Įkraunama...
Įkraunama...

Laparaskopija ir kt.chirurginiai gydymo būdai

Na, jei jau gali ligonineje viska padaryti, tai manau ner ko pergyventi be reikalo. Ko nespesiu, to nespesiu poliklinikoj. Dar gi be to neaisku ar ta grybeli spesiu issigydyti.
Bet kokiu atveju laparoskopijai jau pasiruosiau moraliskai, belieka tik data pasitikslint.
Atsakyti
Slyvute, aš tokius pat turėjau tyrimus pasidaryti, tai dariausi poliklinikoje, spėjau per 1 dieną. Geriau, kai nuvarai su tyrimais, mažiau laiko trintis ligoninėje reikia darant tyrimus. Nieko nebijok, tik pasiūlyk savo arkozę geresnę nusipirkti, kad nmeprivarytų brudo, man 2 operacija buvo baisi dėl narkozės. Vėmiau net su kraujais, todėl , kai dabar operavausi žaizdelę prigąsdinau, kad labai sunkiai atsigaunu po narkozės, kad vemiu ir pan. Tai šį kartą atsibudau kaip iš saldaus sapno. Buvo viskas fainiai. O visa kita niekai, jokio skausmo nejausi. Nebijok. heart.gif
Atsakyti
Del narkozes
Man pries operacija anesteziologas(labai fainas vyriokas)pasiule nusipirkti paciai,vaistu narkozei,nes yra patobulintu nuo kuriu maziau salutiniu pozymiu,maziau kenkia kepenim,maziau pykina,taigi situ vaistu kaina 1 ampole apie 16-18Lt,o valandai reikia 2,jau buvau pasiryzusi pirkti,bet jis leido pagalvoti iki ryto,nes man reiketu 6 ampoliu(operacija planavo daryti apie 3val,(o dare 3.5)),taigi as pasitariau su vyru,jis jau ir pinigu israse,bet su kitais pacientais kai pakalbejau,niekas sake nepirko,tai ir as nusprendziau nepirkti(pats anesteziologas sake is 10operaciju 2 buna su naujasniais,o 8 senesniais,cia sake komforto reikalas)
Na ir zinot,manes visai nepykino(o gal visgi tu geresniu suleido,idejau i kisene 50Lt,tai gal parupino geresniu)
Atsakyti
O tai kaip ten su tuo narkozes nusipirkimu, tipo susimoketi is anksto (i kisene duoti), nelabai as sitoj vietoj kertu.
Ir dar norejau pasitikslint, kiek Jus visgi mokejot uz visa sita "malonuma"?
Papildyta @ [mergetime]1086192497[/mergetime]
Paiduke, nemaciau tavo atsakymo.
Tai tu is karto, pries operacija susimokejai. Oh, koks gi man sunkus pinigu teikimo procesas, neisivaizduoju kaip tai daroma.
Atsakyti
Oi Slyvute, paims be problemų. Gydytojai daviau 200 lt, o anesteziologui 50 Lt. Tokios stafkės Antakalnio ligoninėje. O narkozės nusipirkti galima iš anksto vaistinėje, aptarus su gydytoja. (nors ir jie turi geeros narkozės wink.gif Tiok reikia paakcentuoti, kad reiktų geresnės, jeigu ką galiu pati nusipirkti. Tai man pačiai nereikėjo. Tiesiog atsižvelgė į mano norus. O kai nieko nesakai, tai ir varo visą brudą. Pinigus gydytojai daviau per apžiūra prieš operaciją, o kitą kartą palatoje. Įdėk į voką ir tiesiai į kišenę gydytojai. Svarbiausia šypsotis ir padėkoti už vargą, nebijok palatoje net esančių žmonių. Jie paims net pati apaksi, kaip lengvai. Anesteziologui kišk į kišenę, kai ateis su tavimi pasikalbėti prieš operaciją, paklausinės kai kurių dalykų.Tai va, labai lengva.
Atsakyti
O as pasikartosiu - gali niekam neduoti ir nuo to niekas nepasikeis. Cia, aisku, mano nuomone.
Atsakyti
Aišku, kad gali neduoti, bet kad ramiau ant dūšios man būtų aš duoti norėdavau pati. Mes patys kalti pacientai, bet jūs įsivaizduokit, kiek tie medikai teuždirba oficialiai. Tai jeigu niekas neduos, tai ir jiems nebus stimulo tobulėti savo darbe. Ne iš gero gyvenimo jie lekia papildomai dirbti privačiuose klinikose, o dar kiek metų mokosi. Neįvertina valstybė, bet žinoma nieko nepadarysi. Toks tas pas mus gyvenimas.
Papildyta @ [mergetime]1086194388[/mergetime]
Turiu vieną labai svarbų klausimą mums visoms. Noriu pakalbėti apie kiaušidžių ir kiaušintakių uždegimus. Niekaip nesuprantu, kaip juos nustato gydytojai. Man pastoviai skauda kairį šoną, kaip išskalidyti abejones, ar nieko blogo nėra. Kartoju, niekada man nekyla tempertūra, o Usonienė sako, jeigu temperatūros neturi, tai ir nėra. Man tai nesąmonė atrodo. O leukocitų kiekis tepinėlyje gali rodyti makšties uždegimą ar kiaušintakių ir kiaušidžių? Va aš jų labai bijo. Makšties uždegimai sąaugų nesudarys, o va šitie, tai jau viskas, pakitimai neišvengiami. Kaip aš juos galėčiau atskirti, kad neparanojinčiau. HELP....
Atsakyti
Vilte, as tiksliai nezinau. Is esmes manyciau, kad gydytojai gali lengviau diagnozuoti tik uminius uzdegimus, kai yra stiprus skausmai, kai yra temperatura, kai yra padidejes leukocitu kiekis (manyciau visgi kraujo tyrime), galbut gali matyti is dalies echoskopiskai (padideje/patine kiausides) - bet nesu del to tikra, gal kazkiek apciuopom jaucia patinimus, nezinau, ka mato per ta savo veidrodeli - gal paburkusia, paraudusia gleivine, kuri signalizuoja apie uzdegima.
Sunkiau manau su letinais uzdegimais - kol neperpjauna, tai nieko ir nemato. Kiek maciau rusu panos raso - atrodo sveikos sveikos, pasidaro net kelis IVF, paskui diagnostine laparaskopija ir isaiskeja, kad pas pilve istisas uzdegimas...
Bet mes nuolat gauname kazkokiu antibiotiku - tai turetu slopinti tuos uzdegimus.

Visa tai bendri spejimai. Pabandysiu paskaitineti internete, ka apie tai raso.
Atsakyti
Tai, vadinasi, tas elementarus tepinėlis nieko nepasako, o aš galvojau, kad ten padidėjęs leukocitų kiekis parodo uždegimą? Nu kaip sužinoti? sad.gif Ką daryti?
Atsakyti
QUOTE (Slyvute @ 2004 06 02, 18:06)
O tai kaip ten su tuo narkozes nusipirkimu, tipo susimoketi is anksto (i kisene duoti), nelabai as sitoj vietoj kertu.
Ir dar norejau pasitikslint, kiek Jus visgi mokejot uz visa sita "malonuma"?
Papildyta @ [mergetime]1086192497[[b]*paiduke rgetime] [/b]
Paiduke, nemaciau tavo atsakymo.
Tai tu is karto, pries operacija susimokejai. Oh, koks gi man sunkus pinigu teikimo procesas, neisivaizduoju kaip tai daroma.

Pas mane tai anesteziologas atejo is vakaro,atnese i palata lapa,kur rekejo pasiskaityti ir pasirasyti,o poto nusivede i kambariuka pasikalbeti,patikrino pulsa,dave vaistuku raminanciu nakciai,papasakojo apie ta naujoviska narkoze ir viskas,tai pries iseidama is kabineto ikisau jam i kisene 50Lt(be jokio voko),jis pasake:galejot ir be to apsieiti.
O gydytojams irgi is vakaro daviau,kazkaip pagalvojau,koks tikslas duoti poto,nebent atsidekojimui,bet as daviau del to,kad man ramiau butu
Atsakyti
Vilte, nu vat del tu uzdegimu ir man labai idomu. Na bandziau issiklausineti Miezenienes. Pirma, ka ji dare tai bande gerai apziureti vizualiai, paskui ranka is vidaus ir is isores ten maige, klausinejo ar skauda ir galiausiai pasidarem bendra tepineli. Kaip supratau padidejes leukocitu kiekis gali reiksti uzdegima (nebutinai maksties), bet kadangi pas mane dar ir grybeli rado, tai taip ir neaisku ar cia del grybelio, ar del kitokio uzdegimo. Kaip suprantu uzdegima salygoja kazkokia infekcija, bakterijos. Todel esant tarkim padidejusiam leukocitu kiekiui ir nesant kitoms bendram tepinelyje nustatomoms bakterijoms, daromas papildomas tyrimas - gimdos kaklelio paselis. Tokiu budu ieskomos infekcijos, del kuriu galetu buti uzdegimas. Na ir kraujo tyrimas turbut visgi kazka parodo, nes kai as su itariamu apendicitu gulejau ligonineje, tai man beperstojo dare kraujo tyrima, kuris rode uzdegima ar infekcija - veliau paaiskejo, kad tai gimdos priedu uzdegimas.
Atsakyti
Vilte, tepinelis rodo uzdegima, bet pas mane tarkim leukocitu padideje gimdos kaklelyje, bet nepadideje gimdoj, taigi vien is to tepinelio negali pasakyti, ar yra kiausintakiu ir kiausidziu uzgedimas, matyt visada ziuri komplekse.
O vat kraujo tyrimas pas mane greiciausiai neiko nerodytu, nes tas leukocitu padidejimas labai lokalus.
Is kiausintakiu ar kiausidziu nepaimsi tepinelio, uztai apie uzdegima gali speti tik is kraujo tyrimo (kuris rodo bet koki didesnu uzdegima organizme, o gydytojui reikia ieskoti, kur tas uzdegimas).
Atsakyti