Įkraunama...
Įkraunama...

KONIZACIJA

QUOTE(lolita4611 @ 2010 01 18, 19:59)

aciu notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif paskaiciau ir supratau ,kad ASC reikejo,ne taip isgirdau matyt poliklinikoj.Dar karta aciu uz info
Atsakyti
http://medicina.kmu....09/0209-02l.pdf

CIA TAIP PAT INFO YRA NEBLOGOS PASISKAITYKIT 4u.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif jungiuosi ir as i jusu gretas.. jau buvau beveik pamirsusi sia beda, bet va, radau jusu tema ir vel pradejau nerimati del to kas yra, kas gali buti ir t.t... sad.gif man pries 3 men iskonizavo kakleli radus CIN3.. beto, dar ir ZPV 16 turiu sad.gif vienu zodziu baisoka, bet gyd ramina, sako, kad gyvenciau normalu gyvenima ir nesinervinciau. taciau neiseina smile.gif vis pagalvoju, kad ir vel kada nors atsiras tie baisus dalykai pas mane.. o po operacijos dar nedare tyrimu, tik paprasta apziura buvo.
ar is jusu dar yra kas turi tu bloguju zpv tipu?
Atsakyti
o gal gali issamiau papasakoti kaip savijauta po to konizavimo? ar i toleta gali eiti normaliai ar reik istisai guleti lovoj??
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2010 01 18, 10:57)
Tai biopsija daro plona adata ar ne?? maniau biopsija tik kelios sekundes ir viskas?? beje kasd zinote kiek reikia laukti onkocitologinio tepinelio atsakymo???? dariausi gruodzio 30 ax.gif

biopsija gali buti daroma ivairiais budais, man dare el. kilpa, be jokio nuskausminimo, kitoms gali buti daroma ir skalpeliu. 4u.gif tepineli atsakymas apie 2 savaites

QUOTE(rytorasa @ 2010 01 18, 14:34)
Pirmiausia daroma biopsija ir, jeigu atsakymas(po 2 sav.)  rodo pakitimus, tada daroma operacija, vadinama konizacija, kurios metu pašalinami pakitę audiniai. Jeigu pakitimų nėra, konizacija nedaroma.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Rastika @ 2010 01 18, 16:00)
Cin 2. Man 24 metai ir dar negimdžiusi verysad.gif  o planavimas atidėtas iki liepos mėn.  verysad.gif

nepergyvenk, man irgi buvo CIN II, kolkas viskas normaliai, planavimas tesiamas 4u.gif

QUOTE(agnute2555 @ 2010 01 19, 17:10)
ar is jusu dar yra kas turi tu bloguju zpv tipu?

taip, man rastas ZPV 31 tipas 4u.gif

QUOTE(lolita4611 @ 2010 01 19, 17:21)
o gal gali issamiau papasakoti kaip savijauta po to konizavimo? ar i toleta gali eiti normaliai ar reik istisai guleti lovoj??

del tualeto jokios itakos konizacija nedaro 4u.gif rekomenduojama kelias dienas paguleti 4u.gif
Atsakyti

del tualeto jokios itakos konizacija nedaro 4u.gif rekomenduojama kelias dienas paguleti 4u.gif
[/quote]
tai isoperuoja ir gali pati atsigavus po narkozes jau vaiksciot? na iki tuliko nueit ar iki spinteles? o ar skausminga po operacijos? kaip gijimas?
Atsakyti
tikrai paciai imanoma nueiti i tualeta. As asmeniskai po operacijos jokio skausmo nejutau. Namuose pora dienu pagulejau, o po to vaikstinejau. Sioks toks tempimas kartais jauciamas pilvo apacioje, bet tai neskausmas.
Atsakyti
Tai nelabai cia tada yra ir ko bijoti blink.gif ax.gif o kiek mazdaug trunka ta operacija???
Atsakyti
[quote=lolita4611,2010 01 19, 18:03]
[/quote]
tai isoperuoja ir gali pati atsigavus po narkozes jau vaiksciot? na iki tuliko nueit ar iki spinteles? o ar skausminga po operacijos? kaip gijimas?
[/quote]
po nakozes ir operacijos atsikeliau po 2val. Atsipeikejau ir isvariau namo, gali i tualeta vaiksciot, patartina kuo daugiau gulet 4u.gif
o del skausmu, man ta menesi, kai gijo, vartojau dvieju rusiu zvakes, tai budavo kazkokie durimai, kaip tempimai, bet praeidavo 4u.gif

[quote=lolita4611,2010 01 19, 18:24]
Tai nelabai cia tada yra ir ko bijoti blink.gif ax.gif o kiek mazdaug trunka ta operacija???
[/quote]
na, man baimes buvo pilnos kelnes, ne del pacios operacijos, bet tikriausiai del pacio to fakto...
mane operavo apie 30min 4u.gif
Atsakyti
Na man ryt operacija, bet man dar nesiulė darytis ZPV g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 01 19, 21:06)

As zadejau tirtis pries operacija, bet daktare sake nereikia. Ka as zinau. O tas ZPV kiek suprantu neisgydomas, ar klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 01 19, 21:06)

labai linkiu sekmes, viskas bus gerai 4u.gif

QUOTE(nefertite2006 @ 2010 01 19, 21:49)
O tas ZPV kiek suprantu neisgydomas, ar klystu  g.gif

Vėžį sukelia tik tam tikros, jau minėtos viruso rūšys (dažniausiai - 16 ir 18 viruso tipai). Kita vertus, net ir užsikrėtus pavojinguoju ŽPV, imunitetas dažniausiai sunaikina virusą per 1- 2 metus. Tik mažai daliai moterų infekcija vėliau išsivysto į vėžį (gimdos kaklelio; rečiau - makšties, išangės). Ar moteris susirgs vėžiu, sąlygoja tokie dalykai kaip viruso piktybiškumas, patekusio viruso kiekis, imuniteto būklė, bendra organizmo būklė. Vėžio atsiradimą skatina rūkymas, dažnas lytinių partnerių keitimas, ankstyvi lytiniai santykiai, hormoninių kontraceptikų vartojimas, kitų lytiškai plintančių ligų buvimas ir pan.
ZPV arba pats dingsta per 1-2 metus, arba issivysto i vezi negydomas, konizacija - vienas is budu uzkirsti kelia vezio plitimui. 4u.gif labai keista, kad jums jo netyre... man kai tik citologinis parode pakitimus, pirmas dalykas buvo issitirti del ZPV 4u.gif
Atsakyti