Įkraunama...
Įkraunama...

Užteko suprasti, kad pati sau kenkiau

QUOTE(Sunreja @ 2010 09 13, 14:20)
As nzn, kas ta Taunyte  smile.gif  Bet pagal mane maisto derinimas yra mesos nevalgymas su bulvem, saldumynu atsisakymas, batono ir bulkuciu atsisakymas ir pan. Va Taure labai grazus pavyzdys  wub.gif  Gal ji daugiau papasakos, kaip maista susireguliavo  4u.gif

Jei jums neatsibos tas sriubos valgymas istisai, tai valio, bet man tai uzknistu...  ax.gif 

O jus nebandet eiti i sporto sale?  4u.gif

Lankiau sales, bet ten tempas per greitas, nes esu susilauziusi kelio girnele, tai negaliu visko ar ba taip greitai daryti. Mankstinuosi as daznai ir reguliariai, sdalese net stebisi mano istverme ir lankstumu, bet svoriui tai jokio efekto, kaip nekeista. Jei i sale eidavau 2 kartus per savaite, tai po mankstos budavau kaip isgrezta, nieko nenorejau daryti. Dabar, kai atlieku namuose, igaunu energijos. Siaip as ne tingine, galiu uzsispyrusi viska padaryti.
O del maisto derinimo, tai as taip ir dariau, gal kokius 3 metus. Nulinis rezultatas. Cia tikriausiai mano amziaus ir proto nasta:). Anksciau buvau grazi ir protinga, o dabar tik protinga, vot tas ir slegia tikriausiai mane :DDDD
Papildyta:
Tiesa, Taunyte, tai sena, bet protinga gydytoja, turinti savo gyvenimo filosofija, neapkencianti nesaziningu gydytoju ir farmacijos, kurie tik kraunasi pinigus. Siaip reikia paskaityti jos knygas, jos apie sveikata. Mane labai uzkabino.
Atsakyti
aš visą laikė tikrai negalėčiau vien tik sriubomis gyventi, reiktų ir kažką kieto pakratyti ir tiesiog atsibostų - aš jau kitą dieną to pačio maisto negaliu dėti į burną schmoll.gif biggrin.gif

Jap, Taurė, malačius thumbup.gif mane tuo ir sužavėjo, kad be jokių griežtų dietų kanonų galima taip paprastai atsikratyti lašinių thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(audine68 @ 2010 09 13, 14:03)
Lankiau sales, bet ten tempas per greitas, nes esu susilauziusi kelio girnele, tai negaliu visko ar ba taip greitai daryti. Mankstinuosi as daznai ir reguliariai, sdalese net stebisi mano istverme ir lankstumu, bet svoriui tai jokio efekto, kaip nekeista. Jei i sale eidavau 2 kartus per savaite, tai po mankstos budavau kaip isgrezta, nieko nenorejau daryti. Dabar, kai atlieku namuose, igaunu energijos. Siaip as ne tingine, galiu uzsispyrusi viska padaryti.
O del maisto derinimo, tai as taip ir dariau, gal kokius 3 metus. Nulinis rezultatas. Cia tikriausiai mano amziaus ir proto nasta:). Anksciau buvau grazi ir protinga, o dabar tik protinga, vot tas ir slegia tikriausiai mane :DDDD

o nekilo mintis mažinti porcijų (ir nesvarbu, sriuba tai ar kas kitas), nes dažniausiai būna, kad nuo porcijos dydžio priklauso svorio kritimas mirksiukas.gif vieni propaguoja valgymą 1 kartą per dieną ( ir vėlai vakare) ir kremtasi, kad svoris nejuda iš vietos, kiti, porcijas perpus mažina ir neprisikemša vakarais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 09 13, 15:08)
aš visą laikė tikrai negalėčiau vien tik sriubomis gyventi, reiktų ir kažką kieto pakratyti ir tiesiog atsibostų - aš jau kitą dieną to pačio maisto negaliu dėti į burną  schmoll.gif  biggrin.gif

Jap, Taurė, malačius  thumbup.gif  mane tuo ir sužavėjo, kad be jokių griežtų dietų kanonų galima taip paprastai atsikratyti lašinių  thumbup.gif
Papildyta:
o nekilo mintis mažinti porcijų (ir nesvarbu, sriuba tai ar kas kitas), nes dažniausiai būna, kad nuo porcijos dydžio priklauso svorio kritimas  mirksiukas.gif  vieni propaguoja valgymą  1 kartą per dieną ( ir vėlai vakare) ir kremtasi, kad svoris nejuda iš vietos, kiti, porcijas perpus mažina ir neprisikemša vakarais  mirksiukas.gif

Zinok, Irmulia, bandziau ir nedidelemis porcijomis 5-6 kartus per diena, bandziau ir 1 karta dienoje. ir siaip, as nevalgau daug. Cia tas pats variantas, kai as buvau dar kokiu 30ties metu, tai savo bendradarbems, kurios tada buvo dabartinio mano amziaus, irodinejau, kad tereikia truputi pasistengti, ir viskas lengvai nukrenta, reikia netingeti, prisiziureti, o ne vaiskcioti tokims, o paskui guostis, kad neilendi i jokius rubus. Drauges tada juokesi ir sake - pakalbesime, kai tau bus 40. Nu ir atejo. Tai vis tos pacios drauges juokiasi is manes ir primena mano zodzius, ir dabar visos trys esame vienoodo svorio. o mano tada zodziai man gerkleje dabar istrige stovi. prisikalbejau.
Atsakyti
Esmė yra nuolaidžiavime sau - pati pastebiu, kad jei tik truputį nuolaidžiauju (pasmaguriauju ko nereikia, ar truputį padidinu porcijas kaip kad šį savaitgalį doh.gif biggrin.gif ), tai iš karto pasimato - sutinku, kad nuolatinis savęs kontroliavimas kiek vargina, norisi atleisti vadeles ir t.t.t., bet viskas įmanoma, na tikrai judėjimas ir sveika mityba padaro savo stebuklus ir nesvarbu koks amžius mirksiukas.gif ( visi kiti atvejai, kai yra tunkama dėl kažkokios ligos, čia neliečiami) mirksiukas.gif

jei 5-6 kartai per dieną nepadėjo - gal maistas nebuvo iki galo sureguliuotas, buvo perriebus ir .t.t.t., apie 1 kartą per dieną nė nekalbu- nes tai blogis, tą patyriau savo kailiu) doh.gif Gal reikia stebėti, kokie maisto produktai tukina, ir tų atsisakyti mirksiukas.gif nesvarbu ar tai bus batonas, ar tai vištienos filė....

dabar : po sporto akivaizdu, kad negalima prisikimšti, kad ir kokia alkana jaustumeis mirksiukas.gif tada ir iš sporto jokios naudos ( kiek ten beprakaituotum) mirksiukas.gif

tai, kad su metais lėtėja medžiagų apykaita - tiesa, bet tuo nereikia užsiciklinti mirksiukas.gif nes čia tas pats, kas "na štai, tai beviltiška ir t.t.t..t"- tokios mintys tikrai nepadės sulieknėti- taip kad reikia teigiamų minčių ir viskas pavyks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 09 13, 15:59)
Esmė yra nuolaidžiavime sau - pati pastebiu, kad jei tik truputį nuolaidžiauju (pasmaguriauju ko nereikia, ar truputį padidinu porcijas kaip kad šį savaitgalį  doh.gif  biggrin.gif  ), tai iš karto pasimato - sutinku, kad nuolatinis savęs kontroliavimas kiek vargina, norisi atleisti vadeles ir t.t.t., bet viskas įmanoma, na tikrai judėjimas ir sveika mityba padaro savo stebuklus ir nesvarbu koks amžius  mirksiukas.gif  ( visi kiti atvejai, kai yra tunkama dėl kažkokios ligos, čia neliečiami)  mirksiukas.gif
jei 5-6 kartai per dieną nepadėjo - gal maistas nebuvo iki galo sureguliuotas, buvo perriebus ir .t.t.t., apie 1 kartą per dieną nė nekalbu- nes tai blogis, tą patyriau savo kailiu)  doh.gif  Gal reikia stebėti, kokie maisto produktai tukina, ir tų atsisakyti  mirksiukas.gif  nesvarbu ar tai bus batonas, ar tai vištienos filė....

dabar : po sporto akivaizdu, kad negalima prisikimšti, kad ir kokia alkana jaustumeis  mirksiukas.gif  tada ir iš sporto jokios naudos ( kiek ten beprakaituotum)  mirksiukas.gif

tai, kad su metais lėtėja medžiagų apykaita - tiesa, bet tuo nereikia užsiciklinti  mirksiukas.gif  nes čia tas pats, kas "na štai, tai beviltiška ir t.t.t..t"- tokios mintys tikrai nepadės sulieknėti- taip kad reikia teigiamų minčių ir viskas pavyks  mirksiukas.gif

Tai ir bandysiu dabar save grieztai prigriebti. Manau dabar jau bus naujas budas: dalinsiuosi su kitomis savo pastangomis, vedu lentele, kurioje viska zymesiu. Gal jausiuosi ne viena, tai nenuolaidziasiu sau, nes noresiu jums rezultata parodyti. tiesiog imeciau save i remus - negalima.
Kazkur buvau radusi lozunga, stengiuosi jo laikytis, net savo lenteleje ji pasirasiau raudonomis raudemis: arba valgau ka noriu, arba atrodau kaip noriu.
Jus tik manes nepaleiskite, kontroliuokite, kad as kas savaite aprasyciau rezultatus, gal tai man pades, nes viskas darant drauge kazkaip lengviau.
Atsakyti
Beje, labai geras dalykas yra vesti maisto dienoraštį - t.y. rašytis ką ir kiek ir kada suvalgai per dieną mirksiukas.gif Iš jo iš tikrai galima matyti kaip mes sau kartais net nepastebint nuolaidžiaujam, nekaltai užkandžiaujam mirksiukas.gif
Atsakyti
audine 68 zinoma idomu skelbkis rasykis o mes tave stengsimes palaikyti jei praskysti noresi spirtelsim uzpakalin biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2010 09 13, 06:16)
Ka reiskia tas suderinkite maista?
Taunytes rekomendacijomis tai cia ne dieta, o pastoviai taip laikytis, nors kas antra savaite.
As ilga laika valgiau tik darzoves su mesa, jokio efekto, nors ir mankstinausi po truputi. Virskinimas pasakiskas - po 3 k i WC einu rimtai. Tikrai viska dariau pagal taisykles, tariausi su ditologais, sako, viskas teisingai, o svoris kaip ikaltas. Tai bandau gal rimciau ka daryti.
O sriuba tai labai skani, tokia tik valgyciau ir valgyciau. Nu kol ikyres smile.gif. Tiesiog jau rankos nusvyra, nes viska isbandziau sad.gif

Sveika, malonu, kad prisijungei. Mes irgi nejaunkilės. Man 30, turiu 2 vaikus. Svorį mečiau nuo 85kg nukritau iki 56.700 derindama maistą+ sportas. Per nevietinio nėštumo hormonų audras (pakilusį ir sunkiai kontroliuojamą apetitą) priaugau iki 60, per vasaros nuodėmes dar +3,5.
Dar praitą savaitę sėriau 63.5, šyrit 60.3.

Teisingai panos sako, dieta toli nenuves., Valgyti reikia skaniai, bet po nedaug ir nevalgyti vėlai. 5-6 kartai valgyti yra perdaug. Aš valgau 2 kartus + 1 užkandis.
Pusryčiai pvz 2 kiaušiniai kietai virti šiandien su šaukšteliu majonezo, be duonos. Jei su duona, valgyčiau 1 kiaušinį, pusė plonos riekelės duonos.
Užkąsių apie 12-1 dienos jogurtu ar vaisiais.
apie 17 val pietūs, ką nors skanaus. Pvz vakar valgiau 1 vištienos pokulšį su troškintom daržovėm ir puse mažos, keptos be aliejaus orkaitėje bulvės.
Dugiau nieko smile.gif Pienuko liesesnio galima atsigerti jei sunku tverti, nors man nesunku, aš nealkana.

Esmė mano sėkmės, skanus maistas mažom porcijom, nevalgymas nuo 17.00 su retom išimtim, nepiknaudžiavimas miltiniais produktais, saldžiais, riebiais.
Padažus darau prie mėsos, nevisiškai liesai gaminu, bet padašo užpilu ne samtį, o valgomą šaukštą ar 2. Reikia priprasti prie to ir atrodys normalu ir gana.

Stengiuosi pietums pasigaminti sriubos. Valgau 1-2 samčius sriubos, reiškias atitinkamai sumažės antro porcija. Žodžiu reikia pavalgyti tiek, kad nebejaustum alkio, bet ir nejaustum sunkumo ar tempimo skrandyje.

Sportas reikalingas, bet nebūtina eiti į aerobiką ar stepą. Total body klasės tai mankšta visam kūnui, bet strakalioti ir begioti nereikia smile.gif Tik pritųpimų ten daug. Aš kolkas neinu į sportą, nes išsisukau per balių kelieną, kolkas skauda.
Papildyta:
Keli mano patiekalai, kad įsivaizduotumėt porciją:

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Taure, skaniai atrodo thumbup.gif ir beje tokio dydžio porcijos tikrai per akis užtenka, kad pasisotinti bigsmile.gif
Aš kai dabar prismenu, kaip mes seniai su MB priskirsdavom (pirmas, antas+ desertas ....) - baisu darosi doh.gif lotuliukas.gif kur mums tiek tilpdavo- dabar neįsivaizduoju g.gif

p.s. kuo parekomenduotum pakeisti vištieną? nes jos negaliu valgyti (nors mėgstu) - pykina doh.gif

o dėl 4-5 valgymų per dieną ( turiu omenyje) pusryčius, priešpiečius, pietus pavakarius ir vakarienę mirksiukas.gif nedidelėmis porcijomis ( nepersivalgant) taip maitinausi nuo kovo mėn. to dėka pavyko labai greitai atsikratyti pirmųjų kilogramų - o kai pvz. seniau valgydavau 1 -2 kartus į dieną, bet labai nesveikai (saldumynai, čipsai, picos, bulvės, batonai, kiauliena, macdonald'ai ir t.t.t.) , per didelės ( pilnos ) porcijos ir vėlai gan vėlai- jokio teigiamo rezultato nemačiau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2010 09 13, 15:03)

Jus turbut lanket aerobika, jei nueitumet i treniruokliu sale, pamatytumet geresnius rezultatus negu aerobikoj mirksiukas.gif Plius, papuolus pas gera treneri ir isaiskinus visas sveikatos problemas sudarys specialia programa tik jums ir dar maista pasakys koki valgyti ir kaip mirksiukas.gif
Na bent jau mano treneris visada pasiruoses padeti, tik as vat piknaudziauju juo... blush2.gif Ir isvedineju savo "dietas" blush2.gif

QUOTE(Taurė @ 2010 09 13, 19:14)

Keli mano patiekalai, kad įsivaizduotumėt porciją:

Negaliu zieti i tavo patiekalus doh.gif Nu taaaaip skaniaiiiiiii atrodo...... essen.gif
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2010 09 13, 20:49)
p.s. kuo parekomenduotum pakeisti vištieną? nes jos negaliu valgyti (nors mėgstu) - pykina  doh.gif

Zuvim arba juros gerybem, tik ne krabu lazdelem ir pan, o grynom juros gerybem mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 09 13, 12:49)
Taure, skaniai atrodo  thumbup.gif  ir beje tokio dydžio porcijos tikrai per akis užtenka, kad pasisotinti  bigsmile.gif
Aš kai dabar prismenu, kaip mes seniai su MB priskirsdavom (pirmas, antas+ desertas ....) - baisu darosi  doh.gif  lotuliukas.gif  kur mums tiek tilpdavo- dabar neįsivaizduoju  g.gif 

p.s. kuo parekomenduotum pakeisti vištieną? nes jos negaliu valgyti (nors mėgstu) - pykina  doh.gif

o dėl 4-5 valgymų per dieną ( turiu omenyje) pusryčius, priešpiečius, pietus pavakarius ir vakarienę  mirksiukas.gif  nedidelėmis porcijomis ( nepersivalgant) taip maitinausi nuo kovo mėn. to dėka pavyko labai greitai atsikratyti pirmųjų kilogramų - o kai pvz. seniau valgydavau 1 -2 kartus į dieną, bet labai nesveikai (saldumynai, čipsai, picos, bulvės, batonai, kiauliena, macdonald'ai ir t.t.t.) , per didelės ( pilnos ) porcijos ir vėlai gan vėlai- jokio teigiamo rezultato nemačiau  doh.gif  biggrin.gif

Mes irgi kimšdavom kol nebepajudėdavom blink.gif

Mano pagridinė mėsa kalakutiena, po to vištiena ir žuvis. Protarpiais įsivelia veršiena, eriena. Kiaulienos mano namuose nerasta jau 2 metai. Jautieną perku tik diafragmą steikui ir tai retai, nes man sunku po jautienos. Priedo nepernešu verdamos ar kepančios jautienos kvapo. Tik ant griliaus kepama neerzina.

Faršą naudoju tik kalakutienos. Krūtinėlė irgi be galo skani, man daug skanesnė nei vištienos ir žinoma daug sveikiau smile.gif Labai mėgstu kalakutienos burgerius, yaaaaam bigsmile.gif

Porcijos mano neperdidelės, bet ir nemažutės, bet nevisados suvalgau viską blush2.gif
Atsakyti
Taure, taip uzsimaniau pavalgyti, tavo patiekalai tokie gundantys.
Labai malonu, kad ir jus buvote apie 80 kg svorio, gal ir as tada nesu beviltiska?
Kai pasiklausai kitu istoriju, atrodo, kaip lebgvai krenta tie kg, bet ir jums juk tai trunka ilgiau, nei 1 men. Vadinasi man reikia semtis is jusu kantrybes ir pavyzdziu.
Labai geras man pasirode Taures mitybos rezimas. Nu sia savaite as dar palaksiu savo sriubyte, nes jei jau pradejau, nenoriu mesti, bent kol gerai jaciuosi. Bet kita savaite bandysiu pagal Taure, ir gal taip pakaitaliosiu rezimus. Nes ta sriuba rekomenduojama kas antra savaite.
Manau dar, kad jaunesnems greiciau svoris krenta ne tik del amziaus, bet ir del vaiku. Mazi vaikai dar reikalauja daugiau energijos, lakstymo paskui juos, o manieji tik i bara mane gali nusivesti ir skaniais pietumis pavaisinti. Ir siaip jie mane lepina, nes as juk viena moteris namuose. |Bent kol kas.
O i uzpakali tai man reikia kai kada spirti, nes tai irgi postumis i prieki.
Laukite rytoj mano rezultatu, manau jie bus geri, nes savijauta tokia, kad pilvas prie nugaros prilipo smile.gif
Atsakyti