QUOTE(Inga777 @ 2010 04 14, 21:10)
o jei atvaziuoji ir nera vietos, bet man del diabeto butina gimdyti kmuk, tai ar tureciau kokia tai pirmenybe ar visgi isvytu i kitus gimdymo namus?
Sveikos,
pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Buvo 1atvejis kai KMUK siuntė gimdyves kitur - tai 2008 vasarą, dalis akušerinio palatų buvo remontuojama, o per Jonines kaip tik tada gulėjau su komplikacijom, buvo didelė liūtis ir užliejo KMUK priimamąjį - tai . Dabar dėl to nepriėmimo - situacija realiai yra tokia - vistiek pasidomima kokiam stovyje yra gimdyvė - jeigu ji JAU gimdo - niekas jos niekur nesiunčia, bet pvz. naktį kai eismo nėra, artmiausia ligoninė nuo KMUK su gimdykla kokiu atstumu? 10 min? 15min? Tai nuvažiuoti tikrai spėsit. Aš vien priimamajam prasėdėjau apie 40 min. atvežė mane greitoji jau gerai su sąrėmiais, buvo gal 2 val. nakties, apsimiegojusi budinčioji pirmaiausiai išvijo iš to kabineto mano vyrą
, paskui gal 10 min. bandė nesėkmingai įjungti kompiuterį (kuriame beje - jau buvo visi mano duomenys, nes 1 mėn. prieš gimdymą gulėjau), tada išsitraukė paklodės dydžio lapus ir ėmė pamažu juos pildyti - turiu paminėti, kad kaip kantri lietuvė mužikė aš visą tą laiką kenčiau, bet anai buvo visai nei motais, net nepasiteiravo, kaip aš jaučiuosi, ko pasėkoje apie 3 val. techinikos pagalba budinčioji patikėjo, kad man tikrai sąrėmiai ir iškviestė akušerę, kuri mus nuvedė tiesiai į gimdyklą, tai pas mane gimdos kaklelis jau buvo atsidaręs 8 cm, vnž. už valandos pagimdžiau... tai pats gimdymas vyko labai sklandžiai, akušerės pamenu tik vardą - Audronė, bet ji tai superinė, labai jai dėkinga esu už viską, ir masažavo, ir man tai jos darbo išmanymą įrodo tai, kad mano dukrytė gimė tikrai didoka, virš 4 kg - o man nebuvo nei plyšimo, nei kokių kitų pogimdyminių nesklandumų, o šitas reikalas labai priklauso nuo akušerės.
Na pogimdyminės trys dienos nebuvo pačios maloniausios, nors ir gulėjom mokamoje palatoje, užkniso tos valytojos ir skalbinių rinkėjos, arba jos sutrikusio intelekto arba nežinau, eina šepečiais daužo nuo 7 ryto, duris tai toks vaizdas, kad atidaro ne rankom, o kojom, ir amžinai burba, tai lango negalima atidaryti, nes musių priskris, na vnž. žmogaus bukumui nėra ribų - elementaraus suvokimo, kad moteris po gimdymo ir kad yra naujagimis - atrodo ten nėra, na ir viena naujagimių seselė ten irgi gera prietranka man papuolė, šiaip tai mano čia antras vaikas buvo, bet jeigu būčiau su pirmu tai būčiau vissiška idiote pasijutus, aprengti nemoku, paimyi nemoku, pamaitinti nemoku, tik kai jau maloniai pasakiau, kad KAI MAN reikės - tai aš ją pasikviesiu, tai tada atstojo su savo priekabėm. Aišku negaliu nepaminėti - kitos gydytojos ir seselės tikrai nuostabios, bet kaip žinia, ir šaukštas deguto.... beje, tikrai nebuvau kažkokia aikštinga gimdyvė, nereikėjo, kad aplink mane šokinėtų, aš pati puikiausiai su viskuo susitvarkiau, tik ramybės, kurios man reikėjo labiausiai tai ten tikrai nebuvo... Todėl visoms besiruošiančioms gimdyti linkiu kantrybės, stiprybės , lengvo gimdymo ir geresnių prisiminimų
p.s. bet jau tualetai ten tai atskira tema, bet čia jau daugiau ne personalo, o klientų mentalitetą parodo - aš vien dėl šios priežasties rinkausi mokamą palatą
Papildyta:
p.s. pamiršau paminėti, kad su siuntimu priima visas, tik siuntime turi būti nurodyta KMUK ir aišku priežastis. Su siuntimu priima visas ir normalus gydytojas tikrai išrašys jeigu Jums to reikia, pvz. mano širdies vožtuvų veikla yra sutrikusi - komplikacijų rizika, nors ir nedidelė, bet buvo - dėl to ir važiavau į KMUK (su siuntimu)
Ką darai, jei pamatai savo EX visą kruviną, bėgiojantį tavo kieme ir šaukiantį pagalbos? Teisingas atsakymas:
Išlieki rami, užsitaisai ir šauni dar kartą...