Įkraunama...
Įkraunama...

Katilėlis (Campanula)

Tokią mėlyną, aišku gal kitokia veislė, auginu lauke. Jau lapeliai pradėjo lįsti. Lapukai tai tokie pat. Gal žiedukai mano labiau suskliausti.
Atsakyti
Gavau dovanų gėltytę, tai katilėlis tik kokios rūšies nežinia... , ant vazonelio užrašyta campanula g.gif bet ant lipduko buvo užrašyta katilėlis, dabar ji nužydėjo, ką toliau daryt su ja gal kas žino?
Kaip suprantu galima bandyti keletą stiebų kišti į žemę, o šitą mest lauk, ar ką? blink.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prunskiene: 29 kovo 2008 - 12:55
Nužydėjusius žiedus nukirpkit,persodinkit į naują žemę(šiaip mėgsta derlingą sunkesnę žemę,ne durpę) ir laukit,greičiausiai vėl po kiek laiko sužydės.
Atsakyti
4u.gif aciu uz pagalba
Atsakyti
QUOTE(Treglė @ 2006 03 10, 22:20)
Maxima parduotuvėje pirkau štai tokią gėlę. Ar čia katilėlis??? Gal žinote kaip reikia prižiūrėti? 
user posted image
user posted image
user posted image

Va ir as siandiena tokia gelyte isigijau , sake , kad daugiamete , ir kad auga lauke g.gif sakykit gal kas zino apie sia gelyte ir gali pasakyti kaip yra is tiesu ?? as jau ja lauke pasodinau ir bijau , kad jei ji kambarine nenumirtu blink.gif

QUOTE(campanula @ 2008 03 13, 22:26)
Ar dar kas nors auginat šią gėlytę?
katilėlis
Kaip sekasi ją išlaikyt per žiemą?pas mane vis numiršta žiemą verysad.gif

Nu jau sios gelytes koks grozis wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Jomke,šiaip ji iš tiesų auginama lauke,bet siūloma elgtis taip:laikyti kambaryje kol perzydes,po to nuvytusius žiedynus nukarpyti ir sodinti i lauką.
Šiaip man atrodo,kad būtų buvę geriau,jei pirma būtumėt įpratinę prie lauko sąlygų-t.y.išnešę i lauką,bet nakčiai nepalikę,paskui už kokios savaitės jei naktį nelabai šalta-ir nakčiai būtumėt palikę, ir tik dar vėliau pasodinę į lauką,bet irgi tik tada kai jau nebebutų šalnų pavojaus.O dabar nežinau kaip bus...parašykit paskui kaip sekėsi-prigijo ar vis dėlto nušalo smile.gif
Atsakyti
Campanula,o kur pirkot savo baltą katilėlį?Jis man jau tooks gražus,vat tas mėlynas ,kur viršuje man nelabai patinka. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2008 04 15, 13:44)
Campanula,o kur pirkot savo baltą katilėlį?Jis man jau tooks gražus,vat tas mėlynas ,kur viršuje man nelabai patinka. blush2.gif

Pirkau Kaune,gėlių bazėj,kuri yra prie Onkologijos ligoninės,vadinasi "tik gėlės".Bet ne kiekviena kartą ten būna.Šiaip dabar jis atrodo pobaisiai,nes nužydėjo ir šiaip truputį susisukęs,bet paskui vėl atsigaus ir bus gražutis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(campanula @ 2008 04 14, 16:42)
Jomke,šiaip ji iš tiesų auginama lauke,bet siūloma elgtis taip:laikyti kambaryje kol perzydes,po to nuvytusius žiedynus nukarpyti ir sodinti i lauką.
Šiaip man atrodo,kad būtų buvę geriau,jei pirma būtumėt įpratinę prie lauko sąlygų-t.y.išnešę i lauką,bet nakčiai nepalikę,paskui už kokios savaitės jei naktį nelabai šalta-ir nakčiai būtumėt palikę, ir tik dar vėliau pasodinę  į lauką,bet irgi tik tada kai jau nebebutų šalnų pavojaus.O dabar nežinau kaip bus...parašykit paskui kaip sekėsi-prigijo ar vis dėlto nušalo smile.gif

Uzsukau pasigirti bigsmile.gif mano katilelis dar vis gyvas thumbup.gif Kai pasodinau ji lauke , naktimis vis pridengdavau as ji , o diena atidengdavau , labai graziai zydejo wub.gif , bet kai nuzydejo , tai jokiu pokyciu nebuvo doh.gif galvojau jau viskas mirs mano gelyte verysad.gif .Ji kai nuzydejo ilgai ir buvo tokia , tada nukarpiau tuos nuzydejusius ziedukus , bet vistiek jokiu pokyciu nebuvo schmoll.gif , ir vat tik dabar jau isleido naujas atzaleles ir jau lyg vel ziedukus krauna clap.gif Tai matyt po nuzydejimo ji ilsejosi , miegojo , o dabar pabudo ir pradejo augti thumbup.gif Tikiuosi viskas bus gerai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(campanula @ 2008 04 15, 15:43)
Šiaip dabar jis atrodo pobaisiai,nes nužydėjo ir šiaip truputį susisukęs,bet paskui vėl atsigaus ir bus gražutis smile.gif

mano baltaziedis kambarinis irgi nuzydejo verysad.gif ka dabar su juo daryti? kaip reikia toliau priziureti, kad ir vel zydetu?
Atsakyti
QUOTE(Jomke @ 2008 07 21, 06:12)
Uzsukau pasigirti  bigsmile.gif mano katilelis dar vis gyvas  thumbup.gif Kai pasodinau ji lauke , naktimis vis pridengdavau as ji , o diena atidengdavau , labai graziai zydejo  wub.gif , bet kai nuzydejo , tai jokiu pokyciu nebuvo  doh.gif galvojau jau viskas mirs mano gelyte  verysad.gif .Ji kai nuzydejo ilgai ir buvo tokia , tada nukarpiau tuos nuzydejusius ziedukus , bet vistiek jokiu pokyciu nebuvo  schmoll.gif , ir vat tik dabar jau isleido naujas atzaleles ir jau lyg vel ziedukus krauna  clap.gif Tai matyt po nuzydejimo ji ilsejosi , miegojo , o dabar pabudo ir pradejo augti  thumbup.gif Tikiuosi viskas bus gerai  rolleyes.gif

Mano gelyte dziugina savo graziais mazais ziedeliais wub.gif Nepasakyciau , kad paaugo schmoll.gif tokia mazute grazute ir yra , bet svarbiausiai , kad isgyveno ir dabar zydi dar vis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2008 09 02, 13:37)
mano baltaziedis kambarinis irgi nuzydejo verysad.gif ka dabar su juo daryti? kaip reikia toliau priziureti, kad ir vel zydetu?

jeigu turi naujų atžalėlių-reikia bandyt pasodinti,nes senasis augalas dažniausiai neišgyvena.
Šiaip reikia nukarpyti peržydėjusius žiedus,padėti šviesiai,bet vėsiai(žiemą pageidautina temperatūra apie 14C),saikingai laistyti ir laukti pavasario,tada vėl pradės žydėti.
Atsakyti