O as vaziavau i klinikas gimdyti prisiklausiusi apie ju nuostabias palatas ir apie tai, kad klinikos - naujagimiui labai palanki ligonine, kurioje gydytojos netgi pamoko naujai iskeptas mamytes zindyti ir yra visom keturiom "uz" maitinima krutimi.
Sutinku, kad palatos, gimdyklos ir gimdymo skyrius bei jo gydytojai nenuvyle, bet turejau kitokiu problemu. Iskart po gimdymo musu kudikeli isnese ir ji pamaciau tik po 1,5 val - jam teko pagulet inkubatoriuj, nes, pasak gydytoju, "turejo neisnesiotuko pozymiu", nors ir gime laiku. Po tos 1,5 val ji pirma karta pamaitinusi vel palikau inkubatoriuj, o kai atejau maitinti antra karta, jis neeme kruties ir negana to, atpyle misinuku. Tada puoliau naujagimiu skyriuj dirbancia gydytoja ar sesele net nzn - ir ji pareiske, kad "mes kartais damaitinam naujagimius, kai mamoms truksta pienuko", idomiausia, kad man to pieno netruko! Tada pasisaipydama idave man taurele ir liepe parodyt, ar tikrai to pieno turiu. Kai nutraukiau daugiau nei puse taureles priespienio, jos tonas pasikeite ir ponia sutiko, kad ateiciau pati maitint kas 3 valandas. Buvau apsalus! Negana to, isgirdau ir tokiu prikolu kaip: "ar cia pirmas jusu vaikas? ar jus zinot, ka su juo daryti?" mazdaug, jau geriau palik ta vaika su mumis inkubatoriuj, mes sersim ji misinukais ir atiduosim, kai reikes vaziuot namo. Dabar labai gailiuosi, kad is nuovargio po 16 val trukusio gimdymo neturejau jegu su jom visom gincytis...
O zinot, kad buvo juokingiausia? Ogi kai iseinant is kliniku gavau lankstinuka "KMUK - naujagimiui palanki ligonine", skatiname mamas pacias kuo ilgiau zindyti, patariame visais su zindymu susijusiais klausimais...
QUOTE(chiaushkute @ 2010 01 05, 15:04)
O as vaziavau i klinikas gimdyti prisiklausiusi apie ju nuostabias palatas ir apie tai, kad klinikos - naujagimiui labai palanki ligonine, kurioje gydytojos netgi pamoko naujai iskeptas mamytes zindyti ir yra visom keturiom "uz" maitinima krutimi.
Sutinku, kad palatos, gimdyklos ir gimdymo skyrius bei jo gydytojai nenuvyle, bet turejau kitokiu problemu. Iskart po gimdymo musu kudikeli isnese ir ji pamaciau tik po 1,5 val - jam teko pagulet inkubatoriuj, nes, pasak gydytoju, "turejo neisnesiotuko pozymiu", nors ir gime laiku. Po tos 1,5 val ji pirma karta pamaitinusi vel palikau inkubatoriuj, o kai atejau maitinti antra karta, jis neeme kruties ir negana to, atpyle misinuku. Tada puoliau naujagimiu skyriuj dirbancia gydytoja ar sesele net nzn - ir ji pareiske, kad "mes kartais damaitinam naujagimius, kai mamoms truksta pienuko", idomiausia, kad man to pieno netruko! Tada pasisaipydama idave man taurele ir liepe parodyt, ar tikrai to pieno turiu. Kai nutraukiau daugiau nei puse taureles priespienio, jos tonas pasikeite ir ponia sutiko, kad ateiciau pati maitint kas 3 valandas. Buvau apsalus! Negana to, isgirdau ir tokiu prikolu kaip: "ar cia pirmas jusu vaikas? ar jus zinot, ka su juo daryti?" mazdaug, jau geriau palik ta vaika su mumis inkubatoriuj, mes sersim ji misinukais ir atiduosim, kai reikes vaziuot namo. Dabar labai gailiuosi, kad is nuovargio po 16 val trukusio gimdymo neturejau jegu su jom visom gincytis...
O zinot, kad buvo juokingiausia? Ogi kai iseinant is kliniku gavau lankstinuka "KMUK - naujagimiui palanki ligonine", skatiname mamas pacias kuo ilgiau zindyti, patariame visais su zindymu susijusiais klausimais...
Tikrai keista,kad taip nutiko.Nes spalio pačioj pabaigoj teko gulėt,tikrai buvau susidariusi nuomonę,kad ten žindymas ir kitoks natūralizmas - ima pirmą vietą.Pasirodo gali būti ir kitaip .
čia gal koks personalas papuola. Aš pati neplanavau klinikose gimdyti, bet gavosi kitaip. ir tikrai nesigailiu, kad čia teko gimdyti, antrą kartą važiuočiau čia ir net negalvočiau kitur. su niekuo nebuvau susitarus. gimdymas buvo sunkus, bet dėl super malonios ir šiltos akušerės kuo geriausi prisiminimai.
o vaiko gimusio man niekur neišnešė, toj pačioj gimdykloj apžiūrėjo, apvalė ir padėjo ant pilvo. čia gal tokia gimdykla papuolė. personalas nuostabus, pastoviai domėjosi, kaip sekasi, žiūrėjo ar gerai sekasi maitint, ar užtenka pieno. ėjo ir ėjo į palatą. dėl geltos teko inkubatoriuj pabūti, bet jį į palatą atvežė, kad vaikutis būtų šalia ir bet kada galėčiau pamaitinti.
o vaiko gimusio man niekur neišnešė, toj pačioj gimdykloj apžiūrėjo, apvalė ir padėjo ant pilvo. čia gal tokia gimdykla papuolė. personalas nuostabus, pastoviai domėjosi, kaip sekasi, žiūrėjo ar gerai sekasi maitint, ar užtenka pieno. ėjo ir ėjo į palatą. dėl geltos teko inkubatoriuj pabūti, bet jį į palatą atvežė, kad vaikutis būtų šalia ir bet kada galėčiau pamaitinti.
Kai gimdžiau prieš beveik septynis metus, tai su maitinimus viskas buvo gerai. Ką tik gimusį mažylį apžiūrėjo ir padėjo man ant krūtinės kol mane siuvo. Kai reikėjo maitinti, tai tikrai atėjo ir paaiškino kaip tai daryti, nes tai buvo pirmas vaikelis. Nors pirmą naktelę dukrytė nebuvo visą laiką šalia, bet sesutė atveždavo mergytę pamaitinti. Labai dėl to džiaugiuosi. O mano palatos kaimynė buvo po cezario pjūvio ir ji nelabai turėjo kuo maitinti savo mažylį. Leliukas nuolat verkė, bet niekas nekišo jokių mišinukais. Kai įsitikino, kad mama tikrai neturi pieno, tai tik tada pamaitino lėlytę mišinuku. Tikiuosi ir šį kartą nebus kitaip.
Sveikos, niekur neradau temoje , kad būtų parašyta, ką reikia vežtis į Klinikas, važiuojant gimdyti.
Ruošiausi gimdyti Mažylyje, bet teks važiuoti į Klinikas.
Norėjau paklausti, ar reikia vežtis savo naktinius, chalatą, rankšluostį ir vaikučiui rūbelius?
O gal tik reikia vaikučiui - kojinytės ir sauskelnės.
Būsiu dėkinga, jei kas nors atsakys, ko reikia iš daiktų važiuojant gimdyti į Klinikas
Norėjau paklausti, ar reikia vežtis savo naktinius, chalatą, rankšluostį ir vaikučiui rūbelius?
Būsiu dėkinga, jei kas nors atsakys, ko reikia iš daiktų važiuojant gimdyti į Klinikas
QUOTE(Kirkė @ 2010 01 06, 16:15)
Sveikos, niekur neradau temoje , kad būtų parašyta, ką reikia vežtis į Klinikas, važiuojant gimdyti.
As irgi ruosiausi gimdyt Mazylyje,bet teko vaziuot i Klinikas ir tikrai nesigailiu , rektu dar karta rinkciaus Klinikas
Chalata, naktinius, pizama duoda, ranksluosti reik pasiimt, del tapkiu tai tiksliai nezinau as savo veziausi, vaikuciui reikia kojinyciu ir sauskelniu, jeigu nori gali pasiimti ir rubelius, bet siaip jie duoda, kai ja renge gimdykloje paklause kaip noriu ar ju ar savo, vyrui tik tapkiu reikia, jeigu neturi duoda tokius celofanus ant batu
QUOTE(Kirkė @ 2010 01 06, 15:15)
Jeigu ne paslaptis,kodėl tau reikės gimdyti Kauno klinikose?Kada tau terminas?
Mat man irgi panaši situacija. Ruošiausi gimdyti Šiauliuose,bet tyrimai nėra geri,bijau rizikuoti.Tuo labiau,kad spalio pabaigoje gulėjau dėl nėštuminio debeto,kortelėje yra įrašas "rekomenduojama gimdyti Kaune".Tik turiu vieną neramumą - kada važiuoti?
Nesu su jokiu gydytoju susitarus,kad pas kažką konkrečiai gimdysiu.
Šiandien pasiskambinau į Akušerijos skyrių,sakė atvažiuoti ant termino į priimamąjį.
Kitą savaitę planuočiau važiuoti...
O atsivežti reikia visko įprastai - reikalingų daiktų sau.Sako labai praverčia vanduo, lūpoms vazelinas,guminės tapkės.O leliukui pirmiausia reikia vilnonių kojinyčių, kepurytės,sauskelnių.
Dar žinau,kad Kauno klinikose reikia turėti savų rūbelių leliukui perrengti.
Papildyta:
QUOTE(undinele72 @ 2010 01 01, 12:37)
Labai patenkinta,ir patikima ir saugu gimdyti klinikose,o jeigu susitarus su gydytoja ir dar mokama palata fantastika,nereikia nei uzsienio,kuo graziausi prisiminimai,nepalyginsi kai gimdziau pries 14 metu
Gal iš jūsų yra tokių,kurios gimdė nesitarusios su gydytoju?
Kokia priežiūra tada?
Nes žadu važiuoti nesitarus,o paskui atsidėkoti gimdymą priėmusiai gydytojai .
QUOTE(ingusiia @ 2010 01 06, 16:42)
As irgi ruosiausi gimdyt Mazylyje,bet teko vaziuot i Klinikas ir tikrai nesigailiu , rektu dar karta rinkciaus Klinikas
Chalata, naktinius, pizama duoda, ranksluosti reik pasiimt, del tapkiu tai tiksliai nezinau as savo veziausi, vaikuciui reikia kojinyciu ir sauskelniu, jeigu nori gali pasiimti ir rubelius, bet siaip jie duoda, kai ja renge gimdykloje paklause kaip noriu ar ju ar savo, vyrui tik tapkiu reikia, jeigu neturi duoda tokius celofanus ant batu
Ačiū už atsakymą Dabar bus aiškiau, ką pasiimti.
QUOTE(vyšnelė @ 2010 01 06, 16:54)
Jeigu ne paslaptis,kodėl tau reikės gimdyti Kauno klinikose?Kada tau terminas?
Mat man irgi panaši situacija. Ruošiausi gimdyti Šiauliuose,bet tyrimai nėra geri,bijau rizikuoti.Tuo labiau,kad spalio pabaigoje gulėjau dėl nėštuminio debeto,kortelėje yra įrašas "rekomenduojama gimdyti Kaune".Tik turiu vieną neramumą - kada važiuoti?
Šiandien pasiskambinau į Akušerijos skyrių,sakė atvažiuoti ant termino į priimamąjį.
Papildyta:
Kokia priežiūra tada?
Papildyta:
Kokia priežiūra tada?
Jokia paslaptis - vaikučiui , sulaukus 1 dienos, reikės atlikti šiokį tokį tyrimą, o jį daro tik Klinikose ir II-oje ligoninėje (bet tik ketvirtadieniais). Todėl ir teks važiuoti gimdyti į Klinikas. Aš, kaip ir tu, važiuosiu nesitarusi, lydės MB. Tikiuosi, jis viskuo ir pasirūpins, kas susiję su gimdymu ir priežiūra. Sakė, elgis pagal situaciją: jei reikės - atsidėkos, jei reikės - "pašokdins".
QUOTE(Renacio @ 2010 01 06, 20:04)
aš buvau nesitarus ir priežiūra puiki. man nieko netrūko.
O kokioj palatoj buvai po gimdymo?
Keliese yra gulima palatose po gimdymo?
Kaip dėl vyro?Ar jis dalyvavo gimdyme?Kur jis apsistojo po gimdymo?
Gal ką nors žinot dėl tų viešbučiukų,esančių šalia klinikų?Ar labai ten brangu apsistoti?
Dar noriu paklausti dėl epidūro.
Girdėjau Kmuk rekomenduoja iš karto nusipirkti epidūro rinkinius,ar tiesa?
Kažin,ar tiesa,kad gydytojai kmuk nelinkę gimdyvėms duoti epidūrą?
QUOTE(vyšnelė @ 2010 01 06, 21:54)
O kokioj palatoj buvai po gimdymo?
Gal ką nors žinot dėl tų viešbučiukų,esančių šalia klinikų?Ar labai ten brangu apsistoti?
Nu palatos su tarimusi su gydytoju neturi nieko bendra, arba imi mokama, arba ne, as gulejau abejose, nes teko palaukti kol atsilaisvins mokama, tai ta nemokama dviviete buvo ir labai nieko, o jeigu galvoji apie viesbuti vyrui tai jau geriau mokama palata pasiimti-kainuoja para simtas litu, yra kur ir vyrui miegoti (isilanksto toks fotelis ir gaunas kaip viengule lova) ir telikas, saldytuvas, dusas.
Bet jeigu noresi mokama tai tik atvaziavus sakyk, tada jei ner laisvu i eile uzraso
epiduro rinkini jeigu diena vyras nueina ir nuperka, jei nakti duoda paskui atperki, kainuoja apie 30lt.
Nezinau as ten ju polinkiu bet jeigu kaklelis ne perdaug atsidares ar nera kitu medicininiu indikacju ir tu nori tai privalo duoti ir duoda
QUOTE(Renacio @ 2010 01 06, 20:04)
aš buvau nesitarus ir priežiūra puiki. man nieko netrūko.
gimdziau pries dvejus su puse metu, tikrai neteko nusivilt:) beje, klinikos pagimdziau visus tris savo vaikus, ir ne viena karta nenusivyliau nei personalu, nei ju darbu
tai kaip istikruju yra
kiek kainuoja tas epiduras ? nes vienos raso kad jis kainuoja kitos raso kad nekainuoja niekas ... gal tiesiog moka tos kurios soc. nedraustos? gal tos mamytes kurios sodra draudzia moket nereikia
kiek kainuoja tas epiduras ? nes vienos raso kad jis kainuoja kitos raso kad nekainuoja niekas ... gal tiesiog moka tos kurios soc. nedraustos? gal tos mamytes kurios sodra draudzia moket nereikia