Įkraunama...
Įkraunama...

Kurie tyrimai nėštukėms NEMOKAMI?

QUOTE(lasa @ 2008 08 19, 13:37)
o as va nuejau ne i man priklausancia poliklinika o tiesiai i gimdymo namus, ten mane ir priziuri visa nestuma.pradzioj susimokejau 150lt uz visus tyrimus, nes prieziuros nesciosios jiems sodra ar ligoniu kasos nekompensuoja,bet nemanau kad as cia daug sumokejau, o tyrimus daro visus kuriuos reikia ir echo daznai bet moket nereik daugiau nei lito

O kur tu cia nuejai??
As tai Mazylyje uzsiregistravus ir pas gine pirma karta eisiu tik 09.22, nes anksciau neprieme, o gal ir nereikia ax.gif
Ale jokiu tyrtimu ensidariau ir nieko iki siol nezinau..
Atsakyti
Nuo nestumo pradzios priklausau klinikoms, jau netumas eina i pabaiga, o nei vienas tyrimas man nekainavo.
Atsakyti
As uzsiregistravusi Snipiskiu medicinos centre. Labai nustebau, kad beveik visi tyrimai mokami, echoskopija irgi (sumokejau vos ne 300 Lt). Keista... Ar yra daugiau nestukiu, ten besilankanciu?
Atsakyti
kainos dazniausiai buna pagal ligonines politika.
pvz Mazylyje moki du kartus o toliau viskas nemokamai ( berods 150 LT per 2 kart gaunasi,kai uzveda nescios kortele ir kai isleidzia i dekreta)
i KMUK reikia eiti su siuntimu ir tada viskas nemokamai
Atsakyti
Svwikutes, mamos.
Papasakosiu kas ir kaip pas men vyksta.
Esu prisiregistravu si Kaune 'Silainiu seimos sveikatos centre'. Ten mano Ginekologe, pasakiska gydytoja Verbickiene, parase man siuntima pries menesi i Mazylio gimdymo namus (ten gimdziau savo pirmaji lialiu). Dave gimdymo namu telefona ir liepe pasiskambinti ir uzsiregistruoti lapkricio viduriui (kai sueina 18-20 savaiciu) echoskopijai/ultragarsiniam tyrimui. As ta pacia savaite pasiskambinau galvodama, kad jau ir taip pagal laika nespesiu, nes dideles eiles bus, bet ka jus manos, mane jau tai paciai savaitei norejo uzregistruoti, vos spejau pasakyti, kad man ne laikas bus, tad uzregistravo tokiam laikui, kuris buvo patogus man. Vakar, ultragarso diena nuvariau i Mazyli, pamirsusi siuntima, bet turejau pasa, sodra ir nesciosios kortele, kuria man gydytoja poliklinikoje dave..... sesute sako 'duokit siuntima, pasa ir sodra', as ir padaviau visa ta kortele, bet mazoji matyt iseme bevartydama, tai sesute ir sako, 'nera siuntimo', o as 'kaip nera?', tikrai nebuvo, tai ta sesute ir sako ' tai negalesim echoskopuoti, kas uz Jusu tyrima mokes? mes is savo kisenes?' tai sakau ' as galiu susimoket', o ji ' o kam, mes Jusu gydytoja pazistam ji labai stropi zinom, kad tikrai israse siuntima' ir tiesiog paparase kuo skubiau atnesti siuntima i registratura, kad viskas butu ciki korteleje, tai as taip rytoj ir padarysiu, nes ryt einu pas gydytoja ginekologe, kuri israse jau viena siuntima, bet ar as ar mazoji mano pateriojom........
Stai is visko sito supratau, kad reikalingas tik siuntimas......
Beje savo poliklinikoje Silainiuose gaunu visa gydyma 100% nemokamai, taip kaip ir turi buti. As dirbu, ar nescia ar nenescia, moku mokescius, todel kaip ir visi turiu gauti nemokama gydyma.
Taigi, slapimo, kraujo, AIDS, ultragarsas gimdymo namuose su NEMOKAMA nuotrauka (!), ir pas save poliklinikoje negirdejau, kad reikia uz kazka moketi. Taip pat tuoj gausiu ampule del rezus + ir - karo, taip pat nemokamai.....

Stai taip

Papildyta:
QUOTE(Kyria @ 2008 10 11, 22:34)
kainos dazniausiai buna pagal ligonines politika.
pvz Mazylyje moki du kartus o toliau viskas nemokamai ( berods 150 LT  per 2 kart gaunasi,kai uzveda nescios kortele ir kai isleidzia i dekreta)
i KMUK reikia eiti su siuntimu ir tada viskas nemokamai

Ne tik KMUK , bet ir Mazylyje viskas nemokamai, jei susiuntimu...
Atsakyti
Valdiškoj poliklinikoj, kaip suprantu visi būtini tyrimai nėštukėms yra nemokami. Lankausi Vilniaus Karoliniškių poliklinikoj, kol kas už jokius tyrimus nemokėjau... O jų buvo daug ir pasikartojančių, skirtingi kraujo (bendras, dėl krajo grupės, ŽIV ir sifilio, cukraus), šlapimo prieš kiekvieną apsilankymą pas gydytoją, echoskopija irgi nieko nekainavo thumbup.gif Kiek žinau, jei nori pasidaryti eschoskopiją ne pagal nėštumo priežiūros planą (t.y. kitu laiku), tada jau reikia susimokėti.
Atsakyti
as tai ir prisirasius poliklinikoj kaune zodziu garliavoj,bet uz nieka dar nereikejo moketi blush2.gif tik kaip siunte darytis echo i Krikscioniskuosius gimdymo namus,tai uz leliaus nuotraukyte paklause ar turiu 5lt.tai vatdaviau,o siaip manau buciau sakius kad neturiu tai gal ir butu nereikeje moketi,arba butu nedave doh.gif siaip mane daznai ir daug siuncia darytis kraujo tyrimu,nes kraujas nusilpes tai ne karto nemokejau....siaip kiek zinau tai viskas nesciosioms turetu buti nemokamai g.gif pas mane irgi rezus - grupe bet dar gine nieko nesake kad reikes kazka suleisti... g.gif o ir uz nesciosios korteles kaip toki uzvedima nicnieko nemokejau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(celly666 @ 2008 11 17, 10:50)
as tai ir prisirasius poliklinikoj kaune zodziu garliavoj,bet uz nieka dar nereikejo moketi  blush2.gif tik kaip siunte darytis echo i Krikscioniskuosius gimdymo namus,tai uz leliaus nuotraukyte paklause ar turiu 5lt.tai vatdaviau,o siaip manau buciau sakius kad neturiu tai gal ir butu nereikeje moketi,arba butu nedave  doh.gif siaip mane daznai ir daug siuncia darytis kraujo tyrimu,nes kraujas nusilpes tai ne karto nemokejau....siaip kiek zinau tai viskas nesciosioms turetu buti nemokamai  g.gif pas mane irgi rezus - grupe bet dar gine nieko nesake kad reikes kazka suleisti... g.gif o ir uz nesciosios korteles kaip toki uzvedima nicnieko nemokejau cool.gif

Na taip ir turi buti! Juk nestukems nera jokiu isimciu, jos kaip ir kiti pacientai. Be to, galetu dar ir masazus kokius nemokamai daryti tongue.gif Juk mums, busimoms mamytems dar didesne prieziura reikalinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikared @ 2008 11 17, 11:48)
Na taip ir turi buti! Juk nestukems nera jokiu isimciu, jos kaip ir kiti pacientai. Be to, galetu dar ir masazus kokius nemokamai daryti  tongue.gif  Juk mums, busimoms mamytems dar didesne prieziura reikalinga  4u.gif

aga tikrai galetu koki masazai buti nemokamai...ale muset su dabartine valdzia belieka dziaugtis,kad gaunam gydyma nemokama,jei jau net norejo motinystes atostogas sutrumpinti iki 1m.,nes pasirodo per daug pinigu ismetoma sitam reikalui doh.gif ale tai ziauruma g.gif
Atsakyti
QUOTE(celly666 @ 2008 11 17, 13:42)
aga tikrai galetu koki masazai buti nemokamai...ale muset su dabartine valdzia belieka dziaugtis,kad gaunam gydyma nemokama,jei jau net norejo motinystes atostogas sutrumpinti iki 1m.,nes pasirodo per daug pinigu ismetoma sitam reikalui  doh.gif ale tai ziauruma  g.gif

Tai pala pala, kaip rusai sako ' jescio ne vecer''-dar ne vakaras......
Su tokia valdzia, klounai vieni..... dar nezinai ko tiketis galima...

Dabar taip iseina, kad as laukiuosi ir man skauda nugara (siaubingai), i dienos pabaiga raitausi kaip gyvate, o i dekreta anksciau neisleidzia, tokie jau tie istatymai, and biliotenio irgi negali eiti, nes pvz. man labai svarbus mokesciai, kuriuos moka mano darbdavys sodrai.. jei bus biliotenis mazinsis mano pusmecio vidurkis is kurio as paskui 2 metus gyvensiu.

Na galima su skausmais eiti i masazus... bet jie mokami ir dazniausiai atliekami tik darbo metu, nes daromi valstybinese istaigose kaip poliklinika ir gimdymo namai, kur yra patyre kineziterapeutai ir zino kaip nestukem galima ir kaip negalima. Tam, kad pas juos pakliuti darbo metu turi prasyti trumpinti darbo valandas savo darbovieteje, tada automatiskai alga musa, o tada ir mokesciai vel slubuoja.... vienu zodziu, butu daktariukai po darbo, kurie nemokamai mamytem rupintusi, ot butu gerai! smile.gif
Atsakyti
Gydymas ir tyrimai priklauso nemokamai - jei turi 1 vaika iki 8 metu ir nedirbi arba 2 vaikus atrodo iki 12 metu ir nedirbi. Reikia tik po 3 metu su vaiko/u gimimo liudijimu/ais nuvaziuoti i ligoniu kasas.. Gal kam aktualu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milereta: 27 lapkričio 2008 - 09:31

Tai mergaiciukes, pacioms reikia kokia tokia organizacija steigti ir ieskoti tokiu gydytoju, kurie noretu ilgiau dirbti.. bet visi gi siais laikais galvoja kaip daugiau pinigelio uzsidirbti ir jei dirba iki velumos, tai nori, kad ir moketu atitinkamai ...
Atsakyti