Sveikos. Prisipirkau šiandien spanguolių ir nežinau. ką su jom daryti. Žinojau, kad valdeny užmerkus išsilaiko labai ilgai, bet šiandien buvau paprotinta, kad laikant vandenyje, jos labai daug naudingų medžiagų praranda. Gal žinot kuri kitų sapnguolyčių saugojimo būdų? Būčiau labai dėkinga, jeigu kuri pasidalintumėt savo patirtimi.
Reikia perplauti, sutrinti (sumalti), sumaišyti su cukrumi, perkošti per marlę, sultis išpilstyti į stiklainius, užsukti ir į šaldyduvą
Vitamino C atsargos žiemai garantuotos Laaaaabai skanu ir vietoj uogienės, o aš, kai peršalu, tai geriu vietoj arbatos : 2 šaukštelius sulčių pilu į puodelį šilto (ne karšto!!!) vandens, įmetu citrinos griežinėlį ir sėkmingai po turputį sveikstu
Jei domina, kiek reikia cukraus, tai pasidomėsiu, nes tikrai nežinau
Dar galima daryti taip: į 3- litrinį stiklainį suberti 1 kg uogų, 1 kg cukraus ir iki stiklainio viršaus pripilti degtinės. Pastatyti tamsiai ir po 2 savaičių jau turėsi spanguolinę
Vitamino C atsargos žiemai garantuotos Laaaaabai skanu ir vietoj uogienės, o aš, kai peršalu, tai geriu vietoj arbatos : 2 šaukštelius sulčių pilu į puodelį šilto (ne karšto!!!) vandens, įmetu citrinos griežinėlį ir sėkmingai po turputį sveikstu
Jei domina, kiek reikia cukraus, tai pasidomėsiu, nes tikrai nežinau
Dar galima daryti taip: į 3- litrinį stiklainį suberti 1 kg uogų, 1 kg cukraus ir iki stiklainio viršaus pripilti degtinės. Pastatyti tamsiai ir po 2 savaičių jau turėsi spanguolinę
Mes tai spanguoles uzsaldome saldiklyje, o kucioms is ju verdame kisieliu, nes net lyginti neina su pirktiniais. Kas naturalu tai naturalu.
Aš už šaldymą visom keturiom, bet kai prisišaldai įvairiausių vasaros gėrybių, tai ne per daugiausiai ir vietos lieka šaldiklyje... Va tada ir galvoji, ką daryt, kad uogos, liktų šviežios, neprarastų savo maistinės vertės.
Čia toks super vitaminų šaltinis - ypač vaikams turėtų patikti :
Spanguoles sumalti su mėsmale,citrinas gerai nuplovus su visa odele irgi sumalti.
Pridėti medaus ir viską išmaišius į stiklainiukus .Laikyti šaldytuve,vaikams duoti kiekvieną dieną po kelis šaukštelius
Spanguoles sumalti su mėsmale,citrinas gerai nuplovus su visa odele irgi sumalti.
Pridėti medaus ir viską išmaišius į stiklainiukus .Laikyti šaldytuve,vaikams duoti kiekvieną dieną po kelis šaukštelius
Gal kas patartu, kaip spanguoles dziovinti--ar tiesiog vienu sluksniu paskleidus kambaryje sudzius? Ar geriau orkaiteje? Kokios reiktu temperaturos ir laiko?
Reiks dziovintu sapanguoliu Kalediniams dziuvesiams
Reiks dziovintu sapanguoliu Kalediniams dziuvesiams
Niekada nemalu spanguoliu. Nuplaunu svariai, nudziovinu, sudedu i indelius plastikinius ir i saldikli. O kai reikia, visad turiu svieziu, kaip tik ka surinktu spanguoliu. Sutrinu, tada is sulciu verdu kisieliu ir siaip visur naudoju, kur tik ju reikia...
Kodel nemalu? Bijau, kad daug vitaminu dings....
Kodel nemalu? Bijau, kad daug vitaminu dings....
As pati tai spanguoles svarias sumalu su blenderiu ir sumaisau su cukrumu (ragauju - turi buti ne rugstu, o geraokai pasaldinta). Sia tyre dedu i stiklainiukus ir laikau saldytuve.
Vaikams galima taip paruosti spanguoles - saldainiukus. Svarias sausas spanguoles sumaisyti su isplanktu kiausinio baltymu, tada spanguoles apvolioti cukraus pudroje. Ir stai prasom - saldainiukai - ir saldu, ir rugstele pakramcius jauciasi.
Vaikams galima taip paruosti spanguoles - saldainiukus. Svarias sausas spanguoles sumaisyti su isplanktu kiausinio baltymu, tada spanguoles apvolioti cukraus pudroje. Ir stai prasom - saldainiukai - ir saldu, ir rugstele pakramcius jauciasi.
Cia receptas suaugusiems imunitetui stiprinti:1 st.spanguoliu,1 st.morku sulciu,1 st.burokeliu sulciu ,2 citrinos supjaustytos(galima be zieveles),500 ml raudono vyno,1/2 st.medaus.Palaikyti sumaisius 2 sav,nukosti,gerti po 2-3 valg.s.1-2 k.d.
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 02 04, 03:48)
Cia receptas suaugusiems imunitetui stiprinti:1 st.spanguoliu,1 st.morku sulciu,1 st.burokeliu sulciu ,2 citrinos supjaustytos(galima be zieveles),500 ml raudono vyno,1/2 st.medaus.Palaikyti sumaisius 2 sav,nukosti,gerti po 2-3 valg.s.1-2 k.d.
o kiek laiko galima ji laikyti pagaminta