Katuti, dar apie Alepo muila .. kadangi man paciai labai idomu..
Yra nuomone, kad jis gaminamas taip, kaip muilas buvo gaminamas senoveje, t.y. labai nesismulkinant su formule. Dedama ryskiai per daug sarmo ir vandens, o po virimo susidares muilas atskiriamas nuo viso kitko druskos tirpalo pagalba. Muilas tiesiog isgriebiamas, o vandens ir sarmo pervirsis lieka. Lieka ir glicerinas.
Taigi taip pagamintas muilas, nors ir labai lygus grazus, netures papildomu alieju (riebalu), ir naturalaus glicerino, kuris taip vertinamas naturaliame muile.
Toks muilas labai tiktu skalbimui ir valymui, bet jis nebutu labai svelnus odai O Alepo muilai, anot atsiliepimu, labai svelnus. Tai net nezinau.... ar teisingas sitas spejimas.
Kaip visada - go figure out
Bet cia turbut atsakymas i kazkieno klausima apie muilu tikima/netikima. Naturalus ranku darbo muilai gali buti labai skirtingi. Kokie aliejai naudoti. Kiek alieju palikta muile. Kokie aliejai palikti. Ar paliktas glicerinas. Kokiu budu muilas gamintas (saltai ar karstai, ar senoviniu budu - verdant). Ar praejo muilas zele stadija... ir t.t. Ir be abejo, kokie priedai naudoti...
Ai, Katuti, dar nu turi pasiziuret
http://www.youtube.c...h?v=RP3B_EqD4Ic
kaip gaminamas Alepo muilas
Bent man tai superinis video As gaminu po vidutiniskai 10 gabaliuku vienu kartu - o cia visas kambarys muilo Ir siaip baisoka, kad jie toj pirmoj stadijoj neikristu i ta kubila Nors ir atsargiai lenda, bet apsaugu tai nerasta
jei bus idomu, dar:
http://www.youtube.c...CboMAvB8Cw&NR=1
http://www.youtube.c...feature=related
(trumpas paaiskinimas, jei prireiks - is pradziu jie ta muila isverda (sitoj vietoj nelabai aisku kiek ko deda); paskui supila su slanga ant grindu ; patikrina, kad aukstis butu kaip paguldyto muilo gabaliuko aukstis; sulygina pavirsiu; kai sukieteja (po 10 val), supjausto kazkokiom tai superinem akeciom ; tada su plaktuku sudeda 'stampus' ir sustato i piramines 5 menesiams).
as ta video esu anksciau macius, bet dabar jis pasidare dar idomesni - po musu diskusijos apie sita muila Taip sakant, igavo veida
Ar galima is aubrey aloe vera zele tepti ant veido kaip drekikli? ar saltesniam sezonui nebus per lengva?
QUOTE(rutuk @ 2009 10 11, 19:35)
As pasigirt uzsukau Vakar padariau metu atradima daugybe kartu ejau pro tokia parduotuve ir buvau uzsukus pora kartu, o vakar uzsukau ir atidziai isiziurejau i asortimenta ir ka jus manot taigi stovi pilnos lentynos Weleda, Faith in Nature ir netgi Elysambre
kokia gi paduotuve?
QUOTE(materiallove @ 2009 10 11, 20:00)
Sveikos,radau stai toki recepta : Pimples:
Three tablespoons of honey and one teaspoon of cinnamon powder paste. Apply this paste on the pimples before sleeping and wash it next morning with warm water. If done daily for two weeks, it removes pimples completely.
Bandysiu daryti tas dvi savaites,jau sedziu su sia kauke. Jei domins rezultatai pranesiu ar tikrai VISI spuogeliai dingo
Three tablespoons of honey and one teaspoon of cinnamon powder paste. Apply this paste on the pimples before sleeping and wash it next morning with warm water. If done daily for two weeks, it removes pimples completely.
Bandysiu daryti tas dvi savaites,jau sedziu su sia kauke. Jei domins rezultatai pranesiu ar tikrai VISI spuogeliai dingo
parasyk
ir man dar primine recepta, kuri turiu, bet niekad nebandziau. sudetingesnis toks. be situ ingridientu dar dervos, eteriniai. daug darbo pasirode
QUOTE(materiallove @ 2009 10 11, 22:21)
Ar galima is aubrey aloe vera zele tepti ant veido kaip drekikli? ar saltesniam sezonui nebus per lengva?
O ir man labai sudomino sis klausimas
QUOTE(Daddygirl @ 2009 10 11, 21:33)
labai man smagu, kad gerai naudojas. as iki kaledu, matyt, vistiek vyksiu i lt, tai pries tai az parasysiu.
vis tik man labai idomu, koks ten muilas gal ne tas nikas Tavo buvo, kai isigijai?
vis tik man labai idomu, koks ten muilas gal ne tas nikas Tavo buvo, kai isigijai?
A , aš buvau kašariukė...
QUOTE(Daddygirl @ 2009 10 11, 22:17)
Ir siaip baisoka, kad jie toj pirmoj stadijoj neikristu i ta kubila Nors ir atsargiai lenda, bet apsaugu tai nerasta
Ai, jei įkristų koks vienas , tai muilo kaulais nesugadinsi
QUOTE(Oksanik @ 2009 10 11, 22:15)
Dar norejau paklausti, man po akim islindo toks ryskus kapiliaras, oda linkus i riebuma, nors dabar
tavo būklėj mažai ea galima vartoti. Manau geriausia būtų, jei tamanu mišinuku su rožių ea pateptum, ar kompresus su ea darytum. Dar gali petražolių stiprų nuovirą bandyti.
Aloe vera vakare ar neinant į šaltą orą tai galima tepti, jei odai užtenka riebumo.
QUOTE(Dailus_kvietkelis @ 2009 10 10, 15:31)
mergaites, is tiesu, nepamirskite informuoti apie pelargoniju projekta.
na, aš pelargonijų projektą hormonų balansavimui naudoju, ne krūtinės stangrinimui Pasiremdama Palominos patirtimi, pradėjau juo tepti ne tik pažastis, bet ir daugiau dirbti su veidu. Savaitgalį nepagailėjau žaliojo molio, prisimaišiau jo su gintaro milteliais, hamamelių hidrolatu ir prilašinau pelargonijos EA. Nežinau, kas veikia - gintarai ar pelargonijos, ar abu kartu, bet tai, kad turėjo potencialo augti ne vietoj ir tinti (PMS kaip ne kaip), buvo nugesinta ir pastatyta į vietą
žiūriu, kad ta mano pelargonija, taip intensyviai visur ją pilstant, tirpsta tiesiog akyse Bet aš labai patenkinta jos poveikiu, rodos, ir visokie PMS praeina lengviau, ir odai akivaizdžiai gelbsti
QUOTE(Monica @ 2009 10 10, 17:11)
Katuti, o tu tik sviestm ir kakavą dedi?skystų al. nededi?As dar jojobos dėjau.
dedu Tik norėjau pasakyti, kad mano paminėtieji ir kietumo, ir riebumo man pakankamai duoda
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 10 10, 17:29)
Taip pat dar pirmą kartą išmėginau Cieal d'Azur šampūną normaliems plaukams, kaaaip patiko....
teks pirkti
QUOTE(Rasma @ 2009 10 11, 13:43)
O kas per 'pelargonijų projektas' čia prasiautė? gal kas trumpai išduos?
jis dvigubas - krūtinės stangrinimui ir hormonų balansavimui
QUOTE(Daddygirl @ 2009 10 11, 21:17)
Katuti, dar apie Alepo muila ..
Toks muilas labai tiktu skalbimui ir valymui, bet jis nebutu labai svelnus odai O Alepo muilai, anot atsiliepimu, labai svelnus.
Toks muilas labai tiktu skalbimui ir valymui, bet jis nebutu labai svelnus odai O Alepo muilai, anot atsiliepimu, labai svelnus.
oho, na ir padirbėjai Žinok, tikrai jis labai švelnus - tikriausiai pats švelniausias iš kada nors laikytų rankose Aišku, nežinau, kaip kiti jų muilai, bet šitas 40 proc. tai superinis Ir be galo taupus net man, kuri tokias priemones milžiniškais kiekiais naudoja
būtinai pasižiūrėsiu, ačiū už nuorodas
QUOTE(Odora @ 2009 10 12, 09:57)
tas 40% muiliukas fainas bet apie 40lt nemokesiu as uz ji
reiks laukti akcijų-atrakcijų arba ieškoti kitų tiekimo šaltinių
QUOTE(katutis @ 2009 10 12, 11:07)
reiks laukti akcijų-atrakcijų arba ieškoti kitų tiekimo šaltinių
Manau sulauksime, nes pastaruoju metu Nimfal'yje jos tikrai dažnos
Aišku Daddygirl muiliuką būtų beprotiškai smagu išbandyti Tikiuosi tolimoje ateityje, gal pasiseks ir man gauti mažą gabalėlį, kai siųs kuriai nors vilnietei
QUOTE(ernesin @ 2009 10 12, 10:25)
Aišku Daddygirl muiliuką būtų beprotiškai smagu išbandyti
man irgi Super jie atrodo, kiek darbo ir meilės į juos įdėta