Įkraunama...
Įkraunama...

Kurie tyrimai nėštukėms NEMOKAMI?

QUOTE(Sajda @ 2009 04 15, 10:30)
sveikutes. norejau paklaust kokie aplamai tyrimai nuo pacios pradzios yra? kraujo, slapimo, ekoskopija o kas dar?

Sveikute, pas mane 5savaitele. vakar buvau pas gine, tai dar dare sirdies kardijograma mirksiukas.gif ir visus tavo isvardintus tyrimukus..
Atsakyti
QUOTE(Sajda @ 2009 04 15, 13:30)
sveikutes. norejau paklaust kokie aplamai tyrimai nuo pacios pradzios yra? kraujo, slapimo, ekoskopija o kas dar?

netycia parasiau ne is savo accounto blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksanik: 16 balandžio 2009 - 14:48
QUOTE(Sajda @ 2009 04 15, 15:30)

kiek supratau reikialingi tyrimai yra sie:
tepinelis, bendras kraujo tyrimas, bendras slapimo tyrimas, vaisiaus echoskopija, jei yra rezusas minusinis, taip pat reikia padaryti kraujo tyrima del antikuniu, paskutiniu metu visos besilaukiancios tyriamos dei AIDS, sifilio, ir kaikuriu pavojingu vaisiui infekciniu ligu, tokiu kaip taksoplazmoze, citomegalo vyrusas. 16 savaite jei yra reikialas (vyrusai, paveld. ligos, berods velyvo amziaus nestumas taip pat ieina, alk. ar narkotiku vartojimas ir tt) echoskopija pas genetikus, kurie dar gali skirti kraujo, slapimo ir omniono vandenu tyrimus. 36 savaite (jei neklystu), reiketu issitirti del streptokoko, nes sia liga gali uzsikriesti vaikelis gimdimo metu, todel jei mama serga gimdimo metu leidziami antibiotikai.

echoskopija daroma eiles tvarka draustai moteriai turi buti padaryta nemokamai, citomegaliju ir taksoplazmoziu tyrimos moteris gali pasidaryti gavus siuntima pas polinklinikos infektologa nemokamai. As asmeniskai buvau nepatenkinta tyrimu komentarais, todel paprasiau is privacios ginekologes siuntimo i infekcine ligonine, pavyko patekti pas daktare Marcinkute, pakartojo visus tyrimus, teko sumoketi, bet tikrai netiek kiek cia raso ir kiem man skiede poliklinikos gine, uz toksoplazmoze sumokejau 19 Lt, uz citomegalo 20 Lt.

Beje mano pliklinikos gine taip pat nepaaiskino kokie tyrimai daromi, schmoll.gif teko viska susizinoti paciai, ir apsilankyti karteli pas privacia, nors pinigais nesu aptekus...
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 16, 15:50)
tepinelis, bendras kraujo tyrimas, bendras slapimo tyrimas, vaisiaus echoskopija, jei yra rezusas minusinis, taip pat reikia padaryti kraujo tyrima del antikuniu, paskutiniu metu visos besilaukiancios tyriamos dei AIDS, sifilio, ir kaikuriu pavojingu vaisiui infekciniu ligu, tokiu kaip taksoplazmoze, citomegalo vyrusas. 16 savaite jei yra reikialas (vyrusai, paveld. ligos, berods velyvo amziaus nestumas taip pat ieina, alk. ar narkotiku vartojimas ir tt) echoskopija pas genetikus, kurie dar gali skirti kraujo, slapimo ir omniono vandenu tyrimus. 36 savaite (jei neklystu), reiketu issitirti del streptokoko, nes sia liga gali uzsikriesti vaikelis gimdimo metu, todel jei mama serga gimdimo metu leidziami antibiotikai.

echoskopija daroma eiles tvarka draustai moteriai turi buti padaryta nemokamai, citomegaliju ir taksoplazmoziu tyrimos moteris gali pasidaryti gavus siuntima pas polinklinikos infektologa nemokamai. As asmeniskai buvau nepatenkinta tyrimu komentarais, todel paprasiau is privacios ginekologes siuntimo i infekcine ligonine, pavyko patekti pas daktare Marcinkute, pakartojo visus tyrimus, teko sumoketi, bet tikrai netiek kiek cia raso ir kiem man skiede poliklinikos gine, uz toksoplazmoze sumokejau 19 Lt, uz citomegalo 20 Lt.

teisingai
Atsakyti
gal cia ir ne i ta tema bet... kas kiek laiko geriausiai daryt ekoskopija kad vaikeliui nepakenkt? dar tik 4 savaites o jau viena dare. tai jei be jokiu komplikaciju ar seip kokiu neiskumu tai iki 9 menesiu kiek galima? nes girdejau kad ekoskopija nelabai gerai vaikeliui. dekui uz ats
Atsakyti
dar reikia pas odontologa apsilankyt.
as irgi galvoju kad echoskopas nelabai gerai bet man jau 2 kartus dare,o leliui 6 savaites. g.gif
Atsakyti
Sveikute,
Vakar as poliklinikoj teiravausi del mokamu ir nemokamu paslaugu pas ginekologe.
Norint nemokamu paslaugugu tenka ilgai eilej laukt ir laikas labai nepatogus.
As kol ejau privaciai (daktare labai patiko)tai tik savaite laukt reikdavo. O vakar prisiregistravau prie poliklinikos, tai teks menesi laukt sad.gif eilej. Nors jei ka, manau mokamai, bet kada galima uzsirasti. O proceduros ir tyrimai , kaip man aiskino, gali but mokami. Tai ziuresiu kaip cia bus.
Atsakyti
QUOTE(pievu-gele @ 2009 04 14, 18:29)
Na as lankausi Silainiu poliklinikoje kaune, tai mokejau tik uz toksaplozmozes tyrima, o siaip visi tyrimai nemokami, ir kraujo visi privalomi ir slapimo. ir echo daro kada reikia taip pat nemokamai

Pas kokią gyd lankaisi? Ir kiek savaičių nėštumas ir dar kiek kartų echo darė?
Daug čia man klausimų, bet man sakė, kad viskas gerai, tai echo nebepriklauso g.gif 36savaites pas mus ir norėtųsi sužinot kaip vandenų kiekis, koks svoris vaikiuko, ar virkštelė neapsivyniojusi kakliuko... ir dar placenta priekinej sienoj prisitvirtinus, tai va norėtųsi žinot ar ne žemai, kad kaklelio neuždengtų... o ginė nutarė, kad nėra reikalo echo daryt g.gif
Aš beje, pas I.Sutkienę lankausi.
Man echo darė tris kartus, 6,9 ir 20 savaičių, šlapimo kiekvieną kart, t.y kas mėnesį, kraują pora kartų, dėl ŽIV, sifilio ir tt, gliukozės tolerancijos testą ir va paėmė mokamą dėl streptokokokų paskutinį kart.
Atsakyti
Sveikos mergytes 4u.gif Perskaiciau jusu nerimus smile.gif Galiu pasidalinti ir as siokia tokia info blush2.gif Siandien buvau pasimatyme su savo mazyliu thumbup.gif Superinis jausmas,tai va dave man lapa kuriam surasyti visi privalomi tyrimai g.gif
Nestumo eigoje privalomi tyrimai :Bendras kraujo cia iki 12 savaites ir po 32 savaites nestumo,slapimo tyrimas,graujo grupe ir Rh faktorius.Rh antikuniai,jei moters grupe Rh neigiama,o vyro teigiama iki 12 sav ir po 28 sav. Del sifilio,AIDS,privalomas ultragarsas 18-20sav.Gliukozes meginys 24-28sav.,esant gestacino diabeto rizikos veiksniu(diabeto atvejai gimineje,gliukozurija,amzius >35m,antsvoris.polihidramnionas,anamnezeje>4kg svorio arba turejes sklaidos trukumu naujagimis.Paselis del B grupes streptokoko 37sav.esant rizikos veiksniu (anamnezeje naujagimiui B grupes streptokoko infekcijos sukeltos slapimo taku ligos). Cia privalomi.
Ir dar ginekologes siulo pasidaryti pries citomegalo virusa ir toksoplazmoze. Manau praversiu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, vakar buvau pas gine (periodinis nestumo patikrinimas) , pasake kad nuo gegužės tyrimai mokami : šlapimas 13 lt, antikuniams nustatyti 28 lt g.gif
Pasake dar kad yra nemokamu , bet ju nedaug , kad turi 60 neščiųjų ir 15 nemokamu talonu tyrimams padaryti, ir jau visi atiduoti. Ar kas nors girdejo tokiu bajeriukų?
gyvenu Viliuje, paprasta poliklinika, visada viskas buvo nemokamai. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(tanita761 @ 2009 05 06, 12:28)
Sveiki, vakar buvau pas gine (periodinis nestumo patikrinimas) , pasake kad nuo gegužės  tyrimai mokami : šlapimas 13 lt, antikuniams nustatyti 28 lt  g.gif 
Pasake dar kad yra nemokamu , bet ju nedaug , kad turi 60 neščiųjų ir 15 nemokamu talonu tyrimams padaryti, ir jau visi atiduoti. Ar kas nors girdejo tokiu bajeriukų?
gyvenu Viliuje, paprasta poliklinika, visada viskas buvo nemokamai.  unsure.gif

Dabar daug kur daug kas darosi mokama dėl prasto sveikatos priežiūros įstaigų finansavimo, nuo gegužės gali viskas dar labiau suprastėti, nes dar šešiais procentais sumažins finansavimą. Išvada- pamirškim mamytės nemokamus tyrimus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 16, 15:50)

Beje mano pliklinikos gine taip pat nepaaiskino kokie tyrimai daromi, schmoll.gif teko viska susizinoti paciai, ir apsilankyti karteli pas privacia, nors pinigais nesu aptekus...

Papildyta:
QUOTE(Jollysiup @ 2009 05 10, 22:44)

Na kaip idomiai g.gif as pas savo gine jau du kartus buvau, man jau septynios savaites, o ji dar nepasake nei gimdymo datos, nei echoskopijos nepaskyre, tepinelio nepaeme, nieko neklausinejo, nieko nepapasakojo, nors nestumas tai pirmas, ir as pati dar nezinau, kas kaip kada turi buti.. unsure.gif padare kraujo ir slapimo tyrimus, o seseliu kai paklausiau ar galima del citomegalu ir toksoplazmozes pasidaryti, tai sake kad reik susimoket 111 lt..na ka, teks moket ir antrakart duot kraujo..ryt kaip tik einu susizinot tyrimu rezultatu, ziuresiu ,ka ji pasakys toliau, ir jau reiks paciai imtis iniciatyvos ir issiklausinet, kaip cia kas 4u.gif
Atsakyti