Man seimos daktare (Pasilaiciu seimos med.centre) kol kas israse tokius tyrimus:
kraujo grupe, Rh faktorius;
bendras kraujo tyrimas;
bendras slapimo tyrimas;
RPR, ŽIV tyrimai;
Toxo IgM, IgG, CMV IgM, IgG (sitas sake kainuos 112 Lt) - o kas cia per tyrimai gal kas gali papasakoti? Cia ne tas pats, kas toksoplazmozes tyrimas?
Sake pasidaryk tyrimus po to, kai nueisi pas gine.. Kita sav. kaip tik einu, tai bus 8 sav. Idomu, gal gine dar kokiu tyrimu paskirs?
O kokius dar tyrimus reiketu pasidaryti? Cia buvo minimi: APTT, SPA, fibrinogenas, citomegalo tyr., streptokoko tyr., Prisca... Tik man tie pavadinimai tai isvis nieko nesako ir ka jie gali parodyti nestumo metu tai net neisivaizduoju...
Sveikos,
vakar issiduriau su kraujo tyrimais Pirma karta apsilankiau pas gyd. Mazylije. Ir gydytoja prirase pasidaryti kruva kraujo tyrimu Endemike ir israsa apie bendros sveikatos bukle is savo poliklinikos. Nuvaziuoju i Endemika, pasidarau tyrimus, sumoku 80 Lt ir vaziuoju pas savo seimos gydytoja. O gydytoja "paguode", kad neturiu kur pinigeliu deti ir, kad seimos klinikoje dar karta reiks tuos pacius tyrimus pasidaryti (isskyrus toksiplazmozes) ir, kad tie tyrimai man nieko nekainuos. Vat taip.
vakar issiduriau su kraujo tyrimais Pirma karta apsilankiau pas gyd. Mazylije. Ir gydytoja prirase pasidaryti kruva kraujo tyrimu Endemike ir israsa apie bendros sveikatos bukle is savo poliklinikos. Nuvaziuoju i Endemika, pasidarau tyrimus, sumoku 80 Lt ir vaziuoju pas savo seimos gydytoja. O gydytoja "paguode", kad neturiu kur pinigeliu deti ir, kad seimos klinikoje dar karta reiks tuos pacius tyrimus pasidaryti (isskyrus toksiplazmozes) ir, kad tie tyrimai man nieko nekainuos. Vat taip.
Sveikos.
Noreciau pasidalinti savo ispudziais apie nesciuju tyrimus. Dabar pas mane 18 nestumo savaite. Pries 3-4 savaites man reikejo atlikti visus tyrimus. Buvau isitikinusi, kad tyrimai bus nemokami. Nuvaziavau i Antakalnio paliklinika, kur esu registruota. Mano daktare dave man siuntyma pas kita daktare (R.Baltaitiene), ir garantavo, kad tyrimai bus atlikti nemokamai. Kai nuejau pas ta dakrate, ji man pasake, kad visi tyrimai bus mokami, nes siuntyma dave ne ginekologe. Zodziu likau nesuprasta, bet nebuvo kur trauktis... Taigi pasirodo ne viskas taip paprasta. Maza to, kad kiekviena menesi moku sveikatos draudima tai dar uz tyrimus sumokejau 220LT. Baisu!!! nemokamai atlikau tik bendro kraujo (dar prastovejau apie valanda eileje, nes nei daktare, nei sesele nepaseke, kad nesciosioms yra iejimas pro kitas duris be eiles) ir slapimo tyrima:) bet ko cia stebetis, cia Lietuva, cia lietus lyja.
Noreciau pasidalinti savo ispudziais apie nesciuju tyrimus. Dabar pas mane 18 nestumo savaite. Pries 3-4 savaites man reikejo atlikti visus tyrimus. Buvau isitikinusi, kad tyrimai bus nemokami. Nuvaziavau i Antakalnio paliklinika, kur esu registruota. Mano daktare dave man siuntyma pas kita daktare (R.Baltaitiene), ir garantavo, kad tyrimai bus atlikti nemokamai. Kai nuejau pas ta dakrate, ji man pasake, kad visi tyrimai bus mokami, nes siuntyma dave ne ginekologe. Zodziu likau nesuprasta, bet nebuvo kur trauktis... Taigi pasirodo ne viskas taip paprasta. Maza to, kad kiekviena menesi moku sveikatos draudima tai dar uz tyrimus sumokejau 220LT. Baisu!!! nemokamai atlikau tik bendro kraujo (dar prastovejau apie valanda eileje, nes nei daktare, nei sesele nepaseke, kad nesciosioms yra iejimas pro kitas duris be eiles) ir slapimo tyrima:) bet ko cia stebetis, cia Lietuva, cia lietus lyja.
QUOTE(jju @ 2010 11 12, 12:16)
O gydytoja "paguode", kad neturiu kur pinigeliu deti ir, kad seimos klinikoje dar karta reiks tuos pacius tyrimus pasidaryti (isskyrus toksiplazmozes) ir, kad tie tyrimai man nieko nekainuos. Vat taip.
o tai kam dar karta tuos pacius tyrimus daryti??
Papildyta:
QUOTE(mangarine16 @ 2010 11 12, 13:09)
man zinok su tais siuntimais irgi mistika biski.. As persirasiau naujai i seimos centra, ten dalis paslaugu yra mokama.. Tarkim gines paslaugos. Bet su siuntimu pigiau... As kai pasakiau seimos gyd., kad esu tai dave tipo siuntima pas gine. Na, bet ji vistiek is manes paeme pilna kaina, kaip be siuntimo, nes... taip ir nesupratau... siuntimas galioja tik nuo 12 sav ar kas ten??
tai dabar galvoju, jei man reiks pas ja kiekviena karta moketi (siaip einant ne nesciai) pilna kaina, tai beveik tas pats, kas privaciai eit, o salygos zinoma skiriasi!!
[quote=MildukasK,2010 11 12, 14:47]
Papildyta:
Nelabai ir man aisku Pasiuliau gydytojai Endemiko rezultatu kopija atnest, bet ji sako, kad vistiek visus pasidarys, nes reikalingas tyrimas kraujo grupei nustatyt. Endemike grupes nenustatinejo.
Papildyta:
Nelabai ir man aisku Pasiuliau gydytojai Endemiko rezultatu kopija atnest, bet ji sako, kad vistiek visus pasidarys, nes reikalingas tyrimas kraujo grupei nustatyt. Endemike grupes nenustatinejo.
Merginos, mokamas gali būti tik šlapimo pasėlis (apie 13lt) bei visi papildomi tyrimai kaip pvz Fe, Kalis, Chloras, gliukozė, Natris.
Bendras kraujo tyrimas, kraujo grupės nustatymas, Rh faktoriaus nustatymas, Vasermano reakcija,Tyrimas dėl Sifilio, ŽIV turi būti nemokami, tai tyrimai pagal nėščiųjų tyrimo protokolą, kurį apmoka valstybė.
Bendras kraujo tyrimas, kraujo grupės nustatymas, Rh faktoriaus nustatymas, Vasermano reakcija,Tyrimas dėl Sifilio, ŽIV turi būti nemokami, tai tyrimai pagal nėščiųjų tyrimo protokolą, kurį apmoka valstybė.
As pries pora dienu dariausi tuos visus nestukei tyrimus,man ginekologe israse siuntimus,tai man kainavo 4.5 lt.kiek suprantu uz kraujo indelius.As stoviu darbo birzoje(esu soc.drausta) tai man dar niekas nekainavo,nei echo,nei tyrimai.
o tau dare toxoplazmozes ir citomegalo tyrimus? Nes sitie atrodo visur mokami... Nebent tik del to, kad tu nedirbanti , tau padare nemokamai
Mergaitės, man reikia pagalbos.
Gal galit pasakyti, kurios ėjot į paprastas poliklinikas kai laukėtės: kelių sav. jus apžiūrėjo ginekologas?
O gal į šeimos centrą einat, būtų dar geriau.
Žodžiu, buvau šiandien pas savo šeimos gyd., šeimos centre.
Pamatavo spaudimą, paklausė kiek sveriu
Tada sakau duokit siuntimą, aš užsirašius ketvirtadieniui pas gine, kaip 30 sav. apžiūrai. Paskutinį kartą buvau 18 sav.
Ji sako--------- neeeeeeeeeeee. Tau dabar priklauso kai bus 36 sav. Aš vos neapsiverkiau Ar taip dabar visur tokia tvarka
Gal galit pasakyti, kurios ėjot į paprastas poliklinikas kai laukėtės: kelių sav. jus apžiūrėjo ginekologas?
O gal į šeimos centrą einat, būtų dar geriau.
Žodžiu, buvau šiandien pas savo šeimos gyd., šeimos centre.
Pamatavo spaudimą, paklausė kiek sveriu
Tada sakau duokit siuntimą, aš užsirašius ketvirtadieniui pas gine, kaip 30 sav. apžiūrai. Paskutinį kartą buvau 18 sav.
Ji sako--------- neeeeeeeeeeee. Tau dabar priklauso kai bus 36 sav. Aš vos neapsiverkiau Ar taip dabar visur tokia tvarka
man tai atrodo nesamoninga tvarka... Bet mano drauge, kuri prisirasius seimos centre, sake, kad pas gine per nestuma buvo tik 3 ar 4 kartus, o siaip kas men eidavo pas seimo gyd, kur ja irgi pasverdavo ir pan.. Man visgi atrodo, kad nestuma turi priziureti gine kas menesi, o ne seimos gyd...
O tai tu negali pas gine eiti be siuntimo? As tik viena karta buvau pasiemus siuntima, o po to jau eidavau kaip man reikia, uzsirasydavau tik registraturoj ir tiek. Juk nescia, ne siaip sau eini...
O tai tu negali pas gine eiti be siuntimo? As tik viena karta buvau pasiemus siuntima, o po to jau eidavau kaip man reikia, uzsirasydavau tik registraturoj ir tiek. Juk nescia, ne siaip sau eini...
As galiu eiti, tik tada reikia moketi uz apziura po 80 lt