Įkraunama...
Įkraunama...

Kurie tyrimai nėštukėms NEMOKAMI?

Poliklinikoje tyrimus dare nemokamai. Kazkokie 5 kraujo tyrimai, slapimo ir echo. Tik daktare pasiule pasidaryti mokamus tyrimus Aids centre del toksoplazmozes ir citomegalo viruso. Bet kaip supratau jie nera privalomi. Gal kuri zino kiek jie gali kainuoti? Manau reikia pasidaryti, kad paciai ramiau butu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 08 27, 11:25)
Poliklinikoje tyrimus dare nemokamai. Kazkokie  5 kraujo tyrimai, slapimo ir echo. Tik daktare pasiule pasidaryti mokamus tyrimus Aids centre del toksoplazmozes ir citomegalo viruso. Bet kaip supratau jie nera privalomi. Gal kuri zino kiek jie gali kainuoti? Manau reikia pasidaryti, kad paciai ramiau butu  4u.gif

Siaip Aids centro puslapyje yra tyrimu kainos. Jei netingi, gali pasiziureti wub.gif as pati pries gera pusmeti dariausi, tai tilpau i 100 Lt (berods, 92 Lt kainavo, tiksliai nepasakysiu), o Centro poliklinikoje uz tuos tyrimus is manes norejo nuplesti 160 Lt> Zodziu, Aids centre tikrai pigiau smile.gif As ir kitus tyrimus ten darydavausi, nes mokami tyrimai, kiek ziurejau, cia pigiausi mirksiukas.gif

Sekmes laukiant dziaugsmo, statybininke blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(angel007 @ 2009 07 13, 12:47)
Jokia valstybe uz tyrimus nesipelno. Snekate apie tyrimus bet ar nors viena pagalvojote ka reiskia mokami ri nemokami- kazkas uz juos gi turi moketi!  siaip po musu naujo sveikatos ministro isakymo su sumazintai ikainiais is vis nesamones dedasi. pati dirbu medicino sektoriuje, bet dar tiek aburdo nemaciau. Pav: klinika su 6000 pacientu vienam ketvirciui(3 menesiai) gavo 18lt  kazkokiam veziniam tyrimui padengti, kai jo laboratorine kaina yra 70lt (jau neksaitant ten jokiu kitu islaidu), tai kaip diferencijuoti tuos labiausiai sergancius ar pasakyti, kad dengi zmogui tik 20% tyrimo kainos? absurdas. Su nesciom panasiai- seniau darydavo kokius tyrimus tik reikia, ir labai retai budavo mokamas (nu jau spec kazkoks), o dabar viskas pagal norma ir grafika. gal tik vienur kitur is senos tvarkos kokia nors tyrimai 'praslysta' nes ir medikai gi supranta absurdiskuma. Siulyciau rinktis gerus gydytojus, tai nereisk bereikalingu tyrimu. Nors- pagal patvirtintas normas nesciaja turi priziureti siemos gydytojas, o ne ginekologas, taip, kad ir cia tie mano patarimai tik suns sauksmas i menuli...
O ne valstybe mokescius renka- ligoniu kasos moka uz gydyma, kuri gauna per sodros surinktas lesas. Uzburtas ratas- dabar sodros biudzetas slubuoja, vadinasi ligoniu kasos finansavimas taip pat, o ligoniu kasos klinikoms nustato limitus tirimams- kuo daugiau sreganciu toje klinikoje, tuo maziau sansu gauti nemokama tyrima (nors jis tau priklauso pagal istatyma!!!) nesinori politikuoti, bet tikrai pikta ant tokios sistemos, niekur pasaulyje nesciom del savo sveikatos bijoti nereikia. o cia...

As siandien kaip tik skambinausi i savo poliklinika ir teiravausi seimos gydytojos, kokius duos man siuntimus tyrimams. nestuke.gif 8 savaites.
Tai man pasake, kad seimos gydytoja gali nusiusti tik kraujo ir slapimo bendriems tyrimams. O kitus siuncia gine is moteru konsultacijos. As i ta konsultacija 100 metu nevaikstau. Einu pas gine privaciai ir pasitikiu ja, bet dabar taip iseina, kad poliklinikoje nemokamu tyrimu gauti negaliu? Nors moku visus mokescius valstybei. Kazkaip nelabai susigaudau, kokia turi buti tvarka?
Gal galite mane apsviesti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2009 09 08, 21:38)
Einu pas gine privaciai ir pasitikiu ja, bet dabar taip iseina, kad poliklinikoje nemokamu tyrimu gauti negaliu? Nors moku visus mokescius valstybei. Kazkaip nelabai susigaudau, kokia turi buti tvarka?

Sveikute, Lietuvoje tokia politika jog jei eini privaciai tai ir moki uz viska be jokiu islygu, ir taip yra netik nescioms. Na cia nieko nuostabaus Lietuvoje, pati pabegau is seimos klinikos i pirmines sveikatos prieziuros centra, kuris priklauso valstybei, ir dabar nebereikia uz nieka moketi svarbiausia tureti socialini draudima ir viskas, nezinau kaip kituose miestuose, bet pas mus tai taip.... sekmes happy.gif
Atsakyti
QUOTE(rivje @ 2009 09 09, 11:10)
Sveikute, Lietuvoje tokia politika jog jei eini privaciai tai ir moki uz viska be jokiu islygu, ir taip yra netik nescioms. Na cia nieko nuostabaus Lietuvoje, pati pabegau is seimos klinikos i pirmines sveikatos prieziuros centra, kuris priklauso valstybei, ir dabar nebereikia uz nieka moketi svarbiausia tureti socialini draudima ir viskas, nezinau kaip kituose miestuose, bet pas mus tai taip.... sekmes  happy.gif

O ar as galiu pas seimos gydytoja eiti vienoje poliklinikoje, o i moteru konsultacija kitoje? Gak kurios zinote? Nes tada uzsirasyciau i Karoliniskiu moteru konsultacija Vilniuje, ten labai giria forumietes ginekologe Kersulyte. Aisku eileje turbut reiketu menesi laukti...
Siaip kaip supratau tyrimai nemokami yra bendras kraujo, slapimo, sifilio, Aids ir gliukozes. Uz visus kitus visvien reikes moketi (citomagalo, toksoplazmoze, raudoniuke, as dar noreciau genetini tyrima pasidaryti...)
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2009 09 09, 11:30)
O ar as galiu pas seimos gydytoja eiti vienoje poliklinikoje, o i moteru konsultacija kitoje? Gak kurios zinote? Nes tada uzsirasyciau i Karoliniskiu moteru konsultacija Vilniuje, ten labai giria forumietes ginekologe Kersulyte. Aisku eileje turbut reiketu menesi laukti...
Siaip kaip supratau tyrimai nemokami yra bendras kraujo, slapimo, sifilio, Aids ir gliukozes. Uz visus kitus visvien reikes moketi (citomagalo, toksoplazmoze, raudoniuke, as dar noreciau genetini tyrima pasidaryti...)

Gali pasirinkti, kur lankytis, bet jei ta moteru konsultacija nepriskirta prie poliklinikos, tai geriau gaul is seimos gydytojos siuntima, tada tikrai be kalbu priims smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 08 27, 11:25)
Poliklinikoje tyrimus dare nemokamai. Kazkokie  5 kraujo tyrimai, slapimo ir echo. Tik daktare pasiule pasidaryti mokamus tyrimus Aids centre del toksoplazmozes ir citomegalo viruso. Bet kaip supratau jie nera privalomi. Gal kuri zino kiek jie gali kainuoti? Manau reikia pasidaryti, kad paciai ramiau butu  4u.gif

Del toksoplazmozes tyrima vertetu pasidaryti, kadangi jei pasirodys, kad esi uzsikretus aktyvia forma bus skirtas gydymas (kad vaikutis sveikaas gimtu), o jei kazkada seniau sirgai (pati galejai to ir nezinoti), busi rami, kad tikrai nesusirgsi. O del citomegalo tyrimo - vistiek nebusi gydoma, tik stebes tave, didelio tikslo darytis nera 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ssaule @ 2009 09 08, 21:38)
As siandien kaip tik skambinausi i savo poliklinika ir teiravausi seimos gydytojos, kokius duos man siuntimus tyrimams.  nestuke.gif  8 savaites.
Tai man pasake, kad seimos gydytoja gali nusiusti tik kraujo ir slapimo bendriems tyrimams. O kitus siuncia gine is moteru konsultacijos. As i ta konsultacija 100 metu nevaikstau. Einu pas gine privaciai ir pasitikiu ja, bet dabar taip iseina, kad poliklinikoje nemokamu tyrimu gauti negaliu? Nors moku visus mokescius valstybei. Kazkaip nelabai susigaudau, kokia turi buti tvarka?

Seimos gydytoja turi teise atlikti visus tyrimus (bendra krauja, slapima, gliukoze, del sifilio, AIDS, kraujo grupe nemokamai, kitus uz pinigelius), zinoma, jeigu ji tikrai seimos gydytoja, o ne terapeute smile.gif
Atsakyti
[
Seimos gydytoja turi teise atlikti visus tyrimus (bendra krauja, slapima, gliukoze, del sifilio, AIDS, kraujo grupe nemokamai, kitus uz pinigelius), zinoma, jeigu ji tikrai seimos gydytoja, o ne terapeute smile.gif
[/quote]
aciu uz atsakymus lotuliukas.gif o as manaiu, kad seimos gydytoja ir terapeute yra vienas tas pats doh.gif na, kita savaite nueisiu ir viska susizinosiu, o dauguma tyrimu jau AIDS centre pasidariau, ten kainos daug zemesnes, nei kitur.
Atsakyti
AŠ VAIKŠATU Į VALSTYBINĘ POLIKLINIKĄ IR MAN JAU 32 SAVAITĖS, BET JOKIE TYRIMAI IŠSKYRUS TOKSOPLAZMOZĘ KOL KAS NEKAINAVO smile.gif tiesa, už echo mokėjau, nes nebuvo atseit nemokamam vietų doh.gif
Atsakyti
Būsimos mamos patarkite!
Iki sužinojusi kad esu nestuke.gif puoliau ieškoti klinikos kur galėčiau užsiregistruoti ginekologo konsultacijai. Kadangi nesu vilnietė, atvykau iš Palangos prieš keletą metų tai iki šiolei neturėjau šeimos gydytojos ir niekur nebuvau užsiregistravusi. Puoliau i santariškių kliniką, bet ten dėl vietų trūkumo nepriėmė verysad.gif pagal gyv. vietą nukreipė į artimiausią polikniką Mickevičiaus g. EUROKLINIKA. Prisiregistravau pas šeimos gydytoją, gavau siuntimą ginekologės konsultacijai. Kaip ir valio pirmasis vizitas daug gžiaugsmo pamačiusi savo beibiuką per echo, tačiau išeidama gavau virš 400 lt sąskaitą už paimtus mėginius tyrimams...gine, sako neišsigąsk čia tik pradžioje tiek daug paskui bus mažiau tyrimų...nesupratau, mamos, man visi tyrimai mokami?!kodėl manęs neinformavo kad tai privati klinika, nors santariškėse sakė kad už nieką nereiks mokėti...Jei galite, pakomentuokite ar patarkite kaip man toliau elgtis nesinorėtų besilaukiant visus pinigėlius vien gydytojams g.gif būsiu dėkinga
Atsakyti
QUOTE(cikcik'ele @ 2009 10 07, 18:25)
Būsimos mamos patarkite!
Iki sužinojusi kad esu  nestuke.gif puoliau ieškoti klinikos kur galėčiau užsiregistruoti ginekologo konsultacijai. Kadangi nesu vilnietė, atvykau iš Palangos prieš keletą metų tai iki šiolei neturėjau šeimos gydytojos ir niekur nebuvau užsiregistravusi. Puoliau i santariškių kliniką, bet ten dėl vietų trūkumo nepriėmė verysad.gif pagal gyv. vietą nukreipė į artimiausią polikniką Mickevičiaus g. EUROKLINIKA. Prisiregistravau pas šeimos gydytoją, gavau siuntimą ginekologės konsultacijai. Kaip ir valio pirmasis vizitas daug gžiaugsmo pamačiusi savo beibiuką per echo, tačiau išeidama gavau virš 400 lt sąskaitą už paimtus mėginius tyrimams...gine, sako neišsigąsk čia tik pradžioje tiek daug paskui bus mažiau tyrimų...nesupratau, mamos, man visi tyrimai mokami?!kodėl manęs neinformavo kad tai privati klinika, nors santariškėse sakė kad už nieką nereiks mokėti...Jei galite, pakomentuokite ar patarkite kaip man toliau elgtis nesinorėtų besilaukiant visus pinigėlius vien gydytojams g.gif būsiu dėkinga

Na, manau, turetumei pasiskambinti i tok klinikos informacija ar registracija ir viska issiaiskinti. Aisku, veliau bus tu tyrimu maziau, bet jei zadejo nemokama gydyma, tai kodel turi moketi? Manau pasizvalgyk kitos poliklinikos, pasiskaitinek, kokias ginekologes mamos giria ir persirasyk.
As pati poliklinikoje darausi kraujo ir slapimo tyrimus pas seimos gydytoja, o pas ginekologe vaikstau privaciai, bet tai mano pacios sprendimas, o ne primestas is salies.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Norejau paklausti: pas mane Rh-, tecio +. Kada reikia darytis krauja patikrai del antikuniu? g.gif Su pirmu vaikuciu isvis nieko nedare,nieko neleido, gerai,kad gime su mano grupe. Antras nestumas 8,5 sav. persileidimas, sake jokio imunoglobulino nereikia,nes ne abrazija.
Dekoju is anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kinrozyte @ 2009 10 11, 12:34)
Sveikos  4u.gif
Norejau paklausti: pas mane Rh-, tecio +. Kada reikia darytis krauja patikrai del antikuniu? g.gif Su pirmu vaikuciu isvis nieko nedare,nieko neleido, gerai,kad gime su mano grupe. Antras nestumas 8,5 sav. persileidimas, sake  jokio imunoglobulino nereikia,nes ne abrazija.
Dekoju is anksto 4u.gif

Sveiki, dare apie 22 sav., o imunoglobulino suleidzia apie 28 sav.

kalbant apie kitus tyrimus, neseniai lankiausiu pas ginekologe, tai sake, kad tyrimai nescioms nepakito, t.y. nemokamai tepinelis, tiria krauja ( 2 kart nestumo metu - I arba II ir III trimestra), slapimas (kiekvieno apsilankymo metu), antikuniu nustatymas (kam yra skirtingos kraujo grupes), gliukoze, aids sifilis (2 kart nestumo metu)..

echoskopija daro du kart, taciau antras kartas 28-32 savaite echoskopija jau yra mokama, nezinau kada prieme, bet pries metus buvo nemokama...

visi kiti tyrimai"toksiplazma, citomegalas, chlamidijos" savo pacios noru, mokami
genetinis (su siuntimu i santarus)- turetu buti nemokamas, bet siuntimas israsomas esant rizikai, metai, nesekmingi nestumai ir pan., kitu atveju daraisi pati privaciai arba tuose paciuose santoruose mokamai...

kiek zinau
Atsakyti