Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sudomint aštuntoką eiti į mokyklą

svekos mamytes norečiau pakalbet kurios turi aštuntokus 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
tegulo pakalba su juo koks gerai atrodanis 12tokos(gal 12toke) veikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Dešimtoje klasėje turėtų atsirasti noras mokytis, ypač, jei mokykloje egzaminai privalomi... Aštuntoje dauguma mokinių tik juokus krečia, hormonų audros tampomi...
Rašau iš patirties.
Atsakyti
QUOTE(vezike @ 2005 10 14, 15:45)
svekos mamytes norečiau pakalbet kurios turi aštuntokus 4u.gif  biggrin.gif

Labas, manoji jau devintokė, bet aštuntą klasę dar atsimenu- kritinis amžius, pats durnumas. Ekskursija su klase pusei mokinių reiškė išgertuves su tūsovke(ten jau mamytėms kiek vaizduotė leidžia). Bet viskas keitėsi butent devintoje, jiems ten kažkaip atplaukia mintis kad reikės egzaminus laikyti, pradeda jiems ruoštis. Galų gale brendimo reikaliukai atima daug energijos. Beje, kas konkrečiai domina?
Atsakyti
aciu kad parasote gal mergaites kitaip ziuri i mokslus o berniukams mano manimu visai nedomina atrodo kad ten mokykloi kosmaras visi ji nervina mokytojai (nukvake) jo pasakymu nera ka veikt ir mokslas kaskaip nebeinasi jau nuo rygsejo blogi pazymei nezinau jei pradesiu saukt tai nezinau ar gerai bus jei spaust pradesiu gal prades nebesidalintis yspudziais dabar nors kalbasi su manim bendraujam prasau kad stenktuos prizada o kas bus nezinau doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vezike @ 2005 10 18, 08:23)
aciu kad parasote gal mergaites kitaip ziuri i mokslus o berniukams mano manimu visai nedomina atrodo kad ten mokykloi kosmaras visi ji nervina mokytojai (nukvake) jo pasakymu nera ka veikt ir mokslas kaskaip nebeinasi jau nuo rygsejo blogi pazymei  nezinau jei pradesiu saukt tai nezinau ar gerai bus jei spaust pradesiu gal prades nebesidalintis yspudziais dabar nors kalbasi su manim bendraujam prasau kad stenktuos prizada o kas bus nezinau  doh.gif  verysad.gif

norėčiau paklausti, o kaip tu pati mokinaisi 8toje klasėje? Apeliuoju į tai, kad tamstos kalboj apstu gramatinių klaidų blink.gif
Atsakyti
Mano panelė - septintokė. Bet pas ją klasėj turbūt nėra nei vieno, kuris laikytų mokytojus normaliais. Uždavė namų darbų- nenormalus, kažko nesuprato(ji pati)- mokytojas debilas. Bandau kalbėt, aiškintis padėtį, bet beprasmiška. Dabar tas amžius, kai jie patys protingiausi ir kalbėk nekalbėjęs, bet esi prie tų nukvakusių, nes esi suaugęs. Va jei jau ką pasakė klasės draugė, tai jau vsio, tikrų tikriausia tiesa. Gerai, kad maniškė dar mokosi normaliai, 9-10. Vienas kitas 8 pasitaiko, bet iš principo skųstis negaliu. Taigi patarimas, kad su vaikinuku pasikalbėtų kas nors, panašaus amžiaus kaip ir jis, tik labiau subrendęs, tikrai vertas dėmesio. Tik va kaip suras tokį. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimante_A @ 2005 10 18, 08:43)
norėčiau paklausti, o kaip tu pati mokinaisi 8toje klasėje? Apeliuoju į tai, kad tamstos kalboj apstu gramatinių klaidų  blink.gif

labutis turbut kad dar eiciau i mokykla nedaryciau klaidu bet bet gaila mokslus baigiau jau senokai tai gal klaidu ir pasitaiko nes kai rasau su klavitura tai neperskaitau ir issiunciu o paskui nepataisysi o kalba eina ne apie mane o apie vaikus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vezike @ 2005 10 21, 07:54)
labutis turbut kad dar eiciau i mokykla nedaryciau klaidu bet bet gaila mokslus baigiau jau senokai tai gal klaidu ir pasitaiko nes kai rasau su klavitura tai neperskaitau ir issiunciu o paskui nepataisysi o kalba eina ne apie mane o apie vaikus 4u.gif

Aš mokiausi labai gerais pažymiais, mano dukra mokosi prastais, tačiau tai netrukdo kartais išgirsti frazę:" ko tu tikiesi? Kokie tėvai- tokie vaikai."
Taigi nesitikėk, kad nepažįstami žmonės teisngai viską įvertintų. Paprasčiausiai tenka atsirinkti kas tinkama sau, per daug kito netyrinėjant.
Atsakyti
QUOTE(vezike @ 2005 10 21, 07:54)

Gal neteisingai supratai, bet įžeisti tikrai nenorėjau. Paprasčiausiai yra lengviausias būdas sudominti paauglius savu pavyzdžiu, bet tos gramatinės klaidos... mąsčiau, jei pati nesimokinai, tai gal suprasi, kodėl sūnus nesimokina ir tikrai pati žinosi kaip jį sudominti (ty iš savos patirties) mirksiukas.gif
Nors turiu tik pirmokėlę, bet dilema, kodėl reikia mokytis ir kokia iš to nauda - ir mūsų kasdienybė. Čia pat ieškom gyvenimiškų pavyzdžių ir laiku duodam pastabą ar atkreipiam dėmesį smile.gif (pvz.: spyriojosi mokintis rašyti. Vieną kartą paklausiau, kaip ji rašys Kalėdų Seniui laišką ir praneš apie savo norus. Daugiau tokio paties pavyzdžio nekartojau ir po kelių savaičių atnešė 5 žodžiais parašytą laišką biggrin.gif - taviškis bernužėlis didesnis, gal pasidomėk kuo gyvena sūnus ir jau tikrai rasi būdu kaip sudominti 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(Deimante_A @ 2005 10 21, 08:47)

Nors turiu tik pirmokėlę, bet dilema, kodėl reikia mokytis ir kokia iš to nauda - ir mūsų kasdienybė. Čia pat ieškom gyvenimiškų pavyzdžių ir laiku duodam pastabą ar atkreipiam dėmesį  smile.gif (pvz.: spyriojosi mokintis rašyti. Vieną kartą paklausiau, kaip ji rašys Kalėdų Seniui laišką ir praneš apie savo norus. Daugiau tokio paties pavyzdžio nekartojau ir po kelių savaičių atnešė 5 žodžiais parašytą laišką  biggrin.gif - taviškis bernužėlis didesnis, gal pasidomėk kuo gyvena sūnus ir jau tikrai rasi būdu kaip sudominti  4u.gif )

Sudominti pirmoką ir aštuntoką - du skirtingi ir nepalyginami dalykai dalykai. tiesiog paauglystėje viskas yra sudėtingiau. kai dukra mokėsi pirmoje klasėje, klausydavo pavyzdzių ir t. t. Tuo laiku tiek mokytojas, tiek tėvai vaikui yra autoritetas. paauglystėje autoritetu tampa draugai. turėsi paauglę dukrą, suprasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sparow @ 2005 10 21, 09:07)
Sudominti pirmoką ir aštuntoką - du skirtingi  ir nepalyginami dalykai dalykai. tiesiog paauglystėje viskas yra sudėtingiau. kai dukra mokėsi pirmoje klasėje, klausydavo pavyzdzių ir t. t. Tuo laiku tiek mokytojas, tiek tėvai vaikui yra autoritetas. paauglystėje autoritetu tampa draugai. turėsi paauglę dukrą, suprasi mirksiukas.gif

hmm, gi pati buvau paauglė ir sesė ( siaubingai pasiutus) irgi buvo paauglė, ir ne džiunglėse gyvenu (draugių/giminaičių vaikai paaugliai) - pabendrauju su įvairaus amžiaus. O vat rasti kelią į vaiko širdį - tik noro ir laiko klausimas mirksiukas.gif
Beje, nors ir metuose moteriškė esu, bet mamos "auklėjimą" iki šiol atsimenu ax.gif Ir kodėl pati geriau mokinaus, o sesė žymiai prasčiau taip pat tėvų klaida - negalima buvo vyresnėlės, kaip pavyzdžiu statyt kiekvieną dieną, bet kokiu klausimu, ją pačią menkinant doh.gif
Kas dėl autoritetų perėjimo iš tėvų/mokytojų į draugus - nugi būkim biedni, bet teisingi - ar tai ne pačių tėvų kaltė g.gif
Atsakyti