Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Kauno Klinikose

"...tik tiek, kad pirkom mes palata mokama, nes jei buciau neemusi, nezinau kaip buciau susitvarkiusi viena, o ir dusas ir tualetas vietoj, nereikia kazkur eiti..."

Jei ne paslaptis, kokia sistema su tom mokamom palatom? Kur susimokėti, kada pasiprašyti, kiek kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(jovitt @ 2010 07 14, 07:49)

Jei ne paslaptis, kokia sistema su tom mokamom palatom? Kur susimokėti, kada pasiprašyti, kiek kainuoja?

kad norite vienvietės palatos turite pasisakyti akušerei (gydytojui) kai jau atvyksite gimdyti. Užrašys į eilutę ir jei pagimdžius bus laisva palata - gausite ją. Jei ne, gali tekti palaukti dvivietėje.

susimokėsite išvykimo dieną.
Atsakyti
QUOTE(Valentukė @ 2009 10 08, 19:41)
gimdžiau klinikose ir jei reiktų tirai antrą kart gimdyčiu vėl klinikose,  tai ką pasakoja Bridget , man tikrai svetima, nors neatmetu galimybės, kad taip galėjo būt, man visas personalas buvo labai malonus ir visokeriopai padėjo, ir po gimdymo priežiūra tikrai nesiskundžiu, prižiūrintis personalas buvo ne tik labai malons, bet ir išsamiai ir aiškiai atsakydavo į man kilusius klausimus  4u.gif

Aš taip pat parašyčiau.
Atsakyti
QUOTE(MisIndependent @ 2010 06 24, 22:56)
pabusiu tundra... O ta tepaliuka pries maitinant nuplauti reikia ar jis susigeria i oda ir nekenkia kudikiui?  4u.gif

Raso, kad "Garmastan" nuplauti nereikia. Bet pabandykit lyztelti doh.gif as pasitepiau, r nenusiploviau ranku. Po kiek laiko palaiziau pirstus - kartus, kartus doh.gif tai nenustebciau, jei leliukas atsisakytu zysti.... Man labai tiko ir patiko "Chicco" krutu serveteles. Nakti pries maitinant nereikedavo keltis ir lekt nusiprausti teptu speneliu. Nusivalai jomis ir viskas ax.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,

pamenu kaip skaitinejau sita tema, kai mano kleckiukas dar pilvukyje sedejo. Didziausias galvos skausmas buvo pasirinkti kur gimdyti. Psirinkimai buvo du: Mazylyje arba Klinikose. Niekur kitur nenorejau. Kadangi nusprendeme su vyru, jog nesitarsime su gydytoju jokiu (beja man pirmas leliukas), tai galvojome kur cia galetu geriau priimti ir aisku graziai elgtis. As esu is tokiu zmoniu, kurie i skausma reaguoja perdetai (nori,kad visi aplinkui sokinetu, guostu ir uzjaustu), o kadangi mes NESITAREME, tai kazkaip tikimybe sumazeja labai, kad manimi pasirupins normaliai. Visdelto, kai 2010 04 07 - 6 ryto nubego vandenys, iskarto supratau ir vyrui pasakiau,kad lekiame i klinikas smile.gif Klinikose kazkaip stebuklingu budu ta diena buvau vienintele gimdyve (visos pagimde iki 10 valandos ryto), tai aptarnavimas buvo super!!!! turejau NEREALIA akusere Birute (jauna moteris apie 35 metus, tamsi) - jei pakliusite pas ja, tai pamatysite,kad geresnio zmogaus (svetimo) tokia svarbia jums akimirka ir negaletu buti salia. ACIU JAI. Mane pralaike 5 dienas klinikose ir vel galiu pasakyti ,kad stebuklingu budu dvivieteje palatoje 3 vidurines dienas pragyvenau viena. Matyt balandy nebuvo tiek daug gimdyviu:)
O gimdymas truko 14 valandu (dariau epidura), tai tikro skausmo buvo apie nepilnas 2 valandas, visa kita laika sedejau ir juokiausi su vyru, kad lengvai cia mums gaunasi. Zinokit merginos, nebijokite to gimdymo!! As taip stipriai bijojau, kad galvojau , jog reikia pirkti cezary ar ka... bet paskui kazkaip atideliojau ta reikala ir lemiama diena nebebuvo kur detis - teko paciai gimdyti. Kai dabar pagalvoju,kad nestumas man buvo kur kas sunkesnis negu gimdymas. Merginos: nebijokite gimdyti (kad ir kaip banaliai benuskambetu)- man jau kai leliukas islindo i pasauly ta pacia akimirka nustojo skaudeti - prizadu ir jums taip bus. Jeigu as tokia didele baile pagimdziau (o jau bijojau labai labai) , tai jus tikrai pagimdysite taip pat smile.gif
Rinkites klinikas - nereikia ten jokiu kysiu (na nebent maciau jog anestiozologas tikejosi,jog duos vyras kysi ,kai padare epidura i stubura).
Sekmes susilaukiant savo stebukleliu ! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Carolina212 @ 2010 07 14, 18:46)
sveikos mamytes,

pamenu kaip skaitinejau sita tema, kai mano kleckiukas dar pilvukyje sedejo. Didziausias galvos skausmas buvo pasirinkti kur gimdyti. Psirinkimai buvo du: Mazylyje arba Klinikose. Niekur kitur nenorejau. Kadangi nusprendeme su vyru, jog nesitarsime su gydytoju jokiu (beja man pirmas leliukas), tai galvojome kur cia galetu geriau priimti  ir aisku graziai elgtis. As esu is tokiu zmoniu, kurie i skausma reaguoja perdetai (nori,kad visi aplinkui sokinetu, guostu ir uzjaustu), o kadangi mes NESITAREME, tai kazkaip tikimybe sumazeja labai, kad manimi pasirupins normaliai. Visdelto, kai 2010 04 07 - 6 ryto nubego vandenys, iskarto supratau ir vyrui pasakiau,kad lekiame i klinikas smile.gif  Klinikose kazkaip stebuklingu budu ta diena buvau vienintele gimdyve (visos pagimde iki 10 valandos ryto), tai aptarnavimas buvo super!!!! turejau NEREALIA akusere Birute (jauna moteris apie 35 metus, tamsi) - jei pakliusite pas ja, tai pamatysite,kad geresnio zmogaus (svetimo) tokia svarbia jums akimirka ir negaletu buti salia. ACIU JAI. Mane pralaike 5 dienas klinikose ir vel galiu pasakyti ,kad stebuklingu budu dvivieteje palatoje 3 vidurines dienas pragyvenau viena. Matyt balandy nebuvo tiek daug gimdyviu:)
O gimdymas truko 14 valandu (dariau epidura), tai tikro skausmo buvo apie nepilnas 2 valandas, visa kita laika sedejau ir juokiausi su vyru, kad lengvai cia mums gaunasi. Zinokit merginos, nebijokite to gimdymo!! As taip stipriai bijojau, kad galvojau , jog reikia pirkti cezary ar ka... bet paskui kazkaip atideliojau ta reikala ir lemiama diena nebebuvo kur detis - teko paciai gimdyti. Kai dabar pagalvoju,kad nestumas man buvo kur kas sunkesnis negu gimdymas. Merginos: nebijokite gimdyti (kad ir kaip banaliai benuskambetu)- man jau kai leliukas islindo i pasauly ta pacia akimirka nustojo skaudeti - prizadu ir jums taip bus. Jeigu as tokia didele baile pagimdziau (o jau bijojau labai labai) , tai jus tikrai pagimdysite taip pat smile.gif
Rinkites klinikas - nereikia ten jokiu kysiu (na nebent maciau jog anestiozologas tikejosi,jog duos vyras kysi ,kai padare epidura i stubura).
Sekmes susilaukiant savo stebukleliu ! smile.gif

lengviau gyvent pasidaro po tokiu pasisakymu thumbup.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2010 07 14, 08:33)
kad norite vienvietės palatos turite pasisakyti akušerei (gydytojui) kai jau atvyksite gimdyti. Užrašys į eilutę ir jei pagimdžius bus laisva palata - gausite ją. Jei ne, gali tekti palaukti dvivietėje.

Kaip kaina?
Atsakyti
QUOTE(jovitt @ 2010 07 14, 20:29)
Kaip kaina?

Iki 3-jų parų, 1-os paros kaina, litais 100

Virš 3-jų parų, 1-os paros kaina, litais 60

Lygtais taip.
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2010 07 14, 07:33)

o kiek tu palatu yra, tik viena?
Atsakyti
pirmos trys dienos man atrodo po 100 litu, jei gulesite ilgiau, tai 4, 5 dienos ir t.t. po 60 lt. Bet negalvokite,kad jas taip paprasta gauti. Aisku jei susitare su gydytoju vaziuosite, tai didesne galimybe gaúti ja, bet jei vaziuosite ''na ura'' - tai galite gyventi ir dvivieteje. As pati gulejau dvivieteje, tai galiu pasakyti, kad viskas buvo gerai. Labiausiai ko truko tai WC ir duso palatoje, nes nesinorejo leliuko ilgam palikti vieno - visada reikejo derinti apsiprausima kai ateidavo sveciu pas mudu. Nes po gimdymo kai nueini i WC, po to butinai turi nusiprausti po dusu (gyd.liepe, nes sake geriau gyja ir aisku greiciau). O kad kita mamyte palatoje trugdytu nepastebejau (aisku is 5 dienu - 3 vidurines dienas gulejau viena su leliuku savo). Man netgi padejo jos, pirma diena kai atsiguliau, tai palatos drauge jau antro leliuko susilaukusi buvo, tai man daug ka paaiskino (nes tikrai prizadu milijonas klausimu kils) ko gydytoju nespedavau paklausti. Aisku jei kas turi galimybiu tai tik uz vienviete palata, bet jei negausite - labai nenusiminkite - yra ir daug pliusu tame smile.gif
tomis dienomis kai gulesite su savo leliuku nebeatrodys viskas taip reiksminga kaip dabar atrodo, visos tos smulkmenos bus dzindzilin:) pamenu ziurejau i savo kleckiuka ir negalejau atsidziaugti,kad toki maziuka faina pagimdziau..smile.gif
svarbiausia nebijokit (cia kartojuosi) !!! nera viskas taip baisu kaip kazkas pasakoja ar per filmus rodo!!!
ps. pati zinau kaip drebejau likus nebedaug laiko iki gimdymo. Svarbiausia, kad artimas zmogus butu salia ir jus palaikytu (tai gali buti mama, sesuo ar vyras)

Pacios neisivaizduojate kokios jus laimingos busite laikydamos savo mazylius ant ranku!!!
Atsakyti
Aš irgi pas akušerę Birutę gimdžiau ir pritariu, kad visiškai nereali motera wub.gif

O dėl nemokamų ir mokamų palatų, tai gimdykloje paprašėme mokamos, bet tądie nebuvo, tai paguldė į nemokamą.. nu tai blem visą vakarą, naktį ir rytą kitos moteriškės leliukas praklyklė doh.gif Siaubas kažkoks unsure.gif O kur dar lankytojai šniūrais..... unsure.gif Kadangi buvau siūta, tai vos kabarojausi iš lovos, tai tiesą sakant mažai romantikos buvo te pusplike subine makaluotis palei tuos svetimus žmones g.gif

Tačiau kitą dieną popiet jau atsilaisvino mokama palata, tai perkėlė mumi ten, nu tai visai kitas reikalas thumbup.gif Vyras nakvojo su mumis, labai padėjo, keitė sauskelnes, perrenginėjo leliuką, paduodavo man ir t.t., nes buvo klaikiai sunku vaikščioti blush2.gif Žodžiu už palatą tikrai vertėjo pamokėti, juolab, kai už patį gimdymo priėmimą niekam pinigėlių nedavėm ir su niekuo nesitarėme smile.gif
Atsakyti
Pritariu Siges! Mes ir niekam nedavem, tai palata pasiemem mokama ir tikrai nesigailiu! nes kai mes gulejom ligoninej, uiz sienos buvo leliukas, kuris visa nakti klykte klyke, atrodo uzmiega, musu biski sukrizena ir tas vel gerkle paleidzia, aotrodo, kad net uz sienos girdi kas darosi. tai jei reiktu guleti nemokamoj su tokiu, tai nors isprotek... jegu nera niekam, o dar ir pamiegoti negali...geriau jau po 1lt i diena atsideti, ir galesi susimoketi uz palata, neskaudes po tiek taupant biggrin.gif
Atsakyti