Įkraunama...
Įkraunama...

Kurie tyrimai nėštukėms NEMOKAMI?

Aš už visus tyrimus money money unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollysiup @ 2009 05 10, 21:57)
Papildyta:
Na kaip idomiai g.gif as pas savo gine jau du kartus buvau, man jau septynios savaites, o ji dar nepasake nei gimdymo datos, nei echoskopijos nepaskyre, tepinelio nepaeme, nieko neklausinejo, nieko nepapasakojo, nors nestumas tai pirmas, ir as pati dar nezinau, kas kaip kada turi buti.. unsure.gif padare kraujo ir slapimo tyrimus, o seseliu kai paklausiau ar galima del citomegalu ir toksoplazmozes pasidaryti, tai sake kad reik susimoket 111 lt..na ka, teks moket ir antrakart duot kraujo..ryt kaip tik einu susizinot tyrimu rezultatu, ziuresiu ,ka ji pasakys toliau, ir jau reiks paciai imtis iniciatyvos ir issiklausinet, kaip cia kas 4u.gif

oi mergaites o kur jus skubat? aisku, kad gydytoja nelabai ka pasakoja, tai negerai, bet del visu tu tyrimu - dar anksti darytis toksoplazmas ir citomegalus, reikia kantrybes ir sulaukt 12 savaiciu, kad nebutu viskas be reikalo. skamba ziauriai gal. bet dirbu klinikoje. ateina pas mus moterys ir merginos perka nestumo prieziuros programas nesulaukusios tu 12 savaiciu ir kaip paskui ir joms ir man skauda sirdi, kai tenka grazinti pinigelius... verysad.gif verysad.gif tiesiog gyvenimas pilnas netiketumu ir ne vien geru.
tikrai mergaites nebijokit, visos sveikos ir viskas bus gerai, bet skubet tikrai nera kur, visi 9 menesiai tyrimams pries akis thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
as pas gine pirma karta apsilankiau, kai tik pamaciau dvi juosteles teste smile.gif mum buvo 4-5 savaites, jau pati pirma karta prirase siuntimu bendram kraujo, kraujo grupes ir Rh faktoriui, ZIV, sifiliui, gliukozei kraujyjy ir slapimo tyrimams, ir iskart padare echo ir iskart dave nuotraukele - joje dar tik maza juoda demele, bet vis tiek wub.gif . Po to po dvieju savaiteliu nuejau dar karteli - visi tyrimai LIUX thumbup.gif sekanti karta eisiu geguzes 26 (bus praejusios dar 3 sav) kai lankiausi paskutini karta tik dar karta pakartojo ka reiketu valgyti, o ko vengti ir pan., kazkaip daugiau norejosi suzinot - pvz., nestumo prieziuros planeli, kas dabar darosi maziukui ir pan, nus brt gal kita kart daugiau ka pasakys. uz nieko nieko nemokejau, lankausi moteru konsultacijoje kaune. Laukiam pirmo lialiaus tai klausimu milijonai kiekviena diena biggrin.gif
o gal zinot kada vel turetu daryt echo? kaip daznai ji turetu daryt ir pan.
Atsakyti
As vakar taip pat buvau pirmai echoskopijai (8sav.)
Gydytoja sake, kad dar echoskopuos 2 kartus - 18-20 sav. ir 32 sav.
Papildyta:
As vakar taip pat buvau pirmai echoskopijai (8sav.)
Gydytoja sake, kad dar echoskopuos 2 kartus - 18-20 sav. ir 32 sav.
Atsakyti
4u.gif va cia irgi didelis klaustukas
Atsakyti
Aš tei paklausiau savo ginekologės, pas kurią deja nebegaliu vaikščioti (dėl pinigėlių), ir nuėjau įskaiton pas savo šeimos gydytoją. keista, bet kai kuri info pas jas skiriasi, pvz. ginė sakė, kad folio rūgštį gerti iki 14 sav., o mano gydytoja iki 12 sav., ginė sakė, kad pirmuosius tyrimus darys po 12 sav., o mano gydytoja juos jau padarė 10 sav. Niu nesuprasi kaip čia yra iš tikrųjų.. Sakiau, kad jei bus kažkas neaiškaus, tei eisiu vėl pas savo ginekologę.. Beje, jei kuri nors gali sau leisti privatų gydytoją, tai laaabai rekomenduoju northway centre ginekologe Masiliūnienę!!! labai faina, rūpestinga smile.gif
Dabar laukiu savo echo, kuri bus paskirta 18-20 sav.... Ruošiuosi pirmą kartą eiti į polikliniką pas ginę.. nors taip nenoriu ir bijau (dėl poliklinikos)... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Adryte @ 2009 05 16, 09:48)
Aš tei paklausiau savo ginekologės, pas kurią deja nebegaliu vaikščioti (dėl pinigėlių), ir nuėjau įskaiton pas savo šeimos gydytoją. keista, bet kai kuri info pas jas skiriasi, pvz. ginė sakė, kad folio rūgštį gerti iki 14 sav., o mano gydytoja iki 12 sav., ginė sakė, kad pirmuosius tyrimus darys po 12 sav., o mano gydytoja juos jau padarė 10 sav. Niu nesuprasi kaip čia yra iš tikrųjų.. Sakiau, kad jei bus kažkas neaiškaus, tei eisiu vėl pas savo ginekologę.. Beje, jei kuri nors gali sau leisti privatų gydytoją, tai laaabai rekomenduoju northway centre ginekologe Masiliūnienę!!! labai faina, rūpestinga smile.gif
Dabar laukiu savo echo, kuri bus paskirta 18-20 sav.... Ruošiuosi pirmą kartą eiti į polikliniką pas ginę.. nors taip nenoriu ir bijau (dėl poliklinikos)...  blush2.gif

Man gine patare folio rugsti gerti net iki 16sav. - kol visiskai susiformuos placenta.
Ir jokiu kitu vitaminu, kad vaikutis nebutu alergiskas.
Atsakyti
O man nuotrauka nemokamai dave 4u.gif
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Mano istorija siek tiek neiprasta smile.gif

Apsilankiau pas gine vietos poliklinikoje del to, kad negaliu pastoti ir isnesioti. Kadangi pirmas nestumas buvo komplikuotas, o veliau buvo persileidimu, tai neabejojau, kad problema manyje. Ir KA JUS MANOT? Vietine gine man pareiskia, kad ateiciau po metu, - jei ir tada busiu nepastojusi, atliks tyrimus. Laukti dar metus schmoll.gif ? Siaip ne taip gavau siuntima i kita miesta pas rimtus ginus (seimos daktare atsisake duoti siuntima, nes nera ko lakstyti pas svetimas gines:) Ten is karto paskyre kruva tyrimu - kraujo sudeties, kraujo kresumo rodikliu, uzkreciamu ir paveldimu ligu, zodziu namo grizau beveik sausa - puse kraujo atidaviau tyrimams. Aisku, visi buvo mokami, nes SAVO INICIATYVA IESKOJAU PROBLEMOS... Net bendras kraujo tyrimas. Ir ka jus manot? Belaukiant atsakymu, nesulaukiau menesiniu smile.gif Testas teigiamas... Vel lekiu pas Gine - sikart su gera naujiena. O ji man dar kraujo tyrimu prirase ir liepe nesidziaugti, kol negaus visu rezultatu ir nepamatys ar nestumas vietoje. Dar prisikabino slapimo taku uzdegimas ir sinusitas. Po kankinancios savaites - visi tyrimu rezultatai (pagreitinti, nes sumokejau uz ekstra) pas gine. Kaip ir reikejo tiketis, bedos net kelios, bet uztat nustatytos ir gydomos, nes su jomis isnesiojimas beveik neimanomas, o kadangi nestumas vietoje, todel darom viska nuo pirmu dienu, kad ji issaugoti. Mano atveju, labai svarbu istempti iki 12 sav., bet Gines teigimu, jei pati nestuke nesiima aktyviai tirtis sveikatos, dauguma mediku tik pasyviai stebi nestumo eiga ir atlieka butiniausius tyrimus, o man butina ekstra pagalba nuo pirmu dienu. Man labai patiko, kad echo dare iskart, kai tik pasakiau del nestumo - 5 sav, leido paziureti ekrane ir foto dave, pastojimo data nustate tikslia, ismatavo leliuko dydi, paskyre vaistus ir rezima, o 12 sav paskyre genetinius tyrimus - apsidraudimui. Linkiu, kad visas taip priziuretu nestuke.gif

Beje, atsargiai su vaistais, nors man nuo persalimo buvo parinkti atseit nestukems tinkami, Gine, ivertinusi situacija, dalies neleido naudoti - atkreipe demesi i kraujo sudeti, kresumo rodiklius, spaudima ir t..t. Vat taip.

Todel jei tik turit kokiu abejoniu - eikit ir issitirkit, nes tiketis nemokamu tyrimu krizes metais nebeverta. Verciau sumoketi ir issiaiskinti situacija, nei taupyti ir paskui grauztis nagus smile.gif
Atsakyti
mielosios, negaliu uzmigt, tai sumaniau parasyt...siandien buvau pas savo ginekologe issitirt ar viskas man gerai, nes norim su vyru turet kudikeli. Padare PAP tyrima (citologini), tada po tyrimo apzurejo ir pasake: brangioji, gali buti, kad tu nescia!Bet nestumas butu tik kelios dienos, todel tiksliai pasakyt negaliu!
Man akys ant kaktos issoko!Liepe palaukt kokia savaite... g.gif
Ar galima nestumo metu, jei aisku, tai pasitvirtins, daryti PAP tyrima?!nerandu info internete doh.gif !
o is nustebimo apie tokias naujienas, nes nepaklausiau ar galima buvo man atlikti PAP tyrima! doh.gif

gal kuriai buvo panasi situacija?
Atsakyti
As buvau pries 2 savaites pas ginekologe. Sia savaitele vel keliausiu. Anksciau pas ja privaciai vaiskciojau, bet kai suzinojau apie leliuka uzsiregistravau toje poliklinikoje. Ir dabar pas ja vaiksciosiu nebe privaciai. Reikes vaikscioti i menesi po karta, tai paskaiciavus uz 1 vizita po 100lt. brangokai gaunasi:( Plius dariausi visus butinus kraujo tyrimus ir uz kiekviena reikejo moketi(apie tai man is kart kai registravausi klinikoje pasake). Susumavus gavosi 142lt.
Man folio rugsti sake reikes gerti iki 12sav., o paskui kazkokius kitokius vaistukus israsys. Gaila pavadinimo neatsimenu.
Atsakyti
QUOTE(Pukutė @ 2009 05 16, 19:47)
Man gine patare folio rugsti gerti net iki 16sav. - kol visiskai susiformuos placenta.
Ir jokiu kitu vitaminu, kad vaikutis nebutu alergiskas.

As tikrugsti geriau visa nestuma, jokiu vitaminu negeriau. Tiesa, dar kartais isgerdavau zuvu tauku smile.gif
Atsakyti