Įkraunama...
Įkraunama...

Laparaskopija ir kt.chirurginiai gydymo būdai

Man laparoskopija dare vasario menesi. Ka galiu pasakyti oeracija ne is maloniuju vien del to, kad narkoze pilna ir po to labai sunku atsigauti. randuku dabar beveik nebesimato. Baisiau po operacijos isgirsti nuosprendi.
Mano daignose-endometrioze 2 stadija. Siaubingai issigandau, dar kai prisiskaiciau apie nevaisinguma tai is viso visa savaite prazliumbiau. Juk man dar tik 22.
Is karto su vyru pradejome planuoti vaikeli, bet deja dar nepastojau, o ir stogelis baigia nuvaziuoti...Labai labai laukiu 2.gif , galvoju apie ji diena ir nakti daznai naktimis pazliumbiu, bet ka padarysi toks gyveimas, nekenciu endometriozes, gal cia irra didziausia problema negaliu su liga susidraugauti ir gyventi ramiai.
Gal kas nors dar panasiai jauciasi?
Atsakyti
QUOTE (sim-a @ 2004 07 20, 13:01)
Sveikutes,

pries kelias dienas radau si labai idomu foruma. Visu pirma noriu palinketi Jums sveikateles, o t.p. uzduoti klausima del laporoskopijos..Kur ja geriausia butu atlikti? planuoju uzsirasyti universitetines Lazdynu greitosios pagalbos klinika laporoskopijai, ar yra tokiu kas ten operavosi, ar nesuklysiu pasirinkdama butent sios ligonines specialistus?

Pagarbiai
Sim-a

Aš ten dariausi ir laparoskopiją ir laporotomiją pas skyriaus vedėją Liną Lenkutytę. Sakė, kad pavyko, bet rezultatų po šių operacijų laukiu jau 5 metus sad.gif
Atsakyti
Viltut,
Manai kad nelabai gerai padare laparoskopija? gal gali ka nors patari?
Atsakyti
Sim-a, noriu ir as tau patarti is savo patirties. Man kazkur pries daugiau kaip metus dare laporoskopija Greitosios pagalbos ligonineje, t.y. Lazdynuose. Dare nuostabi gydytoja Vildaite. Profesionaliai padare, be jokiu komplikaciju: pirmadieni padare apie 11, o treciadieni ryte namie buvau. Labai puiki gydytoja, jeigu dar ji ten dirbtu, tai rekomenduociau tik ja, bet, deja, girdejau, kad ji isejo dirbti i Baltijos Amerikos klinika. Tiesa, ten pas juos buna kazkokia tipo apziura pries guldant - ar tikrai tau verta daryti laporoskopija. Joje dalyvavo Vildaite ir skyriaus vedeja, atrodo Dieniniene - tikra hidra, nors mane ir vaikeliu vadino. Pas ja visai nenoreciau pakliuti. Sekmes.
Atsakyti
Dekoju tau Justut uz info..

Del Dieninienes...zinok butent su ja ir susitariau, pazystu ja jau kokius 8 metus, susipazinau kai buvau 20 metu, turejau bedu del ciklo, pagulde i ligonine, ji man labai, labai padejo tuo metu, ji pirma pasake kad man reikia hormonu, o ne operacijos, kuriai mane siunte apylinkes ginekologe. Bet nepasakosiu visos gyvenimo istorijos, labai jau ilgas pasakojimas gausis, tik noriu ja uztarti ir apginti... Paprastas pavyzdys...Kai pagaliau sulaukiau nestumo, kurio laukiau apie 4 metus, bet, deja, 16 sav. vaisius nerode jokiu gyvybes zenklu, teko daryt operacija antakalnio klinikuose, tai babkes eme visi is eiles...tik duok...zodziu daug pasakoti, bet po 2 menesiu kai visi tiesiog atsikrate manes, Dieniniene ne tik istiese pagalbos ranka, ne tik pagulde mane, kai tuo metu nebuvo ne vienos laisvos vietos ir vedeja visas namo vare...Kai padaviau pinigus berods apie 200 lt uz 4 dienu sanatorini galima sakyt gulejima, pasake, vaikeli, pats dydziausias atlygis man bus tavo sveikas vaikelis, ir grieztai atsisake imti pinigus. tai va, tokia vat istorija..Buvau pries savaite susitart, tai labai maloniai pasitiko, nepamirso ne tik mano ligos istorijos, bet ir pavardes. Bet svarbiausia, tai kiek issiaiskinau, ji gera laparoskopiju specialiste, bet aisku galiu as ir klysti, visi mes zmones , daktarai irgi zmones, visi kartais klysta..
O kodel Justut ji tau nepatiko? gal turi kokiu rimtu argumentu?
Atsakyti
Klimas mane irgi būtent pas Dieninienę siuntė operuotis (na čia ta operacija, kurios aš atsisakiau laugh.gif ), nu bet rekomendavo kaip gerą specialistę...
Atsakyti
Sveikutes, pasuoju pries jusu nuomone apie Dieniniene, nesiginciju. Tiesiog, pries daug metu, kai buvau jauna ir kvaila, buvau pas ja pakliuvusi esant eiliniam gimdos priedu uzdegimui. Tai tiek komplimentu prisiklausiau ir nuosprendziu, kad ausys linko. Trumpai tariant - man buvo pasakyta, kad as niekada neturesiu vaiku ir panasiai. Buvau isleista is ligonines tokiam baisiam stovyje, kad mano gydytoja ilgai mane krapste is tos ligos.
Atsakyti
QUOTE (JustaZ @ 2004 08 03, 07:10)
Trumpai tariant - man buvo pasakyta, kad as niekada neturesiu vaiku ir panasiai. Buvau isleista is ligonines tokiam baisiam stovyje, kad mano gydytoja ilgai mane krapste is tos ligos.

Žinot ką pastebėjau? Jeigu jau gydytojai pasako, kad šakės, vaikų nebus, tai būtinai jie atsiranda. O jei pareiškia, kad viskas gerai, turėtų būti...tai atvirkščiai (čia mano graudus pavyzdys)
Atsakyti
QUOTE (sim-a @ 2004 08 02, 15:55)
Viltut,
Manai kad nelabai gerai padare laparoskopija? gal gali ka nors patari?

Nežinau ką ir besakyti, reikia trumpai papasakoti.
Prieš 5 metus Liną Lenkutytę, kaip ypač gerą specialistę rekomendavo toks docentas Pleskačiauskas, kadang nepastojau jau daug metų ir nesimatė jokių priežasčių. Taigi, susiskambinau su ja, ji labai mielai ir greitai mane paguldė ir padarė laparoskopiją (norėjo nustatyti ar praeinami kiaušintakiai, nes gimdos nuotrauka buvo neaiški, na apskritai išsiaiškinti kokia mano pilvo būklė biggrin.gif ). Daviau (prieš 5 metus) 300 Lt., nes visos tiek davė. Taigi elgėsi labai maloniai. Po laparoskopijos jaučiausi žiauriai prastai, bet manau, kad dėl blogos narkozės (nedaviau kyšio anesteziologei). Rytė atėjo Lenkutytė ir pareiškė, kad kiaušintakiai suaugę su gimda, viskas suaugę, viskas labai blogai. Ką daryti? Man šokas. Lenkutytė pasiūlo laparotomiją t.y. pjauti pilnai pilvą ir bandyti išpjaustinėti. Galvoju, o kodėl to negalėjo padaryti narkozės metu, pyktis baisus, bet pasirodo nebuvo mano parašo prieš operaciją. Taigi siūlau šitą aptarti su gydytoja prieš laparoskopiją, kad nereiktų naujos operacijos. Žodžiu naują operaciją apturėjau po 2 mėnesių. Daviau 400 Lt. (tiek visos davė biggrin.gif ). Sakė, kad pavyko, viskas atsivertė, vėl tipo labai gerai, kaip naujai gimus. Rezultatų laukiu jau 5 metus. Deda, mano problemos tikriausiai ne tik kiaušintakių praeinamume. Gydytoja man pasirodė gera.
Atsakyti
Viltis,kai man darė laparaskopiją ,tai taip pat aptiko ,kad vienas kiaušintakis suaugęs su gimda.Nežinau ,kokia buvo tavo sąauga,bet manajai nieko nedarė.Gydytojas sakė ,kad tokios operacijos Lietuvoj nedaromos dėl neefektyvumo ,nes labai greit vėl atsiranda sąaugos.
Atsakyti
joo...kaip ziuriu operaciju kainos pakankamai aukshtos sad.gif As tai galvoju kokius 400 lt duot, o anestezeologui gal koki 100 lt, bet turbut mazai, reiketu bent 2 k. padidinti operacijos biudzeta sad.gif
O del narkozes, kai Antakalnio moteru klinikoj dare valyma po to nelaimingo nestumo, nespejau su anestezeologu susitart, praplete gimdos kakleli vaistais, bet reakcija buvo zaibiska, nubego vandenys ir kraujas kaip is krano pasipyle, nebuvo kada tartis, bet atsigavau ir pradejau vaiksciuoti praejus 2 val po operacijos, jokiu pykinimu, galvos svaigimu...O po 2 men pakliuvau i GP stabdyti kraujo, tai suleido narkoze 15 min, bet pilnai atsigavau tik po geros savaites, o galvos skausmai ir spaudimo shokinejimas tik po geru 6-8 menesiu susitvarke, GP ligonineje t.p. buvo viskas extra, neturejau laiko tartis sad.gif manau viskas priklauso nuo zmogaus, t.y. gydytojo, jei nera sazines, tai jau niekas nepades smile.gif smile.gif smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1091513801[/mergetime]
O del laparoskopijos tikslo, tai gydytojai mano kad siuo mometu esu sveika, bet man skauda desini sona, skausmus jauciu pastoviai, panashius i tempima, kartais net sunku vaiksciuoti ir vairuoti (skauda ta shona jau labai daug metu, turbut nuo paauglystes, tik dabar tas skausmas pastovus)...apziurejo mane per paskutinius 2 menesius gal kokie 5 specialistai, tik vienas pasake kad skausminga kiauside, Klimas isverte tiesiog "na iznanku" bet sake kad neturi jis prie ko prikibt, zodziu pasake taip, jei vargina skausmai, verta pasidaryt laparoskopija, geriau 6 men femoden, vis tiek skaudejo, o nera jokiu cistu, viskas shvaru,kiausides sumazejo iki normos dydzio, nera jokiu skysciu susikaupusiu, be to pries 3 metus pastojau, pastojimas buvo vietoj, del endometriozes, tai nera jokio tepliojimo nei pries nei po menesiniu, vat ir nezinau ar su tokiais simptomais verta gultis ant operacinio stalo... g.gif
Atsakyti
Ir vistiek manęs neįtikina, kad būtina duoti...Turėjau dvi dideles operacijas ir porą mažesniu - visos su narkozėm, nė per vieną nedaviau nieko anesteziologui. Visas narkozes pernešiau puikiai. Be jokio blato, pažįstamų ir pan. Aš manau, kad čia veikia ir gydytojo sąžinė, profesionalumas, jūsų pačių organizmo ypatumai ir nepykit............jūsų pačių kantrybė.....
Atsakyti