Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Kauno Klinikose

Norėjau paklausti gimdžiusių KMUK. Jei gimdymas ne priešlaikinis, natūralus, kažkokių komplikacijų neiškyla, kokios procedūros tuoj po gimimo atliekamos su leliuku (turiu omeny - gleivių siurbimas iš kvėpavimo takų, vitamino K suleidimas, lašinimas į akis, prausimas)? Ar iškart padeda ant krūtinės, ar pirmiausia nuneša pasvert, gydytoja apžiūri ir tik paskui atiduoda?

Atsakyti
Visu pirma pirmomis minutemis po gimdymo dar nelabai susigaudai kurioj planetoj esi ir ka cia veiki, na bent jau man taip buvo 4u.gif vaikeli kai padejo ant krutines tuomet atsipeikejau, buvo labai gera, jis pirma karta pradejo zysti wub.gif lygtai po to ji paeme pasverti, ir visa kita padaryti ko nemaciau, kad svere atsimenu, nes sesute akuserei diktavo duomenis garsiai, bet kad as kazka matyciau, ar sekciau kiekviena ju judesi tikrai ne schmoll.gif tuo metu mane siuvo doh.gif gydytojos ir sesutes tikrai zino ka daro ir ka reikia daryti, todel nesigilinkite i proceduras, jas atliks ir visas kokios bus butinos, nuostabiausia yra pirma karta priglausti savo mazaji stebukla prie krutines wub.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2010 08 06, 18:32)
Norėjau paklausti gimdžiusių KMUK. Jei gimdymas ne priešlaikinis, natūralus, kažkokių komplikacijų neiškyla, kokios procedūros tuoj po gimimo atliekamos su leliuku (turiu omeny - gleivių siurbimas iš kvėpavimo takų, vitamino K suleidimas, lašinimas į akis, prausimas)? Ar iškart padeda ant krūtinės, ar pirmiausia nuneša pasvert, gydytoja apžiūri ir tik paskui atiduoda?

Man abu kartus darė cezarį, tai kai ištraukia leliuką, paima, apvalo, suvysto ir uždeda ant krūtinės, minutėlę pasidžiaugi ir tada neša į naujagimių skyrių, kur pasveria, pamatuoja, ką daugiau daro, nežinau blush2.gif
Atsakyti
Kai gimė dukrytė ją apvalė ir iškart uždėjo man ant krūtinės smile.gif Gydytoja pasakė, kad dvi valandas ji taip gulės smile.gif Lygiai po dviejų valandų atėjo naujagimių gydytoja ir sesutė. Davė pasirašyt lapelį, kad sutinkam, jog suleistų K vitaminą ir dar dėl kažko - nebepamenu blush2.gif Tada paėmė vaikutį, pasvėrė, pamatavo ir t.t. Visas procedūras atliko kitoj gimdyklos pusėj, vyras galėjo viską matyti smile.gif Po to jau keliavom tiesiai į palatą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indare: 07 rugpjūčio 2010 - 08:29
as gimdziau klinikose, buvau susitarusi su gydytoju, bet gimdymas vyko labai greitai ir 5 val. ryto, tai kol jis atvaziavo as jau suneli supau..va tau ir susitarimas...
Atsakyti
Kaip supratau naktinius gimdymui duoda. O uzpakaliuka leliui plovėt vandenuku ar įsimesti ir servetėlių drėgnų?
Atsakyti
Sveikos,

Kada ir kur ta vienviete palata galima issipirkti? Ar atvykus paprasyti registraturoje?

QUOTE(Eddie_1 @ 2010 07 27, 20:03)
Pries gimdyma taip pat rinkome info apie ivairius gimdymo namus. Ne kiek nesigailiu, kad pasirinkom kauno klinikas. viskas ten ok. Buvom pasieme vienviete palata, kurioje nieko daugiau nebuvo, galejome joje gyventi visi trys, mama, tetis ir mazylis. Tai kainuoja extra, bet verta smile.gif

Atsakyti
QUOTE(spuuurga @ 2010 08 10, 10:52)
Sveikos,

Kada ir kur ta vienviete palata galima issipirkti? Ar atvykus paprasyti registraturoje?

Deja, jei nera vietu, tai niekaip neissipirksit...nebent i eile gali irasyti, ir jei kita diena atsilaisvintu - perkels. O pasakyti reikia akuserei, kai tik atveza i gimdykla. Nebent jums darytu planini cezari ir zinote data is anksto ax.gif
Papildyta:

Pirmiausia leliuka siek tiek apvale ir is karto padejo ant krutines. Kaip minejo Indare, taip ant krutines prabuvo dvi valandas. Maitinau, reikejo glostyt nugaryte, kad nemiegotu :-) Per ta laika uzgime placenta, mane "aptvarke", paliko ramiai guleti. Po dvieju valandu atejo gydytoja, kuri leliuka pasvere, ismatavo ir t.t... Del atsiurbimo - dabar jau neatsiurbineja, palieka naturaliai issivalyti
Papildyta:
Rinkausi tarp KMUK ir P.Mazylio GN. Pries vaziuojant pasiskambinau i Mazylio GN, bet pasake, kad visos gimdyklos uzimtos, negali priimti. Tai taip isejo, kad vaziavau i KMUK. Tikrai nesigailiu! Akuseres nerealios! Galima sakyti, gimdziau pas akusere. Kadangi gimdymas vyko sklandziai, tai gydytojas tik atejo, paziurejo kelias minutes ir isejo doh.gif: Negavau mokamos palatos, bet del to prieziura tikrai nebuvo prastesne - budincios akuseres labai malonios, supratingos. Daznai uzeidavo paziureti. Palata nors ir dviviete, nemokama, bet su saldytuvu, televizorium, balkonu, lovos patogios medines. WC netoli, skyriuje yra net 3san.mazgai su WC ir dusais.
Atsakyti
QUOTE(spuuurga @ 2010 08 10, 11:52)
Sveikos,

mes akuseres paprasem ir ji i eile mus uzrase, ir mums pasiseke thumbup.gif siaip manau pasiseke dar ir del to, kad pirmadieni gimdem, nes po savaitgalio atsilaisvino palatu, ir kai as gimdziau, dar ir daugiau laisvu buvo.
O mano leliuka tai ne iskart uzdejo ant krutines, nes vandenukai zali buvo, tai pirmiausia ji apziurejo naujagimiu sesutes, ir uz keliu minuciu jau turejau knerkianti mazyli ant krutines, ir taip dvi valandas ji maitinau, man tuo metu susiuvo nediduka plysima ir isvale ten viska rolleyes.gif Mes pagal Apgar skale gavom 9 balus, pamirsau daktares paklaust kodel, bet jauciu del leliuko spalvos, nes ne rozinis buvo del vandenuku blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Mistake @ 2010 08 10, 11:16)
Kaip supratau naktinius gimdymui duoda. O uzpakaliuka leliui plovėt vandenuku ar įsimesti ir servetėlių drėgnų?

siaip tai bent jau mokamoje palatoje netoli vystymo stalo yra kriaukle, tai as nuo pirmu minuciu kai juodai pakakojo emiau plauti. Serveteliu dregnu buvau isimetus, bet neprireike, o be to, ligonineje gausi visokiu dovaneliu is Jonsons, is Pampers, tai jie dovanos ir slapiu serveteliu thumbup.gif Siaip apskritai as jas vengiu naudoti, nes nemanau kad trapiam leliuko uzpakaliukui sveika. Kai pradeda susti ir berti, tai geriausia kuo dazniau apiplauti, taip sveikiau, ir daktares taipogi rekomenduoja plauti, o serveteles naudoti kelionese. Nors jei labai leliukas neapsidaro, tai nakti kad neisbudinti keisdama pampersa pavalau wub.gif . Be to, delfi buvo straipsnis kad tos serveteles ir tepalus isvalo doh.gif Velgi, jei vystymo stala namuose turesi kambary, tai greiciausiai jas naudosi, bet as pasidarius leliuko kampeli ant skalbimo masinos vonioje, tai man labai patogu apiplovineti thumbup.gif
Atsakyti
as ir gimdziau klinikose pries 2 sawaites beveik kai nuvaziawau priemime nekaip prieme , bet kai nuweze i palata visos daktares ir sesutes buwo tiesiog nuostabios labai malonios priziurejo padejo ir be jokiu kysiu smile.gif smile.gif
Atsakyti

sveika:) Mažylę iš karto dėjo ant krūtinės ir tik po 2 val. atėjo pediatrė sverti, matuoti ir t.t. Ir neprausė (bent jau nemačiau wink.gif ) - apvalė ir tiek... O berniukas gimė pridusęs (žali vandenys), tai iš karto išnešė sad.gif Tai MB bėgo iš paskos, o aš žliumbiau verysad.gif

antrą kartą gimdžiau tik su akušere praktiškai thumbup.gif Superinė pasitaikė (keitėsi pamaina, tai pradėjo viena, baigė kita), tokia griežtoka, dalykiška, bet man reikėjo griežtesnės, nes jau ėmiau išskysti biggrin.gif
Atsakyti
As uzpakaliuka valiau su dregnomis servetelemis

QUOTE(Mistake @ 2010 08 10, 09:16)

Papildyta:
Gal galite pasakyti per kiek laiko i namus atsiuncia leliaus genetini tyrima? Mums pries isleidzinat namo paeme genetini tyrima ir kaip supratau, kad ta tyrima atsius i namus.
Atsakyti