Įkraunama...
Įkraunama...

Kraitelis

As tris menesius moviau. Ir nors namuose labai silta buvo, kojytes vaiko labai saltos visyiek buvo, todel ir reikejo kojinyciu ne del silumos, o kad skatintu kraujotaka. Gimdymo namuose vaiku gydytoja sake, kad reikia stengtis, kad kojytes siltai butu, priaudavau kojiniu, bet nepadejo.. Paskui viskas normalizavosi, Dabar tai ant pedkelnyciu frotines kojinytes uzdedu..
Atsakyti
QUOTE(kolege @ 2010 05 10, 14:54)
Tikriausiai, kad taip. Tik pvz. jei vaika aprengi bodziuku, ant virsaus suknelyte ar sliauztinukus, tai suprantu po dienos bodziuka butina keist ir skalbt, bet kaip su tais rubeliais kurie kaip ir virsutiniai. Jei neistepti, gal pakanka isvedint, ar jau butina po vieno uzmovimo skalbti.

Pagal aplinkybes. Budavo, kad renkdavau ir kita diena kazka is virsutiniu rubu. Ypac, jei perrenkdavau vakarop ir vaikas pabudavo tik keleta val.
Atsakyti
QUOTE(kolege @ 2010 05 10, 13:54)
Tikriausiai, kad taip. Tik pvz. jei vaika aprengi bodziuku, ant virsaus suknelyte ar sliauztinukus, tai suprantu po dienos bodziuka butina keist ir skalbt, bet kaip su tais rubeliais kurie kaip ir virsutiniai. Jei neistepti, gal pakanka isvedint, ar jau butina po vieno uzmovimo skalbti.

Čia tikrai pagal aplinkybes priklauso. būna taip , kad viršutines kelnytes ir tris dienas galima dėti, bet kartais būna kad tris kartus per dieną reikia keisti visus rūbus, nes kai privaro kiaurai per pampersą doh.gif Šiaip aš už tai , kad reikia tūrėti daug rūbelių. Aišku vaikas labai greitai auga, o naujų rūbelių kainos dažnai kosminės. Tai aš stengiuosi turėti kokį išeiginį rūbelį, o kiti gali būti dėvėti. Todėl aš mielai priimu giminaičių ar draugų vaikų nešiotus drabužiukus. Be to kai turi daugiau - tai prirenki pilną skalbenkę ir taupiau mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

Papasakosiu kaip buvo man, kai dar laukiausi, tai..prisipirkau kalna rubeliu, siek tiek nauju, ir devetu, drauges.. kremu pudru losjonu,Kai gime mazoji, tai rubu reikejo labai minimaliai, gime vasara ir laikydavau ja tik su maikute ir pampersiuku, kelniu nemego : )))nuo pudros jai prasidejo alergija, kremukais netepiau, nes grazi odyte buvo, istikruju, viso to, ka pirkau, daug wink.gif net nereikejo..galejau nusipirkt pora sliaustuku, bliuskuciu, kojinyciu, ir butu uzteke, kasdien keiciant.. na kas gerai, tai elektrinis sterilizatosius thumbup.gif dar ir dabar ji naudojam : ))
Atsakyti
QUOTE(Grazinasta @ 2010 05 11, 17:21)
O mamytes sakykit kaip su vilnonem kojinytem, gimdysiu birzelio men, kaip suprantu ligonineje reiks deti? O paskui kaip?
Pirmaja savo panelyte gimdziau sausi per didziausius salcius tai atrode aisku kaip rengt, uz tai dabar turiu galvosuki nesinori prirengt bet ir baisu per mazai aprengt  blush2.gif  unsure.gif

As dejau kazkur vaikuciui apie 3 menesius kojinytes, bet man uzpasakojo pazystama, kad reikia vaikuciui iki metu tas kojinytes deti, del to, kad pedutese yra daug nervu taskiuku (atrodo taip issireiskiau) ir vilnones kojinytes avint masazuojamos pedutes.

QUOTE(rutami @ 2010 05 11, 20:03)
As tris menesius moviau. Ir nors namuose labai silta buvo, kojytes vaiko labai saltos visyiek buvo, todel ir reikejo kojinyciu  ne del silumos, o kad skatintu kraujotaka. Gimdymo namuose vaiku gydytoja sake, kad reikia stengtis, kad kojytes siltai butu, priaudavau kojiniu, bet nepadejo.. Paskui viskas normalizavosi, Dabar tai ant pedkelnyciu frotines kojinytes uzdedu..

Mes ir dabar ant pedkelnyciu nesiojam frotines kojinytes, nes maziukui uzdejus vilnones, prakaituoja kojyte
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vikadi: 13 gegužės 2010 - 13:17
QUOTE(Vikadi @ 2010 05 13, 14:16)
Mes ir dabar ant pedkelnyciu nesiojam frotines kojinytes, nes maziukui uzdejus vilnones, prakaituoja kojyte

Siaip neturetu gal prakaituoti, jeigu natural vilna? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2010 05 13, 14:58)
Siaip neturetu gal prakaituoti, jeigu natural vilna?  g.gif

Nu naturali, ta tokia siurksti senovine, visa ziema neprakaitavo, o pavasariop pedutes slapios budavo, tai ir nebededu
Atsakyti
QUOTE(Uuoga @ 2010 05 13, 13:38)
sveikos  4u.gif

Papasakosiu kaip buvo man, kai dar laukiausi, tai..prisipirkau kalna rubeliu, siek tiek nauju, ir devetu, drauges.. kremu pudru losjonu,Kai gime mazoji, tai rubu reikejo labai minimaliai, gime vasara ir laikydavau ja tik su maikute ir pampersiuku, kelniu nemego : )))nuo pudros jai prasidejo alergija, kremukais netepiau, nes grazi odyte buvo, istikruju, viso to, ka pirkau, daug  wink.gif net nereikejo..galejau nusipirkt pora sliaustuku, bliuskuciu, kojinyciu, ir butu uzteke, kasdien keiciant.. na kas gerai, tai elektrinis sterilizatosius  thumbup.gif  dar ir dabar ji naudojam : ))

drinks_cheers.gif Grinai mano istorija.Vasara silta buvo tai maziukas ir augo su maikyte ir dar ant pamperso tokius ale sortukus dedavau.O sliaustinuku kaip nemedau doh.gif ,man buvo patogiau paprastos kelnytes ir maikytes.O dabar laukiu spalinuko tai suku galva kaip cia reikes su tuo garderobu susitvarkyti.Ir ka nusipirkti ,kad butu viskas panaudota.
Atsakyti
Sakykit, kiek poru vilnoniu ir kiek medvilniniu kojinyciu reikia maziausio dydzio? Vienur randu, kad poros uztenka, kitur raso 5 poras g.gif
Atsakyti
turėjau 2 poras vilnonių kojinių, jas ir naudojau. pirmus porą mėnesių gal. paprastų neatsimenu, ar reikėjo, pradžioj ten. kelnytės visos su pėdutėm buvo. vasarą dažnai basi vaikai buvo.
po porą porų gal ir verta turėti. jei pritruks, nusipirksit.
iš anksto apsikrauti, patyriau, ne pati geriausia mintis smile.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif O gal galit patarti, kiek mazdaug reikia 1 dydzio sauskelniu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2010 05 16, 19:01)
Aciu  4u.gif O gal galit patarti, kiek mazdaug reikia 1 dydzio sauskelniu?  4u.gif

Pradžioj nusipirkit vieną poką ~ 30 ar kiek ten būna, gims vaikelis, pamatysit koks jo svoris - ūgis ir bus galima orientuotis. Mūsisškė 1 dydį labai greit išaugo.... o pažįstami naudojo ilgiau.
Atsakyti