Įkraunama...
Įkraunama...

Kurie tyrimai nėštukėms NEMOKAMI?

Tie tyrimai- viena painiausių temų visam nestume doh.gif

Man privati ginekologė sakė pasidaryti šiuos tyrimus:

kraujo grupe, Rh faktorius( ir vyrui);
bendras kraujo tyrimas;
bendras slapimo tyrimas;
RPR, ŽIV tyrimai;
Toxo IgM, IgG, CMV IgM, IgG, Rubella IgG tyrimai;
K, Na, Cl tyrimai;
glikemija;
APTT, SPA, fibrinogenas;

Privačiai jų visų kaina apie 400 Lt, o poliklinikoje nemokami tik keli tyrimai, jų kaina apie 50 lt, tai net neapsimoka trenktis į tą bacilų buveinę, nors man taip rekomendavo mano ginė (atseit poliklinikoj viskas bus nemokamai, bet nieko ne nemokamai).
Atsakyti
Gal atsiras, kas darėsi nėštumo metu citomegalo tyrimą? Ir kokį- IgG ar IgM, o gal abu. Ir ką tai man duos, jei nėštumas virš 20 sav. Ir ar patartumėte daryti toxoplazmozės tyrimą, jei prieš nėštumą jis buvo neigiamas?
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2010 01 05, 20:39)
Gal atsiras, kas darėsi nėštumo metu citomegalo tyrimą? Ir kokį- IgG ar IgM, o gal abu. Ir ką tai man duos, jei nėštumas virš 20 sav. Ir ar patartumėte daryti toxoplazmozės tyrimą, jei prieš nėštumą jis buvo neigiamas?

Sveika,
del toksiplazmozes tai spresk pati, as pasidariau. Atsakymas neigiamas ir tada paaiskeja, kad dar du kartus reiks darytis, ar neapsikreciau besilaukdama. Idomiai man cia skamba.. g.gif
Atsakyti
schmoll.gif man net echoskopija kainavo 40 o ju reikejo daryt 6
Atsakyti
na dar neteko nei uz viena tyrima sumoket smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neri25 @ 2010 01 21, 11:06)
na dar neteko  nei uz viena tyrima sumoket  smile.gif

Pas mus poliklinikoje nemokamai daro tik bendrą kraujo ir šlapimo tyrimus, už visus kitus reikia mokėt. Kadangi gydytoja sakė, kad pasidaryk poliklinikoj bus pigiau, nes aš lankausi privačiame kabinete, paskambinau. Tai tas pigumas yra 20 Lt mažiau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2010 01 05, 21:39)

Man dare siuos abu tyrimus kokia 11 savaite. Kadangi citomegaliui imuniteto neturiu, tai liepe save labai priziureti, daznai plautis rankas, nevalgyti nieko neplauto, kiek imanoma vengti gripuojanciu zmoniu. Ta tyrima turesiu kartoti nuolatos, nes, kaip minejau, jam neturiu imuniteto, o juo susirgti nestumo metu, butu pakankamai pavojinga blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2010 01 05, 22:39)

Man pries gimdyma keli menesiai dare citomegalo ir toksoplazmozes IgG ir IgM. Tuomet nustate, kad turiu citomegalo IgG, t.y. letine. Kai pastojau gydytojas patare pasidaryti abieju IgM, tai yra umias formas. Manau bet kuriuo nestumo metu naudinga zinoti ar nesi uzsikretusi. Zinau atveji, kai vaikutis gime su vandene galvyteje, nes mama sirgo toksoplazmoze. Tai ir pati ramiau gyvensi, zinodama, kad nera tu bacilu pas tave. Kiek zinau gydytojai geriau pataria issigydyti sias ligas, nei nesioti infekcijas.
Papildyta:
QUOTE(Hellionn @ 2010 01 10, 20:42)
Sveika,
del toksiplazmozes tai spresk pati, as pasidariau. Atsakymas neigiamas ir tada paaiskeja, kad dar du kartus reiks darytis, ar neapsikreciau besilaukdama. Idomiai man cia skamba..  g.gif

Nors atsakymas ir neigiamas, betkada gali uzsikresti sia liga, pvz. nuo zalios mesos, katinu ir pan. Siaip daznai nekartoja sio tyrimu, bet gal tiesiog bailesne gydytoja pasitaike, nes kiek zinau sios ligos yra labai pavojingos lialiukams. Tai del tavo pacios ramybes manau tau gydytoja taip patare. As turbut daugiau nesidarysiu, viena karta pasitikrinau. Siaip stengiuosi rankas daznai plautis, ypac po kontakto su zalia mesa ar katinais.
Atsakyti
uz poros savaiciu eisiu darytis tu bendru kraujo tyrimu ir slapimo. Apie susimokejima gine nieko neminejo, tik pasake kad slapimui nusipirkt indeli, ir kraujo tyrimui ta megineli kur kapses kraujas.
bet tai kas per..... valdzia, kad net meginukus ir slapimui tuos buteliukus reik paciom pirktis doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2010 01 28, 19:27)
uz poros savaiciu eisiu darytis tu bendru kraujo tyrimu ir slapimo. Apie susimokejima gine nieko neminejo, tik pasake kad slapimui nusipirkt indeli, ir kraujo tyrimui ta megineli kur kapses kraujas.
bet tai kas per..... valdzia, kad net meginukus ir slapimui tuos buteliukus reik paciom pirktis  doh.gif  doh.gif

na slapimo tyrimui visa gyvenima indukus pirkt arba ankstesniais laikais nestis is namu reikejo, o vat kraujo tyrimui, tai pirma karta girdziu biggrin.gif
o del taksoplazmozes kas ten klause, tai reikia pasidaryti tyrima. db bijau gasdint ir pasakot kas nuo jos buna (jei kas nezino) bet geriau pasidaryti, tikrai nepakenks nestuke.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Hellionn @ 2010 01 10, 19:42)
Sveika,
del toksiplazmozes tai spresk pati, as pasidariau. Atsakymas neigiamas ir tada paaiskeja, kad dar du kartus reiks darytis, ar neapsikreciau besilaukdama. Idomiai man cia skamba..  g.gif

taksoplazmozes pagrindiniai nesiotojai yra katinai (as taip girdejau) ir naturalu, kad jei liga yra pavojinga ir yra tikimybe ja uzsikresti, tai nestumo eigoje turi tyrima kartoti..mano viena pazistama nestumo metu sirgo sia liga, tai kiekviena men dare tyrimus, ziurejo ar liga dar labiau ne progresuoja ir t.t, nes liga lb pavojinga vaikeliui.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(+777+ @ 2009 12 07, 18:25)
Sveikutes! gal kuri darėt genetinį tyrimą? Jam duoda nukreipimą ar ne ir jis mokamas ar ne? Jei mokamas, tai gal zinot kiek?

genetinis tyrimas yra mokamas,bet jeigu turi rizika: esi vyresne nei 36 m (atrodo), seimoje, ar pas pacia buvo kudikis su apsigimimais ar kitos panasios problemos, tada ginekologe arba seimos gydytoja isduoda siuntima ir tyrimas nekainuoja. Man paciai teks darytis, bet kadangi turejau pirma vaikeli su anomalijomis, tai jau dare ir man ir vyrui chromosomini tyrima, kuris nekainavo. Kita darys, jei neklystu, is vaisiaus vandenu 16 savaitej. Irgi nemokamai. o siaip tai kanuoja apie 800 lt. O be to, tai tiria tik chromosomas, genu tyrimai Lietuvoje nedaromi. 4u.gif
Atsakyti
Merginos kaip yra su genetiniais tyrimais klp g.gif vieni sneka kad nuo2010 vel klp ligoninej padare mokamus juos nors neturi jokios teises jie schmoll.gif moka net ir tos kurios ateina su siuntimu doh.gif
Vat tuo lab man as dabar uzsienyj grisiu balandzio pradzioj pasiimsiu siuntima ar ten yra eiles ar kaip? g.gif nes tyrimus butinai darysiu nes as turiu liga epilepsija ir noresiu zinoti ar mano maziukui viskas gerai smile.gif beto man yra padaryta yra 2grupe kaip man nezinot ar reiketu moketi uz tyrimus? kiek zinau kne vln nemokami su siuntimais bet yra aisku eiles verysad.gif
Atsakyti