Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sudomint aštuntoką eiti į mokyklą

Mano sūnus - septintokas. Jeigu galėtų rinktis, tai nesimokytų nieko, o vien tik sėdėtų prie kompiuterio. Bet pas mus nuo pat pirmos klasės galioja taisyklė: kol pamokos nepadarytos arba gaunamas blogas pažymys - jokio kompiuterio. Taisyklė be jokių išimčių. Ir jam, ir ketvirtokei sesei. Nors abu karts nuo karto patikrina tos taisyklės galiojimą. Galbūt ir temos autorė su sūnum galėtų sudaryti kokią nors abiem priimtiną sutartį?
Atsakyti
QUOTE(Deimante_A @ 2005 10 21, 09:30)

Kas dėl autoritetų perėjimo iš tėvų/mokytojų į draugus - nugi būkim biedni, bet teisingi - ar tai ne pačių tėvų kaltė  g.gif

Tu gali būt idealiausia mama ar tėvas, puikiai sutart su vaiku, tačiau vaikui bus tas amžius (12 -15 metų), kai Tu nebūsi jai/ jam pagrindinis autoritetas. Daugiau ar mažiau (jei esi ideali mama) bet tai pajusi.Tai būtinas augimo tarpsnis ir prieš vėją nepapūsi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 10 21, 10:21)
Mano sūnus - septintokas. Jeigu galėtų rinktis, tai nesimokytų nieko, o vien tik sėdėtų prie kompiuterio. Bet pas mus nuo pat pirmos klasės galioja taisyklė: kol pamokos nepadarytos arba gaunamas blogas pažymys - jokio kompiuterio. Taisyklė be jokių išimčių. Ir jam, ir ketvirtokei sesei. Nors abu karts nuo karto patikrina tos taisyklės galiojimą. Galbūt ir temos autorė su sūnum galėtų sudaryti kokią nors abiem priimtiną sutartį?

drinks_cheers.gif Pas mus lygiai tas pats.Su antrokiuku nebuvo jokių problemų dėl to iš pat pradžių, o su septintoke pradžiai buvo kaip ir maištas, bet ... Dabar jokių problemų. Kasdien po valandą prie kompo ir tik tada, kai paruoštos pamokos ir atlikti kiti namų darbai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sparow @ 2005 10 21, 11:16)
Tu gali būt idealiausia mama ar tėvas, puikiai sutart su vaiku, tačiau vaikui bus tas amžius (12 -15 metų), kai Tu nebūsi jai/ jam pagrindinis autoritetas.  Daugiau ar mažiau (jei esi ideali mama) bet tai pajusi.Tai būtinas augimo tarpsnis ir prieš vėją nepapūsi. mirksiukas.gif

akei, nepūsiu prieš vėją tongue.gif o pavyzdį duosiu, draugės berniukas lanko kašę, jam 13 metų ir jau kelinti metai iš eilės autoritetas yra treneris ( ne draugas wink.gif ) - tėvai paprašo paklausinėti, kaip mokslai sekas, ir didžioji komandos dalis stengiasi trenerio pagyrimą išgirsti, vo tep va smile.gif Vaikas nėra aukštaūgis ir dar su savo "unorais", nieks ir netiki, kad bus jis ateity profesionalas, bet laiku tėvai padėjo realizuoti svajones, turi galimybę bendrauti su bendraminčiais. Vien todėl, kad tėtis nėra krepšininkas tikrai nepadaro jį blogesniu tėčiu, o autoritetu išlieka suaugęs žmogus.
Galėčiau ir daugiau pavyzdžių duoti ir ne iš piršto laužtų - turiu tikrai nemažai draugų įvairaus amžiau ir man, kaip nesuinteresuotam asmeniui, pasipasakoja.
Apie minėtus amžiaus tarpsnius žinau, pati sociologijos kursą esu praėjus 4u.gif
Nenoriu pyktis ar rašyti, kad yra taip ir ne kitaip, tik "išsikalbėjau" mirksiukas.gif
Atsakyti
Kai pati augau, mano tėvai man buvo didžiausias autoritetas. Net paauglystėje. Mano mama sugebėjo padaryti taip, kad tarp mūsų visuomet būtų geri, draugiški santykiai. Ji visuomet atvirai su mumis kalbėjo apie viską. Net apie seksą.
Augindama vaikus, stengiuosi sekti jos pavyzdžiu. Nežinau, ar man pavyks.
Atsakyti
aciu mamytes uz gerus patarymus daug patrymu jau ismeginti mes kalbam ir kalbam su sunumi mokytis jis gali kai pasistengia tai labai geri pazymei labai daug diskutuojam apie ateiti kom noretu buti uzauges jis nori mokintis sporto mokykloi o treneris pasake jam kad ten vidurkio uztenka ir 8 tai jis daugiau nesistengia juk as jam sakau kad geresni pazymiai pravers jie nemaiso seip jis geras vaikas tik del tu mokslu ir del mokytoju mes nesutariam jam visi (DEBILAI ) jie ir i mokykla nenori eit jis sako jam uztenka ka jis moka gali jam pasakot ne pasakojus jam atrodo kad jis teisus bet gal isauks is tokio amziaus as tikuosi mirksiukas.gif
Atsakyti
galiu pasakyt, kad noras mokytis labai priklauso nuo mokyklos, ir tiesiogiai -- nuo klases.
pati mokykloj kuri laika mokiausi klaseje, kur mergaites lenktyniavo makiazo ryskumu ir nagu ilgumu, o bernai -- surukytu cigareciu ir isgertu buteliu kiekiu (cia 7-8-okai). mokytis ir gauti geresni pazymi toje klaseje buvo GEDA. Mokytoja uzduoda klausima, o tu teisingai atsakai -- tuoj pat svilpimas ir panieka.
po to performavo klases, ir gabesnius, kulturingesniu seimu vaikus surinko i stipresnes klases. iskart pasikeite atmosfera: geras mokymasis ir desimtukai buvo didelis prestizas.
Atsakyti
Teisybę rašo Dios...Dažnoje klasėje gerai mokytis yra gėda...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2005 10 22, 11:05)
Teisybę rašo Dios...Dažnoje klasėje gerai mokytis yra gėda...

Mano manymu, gali būti gėda jei žmogutis visiškai nepasitiki savimi. O jei bent kiek turi tos savigarbos ir savotiško išdidumo, tai tikrai negėda.
Atsakyti
QUOTE(Rymva @ 2008 08 01, 10:45)
Mano manymu, gali būti gėda jei žmogutis visiškai nepasitiki savimi. O jei bent kiek turi tos savigarbos ir savotiško išdidumo, tai tikrai negėda.

aha unsure.gif o daug to pasitikėjimo savimi galima įgyt, kai diena iš dienos pravardžiuoja ir tyčiojasi?
Atsakyti
Tokiu atveju pasakyciau vaikui, kad mokyloje jis praleis dar kelerius metus, o visas gyvenimas dar pries akis. Tebunie dabar vado cigaretes ir nemoksiskumas, bet garantuoju- po desimties metu tie "mokyklos saunuoliai" bus laaabai atsilike nuo moksliuku-nerukaliu (o merginos dar ir atrodys kur kas geriau, nei prasiruke-nusitusine mokyklos kietuoles). smile.gif

Mokykla baigiau, baisu net pasakyti smile.gif , pries keliolika metu. Musu klasei si taisykle pasitvirtino. smile.gif Klases susitikime buvo graudu ziureti - mokyklos "kietuoliai" taip ir liko tame lygyje, kur juos palikome po 12 klasiu. Mat suaugusiu pasaulyje surukytu cigareciu skaicius ar elementarus bukumas ir neissilavinimas yra tik minusas- nieks nei pinigu uz tai nemoka, nei per peti ploja, deja. smile.gif

Tai ir paklausciau vaiko- nori buti kietas tik likusius kelerius metus mokykloje ar kietas gyvenime apskritai?
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 08 01, 13:36)
Tokiu atveju pasakyciau vaikui, kad mokyloje jis praleis dar kelerius metus, o visas gyvenimas dar pries akis. Tebunie dabar vado cigaretes ir nemoksiskumas, bet garantuoju- po desimties metu tie "mokyklos saunuoliai" bus laaabai atsilike nuo moksliuku-nerukaliu (o merginos dar ir atrodys kur kas geriau, nei prasiruke-nusitusine mokyklos kietuoles).  smile.gif

abejoju ar kuris moksleivis nėra to girdėjęs. bet ankstyvoj paauglystėj tai visos tos kalbos apie universitetus, apie specialybes ir gyvenimo prasmę tai tas pat kaip apie kosmosą ar pomirtinį pasaulį. verysad.gif
Atsakyti