Svwikutes, mamos.
Papasakosiu kas ir kaip pas men vyksta.
Esu prisiregistravu si Kaune 'Silainiu seimos sveikatos centre'. Ten mano Ginekologe, pasakiska gydytoja Verbickiene, parase man siuntima pries menesi i Mazylio gimdymo namus (ten gimdziau savo pirmaji lialiu). Dave gimdymo namu telefona ir liepe pasiskambinti ir uzsiregistruoti lapkricio viduriui (kai sueina 18-20 savaiciu) echoskopijai/ultragarsiniam tyrimui. As ta pacia savaite pasiskambinau galvodama, kad jau ir taip pagal laika nespesiu, nes dideles eiles bus, bet ka jus manos, mane jau tai paciai savaitei norejo uzregistruoti, vos spejau pasakyti, kad man ne laikas bus, tad uzregistravo tokiam laikui, kuris buvo patogus man. Vakar, ultragarso diena nuvariau i Mazyli, pamirsusi siuntima, bet turejau pasa, sodra ir nesciosios kortele, kuria man gydytoja poliklinikoje dave..... sesute sako 'duokit siuntima, pasa ir sodra', as ir padaviau visa ta kortele, bet mazoji matyt iseme bevartydama, tai sesute ir sako, 'nera siuntimo', o as 'kaip nera?', tikrai nebuvo, tai ta sesute ir sako ' tai negalesim echoskopuoti, kas uz Jusu tyrima mokes? mes is savo kisenes?' tai sakau ' as galiu susimoket', o ji ' o kam, mes Jusu gydytoja pazistam ji labai stropi zinom, kad tikrai israse siuntima' ir tiesiog paparase kuo skubiau atnesti siuntima i registratura, kad viskas butu ciki korteleje, tai as taip rytoj ir padarysiu, nes ryt einu pas gydytoja ginekologe, kuri israse jau viena siuntima, bet ar as ar mazoji mano pateriojom........
Stai is visko sito supratau, kad reikalingas tik siuntimas......
Beje savo poliklinikoje Silainiuose gaunu visa gydyma 100% nemokamai, taip kaip ir turi buti. As dirbu, ar nescia ar nenescia, moku mokescius, todel kaip ir visi turiu gauti nemokama gydyma.
Taigi, slapimo, kraujo, AIDS, ultragarsas gimdymo namuose su NEMOKAMA nuotrauka (!), ir pas save poliklinikoje negirdejau, kad reikia uz kazka moketi. Taip pat tuoj gausiu ampule del rezus + ir - karo, taip pat nemokamai.....
Stai taip
Papildyta:
QUOTE(Kyria @ 2008 10 11, 22:34)
kainos dazniausiai buna pagal ligonines politika.
pvz Mazylyje moki du kartus o toliau viskas nemokamai ( berods 150 LT per 2 kart gaunasi,kai uzveda nescios kortele ir kai isleidzia i dekreta)
i KMUK reikia eiti su siuntimu ir tada viskas nemokamai
Ne tik KMUK , bet ir Mazylyje viskas nemokamai, jei susiuntimu...