QUOTE(1RUGILE @ 2010 09 21, 11:25)
Liolke, gal galite parašyti receptuką to naminio desertinio sūrio ir varškės apkepo ten kur tą kepat kaip supratau su pudingo milteliais ir vyšniomis.
Einu ir aš lieknėjimo tempu, pradėjau mažinti porcijas, svoris krenta po truputį bet labai bijau tos ribos kada jis sustos ir pradės tupėti vietoje.Žinoma jis sustoja visai ne toje kurioje norėčiau.Dabar sveriu 60,5 o taip norėčiau 55, tris esu pametusi.Ūgio esu nedidelio 1,64.Tad pasispausti dar yra kur.
Šiaip ar taip labai lauksiu Liolkės receptukų.
prasom, idesiu pora receptuku, gaminkit i sveikata, nieko ten riebaus nera, jei rinksites liesesne varske, taip, kad gali valgyt kas tik nori
pirmiausia idesiu varskes apkepo ar varskes pyragas be miltu (kaip kas nori taip gali vadint) recepta
jam reikes: 500g vysniu(geriau rugsciu), 750g varskes, 1/8l pieno, 2 kiausiniai, 1 pakelis vanilinio pudingo milteliu, vanilinio cukraus, 1 citrinos zieveles nutarkuotas geltonas sluoksnis ir sultys(bet as dazniausiai nededu, ne visada buna pirkt musu parduotuvej, i kitas tingiu eit), 50g razinu, truputi miltu razinom apvoliot(nes jas reikia pries dedant nuplikyt karstu vandeniu), 125 g cukraus, be to riebalu formai istepti, bet as nededu, nes visiems kepiniams naudoju kepimo popieriu, puosti jei kas nori gali plakta grietine, arba grietinele.
darbo eiga: is vysniu isimami kauliukai, varske issukti su pienu, kiausiniu tryniais, pudingo milteliais, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir nutarkuotu zieveles sluoksniu, razinas pavolioti miltuose ir imaisyti i varskes mase, baltymus isplakti iki standumo, toliau suberti cukru, isplaktus baltymus atsargiai imaisyti i varskes mase. 24 cm skersmens forma iskloti kepimo popieriumi, galima patept tirpintais riebalais, bet nebutina, supilti varskes mase, islyginti pavirsiu ir sudeliot vysnias. kepti 1,5-2val 150 laipsniu temperaturos orkaitej, kepini atausinti formoje ir puosti krastus plakta grietine ar grietinele su konditeriniu svirkstu
siaip as dedu 2 pakelius varskes po 500 g ir 2 pakelius vanilinio pudingo milteliu, nes pas mane forma didesne truputi, varske geriau rinktis maziau slapia, nes tada reikes daugiau vanilinio pudingo milteliu det, o cukraus pagal skoni dedu, kad ne per daug saldu butu, nors nuo vysniu ir nebuna saldu gaunas toks saldziarugstis apkepas
o dabar apie varskes desertini suri su aguonom ir zeles gabaliukais,
jam renkuos varske is pakeliu kur po 200 g, imu 3 pakelius, 50g aguonu, 1 pakelis grietineles skonio zele, 2 pakeliai ivairaus skonio zele(citrinu, persiku, vysniu, braskiu ar kt....), 5 saukstai cukraus, 200ml vandens(grietineles skonio zelei istirpinti), 2 saukstai zelatinos jai istirpinti galima imti 0,5 stiklines vandens, bet as noriu tokio kietesnio surio tai ta zelatina istirpinu kartu su grietineles skonio zele, tiesiog kai i vandeni kol karstas supilu grietineles skonio zele ten pat ir zelatina pilu.
pirmiausia pasiruosiama is anksto zele citrinu ar kitokia megstama, ja geriausia ruosti is vakaro, kai sustingsta supjaustau kubeliais, varske istrinu su cukrumi, supilama pravesinta grietineles skonio zele, dedamos aguonos, imaisomi zeles kubeliai, viskas sumaisoma, supilama i inda, man tai labai patinka indeliai nuo margarino, nes paskui labai lengvai issiima, arba galima kas turi surmaisi, ar siaip i marle, zodziu kur kam patogu, ir dedam i saldytuva, kai sustingsta supjaustom riekelem. skanaus!
sekmes gamyboje, kas neaisku klauskit, atrodo viska surasiau, bet buna begaminant iskyla neaiskumu