QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 16, 15:50)
kiek supratau reikialingi tyrimai yra sie:
tepinelis, bendras kraujo tyrimas, bendras slapimo tyrimas, vaisiaus echoskopija, jei yra rezusas minusinis, taip pat reikia padaryti kraujo tyrima del antikuniu, paskutiniu metu visos besilaukiancios tyriamos dei AIDS, sifilio, ir kaikuriu pavojingu vaisiui infekciniu ligu, tokiu kaip taksoplazmoze, citomegalo vyrusas. 16 savaite jei yra reikialas (vyrusai, paveld. ligos, berods velyvo amziaus nestumas taip pat ieina, alk. ar narkotiku vartojimas ir tt) echoskopija pas genetikus, kurie dar gali skirti kraujo, slapimo ir omniono vandenu tyrimus. 36 savaite (jei neklystu), reiketu issitirti del streptokoko, nes sia liga gali uzsikriesti vaikelis gimdimo metu, todel jei mama serga gimdimo metu leidziami antibiotikai.
echoskopija daroma eiles tvarka draustai moteriai turi buti padaryta nemokamai, citomegaliju ir taksoplazmoziu tyrimos moteris gali pasidaryti gavus siuntima pas polinklinikos infektologa nemokamai. As asmeniskai buvau nepatenkinta tyrimu komentarais, todel paprasiau is privacios ginekologes siuntimo i infekcine ligonine, pavyko patekti pas daktare Marcinkute, pakartojo visus tyrimus, teko sumoketi, bet tikrai netiek kiek cia raso ir kiem man skiede poliklinikos gine, uz toksoplazmoze sumokejau 19 Lt, uz citomegalo 20 Lt.
Beje mano pliklinikos gine taip pat nepaaiskino kokie tyrimai daromi,
teko viska susizinoti paciai, ir apsilankyti karteli pas privacia, nors pinigais nesu aptekus...
Papildyta:
QUOTE(Jollysiup @ 2009 05 10, 22:44)
Na kaip idomiai
as pas savo gine jau du kartus buvau, man jau septynios savaites, o ji dar nepasake nei gimdymo datos, nei echoskopijos nepaskyre, tepinelio nepaeme, nieko neklausinejo, nieko nepapasakojo, nors nestumas tai pirmas, ir as pati dar nezinau, kas kaip kada turi buti..
padare kraujo ir slapimo tyrimus, o seseliu kai paklausiau ar galima del citomegalu ir toksoplazmozes pasidaryti, tai sake kad reik susimoket 111 lt..na ka, teks moket ir antrakart duot kraujo..ryt kaip tik einu susizinot tyrimu rezultatu, ziuresiu ,ka ji pasakys toliau, ir jau reiks paciai imtis iniciatyvos ir issiklausinet, kaip cia kas