Įkraunama...
Įkraunama...

KONIZACIJA

Konizacija - gimdos kaklelio pakitusių audinių pašalinimas iki sveikų, atliekant konuso formos pjuvį.
Jei reikia nustatyti, ar pakitusių ląstelių yra tik gimdos kaklelio paviršiniame sluoksnyje ar ir giliau, gydytojas paima didesnį kūgio (lot. conus) formos audinio mėginį. Ši procedūra vadinama konizacija ar kūgine biopsija. Išpjauti audiniai siunčiami į laboratoriją ištirti. Konizacija gali būti naudojama gydyti ikivėžiniams gimdos kaklelio pokyčiams tuo atveju, kai įmanoma pašalinti visą pažeistą vietą. Ši procedūra reikalauja vietinės arba bendrosios anestezijos ir gali būti atlikta gydytojo kabinete ar ligoninėje.
(Gal kuri moka ikelti cia nuoroda i sena tema?)

Kootwella,kaip tu?Koki tavo rezultatai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo allisa: 09 spalio 2009 - 16:24
sveikinu allisa su superiniais rezultatais ir nauja tema 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
taip bijojau darytis,o kaip atsakymas geras,dabar vel bijau,kad ir kitas butu geras,kazkoks uzburtas ratas doh.gif
Atsakyti
o kada galima tiketis jau rezultatu po konizacijos ?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Nesulaukiau atsakymo temoj apie gimdymą, tai čia paklausiu - gal kuri nors turit patirties...arba gal kas nors gali pasidomėt savo ginių nuomonės?
Klausimas: kaip rekomenduojama gimdyt po konizacijos - natūraliai ar CP? Nes man vasarį buvo daryta konizacija, o dabar esu nestuke.gif ...ir išgirstu įvairių nuomonių... Vieni sako, kad reikia daryti CP, kad vėl neplyštų GK ir neliktų žaizdelių...ir be to, dėl konizacijos, GK gali sunkiai atsidarinėt (arba išvis neatsidarinėt)... Kitų nuomonė - kad galima gimdyt ir natūraliai.. Mano ginė irgi sakė taip: būna, kad gimdo pačios, bet yra rizika, kad GK neatsidarinės arba suplyš... Tai kaip geriau tada daryt???
Iš anksto dėkoju, jei kas nors ką nors patars 4u.gif
Atsakyti
mano gine sake man man kad ir pastoti ir isnesioti ir pati pagimdysiu galesiu g.gif
Atsakyti
Aš manau Ag Vi tai nuspres akušere ginekologe.,prieš pat gimdyma........kuri priims tavo gimdyma....ji ir matys,pjauti ar gimdyti......Iš anksto,tai apspresti manau neimanoma...Man irgi gine sake,kad galimas cezaris gimdymo metu,bet ir visiškai kategoriškai to nepatvirtino,ar nepaneige...Sako buna ivairiai,tiesiog pagal situacija.Kaip ir gydytojai vieni sako Cin 1 pjaunam,kiti ne...Tai čia manau pas kokia gydytoja papulsit ta ir nuspres....Aš jau gimdzius,tai pvz,,,antra kart nenorėčiau lotuliukas.gif mielai rinkčiausi cezari... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(@akytė@ @ 2009 10 14, 18:26)
....Aš jau gimdzius,tai pvz,,,antra kart nenorėčiau  lotuliukas.gif     mielai rinkčiausi cezari... ax.gif

Na, gal tu ir teisi... Aš irgi jau gimdžius, tai ir be konizacijos man tada sunkiai GK atsidarinėjo, ilgai teko kankintis - užtat ir baisu šiek tiek, kad dabar, po konizacijos, gali būti dar sunkiau... Bet juk nenueisi ir nepasakysi - darykit cezarį ir viskas smile.gif . Iš tiesų, jei man kas duotų garantiją, kad gimdant man neplyš GK - tikrai gimdyčiau pati, nes operacija yra operacija...o ir vaikiuką norėčiau iškart prie savęs turėt wub.gif Bet tokių garantijų niekas juk neduos smile.gif O aš labai bijau to, kad plyšus GK vėl gali likti žaizdelių, kurios paskui gali supiktybėti unsure.gif . Užtat ir įdomios būtų kitų merginų patirtys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AgVi: 15 spalio 2009 - 07:32
QUOTE(AgVi @ 2009 10 15, 09:31)
Na, gal tu ir teisi... Aš irgi jau gimdžius, tai ir be konizacijos man tada sunkiai GK atsidarinėjo, ilgai teko kankintis - užtat ir baisu šiek tiek, kad dabar, po konizacijos, gali būti dar sunkiau... Bet juk nenueisi ir nepasakysi - darykit cezarį ir viskas  smile.gif . Iš tiesų, jei man kas duotų garantiją, kad gimdant man neplyš GK - tikrai gimdyčiau pati, nes operacija yra operacija...o ir vaikiuką norėčiau iškart prie savęs turėt  wub.gif  Bet tokių garantijų niekas juk neduos  smile.gif O aš labai bijau to, kad plyšus GK vėl gali likti žaizdelių, kurios paskui gali supiktybėti  unsure.gif . Užtat ir įdomios būtų kitų merginų patirtys  4u.gif

mano patarimas toks,jei isgali tiesiog susitark su gyd.pas kuri noretum gimdyt,pasakyk kas tave neramina,paklausk del cezario.Jau cia ne i tema,bet as gimdziau 2 kart,viena pas ka papuole,tai prarekiau 2 paras su lasalinem,nes neatsidare gk,o anta tariaus is paskutiniuju,ir aciu dievui,man antra gimd.prisimint net ir malonu,o apie pirma baisu ir pagalvos,verkt noris. Tik aciu dievui vk.sveiki
Atsakyti
merginos po tos konizacijos nekraujavau visiskai, o siandien pasirode,nestipriai bet vistiek, ar tai normalu g.gif ?
Atsakyti
po kiek laiko pradejote myletis su vyru po konizacijos..vienos skaiciau pora sav, kitos menesi..gydytojas rekomendavo 5-6 savaites,kad pilnai gytu..vaikeli noriu labai smile.gif
Atsakyti
man gydytoja patare sesias savaites panasiai susilaikyti g.gif
Atsakyti