Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusų ir kitų sukulentų ruduo

QUOTE(Tina* @ 2010 01 03, 13:14)
Be to opunciju vaisiai valgomi. Nesu tikra, bet turbut ir sitos.  smile.gif


valgomi valgomi, ir sitie taip pat
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 01 03, 13:33)
aj, gal tiek to - nerizikuosiu ragauti  irnesakyk.gif  hihihi.gif

Tokių vaisių būna pirkti maximose. Tačiau Lietuvoje jie neskanūs. Šiaip esu skynusi nuo laukinių opuntijų tas uogeles, tai jos skoniu primena arbūzą. Tik aišku reikia atidžiai valgyt, nes pūkeliai ant vaisių labai jau badosi. Tie kurie čia nuotraukose turėtų būti valgomosios opuntijos, tačiau neaišku kiek tręšti, todėl nevalgyčiau.
Atsakyti
QUOTE(Daivike. @ 2010 01 03, 13:00)

O mane pernai labiausiai nudžiugino šis žiedas:wub:

Wau,koks ziedas nuostabus thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2010 01 03, 15:51)
Tokių  vaisių būna pirkti maximose. Tačiau Lietuvoje jie neskanūs. Šiaip esu skynusi nuo laukinių opuntijų tas uogeles, tai jos skoniu primena arbūzą. Tik aišku reikia atidžiai valgyt, nes pūkeliai ant vaisių labai jau badosi.  Tie kurie čia nuotraukose turėtų būti valgomosios opuntijos,  tačiau neaišku kiek tręšti, todėl nevalgyčiau.



as irgi tokia opuncija turiu. Bet labai jau man knietejo tie vaisiai blush2.gif nors ir is maximos, tad savaime aisku,kad pritresti ir pripurksti visko, taciau vistiek neiskentus paragavau lotuliukas.gif blush2.gif nusveiciau su sepetuku tuos spygliukus nuo vaisio, pati vaisiu su soda nusveiciau ir paragavau blush2.gif nelabai tas skonis ten ir buvo doh.gif bet nenumiriau tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
skanus sie vaisiai,bet turbut neatveza tokiu iki Lt,as ispanijoje visada ju prisiskinu,pasaka,tik saldytuve reikia palaikyti juos,kad spygliai ,,apsiramintu,,po to sepeteliu apdorojami,skanu.
Atsakyti
Dabar galvoju - apie kokius spygliukus kalbate? g.gif
Apžiūrėjau darkart nukritusius bumbulus - nėra jokių spygliukų ant jų smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

gal galite pagelbeti? I mano tecio kaktusus isimete kazkoks parazitas ir jis praso paieskoti internete informacijos. Visi kaktusai aplipo tokiais mazais baltais burbuliukais, kaip vatos, tokie pukeliai kakzkokie. Ar imanoma kazka padaryti ir kaip gelbeti? Gaila butu ismesti visa palange kaktusu unsure.gif
Atsakyti
Tie parazitai - miltuotieji skydamariai. Jei kenkėjų ant tėčio kaktusų būtų nedaug galima būtų rankioti su dantų krapštuku ir spiritu tas vietas pavalyti, bet kaip supratau visi palangės gyventojai apsikrėtę tai rankiojimas nepadės. Reikia purkšti ir žemę palieti, nes kenkėjų ir ant šaknų būna, kokiu nors sisteminiu insekticidu pav. Actara. Pirkt būna Senukuose, Žalioj Stotelėl. Nebrangi ir tikrai veiksminga. Tirpalą siūlau gerokai stipresnį pasigamint nei ant pokelio rašo.
Atsakyti
Ziuriu sita ziema tokia rami, nieks siuntimu neorganizuoja. O as taip noreciau kokiu echinopsiu ax.gif http://www.echinopsis-hybriden-ag.de/
Papildyta:
Is cia butu galima ax.gif http://website.lineo....htm#Echinopsis
Atsakyti
o kaip mūsų senasis patikrintas www.cact.cz? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 01 03, 20:05)
Dabar galvoju - apie kokius spygliukus kalbate? g.gif
Apžiūrėjau darkart nukritusius bumbulus - nėra jokių spygliukų ant jų smile.gif



as irgi is pradziu ju nepastebejau, bet patrink ta vaisiu rankose ir pajusi smile.gif jie labai mazi ir sviesus, is arti paziurejus matosi. Atrodo lyg pukeliai.

va net nepatingejau nuotografuoti ax.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2010 01 03, 21:29)
o kaip mūsų senasis patikrintas www.cact.cz?  smile.gif

http://www.cact.cz/rostliny.asp yra kazkas smile.gif
Atsakyti