Įkraunama...
Įkraunama...

Kurie tyrimai nėštukėms NEMOKAMI?

QUOTE(mama_Carina @ 2009 05 28, 00:02)
mielosios, negaliu uzmigt, tai sumaniau parasyt...siandien buvau pas savo ginekologe issitirt ar viskas man gerai, nes norim su vyru turet kudikeli. Padare PAP tyrima (citologini), tada po tyrimo apzurejo ir pasake: brangioji, gali buti, kad tu nescia!Bet nestumas butu tik kelios dienos, todel tiksliai pasakyt negaliu!
Man akys ant kaktos issoko!Liepe palaukt kokia savaite... g.gif
Ar galima nestumo metu, jei aisku, tai pasitvirtins, daryti PAP tyrima?!nerandu info internete doh.gif !
o is nustebimo apie tokias naujienas, nes nepaklausiau ar galima buvo man atlikti PAP tyrima! doh.gif

gal kuriai buvo panasi situacija?

nepergyvenk, tikrai galima 4u.gif
Atsakyti
man taip pat neliepe gerti jokiu vitaminu, nezinau dabar ar savivaliauti ar ne, stengiuos valgyti daug vaisiu ir darzoviu, bent tiek... bet siuo metu ir tie vaisiai kazin ar naudos turi g.gif O foline rugsti sake nebegerti nuo 14 savaites...
Atsakyti
dariausi tyrimus Vilniaus raj. centrinėje poliklinikoje. prieš dvi dienas.
Mokėjau 19 litų už toksoplazmozę (ar kaip ten ją), bet sakė galiu nesidaryti jei tik noriu, nes nebūtina. Šlapimo ir kiti 5 kraujo mėginiai(bendras kraujo, kraujo grupė, cukrus kraujyje, ir nebeatsimenu) ir jų ištyrimas nemokamas. Gine tepinėli ėmė- taip pat nemokėjau. darė echoskopiją- nemokamai.

kol kas tiek tyrinėjimų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollysiup @ 2009 05 10, 22:57)
Papildyta:
Na kaip idomiai g.gif as pas savo gine jau du kartus buvau, man jau septynios savaites, o ji dar nepasake nei gimdymo datos, nei echoskopijos nepaskyre, tepinelio nepaeme, nieko neklausinejo, nieko nepapasakojo, nors nestumas tai pirmas, ir as pati dar nezinau, kas kaip kada turi buti.. unsure.gif padare kraujo ir slapimo tyrimus, o seseliu kai paklausiau ar galima del citomegalu ir toksoplazmozes pasidaryti, tai sake kad reik susimoket 111 lt..na ka, teks moket ir antrakart duot kraujo..ryt kaip tik einu susizinot tyrimu rezultatu, ziuresiu ,ka ji pasakys toliau, ir jau reiks paciai imtis iniciatyvos ir issiklausinet, kaip cia kas 4u.gif

Echoskopijos taip anksti nedaro, nebent butu kas nors negerai-pvz. kraujavimas. man echoskopija dare 8sav+5d vien del to kad buvo iskyru negeru. rytoj eisiu ir man kaip tik pasakys kada bus gimdymas ir kada i dekreta tiksliai, nors as ir pati mazdaug pasiskaiciavau.
Atsakyti
As tai prasysiu echo, kai bus 6 sav. kadangi pries turejau problemu ax.gif
Atsakyti
Sveikutes ,

Labai idomu del tyrimu apmokejimo g.gif Cia rasote, kad butini nestuke.gif kraujo tyrimai del grupes ir t.t. yra nemokami, taciau man teko uz visus juos sumoketi, nemokamas tik bendras kraujo tyrimas ir tik vienas kartas per menesi, o jei reikia pakartoti, - teks moketi. Echo dare 5 sav. nestumo vietos patikslinimui, 8 ir 12 sav., kadangi buvo rizikos pozymiu, - visus nemokamai, taciau sako, kad iki nestuke.gif pabaigos man liko tik 1 nemokamas echo g.gif Visi platesni kraujo tyrimai mokami, - cia, sake, priklauso ir nuo ligonines finansines bukles g.gif Oficialiai, esant padidintai rizikai, genetiniai tyrimai nemokami, taciau man uz kraujo genetinius tyrimus irgi teko susimoketi, beje, iki 12 sav. jau bendrai susidaro apie 400 Lt suma ax.gif . Vaisiaus vandenu genetinis tyrimas irgi turi buti nemokamas, jei yra rizika, - taciau be vokelio laiku pakliuti neimanoma g.gif Susidariau nuomone, kad nestuke.gif yra puiki proga valstybei pasipelnyti is ivairiu tyrimu. Apmaudu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(tornadas @ 2009 07 09, 01:00)
Sveikutes ,

Labai idomu del tyrimu apmokejimo  g.gif  Cia rasote, kad butini  nestuke.gif  kraujo tyrimai del grupes ir t.t. yra nemokami, taciau man teko uz visus juos sumoketi, nemokamas tik bendras kraujo tyrimas ir tik vienas kartas per menesi, o jei reikia pakartoti, - teks moketi. Echo dare 5 sav. nestumo vietos patikslinimui, 8 ir 12 sav., kadangi buvo rizikos pozymiu, - visus nemokamai, taciau sako, kad iki  nestuke.gif  pabaigos man liko tik 1 nemokamas echo  g.gif  Visi platesni kraujo tyrimai mokami, - cia, sake, priklauso ir nuo ligonines finansines bukles  g.gif  Oficialiai, esant padidintai rizikai, genetiniai tyrimai nemokami, taciau man uz kraujo genetinius tyrimus irgi teko susimoketi, beje, iki 12 sav. jau bendrai susidaro apie 400 Lt suma  ax.gif . Vaisiaus vandenu genetinis tyrimas irgi turi buti nemokamas, jei yra rizika, - taciau be vokelio laiku pakliuti neimanoma  g.gif  Susidariau nuomone, kad  nestuke.gif  yra puiki proga valstybei pasipelnyti is ivairiu tyrimu. Apmaudu  verysad.gif

Jokia valstybe uz tyrimus nesipelno. Snekate apie tyrimus bet ar nors viena pagalvojote ka reiskia mokami ri nemokami- kazkas uz juos gi turi moketi! siaip po musu naujo sveikatos ministro isakymo su sumazintai ikainiais is vis nesamones dedasi. pati dirbu medicino sektoriuje, bet dar tiek aburdo nemaciau. Pav: klinika su 6000 pacientu vienam ketvirciui(3 menesiai) gavo 18lt kazkokiam veziniam tyrimui padengti, kai jo laboratorine kaina yra 70lt (jau neksaitant ten jokiu kitu islaidu), tai kaip diferencijuoti tuos labiausiai sergancius ar pasakyti, kad dengi zmogui tik 20% tyrimo kainos? absurdas. Su nesciom panasiai- seniau darydavo kokius tyrimus tik reikia, ir labai retai budavo mokamas (nu jau spec kazkoks), o dabar viskas pagal norma ir grafika. gal tik vienur kitur is senos tvarkos kokia nors tyrimai 'praslysta' nes ir medikai gi supranta absurdiskuma. Siulyciau rinktis gerus gydytojus, tai nereisk bereikalingu tyrimu. Nors- pagal patvirtintas normas nesciaja turi priziureti siemos gydytojas, o ne ginekologas, taip, kad ir cia tie mano patarimai tik suns sauksmas i menuli...
O ne valstybe mokescius renka- ligoniu kasos moka uz gydyma, kuri gauna per sodros surinktas lesas. Uzburtas ratas- dabar sodros biudzetas slubuoja, vadinasi ligoniu kasos finansavimas taip pat, o ligoniu kasos klinikoms nustato limitus tirimams- kuo daugiau sreganciu toje klinikoje, tuo maziau sansu gauti nemokama tyrima (nors jis tau priklauso pagal istatyma!!!) nesinori politikuoti, bet tikrai pikta ant tokios sistemos, niekur pasaulyje nesciom del savo sveikatos bijoti nereikia. o cia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angel007: 13 liepos 2009 - 11:51
sveikos busimos mamytes, esu jau 3 savates nestuke tad norejau pasidometi nuo kurios savaites jus gines siunte tyrimus pasidaryti? Man labai keistai, kad man sekantis apsilankymas del tyrimu tik mazdaug 14 savaiciu nestume, niekur nematau logikos tad lauksiu jusu atsakymo... mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(spurgiux21 @ 2009 06 15, 09:30)
Echoskopijos taip anksti nedaro, nebent butu kas nors negerai-pvz. kraujavimas. man echoskopija dare 8sav+5d vien del to kad buvo iskyru negeru. rytoj eisiu ir man kaip tik pasakys kada bus gimdymas ir kada i dekreta tiksliai, nors as ir pati mazdaug pasiskaiciavau.

buvau pas gine du kartus: 6 ir 8 sav. abu kartus dare echo,nors nestumas normalus. tfu tfu tfu ax.gif

QUOTE(tornadas @ 2009 07 09, 01:00)
Sveikutes ,
nemokamas tik bendras kraujo tyrimas ir tik vienas kartas per menesi, o jei reikia pakartoti, - teks moketi.

man sake kad nemokamai viena karta metuose doh.gif kadangi vasario menesi jau dare kraujo tyrima,tai si kart turejau moketi unsure.gif Beje nieko nesake del cukraus kiekio kraujyje \r kraujo grupes tyrimo g.gif cia poliklinikoj mirksiukas.gif dar paklausiau kokie tyrimai butini,tai pasake kad va bendras kraujo ir slapimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(krizine @ 2009 07 17, 00:38)
sveikos busimos mamytes, esu jau 3 savates nestuke tad norejau pasidometi nuo kurios savaites jus gines siunte tyrimus pasidaryti? Man labai keistai, kad man sekantis apsilankymas del tyrimu tik mazdaug 14 savaiciu nestume, niekur nematau logikos tad lauksiu jusu atsakymo...  mastau.gif

Tau gydytoja nustate 3 savaiciu nestuma? Ar tu pati cia taip tiksliai zinai? Kazkaip keista, nes jei menesines veluoja bent 1 diena, tai jau skaiciuojama min 5 savaites... Na, nebent ciklas kokia 15 dienu... O del tyrimu, tai, manau, turetu anksciau daryti - slapimo, kraujo ir pan. Nueik anksciau, niekas per galva neduos. Pradzioj nestumo as irgi nedrasiai pas gydytoja ejau, vis jaudinausi kad ne taip kazka man daro, o dabar nestumui ipusejus jau kovoju uz save ir leliu ir reikalauju visko kas priklauso ar nepriklauso. Aisku, nereikia akiu draskyti, bet mandagiai issireikalauti galima smile.gif Ypac jei lankaisi valdiskoj poliklinikoj, tai parodyk kad supranti si ta, ir neleisk apie save pamirsti. Nes kartais gydytojai ar pritingi, ar siaip noro dirbt neturi ir daug ko nepaaiskina ar nepasiulo daryti. Valdiskas darbas lieka valdiskas! O tave siaip jau irase i nesciuju iskaita? Turi irasyti iki berods 12 savaites, tai iki tol ir pirmus tyrimus siaip jau atlieka. Nesijaudink tik, viskas bus gerai! As irgi visko pradzioj bijojau, o dabar einu pas daktara vos tik koks klausimas iskyla. Antradieni jau bus 3 kartas per menesi kai einu. Ir man dzin kad uztenka 1 karto, man neramu tai tegu nuramina smile.gif
Atsakyti
Na dėl trytimų, tai taip aš irgi pagal naują tvarką jau mokėjau kelis kartus už šlapimo ir gliukozės tolerancijos tyrimus. Čia naujoji valdžia priėmė įstatymą, kad nuo Š. M. atrodo birželio 13 d. reikia mokėti už nemažai tyrimų, bet dabar kažką pakeitė ir jau paskutinį kartą kai ėjau gydytoja paaiškino, kad nėštukėms už tyrimus mokėti nereikės. Šlapimo, kraujo tai tikrai kad nereikės.

Dėl ECHO aš ėjau tik vieną kartą nėštumo pradžioje gal 13 savaičių ir dabar dar išrašė siuntimą kai bus 32 savaitės. Man atrodo, kad pakankamas skaičius tų echo jei jautiesi gerai. Nes kiek skaičiau per dažnai daryti irgi nesveika, erzdina vaikuti ir panašiai. g.gif
Atsakyti
Kaip tik siandien buvau darytis tyrima del antikuniu (mano neigiamas rezus). Visi tyrimai (kraujo, slapimo, taip pat ir echoskopija 2 kartus), kurie man yra daryti, buvo nemokami. Uz tyrima del antikuniu sumokejau 61,1 Lt.
Bet kas keisciausia, kad niekas is poliklinikoje dirbancio personalo taip ir nepaaiskino, kodel sitas tyrimas buvo mokamas.
Situacija supainiojo aplinkybe, kad as vaziavau su siuntimu tyrimui i kita poliklinika (sutartis tarp polikliniku sudaryta), kurioje po apsilankymo taip ir liko neaisku, ar sumokejau uz tyrima, nes tikrai taip reikia ir mano atveju nefinansuojama, ar tiesiog ...
Atsakyti