O cia manieji Pleiospilos:)
tik labai jau nevienodai ziema jiems patiko, vienas neisgyveno, vienas nusinere ir isvirto ant sono, o kitas visas 'apsilapaves' (jeigu taip galima pavadinti) tik, matyt, jiem visgi kazko truko, nes rudeni nei vienas neapsiziedavo.
Aš savo nuvirtusį Pleiospilos paramstau akmenukais. Pastebėjau, kad jų koteliai nėra labai tvirti, persodinant saviškiui tik per plauką nenusukau galvos
sveikos, kaip jusu akmenukai laikosi? maniskis jau persodintas ir nebeliejamas, ligtais laikosi neblogai, tiksliau niekas nevyksta klausimas man dar iskilo, o kada pradeti laistyti jau ji?
Aš tai tik balandį pradedu,kai saulės padaugėja
Kada geriausia seti litopsiukus?
Sveikutės
Priimkit mane į savo būrį.
Rodausi savo gražuoliukus:
Papildyta:
Papildyta:
Oi, atsiprašau už dideles foto Vis nemoku tinkamai įkelti
Priimkit mane į savo būrį.
Rodausi savo gražuoliukus:
Papildyta:
Papildyta:
Oi, atsiprašau už dideles foto Vis nemoku tinkamai įkelti
QUOTE(Wilmaw @ 2011 02 21, 12:12)
Kada geriausia seti litopsiukus?
Jei daigykloje po lempom - bet kuriuo metu, jei natūraliai ant saulėtos palangės - apie balandį, kai jau pakankamai saulės būna
Smurfiukas, gražūs augintiniai Tik tas bonsinis vazonėlis nelabai jiems - šaknytėms vietos per mažai, reikėtų aukštesnio, kaip kiti 2 vazonėliai
QUOTE(dota @ 2011 03 12, 22:21)
Tik tas bonsinis vazonėlis nelabai jiems - šaknytėms vietos per mažai, reikėtų aukštesnio, kaip kiti 2 vazonėliai
Kaip gerai, kad atėjau į Jūsų temą, naudingų patarimų gausiu.
Dabar kiek žinau tinkamas metas persodinti? Pries gerą pusmetį gavau mažuosius, jų šaknytės tokios miniatiūrinės buvo, maniau užteks tokio vazonėlio
Šiaip tai jie gyventų ir tokiam vazonėly, bet norint suteikti optimalias sąlygas, reikėtų parinkti aukštesnį (7-10 cm).
O persodinti galima ir dabar. Tik po persodinimo nelaistyk
O persodinti galima ir dabar. Tik po persodinimo nelaistyk
Ačiū už info
O ar galima keletą į vieną vazoną susodinti ar reikia kaip nors derinti pagal rūšis?
O ar galima keletą į vieną vazoną susodinti ar reikia kaip nors derinti pagal rūšis?
Sveikutės
Mano akmenukams ši žiema buvo sunki.. su netektimis.. ir nežinau kas netiko, kas nepatiko.. buvo tose pačiose vietose kaip ir pernai, bet.. ech.. gaila buvo išmesti.. liko tik 5.. ir sėjinukai pernykščiai.. jie dar visai nedidukai ir kai kurie neriasi.. Na, bus matyti, kaip čia jiems seksis..
Papildyta:
I vieną vazoną galima sodinti kelis, bet geriausia, kad tai būtų arba litopsiukai, arba pleiospilos.. Turiu galvoje, kad viename vazonelyje vieni, o kitame kiti, nes jie kiek skiriasi
Mano akmenukams ši žiema buvo sunki.. su netektimis.. ir nežinau kas netiko, kas nepatiko.. buvo tose pačiose vietose kaip ir pernai, bet.. ech.. gaila buvo išmesti.. liko tik 5.. ir sėjinukai pernykščiai.. jie dar visai nedidukai ir kai kurie neriasi.. Na, bus matyti, kaip čia jiems seksis..
Papildyta:
QUOTE(Smurfiukas @ 2011 03 13, 23:46)
Ačiū už info
I vieną vazoną galima sodinti kelis, bet geriausia, kad tai būtų arba litopsiukai, arba pleiospilos.. Turiu galvoje, kad viename vazonelyje vieni, o kitame kiti, nes jie kiek skiriasi
Gaila kai koks visai netikėtai sutęžta Labai jau laukiu vasaros sezono, kai maniškiai kraustysis į balkoną, džiaugsis saulute
Vilniuje Senukuose litopsų padavė - dideli vazonai po 25 Lt. Ermitaže mačiau porą vazonėlių po 3.99 Lt
Vilniuje Senukuose litopsų padavė - dideli vazonai po 25 Lt. Ermitaže mačiau porą vazonėlių po 3.99 Lt