QUOTE(Simbulis @ 2012 02 06, 08:45)
Nesutinku su jumis. Aisku yra gydytoju, kurie priraso bereikalingu tyrimu, kurie dazniausiai dubliuojasi, taciau yra Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro isakymu patvirtinti tyrimai, kurie nesciosioms atlikti yra butini, o kiti kaip toksaplazmoze, citomegalas, hepatitas B ir pan. tik rekomenduotini. O jus galite tirkai ranka prie sirdies pridejus pasakyti, kad esate visu 100% tikra kad nesergate nei via is siu ligu? Jusu teise juos darytis arba ne, bet nereikia smerkti tu mamyciu, kurios rupinasi savo ir dar negimusio vaikucio sveikata ir darosi juos.
Mamyčių adresu aš tikrai nieko smerktino nepasakiau. Mano nuomonė tokia, kad yra pernelyg gasdinama dėl visų įmanomų ligų. Neva tik dėl vaikelio. Bet jeigu dėl kurios iš tų ligų norėtum išsitirti tiesiog tam, kad žinotum, tai reikėtų nemažai pinigėlių pakloti. Piktinuosi tik dėl to, kad sveikata pasidaro svarbi tik tada, kai po širdimi lėliuką nešioji. Iki to laiko niekas nė žodelio nesako.
O dėl įsitikinimo, kad nė viena šių ligų tikrai nesergu, esu visiškai užtikrinta. Galiu abi rankas prie širdies pridėjus pasakyti. Beje, nė vienas iš tų tyrimų nėra privalomi. Tiesiog juos apmoka valstybė, todėl visos "būtinai būtinai" turi išsitirti. Visada gali atsisakyti, tik tiek, kad tada greičiausiai liksi nesuprasta ir iki pat gimdymo gydytoja žiūrės kreivai ir bandys praplauti smegenis. Čia panašiai su tuom, kad neketinu savo vaikiuko skiepyti. Kai pasakiau tą savo gydytojai, vos ne kvaiša paskutine likau išvadinta. Tą turėjau omenyje, kad niekas neleidžia normaliai, viską apmąstant, pasirinkti, nori kažko ar ne.