Nu cia tai man kazkokia mistika - mokintis maitint nestumo metu
Tai kaip gi mokinsies, jei nera kas zindzia. As apskritai ismokau tik su antru vaiku, o tepalo, aciu dievui, buvau is anksto nusipirkus, nes jau zinojau, koks jausmas, kai nugrauzta sausa speneli kudikis zinda. Beje man kaip tik Garmastanas tikrai padejo, o va Bepantenas - tik i siuksliu deze - jokio poveikio. Taigi, manau, kad tepaliuko reikia turet is anksto, o jei spenialiams neprireiks, sunaudosit kudikio uzpakaliukui (mums labai padejo nuo paraudimu). Manau 16lt nera tokie jau baisus pinigai.
Kas del bodziuku - tai man tikrai is pradziu jie netiko, nes kaip kazkas sake, kudikis is pradziu yra labai trapus, kai kurios mamos pirma karta net sauskelnes pakeist kol prisiruosia (bijo ka ne taip padaryt), o cia dar per galvyte reik maut bodziuka... tikrai ne, nebent jei bodziukas atsisega per visa ilgi, maciau ir tokiu parduotuveje. Siaip ar taip, pirmas dvi savaites mes naudojom perkelinius siaustinukus, ir buvom labai patenkinti
Mums garmastanas irgi buvo geriausia. Man gydytoja juo liepe tepliotis po truputį net prieš gimdymą. Maitinti išmokau per pirmus du mėnesius, aišku buvo visko, svarbiausia kantrybė, garmastanas ir kartais antspeniai gelbėjo. Antram vaikui antspenius vežiausi į gimdymo namus.
Bodžiukus galima ir naujagimiui dėti.