Įkraunama...
Įkraunama...

Kraitelis

QUOTE(ragnez @ 2010 05 28, 07:56)
merginos, apie zindyma butinai pasidomekit - panasu, kad kai kurioms ziniu tikrai truksta.

buteliuku arbatelems nereikia - nes kai pradedamos duoti arbateles (ne anksciau 6 men.), vaikas sugeba gerti is puodelio su snapeliu (arba net ir be snapelio). mazdaug iki 6 men sveikiems sekmingai zindomiems kudikiams apskritai NIEKO nereikia duoti papildomai - nebent yra konkreciu problemu.

o jei pucia pilvuka, ar tada uztenka masaziuko? nereikia arbateliu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 05 28, 09:56)
merginos, apie zindyma butinai pasidomekit - panasu, kad kai kurioms ziniu tikrai truksta.

buteliuku arbatelems nereikia - nes kai pradedamos duoti arbateles (ne anksciau 6 men.), vaikas sugeba gerti is puodelio su snapeliu (arba net ir be snapelio). mazdaug iki 6 men sveikiems sekmingai zindomiems kudikiams apskritai NIEKO nereikia duoti papildomai - nebent yra konkreciu problemu.

Pas mane pvz. buvo problemu, gydytoja liepe duot ramuneliu arbatos, todel spontaniskai nusipirkau ir arbatos ir buteliuka. Tada kaip sykis problema per kelias dienas susitvarke ir jokiu arbatu nedaviau isvis.
Papildyta:
QUOTE(Frosted @ 2010 05 28, 08:35)
Po kazkiek laiko tuomet prades gamintis daugiau pieno, ir dar daugiau... wacko.gif ka su tiek daryti?

Kaip suprast daugiau ir dar daugiau? g.gif Pieno gamyba susireguliuoja tiek kiek reikia kudikiui. Is pradziu turbut daugumai pienas tekejo, na bent man tekejo ir zindant ir nezindant ir miegant ir einant. Pieno upes. Naudojau spec iklotukus i liemenele. Per mazdaug menesi susitvarke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soy: 28 gegužės 2010 - 12:00
QUOTE(Soy @ 2010 05 28, 13:02)
Kaip suprast daugiau ir dar daugiau? g.gif Pieno gamyba susireguliuoja tiek kiek reikia kudikiui. Is pradziu turbut daugumai pienas tekejo, na bent man tekejo ir zindant ir nezindant ir miegant ir einant. Pieno upes. Naudojau spec iklotukus i liemenele. Per mazdaug menesi susitvarke.

Jeigu nutraukineti viska, ko vaikas nesuvalge, tai tuomet isivaizduoju, kad ir pieno palaipsniui daugiau prades gamintis g.gif Nes vietoj to, kad susireguliuotu, pieno liaukos pradetu gaminti daugiau pieno, ar ne?
Atsakyti
na taip man pirmus du menesius taip buvo kai vaikeliui pilvuka pust pradejo labai verke tai anyta pasake tipo nusitraukt pienuko ir duot nes kai verkdavo nevalgydavo schmoll.gif labai gailejaus kad paklausiau pastovei slapia budavau net ir iklotai i lemenele nepadedavo g.gif daugiau pienuko nebenusitraukineju nebent reikia i didesne kelione isvaziuot tik tada smile.gif
Atsakyti
O tai kaip su pieno banku, nelabai suprantu is ko ji daryt ir kaip ji daryt, jei nutraukynet nepatariama ax.gif As galvojau, kad pertekliu pienuko nusitrauki ir saldai, o kaip suprantu pertekliaus nebuna, nusitraukti nepatariama.
Nors ir si tema ne apie maitinima, bet gal kas glaustai parasys 4u.gif
Palandziosiu sm gal kur yra apie tai tema g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kolege: 28 gegužės 2010 - 13:31
QUOTE(pienės_pūkas @ 2010 05 27, 11:25)
mūsų vaikai be buteliukų užaugo, liko net neišpakuoti. laisvai galima ir be jų išsiversti  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif mano taip pat. Nei soskes nei buteliuko reikejo.
Ir krutim iki 2 metuku ismaitinau.

Antram net nepirksiu.
Atsakyti
QUOTE(Soy @ 2010 05 27, 19:03)
Cia kas per naujove blink.gif Is kur istrauket tokia nesamone? smile.gif
Nuo gimimo nei karto nenusitraukiau, jokio uzdegimo nebuvo. Baikit juokus, nereikia nieko nusitraukinet.
Buteliuka viena turim pasideje, arbatelei, bet nenaudojamas kol kas.

Man taip buvo su pirmu vaikeliu, kai pienelio neturejau, tai gavosi toks uzdegimas, kad ligonines prireike ir vyras bego i vaitine pirkti ir pientrauki ir buteliuka. Tad, kad nereiketu jam lakstyti tai as ji nusipirksiu is anksto. Beje ne visiems vienodai buna, as laikysiuosi savo patirties ir daktaru patarimu.
Papildyta:
Zinoma jei pienuko bus daug ir vaikelis kuo puikiausiai valgys, tai viskas bus gerai. Bet kai cia kitos sake ar keliones, ar vaikeli reiketu trumpam palikti kur nors, tad retkarciais reikes nusitraukti to pienuko ir i buteliuka.
Atsakyti
QUOTE(kolege @ 2010 05 28, 14:31)
O tai kaip su pieno banku, nelabai suprantu is ko ji daryt ir kaip ji daryt, jei nutraukynet nepatariama  ax.gif  As galvojau, kad pertekliu pienuko nusitrauki ir saldai, o kaip suprantu pertekliaus nebuna, nusitraukti nepatariama.
Nors ir si tema ne apie maitinima, bet gal kas glaustai parasys  4u.gif
Palandziosiu sm gal kur yra apie tai tema  g.gif

O kam tas pieno bankas reikalingas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(omsone @ 2010 06 04, 11:39)
Man taip buvo su pirmu vaikeliu, kai pienelio neturejau, tai gavosi toks uzdegimas, kad ligonines prireike ir vyras bego i vaitine pirkti ir pientrauki ir buteliuka.

pienelio neturejai, tai uzdegimas is ko ir ka is krutu su pientraukiu traukei? g.gif

yra keletas baziniu dalyku, kuriuos turi zinoti gimdyve:

1. pienas atsiranda nuo gimdymo praejus kelioms paroms. kol nera pieno, is krutu skiriasi riebus ir tirstas, gelsvos spalvos priespienis. priespienio buna nedaug, bet naujagimiui jo uztenka, nes naujagimio skrandis mazytis, i ji telpa vos keli arbatiniai sauksteliai maisto.

2. pacioje pieno gamybos "uzvedimo" pradzioje, krutys gali buti padidejusios, sunkios, kietos, karstos. gali atrodyti, kad krutys plyste plysta, bet pienas is ju dar nebega. dauguma atveju, tai normalu ir praeina, kai nusistovi pieno gamyba. man asmeniskai, kritines buvo 3-5 para po gimdymo.

QUOTE(omsone @ 2010 06 04, 11:39)
Bet kai cia kitos sake ar keliones, ar vaikeli reiketu trumpam palikti kur nors, tad retkarciais reikes nusitraukti to pienuko ir i buteliuka.

kelioneje kudikis zindomas. tai higieniskiau ir patogiau, nei maitinti is buteliuko: nes MP visada "paruostas vartoti", sterilus, reikiamos temperaturos.

trumpam paliktas kudikis puikiai gali sulaukti griztancios mamos.

QUOTE(Frosted @ 2010 06 04, 11:57)
O kam tas pieno bankas reikalingas?  blush2.gif

pirmam vaikui buvau prisaldzius pieno "ateiciai". praktiskai, viska teko ismest, nes liko nesuvartota. su antru ir treciu vaiku to nebedariau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 04 birželio 2010 - 11:38
[quote=ragnez,2010 06 04, 12:38]
pienelio neturejai, tai uzdegimas is ko ir ka is krutu su pientraukiu traukei? g.gif

Tai nebuvo pienelio, vaikelis nepajegdavo ne to mazo likusio laselio istraukti, tad tekdavo nusitraukti su pientraukiu ir budavo vos tik keli laseliai, o po to pienukas is vis dingo ir neistraukdavau nieko. Tad, kad traukiant su pientraukiu turetu pradetis gamintis pienuko vis daugiau, na man to nebuvo. Tikiuosi su antru vaikeliu bus kitaip, o apie maitinima prisiskaiciau visur ir informacijos tikrai turiu.
Atsakyti
[QUOTE][quote=omsone,2010 06 04, 13:21]
[quote=ragnez,2010 06 04, 12:38]

Tai nebuvo pienelio, vaikelis nepajegdavo ne to mazo likusio laselio istraukti, tad tekdavo nusitraukti su pientraukiu ir budavo vos tik keli laseliai, o po to pienukas is vis dingo ir neistraukdavau nieko. Tad, kad traukiant su pientraukiu turetu pradetis gamintis pienuko vis daugiau, na man to nebuvo. Tikiuosi su antru vaikeliu bus kitaip, o apie maitinima prisiskaiciau visur ir informacijos tikrai turiu.
[/quote][/QUOTE]

omsone, jei neplanuoji lankyti zindyviu kursu, manau, butu naudinga issamiai aprasyti pirmosios dukreles zindymo patirti ir nusiusti zindymo konsultantei i a.z., pvz sio forumo narei Kosei-Malosei, Natukei, Raideles. jos galetu padeti apibrezti pirmojo zindymo nesekmes priezastis ir duotu vertingu patarimu, kaip elgtis vienu ar kitu atveju.

patikimos informacijos lietuviu kalba apie naturalu kudikiu maitinima gali rasti cia, cia, cia. pastarajame puslapyje yra ir zindymo konsultanciu mama-mamai kontaktai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 04 birželio 2010 - 12:44
QUOTE(ragnez @ 2010 06 04, 11:38)

pirmam vaikui buvau prisaldzius pieno "ateiciai". praktiskai, viska teko ismest, nes liko nesuvartota. su antru ir treciu vaiku to nebedariau.

man buvo taip pat drinks_cheers.gif
Atsakyti