus ax.gif
o visokie prietarai tai manau nesąmonės (nors jei kam patinka paskutinę minutę (tixliau pirmom leliuko gyvenimo minutėm) lėkti po parduotuves ir leisti žymiai daugiau pinigėlių (nes aš viską per akcijas ir išpardavimus perku), tai jų teisė rinktis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(No comment @ 2010 06 20, 17:33)
Aš panašiai.  drinks_cheers.gif  Gal kokią 9-10 sav užmačiau du be galo mielus šliaužtinukus, negalėjau susilaikyti nenupirkus  ax.gif 
o visokie prietarai tai manau nesąmonės (nors jei kam patinka paskutinę minutę (tixliau pirmom leliuko gyvenimo minutėm) lėkti po parduotuves ir leisti žymiai daugiau pinigėlių (nes aš viską per akcijas ir išpardavimus perku), tai jų teisė rinktis.  mirksiukas.gif

As irgi anksti viska supirkau, dekretinese kai buvau, tai tik smulkmenos buvo likusios thumbup.gif Bet gerai, jeigu daktarai pasako, ar berniukas ar mergaite - nes man tai iki siol neaisku biggrin.gif sake "tikrai mergaite", o dabar sako "tikrai berniukas", tai bus ir roziniu sliauztuku... rolleyes.gif
Atsakyti
Nu aciu mergaites uz patarimus 4u.gif Ypac malonu zinoti, kad ne as viena tokia pasimetus lotuliukas.gif Bet dabar turiu dar kvailesni klausima doh.gif Kuom skiriasi kombinezonas, pizama ir sliauztinukai? blink.gif Suprantu, kad kombinezonu buna tokiu storu zieminiu, su kapisonais. O vasariniu, ka, irgi buna? blink.gif Kaip pizamyte turi atrodyt? Svarkelis ir kelnytes? g.gif Oi, kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu doh.gif Ar merino vilnos apklotelis vasara tinka? Turim nusipirke i lovyte Feretti antibakterine antklode. Raso, kad uzpildas 100% Ingeo. Reklaminis tekstas toks: "Hipoalerginė antklodė ir pagalvė su "Ingeo" užpildu tinka naudoti visais metų laikais, pasižymi gera šilumos izoliacija ir drėgmės pralaidumu, miego metu palaiko pastovią temperatūrą. Antklodė labai lengva, minkšta ir puri. Ją galima daug kartų skalbti, išlaikant pirminę formą ir visas gerąsias savybes." Kazi cia tiesa, kad tinka ir ziema ir vasara? g.gif Ta pagalvele, tai tokia nelabai i pagalvele panasi, labiau i blyna kvadratini biggrin.gif Bet jos vistiek nereikia naudoti, ar vis gi galima? g.gif
Atsakyti
Mergaites, labai reikia jusu pagalbos ir patarimu (ypac jau patyrusiu mamyciu). Laukiames pirmo savo leliaus ir pradejom jau drabuzelius pirkti. Bet esu visiskam pasimetime verysad.gif Turiu kruva visokiu lankstinuku kur surasyta ka vaikuciui reikia pradziai isigyti, bet suprantu, kad tie reklaminiai lankstinukai nuo realybes greiciauisia nemazai skiriasi g.gif Drauges mano visos jau savo vaikus i mokykla leidzia, tai nebelabai ka ir prisimena is pirmuju pirkiniu, todel visai neturiu su kuo pasikonsultuoti. O su dydziais tai man isvis nieko neaisku doh.gif Ir lyties vaikucio nezinom, tai tuose drabuzeliuose pas mus visiska misraine verysad.gif
Zodziu jau turim nupirke tokius drabuzelius:
1. Smelinikai trumpom rankovem: 56 cm - 2 vnt., 62/68 cm - 1 vnt., 68 cm - 1 vnt.
2. Smėlinukai be rankovių: 62/68 cm - 1 vnt.
3. Smelinukai ilgom rankovem: 56 cm - 1 vnt.
4. Siaustinukai: 62 cm - 2 vnt.
5. Šliaužtinukai: 56 cm - 2 vnt., 62 cm - 1 vnt.
6. Marškinėliai be rankoviu: 68 cm - 1 vnt.
7. Kepuryte medvilnine plona: 38 cm - 2 vnt., 40 cm - 1 vnt., 68 cm - 1 vnt.
8. Kepuryte storesne: 40 cm - 1 vnt.
9. Pirstinytes 1 vnt.
10. Seilinukai 2 vnt.
11. Kolinytes vilnones 2 vnt.
12. Kojinytes medvilnines 1 vnt.
Pati dabar ziuriu i ta savo sarasa ir doh.gif Prasau patarkit ka dar nusipirkti, kad vaikuti tvarkingai is ligonines parsivezti ir, kad dar koki menesi ar du nereiktu i parduotuve lakstyt.
Ir dar turiu klausimeli del apklotuko i vezimeli. Koki patartumet isigyt? Ar pagalveles i vezimuka reikia? Ar vaikuti is ligonines parsivezant jau galima ji i automobiline kedute (0+) guldyti?
Siaubas, klausimu milijonas ir tokia zalia jauciuosi, kad net geda blush2.gif

Daugiau sliauztu reiketu. Del dydzio vistiek didesne dalis naujagimiu koki men. nesioja 56dydi, o 62 dar skesta. Nebent jums echo pasakytu, kad turesit milzinuka.
Mano sunelis gime 55cm ir puikiausiai telpame 56d. rubeliuose.
Kiek sliauztu? Na, pvz. paskut.dienom maniskis tai atpila, tai vel apsiterlina, tai kokie 2 /diena sueina. Jeigu nenorite skalbti diena nakti, kokius 5-6 tikrai reiketu turetu.
Ypac jei vaikutis gimsta vasara, namie galima buti su pampersu, siaustinuku.
Tos apatines maikutes ypac puikiai tarnauja pirmomis 2sav. kada baisu mauti per ta trapia mazylio galvute, bei kol nenukritus bambute.
Su 1vnt niekaip neissiversit. Ir nusipirkite 56dydzio, 62 gali buti per didelis. Ju turiu gal kokius 5, ir patikekite, keiciu maziausiai 1k/para
Parsivezimui is ligonines nereikia kazko special, galima siaustinukas+sliauztukas+kepuryte+kojinytes+ivyniot i vilnoni pleduka ir psio. Viskas bus naudojama ir veliau mirksiukas.gif

Zodziu, pagal jusu sarasiuka per mazai svarbiausiu rubeliu-sliauztinukai, bodziukai.
Dydziai 62-68.. Hmmm kam jums 68 dydzio?
Pradziai bus reikalingi 56-62(reciau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chile0: 20 birželio 2010 - 18:04
Och.... doh.gif Dekui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolaida: 20 birželio 2010 - 18:07
QUOTE(chile0 @ 2010 06 20, 18:54)
Zodziu, pagal jusu sarasiuka per mazai svarbiausiu rubeliu-sliauztinukai, bodziukai.
Dydziai 62-68.. Hmmm kam jums 68 dydzio?
Pradziai bus reikalingi 56-62(reciau)

tikrai taip drinks_cheers.gif
nebent nusiteikusios rankom rūbelius plaut.kadangi aš skalbdavau mašina, o 3 šliaužtų joje neskalbsi, tai man tikrai reikėjo daugiau pagrindinių rūbelių. net ligoninėj 3 komplektus apsivilkę buvom. (perrengdavau, kiekvienos dienos rytą)

Atsakyti
O nosytei plauti butinai to juros vandens perkate? g.gif ten nors ir "baby" raso, bet srove tokia nemenka sakyciau, drauges vaikas baidosi net blink.gif
Gal paprastas virintas is pipetes tinka taip pat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2010 06 20, 19:33)
O nosytei plauti butinai to juros vandens perkate?  g.gif  ten nors ir "baby" raso, bet srove tokia nemenka sakyciau, drauges vaikas baidosi net  blink.gif
Gal paprastas virintas is pipetes tinka taip pat?  g.gif

geras tas jūros vanduo tikrai 4u.gif
tik visai mažiukam jis yra ne slėginis, o tokiose kapsulytėse.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *meduota*: 20 birželio 2010 - 18:45
QUOTE(*meduota* @ 2010 06 20, 20:11)
tikrai taip  drinks_cheers.gif
nebent nusiteikusios rankom rūbelius plaut.kadangi aš skalbdavau mašina, o 3 šliaužtų joje neskalbsi, tai man tikrai reikėjo daugiau pagrindinių rūbelių. net ligoninėj 3 komplektus apsivilkę buvom. (perrengdavau, kiekvienos dienos rytą)

Ne, rankom skalbt tikrai nezadu. Vadinasi, teks visko papirkt daugiau ir mazu dydziu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolaida: 20 birželio 2010 - 19:19