Sveikos
Gal kas namuose auginate šitą mielą gėlytę ir gal galėtume pasidalinti jos auginimo ypatumais?
Kviečiu prisijungti
QUOTE(ievune @ 2005 10 14, 11:33)
Sveikos
Gal kas namuose auginate šitą mielą gėlytę ir gal galėtume pasidalinti jos auginimo ypatumais?
taip taip, būtų gerai, kad kas kokių patarimų duotų. o tai irgi kiek esu bandžiusi auginti, niekada nežydėdavo pas mane, nei baltas, nei žydras ir galų gale numirdavo.
pernai nusipirkau smulkiažiedį, išaugo gražus, bet nežydėjo, pasodinau į šiltnamį, išbujojo, pradėjo vasaros pabaigoj žydėti, atidaviau Regilai , nes nusprendžiau kad tubūt be šansų namie, kad žydėtų.
dabar nuspirkau ružavą dideliai žiedais (campanula carpatica), tai visi žiedai ir pumpurai nudžiūvo karoč man kol kas jie mistika..
O kur Tu, Elos, jas perki? Aš turiu baltą, dar jaunutę, mažutę, iš mamos paėmiau atžalėlę vasarą... Norėčiau ir kokios kitos spalvos, bet niekur neradau nusipirkti...
O vat pas mano mamą ji taip nuostabiai žydėjo , bet vieną dieną grįžusi iš darbo mama rado ją visą nuleipusią, ir nebeatgaivino... Tai arba per daug saulutė pakepino, arba katytė 'prasisuko'... Vat ir turiu rūpestį - savo būtinai išsaugoti, kad vėliau mamai atžalėlę galėčiau duoti
O vat pas mano mamą ji taip nuostabiai žydėjo , bet vieną dieną grįžusi iš darbo mama rado ją visą nuleipusią, ir nebeatgaivino... Tai arba per daug saulutė pakepino, arba katytė 'prasisuko'... Vat ir turiu rūpestį - savo būtinai išsaugoti, kad vėliau mamai atžalėlę galėčiau duoti
Ir aš turiu campanula sode. Pas mane yra daugiametės dviejų rušių baltos ir violetinės. Bandžiau iš sėklu auginti, bet nepavyko. Sėklos buvo iš Florexlito, gal pasenusios. Tai nusipirkau turguje. Žydėjo visą vasarą. Dar ir dabar žydi.
QUOTE(ginaja @ 2005 10 14, 11:58)
Ir aš turiu campanula sode. Pas mane yra daugiametės dviejų rušių baltos ir violetinės. Bandžiau iš sėklu auginti, bet nepavyko. Sėklos buvo iš Florexlito, gal pasenusios. Tai nusipirkau turguje. Žydėjo visą vasarą. Dar ir dabar žydi.
na, su 'laukinėm' kampanulom tai viskas tvarkoj, auga ir žydi per daug neprižiūrimos, tik amarai labai jas mėgsta. bet va ką daryti su tom kambarinėm...
hm: ... kur perku.. senais laikais baltą ir žydrą svyrančius, tai iš tetos imdavau, nes pas ją per amžius augo ir žydėjo.. smulkiažiedį pirkau senukuose, o ružavą briuselyje arabų turguje. dar buvo balti ir žydri, bet čia jau kažkokios kitoniškos veislės- žiedai, lapai žiūro į viršų ir žiedas gal kokių 5 cm diametro. bet tikrai carpatica- vienoj knygoj radau tiksliai, kad dabar tokiso veislės išvedinėjamos
Aš irgi norėčiau kambarinio katilėlio,bet niekur jo nesu mačiusi pas mus pirkt.Gal kas dabar kur matėt?
Regila, peržiūrėjau tavo gėlių fotkių albumus ir radau va tokį katilėlį:
http://pg.photos.yah...c97.jpg&.src=ph
tai jeigu tik pagal dydį neapsirinku žiūrėdama į foto, tai aš tokį ružavą esu pirkusi (campanula carpatica). ale kaip jį geriausiai auginti? Nes maniškis žiedus pametė, pumpurai nuvyto, dabar visas nuvyto, tai nulaužus stiebus dar palei šaknys kažkokie gyvi daigeliai (čia aš vazonike auginu) Jis pas tave kaip laukinis ar kaip laukinis-kambarinis ar ką?
tai jeigu tik pagal dydį neapsirinku žiūrėdama į foto, tai aš tokį ružavą esu pirkusi (campanula carpatica). ale kaip jį geriausiai auginti? Nes maniškis žiedus pametė, pumpurai nuvyto, dabar visas nuvyto, tai nulaužus stiebus dar palei šaknys kažkokie gyvi daigeliai (čia aš vazonike auginu) Jis pas tave kaip laukinis ar kaip laukinis-kambarinis ar ką?
QUOTE(elos @ 2005 11 11, 13:53)
Regila, peržiūrėjau tavo gėlių fotkių albumus ir radau va tokį katilėlį:
Mano katilėliui lygiai tas pats... Pumpurai nuvyto, paskui lapeliai vyst pradėjo ir aš gėlytę nukirpau...
Elos,ten ne katilelis.Ekvilegija ar kazkaip panasiai.Fainai zydejo,ilgai,ilgai.Pagal pasakojima-daugiametis.As ji dar tik antri metai turiu.
Toji akvilegija gumbus augina, pati turguje mačiau, gana stori, stambūs šakniastiebiai(lyginčiau gal net su irisų ). Aš iš sėklų šiemet išsiauginau, tai mano maži, nors žydėjo... Ir ant šaknų tikrai sustorėjimai randasi
Vadinasi reiks ieskotis pavadinima..is ko gavau augala..
Na, aš galvos guldyti už savo, kad tai katilėlis negaliu. Išties tik vienoj knygoj radau tip top tokį kaip maniškio žiedą ir buvo parašyta campanula carpatica. Už tą knygą šį kart irgi garantuoti negaliu, t.y. pilnai pasitikėti. O dabar kai pasakėt, kad tai ne katilėlis, tai ką aš žinau jei pasakysit lotynišką pavadinimą, tai pasiieškosiu internete "tiesos" Kai pirkau, buvo pasirinkiams 3 spalvų - mėlynas, baltas ir šitas ružavas Aš dar taip pagalvojau, o ką, katilėliai būna ružavi? Nu bet maža kas su šiuolaikinėm technologijom, galima viską "pagaminti"..