QUOTE(vyšnelė @ 2010 01 06, 16:54)
Jeigu ne paslaptis,kodėl tau reikės gimdyti Kauno klinikose?Kada tau terminas?
Mat man irgi panaši situacija. Ruošiausi gimdyti Šiauliuose,bet tyrimai nėra geri,bijau rizikuoti.Tuo labiau,kad spalio pabaigoje gulėjau dėl nėštuminio debeto,kortelėje yra įrašas "rekomenduojama gimdyti Kaune".Tik turiu vieną neramumą - kada važiuoti?
Nesu su jokiu gydytoju susitarus,kad pas kažką konkrečiai gimdysiu.
Šiandien pasiskambinau į Akušerijos skyrių,sakė atvažiuoti ant termino į priimamąjį.
Kitą savaitę planuočiau važiuoti...
O atsivežti reikia visko įprastai - reikalingų daiktų sau.Sako labai praverčia vanduo, lūpoms vazelinas,guminės tapkės.O leliukui pirmiausia reikia vilnonių kojinyčių, kepurytės,sauskelnių.
Dar žinau,kad Kauno klinikose reikia turėti savų rūbelių leliukui perrengti.
Papildyta:
Gal iš jūsų yra tokių,kurios gimdė nesitarusios su gydytoju?
Kokia priežiūra tada?
Nes žadu važiuoti nesitarus,o paskui atsidėkoti gimdymą priėmusiai gydytojai
.
As gimdziau nesitarus. Pas labai faina akusere pataikiau, nereikejo nei gydytojo.
Visa laika priziurejo, dave nurodymus kaip ka daryti. Labai rupinosi. Uz tai esu jau labai dekinga. Akuseres vardas Audra;)
Pirmiausia tai nuvaziavom i Mazyli, nes planavau ten gimdyt, bet kadangi buvo 09.12.20, tai nebeprieme. Tarpdury dar paklause ar esu susitarus, kai pasakiau ,kad ne tai perkreipe veida. Pasake, kad pas mane per didelis pilvas ir reikes cezario pjuvi daryt, o jie uzsidaro ir as negalesiu isguleti reikiamo laiko. KAi isgirdau apie cezari tai is kart akyse asaros issoko, nes as bijau pjaustymo:( Pamaciuas tokiamano reakcija daktare susinepatogino ir eme siulyt i II lig. vaziuot, bet taip toli trenktis as nenorejau. Tai paprasiau i klinikas. Tai ten susiskambino su budinciu gdytoju ir paklause ar priims. Kadangi vietu buvo, vaziavau i KMUK. Ten labai greitai prieme, viska surase. Atleke akusere ir nusivede i gimdykla mus su vyru. Vyras salia buvo visa laika ir net per pati gimdyma. Tikslaiu nebespejo iseit, nes labai greitai pagimdziau;) Ir dziaugiuosi ,kad neisejo, nors is pradziu planavau ji isprasyt is palatos:)
Papildyta:
QUOTE(ingusiia @ 2010 01 02, 18:40)
ten gimdykloje yra tokia kaip vaziuojama siena, kuri atsidaro ir susijungia su ta palata i kuria isnesa leliuka, isnese gal keliom minutem tada pagulde ant krutines
, dar viena kart pries isvaziuojant namo paeme skiepint, as leidau, bet daugiau tai neduociau
, atveze visa atpylusia issirekusia, gali skiepinti ir tavo palatoje
Niekas pirmiausia neisnese leliuko kai as pagimdziau. Pirmiausia, pagulde ant krutines ir prisake glostyt ir kitaip myluot mazyle, net ir vyras galejo pasidziaugt. Paskui nukirpo virkstele, isgimdziau placenta ir tik tada paeme lelyte nuo krutines ir nusinese sutvarkyt(uzdejo apyranke), o paskui atnese vel. Ir pora valandu ramiai gulejom, kol pamaina pasikeite ir atejo pasvert ir pamatuot.