QUOTE(Jolaida @ 2010 06 20, 11:46)
Mergaites, labai reikia jusu pagalbos ir patarimu (ypac jau patyrusiu mamyciu). Laukiames pirmo savo leliaus ir pradejom jau drabuzelius pirkti. Bet esu visiskam pasimetime
Turiu kruva visokiu lankstinuku kur surasyta ka vaikuciui reikia pradziai isigyti, bet suprantu, kad tie reklaminiai lankstinukai nuo realybes greiciauisia nemazai skiriasi
Drauges mano visos jau savo vaikus i mokykla leidzia, tai nebelabai ka ir prisimena is pirmuju pirkiniu, todel visai neturiu su kuo pasikonsultuoti. O su dydziais tai man isvis nieko neaisku
Ir lyties vaikucio nezinom, tai tuose drabuzeliuose pas mus visiska misraine
Zodziu jau turim nupirke tokius drabuzelius:
1. Smelinikai trumpom rankovem: 56 cm - 2 vnt., 62/68 cm - 1 vnt., 68 cm - 1 vnt.
2. Smėlinukai be rankovių: 62/68 cm - 1 vnt.
3. Smelinukai ilgom rankovem: 56 cm - 1 vnt.
4. Siaustinukai: 62 cm - 2 vnt.
5. Šliaužtinukai: 56 cm - 2 vnt., 62 cm - 1 vnt.
6. Marškinėliai be rankoviu: 68 cm - 1 vnt.
7. Kepuryte medvilnine plona: 38 cm - 2 vnt., 40 cm - 1 vnt., 68 cm - 1 vnt.
8. Kepuryte storesne: 40 cm - 1 vnt.
9. Pirstinytes 1 vnt.
10. Seilinukai 2 vnt.
11. Kolinytes vilnones 2 vnt.
12. Kojinytes medvilnines 1 vnt.
Pati dabar ziuriu i ta savo sarasa ir
Prasau patarkit ka dar nusipirkti, kad vaikuti tvarkingai is ligonines parsivezti ir, kad dar koki menesi ar du nereiktu i parduotuve lakstyt.
Ir dar turiu klausimeli del apklotuko i vezimeli. Koki patartumet isigyt? Ar pagalveles i vezimuka reikia? Ar vaikuti is ligonines parsivezant jau galima ji i automobiline kedute (0+) guldyti?
Siaubas, klausimu milijonas ir tokia zalia jauciuosi, kad net geda
Dėl rūbelių, tai gimdysiu antrą, o pati pasimetus, kiek ko nusipirkti... tik žinau, kad pačio mažiausio dydžio reikia labai gerai, ne visi juos net uždeda... ultragarsu dabar kai žiūrėjo, sakė, kad mano lelius bus didelis, tai jaučiu mažiukų visai mažai pirksiu rūbelių (pirmo dydžio). Taip pat priklauso dar nuo to kiek reik rūbelių, kaip dažnai nusiteikę juos plauti... jei kasdien praskalbti rankomis, reik nedaug, o jei kaupti keliatą dienų, kad susidarytų skalbimas su skalbimo mašina, tada jau reikia daugiau... Nes aš skalbiu leliuko rūbelius atskirai, nebent savo rūbus taip pat skalbtumėt su leliukiškais skalbikliais.
Pagalvėlė kūdikėliui iki metų visiškai nereikalinga, o gal dar ir ilgiau.
Parsivežti galima ir būtina auto kėdutėje... užsienyje net neišleidžia iš ligoninės, jei neturi auto kėdutės.
Dėl apklotuko vėlgi, čia kaip kam patogiau: galima adijaliuką, galima vokelį... Jų vėlgi yra įvairių.
Aš oamenu kai mes vežėmės dukrytę namo iš ligoninės tai aprengėm jau matyt per šiltai kaip dabar galvoju, poto dar adijalu užklojom... o buvo šilta rugsėjo diena
parsivežėm visą šlapią... bet mokomės iš savo klaidų