Įkraunama...
Įkraunama...

Laparaskopija ir kt.chirurginiai gydymo būdai

QUOTE(agnieška @ 2005 01 24, 11:18)
Kas tas hydrosalpyngsas? blink.gif


Agnieška, gal Natali moksliškiau paskui paaiškins, bet grubiai tariant tai tokios uždegiminio skyčio sankaupos kiaušintakiuose, kurios infekuoja gimdą, veikia abortuojančiai. Nežinau, kokia statistika, bet esu skaičiusi, kad hydrosalpyngsas - visų, turinčių nepraeinamus kiaušintakius, likimas.
Atsakyti
Gal galėtumėt trumpai pareferuoti apie hydrosalpingso statistiką. Pvz. kiek proc. tenka moterims su nepraeinančiais kiaušintakiais, nes anglų k. nemoku, vok. baigus. per google išmeta tik anglų k. tekstus. Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
Sveikos, aš jau namie biggrin.gif

Dar neskaičiau, ką čia be manęs prirašinėjot, tai gal panos jau pasakojo mano rezultatus, bet pasikartosiu, jei ką smile.gif

Taigi - visų pirma labai džiaugiuosi, kad dariau laparaskopiją, nes ji man pasirodo buvo reikalinga. Ir labai esu dėkinga gyd. Usonienei, kad taip operatyviai ir šauniai viską suorganizavo.

Apie rezultatus išgirdau gerokai apsinešusi, iš karto po operacijos, taigi kažką detaliau matyt sužinosiu vėliau, bet pagrindiniai dalykai: neprireikė šalinti kiaušintakio (dėl to ypatingai džiaugiuosi), maža to jį net rekonstravo dėl ko netgi galima kurį laiką bandyti "išdykauti" natūraliai smile.gif Iš tikrųjų surado hydrosalpingsą, dėl kurio ir norėjau laparaskopijos. Kolkas nežinau, koks ir kur jis buvo, bet aišku, kad ne tokio didumo, kad reikėtų šalinti kiaušintakį, taigi pašalino tik tą patį hydrosalpingsą. Dar rado cistą (nežinau kurioje vietoje), cista atiduota tyrimams, bet gydytoja sakė, kad nepanaši į piktybinę, bet panaši į endometriozės židinį...Na, matyt išaiškės vėliau... Kiek suprantu, abiejų šitų priežasčių jau užtenka, kad negalėčiau pastoti arba įvyktų persileidimas tik pastojus.
Gimdoje nerado nieko kritiško, bet sakė, kad yra smulkių miomų. Jų nešalino, sakė kad kolkas neturėtų niekaip įtakoti nei pastojimo, nei nėštumo. Bet šitoj vietoj aš jau pradėjau lūžinėti ir nebepajėgiau ko nors daugiau iškvosti.

Dabar 3 mėnesius galim bandyti natūraliai (iš karto, be jokių pertraukų kiek supratau). Rekomenduojama net 6 mėnesius, bet man gydytoja siūlo netempti ir po 3 mėnesių, jei nepavyks (hehe biggrin.gif ) pereiti prie IVF. Pasitarsiu su gydytoja gal pasidarysius 3 IUI.

Jaučiuosi puikiai, nors vakar visus vakarinius svečius priiminėjau vemdama biggrin.gif

Labai ačiū Paidukei ir Eglei M., aplankiusioms mane ligoninėje, ir už begales skambučių ir žinučių, kurių sulaukiau wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 03 vasario 2005 - 10:41
Daiva, man labai džiugu dėl Tavęs wub.gif
Atsakyti
labas Daivute
LAbai dziaugiuosi tavo sekme jau dabar kaip duosit su vyriuku tai tikrai pavyks tapti nestuke.gif
Atsakyti
norėjau, Daiva, paklausti, ar negalima buvo šitos operacijos tau padaryti, pvz., prieš 10 metų?
ar buvo indikacijos tokiai operacijai ir anksčiau, ar tik dabar atsirado?
Atsakyti
Man buvo daryta kiaušintakių plastinė operacija 1996 m. berods. Bet nesveiki kiaušintakiai linkę suaugti. Sako kad kartais net gydami po operacijos vėl suauga. Aš tegaliu pasakyti, kad 1996 m. man Klimas padarė fantastišką plastinę kiaušintakių operaciją, nes net dabar kiaušintakis tebėra šiek tiek praeinams. Gyd. Usonienė ir vedėja Santariškių ligoninėje apsistojo ties nuomone, kad pas mane didesnė ne pastojimo, o išnešiojimo problema. Aš pati su tuo sutinku, nes turėjau 3 persileidimus, tik nė vienam gydytojui iki šiol negalėjau įkalti į galvą, kad ieškotų persileidimų priežasties. Usonienė tiki, kad suradus šitą priežastį IVF tikrai man padėtų. Kaip ji sako - svarbiausia gauti gerų embrionų, o tada turėsime ir nėštumą, tik reikia visas priežastis išsiaiškinti ir apeiti.
Įtarimas dėl hydrosalpygso atsirado visai neseniai. Jį įtarė prieš metus Klimas iš gimdos nuotraukos, bet jis norėjo išpjauti vienareikšmiškai kiaušintakius, dėl to iš jo išėjau. Bet ėmiau domėtis hydrosalpyngsu ir sužinojau, kad jis būna beveik pas visas su nepraeinamais kiaušintakiais, o išnešioti su hydrosalpingsu praktiškai neįmanoma, todėl pasakiau ir Usonienei, kad noriu laparaskopijos ir ji pritarė. Histeroskopiją norėjau irgi dėl visko pasidaryti, jei jau daroma narkozė, tuo pačiu...Ir irgi gerai - žinosiu, kad turiu miomų ir galbūt nepražiopsosiu ateityje dar kokios ligos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 03 vasario 2005 - 11:00
Daiva sveika sugrįžus smile.gif . Labai džiugu kad laparoskopija pavyko gerai, kad kiaušintakis yra, ir dar pataisytas smile.gif . Bet kaip gi greitai toji laparoskopija, juk tau vakar ja dare ane? Ir jau siandien namie? O ja daro ciklo pradzioj turbut ane?
Daivute, nepyk už kvailus klausimus, bet jei gali, parašyk : ar labai baisu? ar tikrai narkozė " išjungė" greit ir gerai, ar ką nors jautei per operaciją, ir kiek užtruko tas procesas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liucile @ 2005 02 03, 11:35)
Daiva sveika sugrįžus smile.gif . Labai džiugu kad laparoskopija pavyko gerai, kad kiaušintakis yra, ir dar pataisytas smile.gif . Bet kaip gi greitai toji laparoskopija, juk tau vakar ja dare ane? Ir jau siandien namie? O ja daro ciklo pradzioj turbut ane?
Daivute, nepyk už kvailus klausimus, bet jei gali, parašyk : ar labai baisu? ar tikrai narkozė " išjungė" greit ir gerai, ar ką nors jautei per operaciją, ir kiek užtruko tas procesas? blush2.gif


Vakar į operacinę išvežė 7.30 val. kai atsibudau operacinėje buvo lygiai 10 val.
Baisu man nebuvo, nes ne pirmą kartą operavo. Pojūtis kaip ir visada tas pats keistas - pasako, kad leidžiam vaistus, pradeda sunkėti akių vokai ir atsijungi. Ir visada tas pats jausmas, kad tik ką užsimerkei ir jau žadina - kelkitės, operacija baigta. Taigi aišku kad nei anksčiau kada nors, nei šį kartą nieko nejaučiau. Palaikė dar apie pusvalandį prie operacinės palatoje su visokiais aparatais, bet kadangi labai norėjau miego, tai nelabai ir stebėjau kas ten vyskta, tik mačiau, kad daug žmonių aplinkui ant ratukų guli. Paskui nuvežė į palatą ir vėl tik miegelio norėjau. Visą dieną jaučiausi puikiai, tik apsnūdus, tai ir snaudžiau. Iš karto po operacijos palatoje sulašino 3 butelius kažkokio skysčio. Žiauriai norėjau valgyti
biggrin.gif Puoliau klausinėti, kada pietūs biggrin.gif Bet pasakė, kad iki kitos dienos ne tik valgyti, bet ir gerti negalima sad.gif Nu va dar per miegus pašnekėjau su Usoniene ir nulūžau, o pabudau tik vakare, kai atėjo Eglė M. Na dar tiesa visą dieną tarp sapnų atsakinėjau į skambučius ir žinutes. Jaučiausi labai sąmoninga, bet kai Viltė paskambino vakare antrą kartą, tai sunkiai beprisiminiau apie ką su ja kalbėjau ryte biggrin.gif Nu va, o vakare, jau prie Eglės žiauriai pradėjo skaudėti galvą ir šiek tiek palaksčiau pavemti. Na ir viskas, šiandien jaučiuosi visai gerai, biški apsnūdusi, bet beveik nieko nejaučiu pilve.
Bijoti tikrai nėra ko, na nebent kad randukai liks, o šiaip mano galva laparaskopiją rekomenduočiau visoms planuojančioms IVF.
Na kas dar jums gali būti įdomu - mokėjau tik už narkozę tongue.gif
Atsakyti
pliurpiau vakar su Daiva ir nutariau, kad jei norėsiu daryti IVF, būtinai prieš jį pasidarysiu diagnostinę laparoskopiją. nes jei jau ryžtiesi IVF, tai laparoskopija yra vieni niekai smile.gif
Atsakyti
Aciu Daivute kad atsakei.
Dziaugiuosi kad tau viskas taip sklandziai praejo, ir sveikinu su gerais laparoskopijos rezultatais 4u.gif . Labai linkiu tau pastoti " beisdykaujant naturaliai " smile.gif
Atsakyti
Šaunu smile.gif Psichologiškai būsi tvirtesnė ir viskas seksis geriau ,net ir '' išdykaujant:'' blush2.gif )
Atsakyti