Įkraunama...
Įkraunama...

Krutantys Afrikos akmenys

QUOTE(oxypoxy @ 2012 01 08, 14:14)
turiu as maziukus nusipirkusi, palaisciau truputi karta, o du is triju nunyko...kaip issaugot treciaji?... tikrai visai nelaistyt net persodinus i didesni vazoniuka?.. unsure.gif

Nuotrauka visai neprošal būtų smile.gif
Atsakyti
Vilniaus Ermitažas atsivežė: Lithops, Frithia, Faucaria, Lapidaria. Viskas po 8.09 Lt. Yra vienas Frithia vazonėlis, kuriame pasisėję du litopsiukai (berods Karasmontana) smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif reikia priminimo: litopus laistyt pradedam, kai išsineria?
Atsakyti
QUOTE(Pūkis=) @ 2012 03 17, 11:07)
Sveikos smile.gif reikia priminimo: litopus laistyt pradedam, kai išsineria?


Šiaip visa info sudėda į pirmą temos puslapį mirksiukas.gif

QUOTE(Elika @ 2009 10 09, 12:48)
Laistymo ciklas :
1. Žiema. Nelaistom. Atminkite, kad litopsų laistymas nuo lapkričio iki kovo yra jų vystymo ciklo sumaišymo priežastis ir augalas gali net numirti. Skirtingai nei kiti sukulentai, litopsai auga visus metus. Su žiemos atėjimu prasideda naujas ciklas: iš pradžių to nesimato - tarp senų lapų vystosi nauji, pasislėpę giliai žemėje. Naudoja jie vandenį iš pernykščių lapų, kurie pamažu prasiskleidžia ir nudžiūsta. Balandžio pabaigoje iš jų lieka tik sausi likučiai. Tai ir yra tas "nerimosi porcesas"- jei besineriantis augalas laistomas, jis ištysta.
Kadangi litopsai neturi ramybės periodo, nereikia jų laikyti žiemą vėsiai. Turi stovėti kambario temperatūroje, bet ne prie radijatorių. Jeigu oras per daug sausas, nauji lapai būna daug mežesni nei senieji.

2. Pavasaris. Pavasaris ateina tada, kai nudžiūna senieji ,,lapai"  biggrin.gif, o tai labai priklauso nuo rūšies. Pradedam laistyti.
Nuo vėlyvo pavasario iki vasaros: normalus laistymas kas 10-15 dienų (priklausomai nuo vazono dydžio) Jie turi gauti maksimum vandens nuo to laiko, kai numeta senus lapus iki tol, kai ruošiasi žydėti.

3. Vasara. Birželio mėn. beveik arba visai neliejame.  Tiktai esant labai karštai vasarai, galima augalėlius truputį palieti (ypač jeigu pradeda raukšlėtis), kad turėtų pakankamą vandens kiekį suformuoti žiedų pumpurus. 

4.Vėlai vasarą ir anksti rudenį, o kartais tiktai gruodį (priklauso nuo augalo rūšies, oro ir sąlygų ant palangės) tarpe tarp lapų pasirodo žiedai. Žydi 3-5 metukų augalai. Žydėjimo periodu augalą laistom. Vandens pilam gausiai, bet tarp liejimų leidžiam žemei išdžiūti. Peržydėjus/ vėlyvą rudenį lieti nustojam.

Tai bendros gairės. Visi ,,metų laikai"/sezonai gali slankioti priklausomai nuo turimų rūšių ir augalų ,,elgesio".




Atsakyti
sveikos...o pas mane nesinėrė...tai kaip tada?
Atsakyti
O pas mane viename vazonike neriasi , bet labai iš lėto, kitame nei krust.
Atsakyti
O as klausima turiu, ar galima juos dabar persodint, ziema paaugo jie pas mane, net virsta i sonus.
Atsakyti

parduodu akmenukus (8) maži dar 4u.gif nemoku,neturiu kada jų auginti, info až smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira* @ 2012 03 17, 14:13)
Šiaip visa info sudėda į pirmą temos puslapį  mirksiukas.gif

Ačiū, tema skaičiau, bet jau senokai, o maniškiai akmenukai auga truputį laukinėm sąlygom, tai ir galvoju ar čia pradėt liet kaip ir reikia, ar pagal save žiūrėt smile.gif

Atsakyti
Litopsus laistom kai nudžiūna senieji lapai.
Žinoma, visada reikia atsižvelgti į aplinkos sąlygas. Jei jie laikomi 10-15 laipsnių temperatūroje natūralioje šviesoje, dabar palaistyti gali ištįsti ar tiesiog supūti. Siūlyčiau laukti šiltesnių, saulėtų orų.
Suaugęs litopsas gali ir iki 2 metų išgyventi be vandens, taigi, skubėti nėra kur mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(~Sandrita~ @ 2012 03 17, 13:22)
sveikos...o  pas mane nesinėrė...tai kaip tada?

Nelaistom, laukiam. Būna, kad nesineria, o kitais metais 'du sluoksnius pakeičia'.

QUOTE(anytė @ 2012 03 17, 19:57)
O as klausima turiu, ar galima juos dabar persodint, ziema paaugo jie pas mane, net virsta i sonus.

Galima. Pats geriausias laikas sodinimui, nes smulkios šaknys yra nudžiūvusios per žiemą, o naujas pradės auginti kai gaus vandens po 1-2 mėnesių.
Tik keista, kad paaugo per žiemą, paprastai nelaistant jų tūris neturėtų didėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(dota @ 2012 03 18, 14:02)
Galima. Pats geriausias laikas sodinimui, nes smulkios šaknys yra nudžiūvusios per žiemą, o naujas pradės auginti kai gaus vandens po 1-2 mėnesių.
Tik keista, kad paaugo per žiemą, paprastai nelaistant jų tūris neturėtų didėti  g.gif

nu maniškiai žymiai padidėjo per žiemą, gal dėl to kad namie gana šilta .

o tai persodinus aš galiu juos palieti?
Atsakyti
schmoll.gif Po persodinimo bent savaitę ar dvi NELAISTOM schmoll.gif . Apskritai mano nuomone dar anksti litopsus laistyti. Skaitykit kas parašyta aukščiau esančioje žinutėje.
Atsakyti