QUOTE(tornadas @ 2009 07 09, 01:00)
Sveikutes ,
Labai idomu del tyrimu apmokejimo
Cia rasote, kad butini
kraujo tyrimai del grupes ir t.t. yra nemokami, taciau man teko uz visus juos sumoketi, nemokamas tik bendras kraujo tyrimas ir tik vienas kartas per menesi, o jei reikia pakartoti, - teks moketi. Echo dare 5 sav. nestumo vietos patikslinimui, 8 ir 12 sav., kadangi buvo rizikos pozymiu, - visus nemokamai, taciau sako, kad iki
pabaigos man liko tik 1 nemokamas echo
Visi platesni kraujo tyrimai mokami, - cia, sake, priklauso ir nuo ligonines finansines bukles
Oficialiai, esant padidintai rizikai, genetiniai tyrimai nemokami, taciau man uz kraujo genetinius tyrimus irgi teko susimoketi, beje, iki 12 sav. jau bendrai susidaro apie 400 Lt suma
. Vaisiaus vandenu genetinis tyrimas irgi turi buti nemokamas, jei yra rizika, - taciau be vokelio laiku pakliuti neimanoma
Susidariau nuomone, kad
yra puiki proga valstybei pasipelnyti is ivairiu tyrimu. Apmaudu
Jokia valstybe uz tyrimus nesipelno. Snekate apie tyrimus bet ar nors viena pagalvojote ka reiskia mokami ri nemokami- kazkas uz juos gi turi moketi! siaip po musu naujo sveikatos ministro isakymo su sumazintai ikainiais is vis nesamones dedasi. pati dirbu medicino sektoriuje, bet dar tiek aburdo nemaciau. Pav: klinika su 6000 pacientu vienam ketvirciui(3 menesiai) gavo 18lt kazkokiam veziniam tyrimui padengti, kai jo laboratorine kaina yra 70lt (jau neksaitant ten jokiu kitu islaidu), tai kaip diferencijuoti tuos labiausiai sergancius ar pasakyti, kad dengi zmogui tik 20% tyrimo kainos? absurdas. Su nesciom panasiai- seniau darydavo kokius tyrimus tik reikia, ir labai retai budavo mokamas (nu jau spec kazkoks), o dabar viskas pagal norma ir grafika. gal tik vienur kitur is senos tvarkos kokia nors tyrimai 'praslysta' nes ir medikai gi supranta absurdiskuma. Siulyciau rinktis gerus gydytojus, tai nereisk bereikalingu tyrimu. Nors- pagal patvirtintas normas nesciaja turi priziureti siemos gydytojas, o ne ginekologas, taip, kad ir cia tie mano patarimai tik suns sauksmas i menuli...
O ne valstybe mokescius renka- ligoniu kasos moka uz gydyma, kuri gauna per sodros surinktas lesas. Uzburtas ratas- dabar sodros biudzetas slubuoja, vadinasi ligoniu kasos finansavimas taip pat, o ligoniu kasos klinikoms nustato limitus tirimams- kuo daugiau sreganciu toje klinikoje, tuo maziau sansu gauti nemokama tyrima (nors jis tau priklauso pagal istatyma!!!) nesinori politikuoti, bet tikrai pikta ant tokios sistemos, niekur pasaulyje nesciom del savo sveikatos bijoti nereikia. o cia...